Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 10 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
FORUMET Start | Nye innlegg | Søk | Private bord  
COMMANDER Counter Punch... EDH aka Commander ...
EDH Liga Trondheim
Siste leste innlegg: 18:42:23, 24/4 -24. Lest 1959 ganger.
dagrk
MEDLEM
Trondheim
@nom s. 29/4 -09

18 emner
105 svar

EDH Liga Trondheim 09:43:19, 19/6 -11  
Det har vært snakk om det, nå prøver vi igjen. Til å begynne med trenger vi først og fremst å finne ut hvor mange som vil spille i en liga og deretter sette noen regler for hvordan dette skal foregå. Et poengsystem (http://www.starcitygames.com/magic/multiplayer/19121_Embracing_The_Chaos_EDH_League_v4.html) er foreslått før av Kristoffer, med regler (http://forums.mtgsalvation.com/showthread.php?t=210737) .

Jeg er rimelig ny i dette formatet, derfor er det viktig at folk kommer med gode forslag og lenker.

Vi må først finne ut hvor mange som er interesserte i å bli med. Deretter bli enige om et system for poeng og hvilke kort som skal bannes for å unngå at vi får decker som ødelegger. Svar gjerne på denne posten med dette for å indikere at du vil være med å starte en EDH liga:

1. Navn og E-Post
2. Forslag til poengsystem eller regler

Har du ikke forslag, bruk kun punkt 1. Har du andre tanker eller idèer, feel free to include !


 
-----------------------------
DaGrK har 4 Tumble Magnet !

martinh
MEDLEM
Trondheim
@nom s. 18/4 -10

0 emner
1 svar

1. Både min bror og jeg er veldig... 15:21:32, 19/6 -11  
Både min bror og jeg er veldig interessert i en EDH-liga, da det er det eneste formatet vi spiller. Hva gjelder regler foreslår jeg først at vi tar utgangspunkt i hvilke regler som er fastsatt av de som skapte formatet, disse finnes her: http://www.dragonhighlander.net/rules.php

Dette inkluderer også banlista.

Jeg mener dog at det bør være en viss valgfrihet til valg av general, og at man ikke behøver å spille med samme deck i hvert eneste game gjennom hele spillperioden, eller så lenge ligaen varer. Jeg syns det er kjedelig å møte de samme generalene hver eneste gang.

Hva gjelder poengsystem, så jeg er for det som Kristoffer allerede har foreslått. Det virker morsomt og det virker som det sørger for at spillet holder seg noenlunde rettferdig. En skal belønnes for morsomme/gode spill, som for eksempel å la alle spillere trekke x antall kort, og på samme måte straffes for å gjøre kjipe spill, som for eksempel å sprenge oblivion stone uten at det ligger mye trussel i bordet, eller spille jøkulhaps på samme grunnlag. Kun eksempler dette, altså.

Godt initiativ.
Kryal
DOMMER L1
Trondheim
@nom s. 4/3 -10

5 emner
106 svar

2. Den lista jeg anbefalte tidlig... 19:03:42, 19/6 -11  
Den lista jeg anbefalte tidligere er noenlunde utdatert fra den nye som Sheldon Menery og de bruker. Lista jeg nå anbefaler er = http://www.starcitygames.com/magic/multiplayer/22117_Embracing_The_Chaos_Rith_Week.html

Grunnen til dette er at listen er mye kortere, noe som gjør det mye lettere og holde øyne på. I tilegg så straffer det spillere for å spille samme kortet flere ganger (Primeval Titan om igjen anyone?, Cabal Coffers om og om igjen anyone?). I tilegg så straffer det folk for å trekke mer en 10 kort om gangen. Dette synes jeg var en god regel, fordi dette ofte gjør at denne spilleren ligger så langt foran alle andre. Men det jevner seg ut da denne spilleren mest sannsynlig får eliminert en spiller.

Men det viktigste er at listen er litt mindre enn den andre og har en del gode poeng :).

Jeg er selvsagt med på EDH liga. I forhold til premie, så må det vel bli noe lite. Enten boostere, eller at en samler sammen noen penger og på slutten av ligaen så bruker man pengene som er blitt tatt inn til å kjøpe noen billige edh staples og kanskje ett dual land (hvis man er nok folk). Problemet med å skaffe slike premier er at folk kanskje tar det som et insentiv til å lage decker som er knekte. Så boostere kan nok være det beste. Men vi får se hva folk er interessert i.

