Magic the Gathering
Magic the Gathering3020 medlemmer 12 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1838 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

NoM
Magic på Gothcon Online - 2021
Via svenskamagic.com

Kom och spela Magic med oss på GothCon 2021!

Vi kommer ha tävlingar och Magic-häng under hela GothCon! Det finns något för alla, du kan tävla i populära Magic-formaten och ha chans att vinna fina priser, eller visa upp din färdighet genom att designa ditt eget Magic-kort eller visa upp din Magic-cosplay. Vi kommer utse vinnare inom varje gren.

Vi kommer ha streamers och coverage under konventet.

av Kvetchnik
06:35, 3/3 -21
läst 3481 ggr.
Skriv ut artikkel
8 kommentarer

Vi kommer anordna följande arrangemang:
Vintage
Commander
Standard - Inställt!
2 olika design-tävlingar
Magic cosplay

Håll utkik på Gothcons discord. Mycket av arrangemangen kommer organiseras därifrån.
--------------------------------------

Fler arrangemang kan läggas till eftersom. Navet för deltagande kommer vara Discord. Anmäl er via Gothcons anmälan så kommer mer info skickas ut när det närmar sig!

Magic på GothCon 2021 anordnas av föreningen SvenskaMagic med hjälp av Mindstage.

--------------------------------------

Info om de olika arrangemangen:

Vintage

Plattform: Whereby. Pairings via google docs.
Starttid: 3 april klockan 14.00 (spelarmöte 13.30)
Anmälningsavgift: 0 kr (kräver medlemskap i föreningen Svenskamagic 2021)
Registrering öppnar: 27 mars på den här sidan: tinyurl.com/vintagegothcon2021
Registrering stänger: 2 april kl. 23.59
Priser: Ett resebidrag värt 500:- till valfritt konvent under år 2022 kommer lottas ut
bland deltagare som spelar hela turneringen.

Enbart turneringslegala kort tillåtna (inga proxies, CE/IE eller WCD-kort)

Kommer spelas en swiss följt av top4/top8 baserat på antal spelare.

Turneringssida Svenskamagic Vintage Gothcon Online 2021Commander

Plattform: Spelltable.
Starttid: När du vill
Anmälningsavgift: 0 kr (kräver medlemskap i föreningen Svenskamagic 2021)
Registrering: Håll utkik på Gothcon Discord
Priser: Ja, under streamingperioden

Du kommer att kunna träffa andra commanderspelare, samt vara med på fritt spel under hela helgen via spelltable.

Från 12:00-18:00 på lördagen kommer vi även anordna Commander-games som streamas. Alla som är med i ett commander-game under den tiden och som är medlemmar i SvenskaMagic är med på utlottning av priser. Anmäl dig om du är intresserad av att spela Commander via spelltable så kommer info om var du hittar oss på Discord när det närmar sig.Standard - Inställt!

Plattform: Arena via MTGMelee
Starttid: 2 april klockan 13.00
Anmälningsavgift: 0 kr (kräver medlemskap i föreningen Svenskamagic 2021)
Registrering: Håll utkik på Gothcon Discord
Priser: Vinnaren får ett resebidrag värt 500:- till valfritt konvent under år 2022.

På fredagen korar vi påskens bästa Standard-spelare! Vi spelar ett antal rundor baserat på antal spelare. Gratis anmälan (du behöver dock vara medlem i SvenskaMagic). Vi börjar spela kl 13:00.

Mer info kommer, anmäl dig till arrangemanget på Gothcons hemsida för att hålla dig informerad.
Tävling 1 - Gör kortbilden rättvisa

Plattform: Verkstaden på SvM
Sluttid: 4 april klockan 12.00
Anmälningsavgift: 0 kr (kräver medlemskap i föreningen Svenskamagic 2021)
Registrering: Håll utkik på Gothcon Discord
Priser: 1:a plats 150 krediter. 2:a plats 100 krediter. 3:e plats 50 krediter.

Något som händer på tok för ofta är att en bild inte får kortet det förtjänar. Det ska vi ändra på! I den här tävlingen ska du ta bilden från ett befintligt kort och designa ett bättre kort till den bilden.

Exalted DragonOrcish ConscriptsVectis Agents

Målet är att det ska vara ett kort som är så bra att man vill spela det, men inte så brutet att man skulle vara glad att slippa det. Och framförallt ska arten passa kortet du designat. Det ska vara en bra design helt enkelt.

