Magic the Gathering
Magic the Gathering2866 medlemmer 23 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
NYHETER Nyheter | Månedens kort | Ukens undersøkelse 
10:33, 15/8
Nyheter om Magic e-sports!
av verzutiko
I går slapp Wizards en nyhet om hvordan Magic på et høyere nivå vil bli i 2019/2020, og det er mye å sette seg inn i!Man har to måter å kvalifisere seg til World Championship som er toppen av konkurranse-Magic. Enten via Tabletop-Magic (flytskjemaet på venstre side av bildet over) eller via Arena (flytskjemaet på høyre side av bildet over).

Tabletop Magic

Vi får en ny turnering for Tabletop Magic - nemlig Players Tour. Hver region (Americas, Europe, Asia-Pacific) vil ha 3 Players Tour årlig. For Europa ser Wizards for seg at det vil delta ca. 400 spillere per turnering, og de konkurrerer om $200.000 USD i premiepotten!

Hvis du gjør det bra i en Players Tour kan du kvalifisere deg til å delta i en global Players Tour Finals! Det vil være 3 slike globale finaler i året og Wizards ser for seg at det vil være 120 deltakere på disse og premiepotten er $250.000 USD!

På alle Players Tour akkumulerer du Player Points som kan få deg inn i Rivals League. Mer om det senere.

Hvordan kommer du deg inn i en Players Tour lurer du kanskje på nå? Vel, det er ganske mange måter å gjøre det på:
 • Alle spillere fra forrige Players Tour Finals.
 • Topp-plasseringer fra den forrige Players Tour.
 • Alle Magic Pro League-spillere.
 • Alle Magic Rivals-spillere.
 • Spillere som gikk topp 8 eller fikk minst 39 matchpoeng på en individuell Grand Prix.
 • Team-spillere som gikk topp 4 eller fikk minst 36 matchpoeng på en team Grand Prix.
 • Vinnere av Last Chance Qualifiers holdt dagen før en Players Tour-turnering.
 • Vinneren av Wizards Play Network-kvalifisering.
 • Vinneren av Players Tour-kvalifisering.
 • Premier Series Events (SCG, Latam Magic Series etc.).
 • Vinneren av MTGO-kvalifisering.
 • Hall of Fame-status (heia Nicolai Herzog!).
 • Invitasjoner bestemt av Wizards.

Phew, litt av en liste! Så med unntak av Nicolai Herzog som kan dra på så mange Players Tour han måtte ønske, må vi andre kvalifisere oss enten via Arena, Online eller diverse Tabletop-turneringer. De som mest sannsynlig kommer til å bli holdt i Norge/Norden er:

Wizards Play Network-kvalifisering
Wizards Play Network-butikker kan søke om å få holdt sine egne kvalifiserings-turneringer. Det er mange måter å holde disse turneringene på, inkludert innledende kvalifiserings-turneringer. Hver WPN-lokasjon som får søknaden sin innvilget får 32 promokort.

Players Tour Qualifiers
Større og mer eksklusive enn WPN-kvalifiseringen. Kriteriene for å holde en Players Tour Qualifier er at lokalene må ha plass til minimum 128 deltakere og det må være reisestøtte til vinneren. Min personlige mening er at det neppe blir mange av disse i Norge. Også her vil det være promokort å få og selv om antall ikke er opplyst vil jeg tro det er en nok til en god del spillere.

Når vi snakker om promokort, sjekk ut hva du kan få i 2020:Arena Magic

(Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er noen ekspert på Magic Arena, og jeg synes informasjon var noe tungvint. Legg gjerne igjen en kommentar hvis noe av informasjonen under er feil.)

Da har turen kommet til Arena Magic. La oss ta en ny titt på skjemaet:Å komme inn i en Mythic Invitational krever altså at du først er blant de topp 1200 rangerte spillerne, og at du deretter får akkumulert nok Mythic Points eller vinner en Mythic Qualifier.

Hvis du klarer å få invitasjon til en Mythic Invitational kan du se frem til en premiepott på $750.000 USD! Det vil være 3 Mythic Invitational i året.

Mythic Qualifier-turneringer
På slutten av hver kvalifiserende måned vil topp 1200 rangerte spillere få mulighet til å delta i Mythic Qualifier. Topp 16 får invitasjon til Mythic Invitational. Spillere som går dag 2 vil opptjene Mythic Points.

Mythic Points-turneringer
Disse turneringene vil ikke gi deg innpass i noen andre turneringer, men vil gi deg Mythic Points. For å spille i en slik turnering krever det også at du er blant de topp 1200 rangerte spillerne.

