Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 9 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Regelboka Ordbok | Formatguide 

Huh?

Hva menes med "Standard"? Hvordan fungerer Flanking? Hva er en PTQ? Svar på disse spørsmålene og mange fler får du her i Regelboka.

Finner du likevel ikke svaret på spørsmålet ditt, kan du poste på forumbordet Regelspørsmål.

 

Månedens regelspørsmål

Wanted: Jace, Vryn's Prodigy - dead or alive?

2017-06-01 09:25:14, av MaritNG


Aina spiller Wasteland Strangler. Nico har en Jace, Vryn's Prodigy i spill, fire kort i graveyard, samt en suspended Ancestral Vision med to time counters på i exile. Wasteland Strangler resolver, og Aina sier: “Returnerer Vision til grava di for å gi Jace -3/-3”. Nico vil aktivere Jace sin ability i respons. Hva skjer?

Valg

Antall stemmer

Stemmer i %

Graf

Nico kan ikke aktivere abilitien, da han ikke har prioritet før Jace dør

2

8%

 
Nico trekker og discarder et kort, Jace transformeres og forblir i spill. Ancestral Vision returneres til graveyard.

14

56%

 
Nico trekker og discarder et kort, Jace transformeres og dør til last known information. Ancestral Vision returneres til graveyard.

2

8%

 
Nico trekker og discarder et kort, Jace transformer og forblir i spill. Ancestral Vision forblir i exile.

7

28%

 
Aina kan ikke returnere Ancestral Vision til graveyard siden den har time counters på, så Aina får ikke returnert noe kort, og kan derfor heller ikke targette Jace.

0

0%

Til sammen:

25

100%

 

Kommentar til spørsmålet

"Svaret på juni-månedens oppgave var:
“Nico trekker og discarder et kort, Jace transformer og forblir i spill. Ancestral Vision forblir i exile.”

Denne gangen var det 28% av dere som klarte å få denne riktig, spesielt virket det som mange trodde at Vision skulle returneres til graveyarden.

Årsaken til at den forblir i exile her er basert på hva som skjer når abilities som targetter får ugyldige targets, men formuleringen på Wasteland Strangler gjør nok denne situasjonen litt ekstra forvirrende.

Når Aina plasserer Wasteland Strangler sin ability på stack må hun velge et target, uavhengig av om hun velger å returnere et kort senere. Hun må ikke velge kortet hun returnerer på dette tidspunktet, for det står ikke target card. Kortet returneres heller ikke idet hun legger abiliten på stack, selv om det står skrevet først på kortet.

Forklaring til dette finnes i 603.3d som sier at å legge en triggered ability på stack i all hovedsak følger de samme stegene som å caste spells, og 601.2c-d, som beskriver hva disse stegene er, velging av target er en av disse. I tillegg har vi 608.2d som beskriver at valg som ikke allerede er gjort når man legger en ability på stack først gjøres mens abilitien resolver.

Alle valg som ikke er targetting (utenom mer sjeldne valg spesifisert i 603.3c og 601.2d) gjøres altså først når abiliten resolver, selv om de fysisk står før targettinga på kortet. Det endrer heller ingenting at Aina her tar et valg før hun strengt talt må, hun må riktignok holde seg til det valget dersom Nico ikke responderer, men kortet returneres ikke tidligere av den grunn (MTR4.2).

Dermed velger Aina Jace som target for abilitien idet den legges på stack, men Nico har mulighet til å respondere før hun har mulighet til å returnere et kort, siden det først skjer på resolution. Han velger å aktivere Jace sin ability, og når den resolver trekker han et kort og discarder deretter et kort. Spillet ser nå 6 kort i graveyarden, og dermed vil abilitien videre exile Jace, som returneres til battlefield transformert som et nytt objekt i form av Jace, Telepath Unbound.

Ettersom Jace nå er blitt et nytt objekt, så har ikke lengre Wasteland Strangler sin ability et gyldig target. Ettersom alle targets er blitt ugyldige, så vil abiliten bli countret (608.2b). Dette vil si at ingen deler av abilitien vil resolve, verken -3/-3 eller returneringa av kort fra exile.

Dermed har ikke bare Nico reddet Jace, han har også reddet Ancestral Vision fra å bli returnert til graveyarden! Bra spilt, Nico, og bra jobba til dere som kom frem til riktig svar!"
2017-07-04 10:05:17, av MaritNG

Månedens regelspørsmål:

Desverre er det ingen pågående regelspørsmål for øyeblikket

Tidligere regelspørsmål:

Tishana's Monument
Who can cast the hostage?
Sinna dinosaur!
Majestetiske finurligheter!
Hvor mye power og toughness sa du?

Exert og Untap?
Wanted: Jace, Vryn's Prodigy - dead or alive?
Spille gratis hva?
Shocking!
Are you dead yet?

Vis alle
 

Våre dommere

Oddvar , ZolDArc , Romadeus , tomba12 , Corona , verzutiko , Kryal , Vidar , Varden , Seigmannen , oysteinprytz , Torgeir , montz , Swindley , dynamical , Crosis , espenso , EHHH , zevz2990 , daglivarer , Rytthigar , rojanosa , Shraider , Royis , mommon876 , soryy , Munoz88 , NudeintheDark , ArcticMonkey , FrankE , Rokkastut , egasgira1 , Nithraw , Aurega , Kimzjimelim , MaritNG , haakosg , JonasE93

Søk i ordboken


SISTE REGELSPØRSMÅL
- Gust Walker Exerted ?, av Stones
- Tribal sorcery og casting cost ?, av Wasser
- Kan Anders Angripe eller ikke? ?, av Stones
- Conduit of ruin + thoughknot seer vs blood moon ?, av Parazite19802
- End step phase ?, av RoyArnie
 

Magic-regler


Les reglene og kom igang med å spille Magic med en gang! wizards.com
 

Turneringsregler

Hvordan fungerer mulligan? Hvem begynner i Team Rochester Draft? De offisielle turneringsreglene finner du på Wizards sin hjemmeside.

  Outlaws of Thunder Junction Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!