Skapa ditt bidrag i verkstaden. Nämn vilket kort du tagit bilden från i kommentaren till kortet och tagga kortet Gothcon2021. Anmäl dig via Gothcons hemsida så får du mer information om var vi samlas på discord, där du kan få mer information och träffa andra som deltar.Tävling 2 - Gör din egen token

Plattform: Tryckbart. Högupplöst bild eller vektorgrafik
Anmälningsavgift: 0 kr. Öppet för alla Gothcons besökare.
Priser: Vinnande bidraget kommer ingå i SvMs sortiment*.
Vinnaren får även en hög med sådana tokens.

Denna tokenritartävling är öppen för alla. Man behöver inte ens känna till hur man spelar Magic för att kunna delta. Token behöver ha koppling till Magic på något vis. Den behöver inte nödvändigtvis vara användbar. Det bästa bidraget kommer tryckas upp* och bli tillgänglig i butiken. Förutom evig ära får vinnaren en egen hög.

Exakt hur vi kommer ta emot tävlingsbidrag är just nu inte spikat, men det går bra att börja rita redan nu. Tänk på att vi behöver kunna få in ditt bidrag i tryckbar form. Dvs vektorgrafik eller högupplöst bild.

Det är egentligen allt man behöver veta, men om man inte är bekant med spelet (du visar väl det här för alla dina vänner?) så tryck på spoilerknappen för mer detaljer om vad en token är.

Vad är en token?

Spoiler:

En token är en atteralj som representerar en spelkomponent som korten själva inte kan representera. Oftast är det när ett kort skapar fler än en varelse som då behöver representeras på något vis, men kan även vara en påminnelsemarkör för ett tillstånd.

Tokens är i regel i samma storlek som spelkort och trycks även som medföljande atteraljer. Det finns en stor community av tokenskapande. Här finns en listning av officiellt tryckta tokens för inspiration.


Vad är lämpliga motiv? Här kommer lite tips och idéer

Spoiler:


Copy TokenVarelser är det absolut vanligaste. Magic är baserat på fantasy. Alver, jättar, drakar, riddare m fl väsen. Det finns även en del expansioner som lånat av mytologi, steampunk, azteker, pirater och dinosaurier. Exempelvis är mumier från egyptisk mytologi zombies, och apor bland pirater är goblins. Ett av de svårare motiven är copy-token, som kan vara en kopia av vad som helst. Wizards egen blev faktiskt ganska bra. Kan du göra det bättre?


Det finns även placeholdertokens för dubbelsidiga kort. Från början var den lite av en tipskupong där man kryssade i vilket kort det var. På senare tid har de blivit mer generella. Det kanske går att göra något med karaktären two-face, eller en bild som avbildar de två olika sidorna av samma mynt?


Något som är väldigt tacksamt att göra tokens av är de som är kopplade till spelmekanismer, oftast i form av påminnelser. Det kan vara allt möjligt. Vissa saker är spelspecifika, som poison counters, emblem eller markör för kort där någon är ute på äventyr.


Nog måste det gå ett göra en snygg bild med kokande lava istället för Koths fula nuna?
Eller något häftigt för att markera vem det är som är kungen i djungeln.


Andra saker är mer generella och något spelarbasen ofta efterfrågar men som inte finns som officiella tokens. Det kan vara hjälp för att ha koll på hur mycket mana man spelat, hur många kort man dragit den här turen, antal spells man spelat (aka storm count då förmågan Storm bryr sig om detta). Det kan även vara påminnelser, eller annan information som kan vara bra att dela.

Exempelvis är F6 ett vedertaget begrepp för "jag passar allt just nu" vilket kommer från snabbkommandot på online-Magic för samma funktion. I princip synonymt med "jag är på dass, kör på ni".Bilder på existerande inofficiella tokens för inspiration


Lite ovanligare saker som vore kul om det fanns

Aeon Engine Pramikon, Sky Rampart


Turn order
Det är väldigt få kort som bryr sig om turn order då den nästan aldrig ändras. Men det finns några få.


Curse of Bloodletting Wheel of Sun and Moon


Head / Player
Man kan enchanta spelare i Magic. Fast att sätta fast kortet på din motståndare är inte särskilt trevligt. Så en "Look, it's me!"-token kanske kan vara något?