Javel, så MQ-turneringene får meg inn i Mythic Invitational, men hva i alle dager skal jeg med Mythic Points? Jo, nå skal du få se:

Top-Level Magic

Rivals League
Wizards har laget en liga under Magic Pro League som de har kalt Rivals League (dette snakket vi kort om under Players Tour også). Den består av 46 spillere.

Se på bildet under:Her ser du at for å komme inn i Rivals League så må du oppfylle et (eller flere hvis du klarer) av disse kravene:
 • Topp 12 innehaver av Mythic Points (Magic Arena)
 • Topp 12 innehaver av Player Points (Tabletop Magic)
 • Bunn 4 av Magic Pro League
 • Bunn 12 av Magic Pro League Gauntlet
 • 6 plasser som Wizards råder over

Hvis jeg skal dra en sammenligning med fotball (noen Magic spillere som kan det?), så vil jeg si at Rivals League er det samme som Europe League, mens Magic Pro League er det samme som Champions League.

Klarer du å havne i Rivals League (gratulerer i så fall) kan du se frem til invitasjoner til turneringer, inkludert Players Tour og deres egne Rivals Mythic Qualifiers (hva Rivals Mythic Qualifiers er blir ikke videre diskutert i artikkelen), for ikke å snakke om at man kan tjene opptil $20.000 USD i opptreden i tillegg til premier på turneringene!

Magic Pro League
Samtidig blir Magic Pro League (heretter MPL) en 24-spillers liga med de beste av de beste. Klarer du å få innpass her kan du tjene opptil $50.000 USD for opptreden i tillegg til premier på turneringer!

På bildet under ser du hvordan MPL vil se ut i 2020-2021:Magic Pro League Gauntlet

Da ser du at vi blir introdusert for noe som heter Magic Pro League Gauntlet. På slutten av hver sesong vil denne spesielle turneringen holdes som lar de beste spillerne fra Rivals League møte de dårligste (minst beste?) spillerne fra MPL.

Slik vil MPL Gauntlet fungere:
 • De 4 dårligste spillerne fra MPL rykker automatisk ned til Rivals League.
 • De 2 høyest rangerte spillerne fra Rivals League fra Arena og fra Tabletop rykker opp til MPL.
 • MPL Gauntlet vil da bestå av MPL plassering 17-20, Rivals Mythic rang 3-8 og Rivals Player rang 3-8.
 • De 4 beste spillerne fra MPL Gauntlet avanserer til MPL, mens resterende vil bli tilbudt kontrakter i Rivals League.

Se illustrasjonen under for å få det visuelt:Men, MPL består jo av 32 spillere i dag, så hvordan skal de krympe til 24 spillere? De 20 beste i MPL og de 4 lederne av Mythic Points i 2019 vil fylle opp MPL i sesongen 2020:World Championship
2019 sesongen avsluttes med World Championship i februar 2020.

2020-2021 sesongen ser World Championship med en prispott på $1.000.000 USD og deltakerne vil bestå av vinnerne fra hver Players Tour Finals og vinnerne av hver Mythic Invitational.

WOW! Det var mye info, og det tok litt tid før jeg forstod alt sammen selv. Hvis du har spørsmål er det bare å legge igjen en kommentar, så kan vi sammen se om vi finner ut av svaret.

Kilde: Magic Esports

 

KOMMENTARER 1 stk


Baxter
 
De diskvalifiserer de spillerne de har lyst å diskvalifisere og de forfordeler de spillerne de har lyst å forfordele. Dette har Wotc lang historie på. Med dette elektroniske inntoget i mtg blir slikt juks enda lettere å utøve, og å motbevise. Hvem kan si noe på "Your participation has been terminated due to inconsistencies in the ip communication in parts of the semi final game of this tournament." Kast inn noen mer data-kompliserte ord og liten text bak "I agree" knappen og ting blir umulige...
Skrevet: 02:06, 16/8


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

 

Nyheter AUGUST 2019

27aug: Oppdatering på Banned & Restricted! (0 k.)
21aug: Arena snart hos Epic Games og på Mac! Companion App! (0 k.)
19aug: Ole Andvik til Mythic Championship! (0 k.)
16aug: PT Picks GP Birmingham! (0 k.)
15aug: Nyheter om Magic e-sports! (1 k.)
14aug: GP Birmingham i helgen! (0 k.)
12aug: Commander 2019 er her! (0 k.)

Bytt måned:

  Core Set 2020! Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!