I forhold til ligaens regler: Følge den orginale banlisten. Vi spiller 2 runder. Best av 1. 4 på hvert bord. De 4 som får mest poeng går til vinner bordet. Jeg mener også at vi bør kunne bytte general mellom hvert spill (altså, hver match). Inget spesifikt sideboard. Flere kan ha samme general.

Oppdatert: 19:04:49, 19/6 -11
Are
MEDLEM
@nom s. 2/4 -05

25 emner
279 svar

3. EDH-liga høres interessant ut.... 13:01:27, 20/6 -11  
EDH-liga høres interessant ut. Kanskje vi burde starte noe slikt i Oslo også. Det var tross alt 27 med på Commander Launch Party, pluss 5-6 til som ville være med men det ikke var nok produkter til.

Edit:
Vi har hatt noen EDH-turneringer i Oslo, hvor vi har gitt poeng slik:
3 poeng for å vinne bordet
2 poeng for å bli nummer 2 på bordet
1 poeng for å bli nummer 3 på bordet
1 poeng for hver spiller du eliminerer

Dette systemet er jo da veldig simpelt, og bør trolig endres noe (for eksempel bør man også få 1 poeng for å være den som gjør at en spiller trekker fra tom deck.)

Poeng-systemet du linker til er interessant, men det er muligens litt mye å holde styr på. Si fra hvordan det fungerer hvis dere bruker det!


Oppdatert: 13:06:38, 20/6 -11
dagrk
MEDLEM
Trondheim
@nom s. 29/4 -09

18 emner
105 svar

4. Har lest gjennom nye lenker og... 15:43:46, 20/6 -11  
Har lest gjennom nye lenker og sett litt på hva folk sier om EDH liga generelt.
Jeg har tenkt å lage kort og laminere dem, slik at en kan holde enkelt styr på hvilke måter man får eller taper poeng på. Det bør være en avstemming blant de som deltar på oppstart av liga, slik at en er enige om hvilke måter en kan få poeng eller miste poeng. Et enkelt system kontra et komplekst system vil vel bidra til at en finner en gylden middelvei, slik at en ikke skremmer vekk nybegynnere og samtidig holder interessen der for å spille en langvarig liga.

Man må også vurdere om man gjennom poengsystemet også skal ha belønning i form av premie. Premier kan føre til at noen bevisst lager decker som utnytter poengsystem maksimalt, men dette føler jeg er noe man kan justere underveis. Vil man få det til å bli morsomme spill, kan en jo inkludere litt absurde poeng. En plass nevnte de at man kunne få poeng ved at de hadde en av hver spell fra set i en block på stack :)

Uansett, driver litt research og kommer etterhvert med mer..... This is fun.
 
-----------------------------
DaGrK har 4 Tumble Magnet !
oyzar
MEDLEM
Bærum
@nom s. 7/10 -09

8 emner
271 svar

5. Det at man bare tar poeng for ... 18:41:53, 20/6 -11  
Are skrev 13:01, 20/6 -11 EDH-liga høres interessant ut. Kanskje vi burde starte noe slikt i Oslo også. Det var tross alt 27 med på Commander Launch Party, pluss 5-6 til som ville være med men det ikke var nok produkter til.

Edit:
Vi har hatt noen EDH-turneringer i Oslo, hvor vi har gitt poeng slik:
3 poeng for å vinne bordet
2 poeng for å bli nummer 2 på bordet
1 poeng for å bli nummer 3 på bordet
1 poeng for hver spiller du eliminerer

Dette systemet er jo da veldig simpelt, og bør trolig endres noe (for eksempel bør man også få 1 poeng for å være den som gjør at en spiller trekker fra tom deck.)

Poeng-systemet du linker til er interessant, men det er muligens litt mye å holde styr på. Si fra hvordan det fungerer hvis dere bruker det!

Det at man bare tar poeng for å vinne tar nok noe av poenget vekk fra formatet. Hvis jeg har tid kan jeg sikkert være med å organisere Commander "Liga".
BYTT BORD TIL


 
  Outlaws of Thunder Junction Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!