Arcane DenialMishra


Cantrip
Cantrip är en benämning för kort som ersätter sig själv. Det finns en hel del kort som gör det med en rundas fördröjning, något som kan vara lätt att glömma ibland. En påminnelse vore bra!
BesmirchJeering Homunculus


Goaded
Att det inte tryckts en Goaded token man kan sätta i plytet på sin motståndare är obegripligt. Det är ju givet att det måste finnas.


Demonic PactHexdrinker

Saker som ändrar sig över tid
Vissa kort har en progress som sträcker sig över rundor. De kan vara lite luriga att hitta, men också bra att kunna ha koll på.Monastery SwiftspearGrave Pact


Trigger reminder och Activated ability placeholder

Sist men inte minst - Det behövs en token att lägga på stacken som påminnelse. Kan vara specifik till en viss trigger, t ex en prowess counter.


Den kan även vara generell, typ "Happening!".
Door to NothingnessPact of Negation


Varför inte göra något ovanligt som exempelvis en reminder på att motståndaren ska dö baserat på Street Fighter II's "You lose"? Inte så brett användningsområde men desto roligare om det fanns.

Activated abilitys skulle kunna dela token med triggered, men man kan även göra något catchy för just activated som "self-destruction has been activated".
Vad är olämpligt?
Bilder som är sexistiska, rasistiska, nedvärderande, väcker anstöt osv.

Öppet för alla, medlemskap krävs ej.


*: SvenskaMagic kommer därmed äga rättigheterna till bilden.Magic cosplay

Plattform: Mer detaljer senare
Starttid: Mer detaljer senare
Anmälningsavgift: 0 kr (medlemskap krävs ej)
Priser: Resebidrag värt 500:- till valfritt konvent under år 2022

Klä på dig din finaste magic-cosplay och visa upp den på Discord som film eller bild!
En jury kommer avgöra vilken cosplay som är bäst utifrån: Magic-relevans, kvalitet på design och hur väl du presenterar den. Vinnaren får ett resebidrag värt 500:- till valfritt konvent under år 2022!

Man behöver inte vara medlem i SvenskaMagic för att delta.

SvenskaMagic kommer publicera en intervju med vinnaren.


Vi ses på Gothcon 2021!


------------------------------------------------------------------------------------------
Vill du hjälpa till med Coverage och streaming? Vi söker en person med erfarenhet av streaming och Magic. Vill du hjälpa till, maila: richard.brorsson@gmail.com
Ersättning utgår till de vi väljer ut att hjälpa oss
------------------------------------------------------------------------------------------

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

Kvetchnik

MEDLEM
Malmö
All infon här är inte helt uppdaterad, men om ni bara anmäler er via gothcons hemsida och går med i deras discord så hittar ni det ni behöver där :-) Obs att Commander kräver att man vet hur man spelar via spelltable. Missa inte våra tävlingar som alla kan vara med i som betalt inträde till Gothcon:
-Gör din egen token, samt
-Gör kortbilden rättvisa

Tipsa gärna vänner och bekanta!

16:04:34, 31/3 -21
aginamist

REDAKSJON
Här finns Gothcons discord där alla arrangemang (utom vintage) kommer hållas: http://discord.gothcon.se/

Standardturneringen är inställd pga bristande intresse och krock med SVM Open. De andra arrangemangen kvarstår.

17:47:30, 28/3 -21
Oppdatert: 17:50:15, 28/3 -21
aginamist

REDAKSJON
Anmälan till Vintage är nu öppen!

09:44:00, 27/3 -21
tobias

MEDLEM
Göteborg
Missa inte att anmälningsavgiften till GothCon höjs till 100kr efter helgen, så passa på att anmäla dig under helgen för bara 50kr!

12:51:09, 20/3 -21
Frashannes

MEDLEM
Västerås
Coolt! Jag är pepp =)

17:39:52, 7/3 -21
mabe

MEDLEM
Västerås
Super, saknar Modern dock!

12:59:44, 6/3 -21
Shazica

MEDLEM
Göteborg
Gillas skarpt! Roliga deltävlingar :D

15:41:34, 4/3 -21
Beakid

ADMIN
REDAKSJON
MODERATOR
GULLMEDLEM
Lyckeby
Fantastiskt! :)

09:38:38, 3/3 -21
  Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!