Magic the Gathering
Magic the Gathering3125 medlemmer 9 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
FORUMET Start | Nye innlegg | Søk | Private bord  
REGELSPøRSMåL Gust Walker Exerted ...
Kan Anders Angripe eller ikke?
Siste leste innlegg: 02:22:28, 3/10 -22. Lest 13270 ganger.
Stones
MEDLEM
Kongsberg
@nom s. 10/5 -08

39 emner
392 svar

21. Det slår meg at denne regelen ... 09:03:38, 10/9 -16  
Det slår meg at denne regelen blir veldig relevant no som biler er ein del av formatet! Så bra timing på dette regelspørsmålet :)
Even

Azorius
FANTASY KING
MEDLEM
FANTASY KING
Oslo
@nom s. 3/6 -10

101 emner
1004 svar

22. Det har du ikke rett i, Dovre.... 10:19:37, 10/9 -16  
Dovre skrev 23:14, 7/9 -16 Det som er saken er vel helst at ingen har blitt lovet noen regler ved kjøp av turneringsdeltakelse i wpn. Det som folk refererer til(dommere inkludert) er i praksis egentlig bare en hel haug med forslag til regler/"house rules".

Så når dommerne sier at det kommer an på situasjonen så har de helt rett.

Det har du ikke rett i, Dovre. Det finnes faste regler, og det er de vi dommere dømmer etter. Disse skal følges på alle WPN-turneringer. Sånn må det også være, for at turneringsspill skal holdes ryddig og redelig for alle, og for at spillere ikke skal trenge å kjenne til lokale forhold for å spille turneringer rundt om i verden.

Når vi sier at noe "kommer an på situasjonen", så betyr ikke det at dommerne finner på regler på stedet, eller at hvert sted har sine regler. Det betyr bare at noen ganger må man legge en subjektiv vurdering til grunn når man skal avgjøre om en regel er overtrådt.

De som lager reglene er til dels folk hos WotC / WPN, og til dels folk på toppen av dommerprogrammet.

Oppdatert: 10:24:39, 10/9 -16
Dovre
MEDLEM
Dovre
@nom s. 27/4 -16

2 emner
11 svar

23. Aldri noensinne har jeg blitt ... 11:35:54, 12/9 -16  
Aldri noensinne har jeg blitt presentert mtg-reglene på en wpn turnering, ei heller har jeg blitt presentert en peker til disse. Ei heller står det på kvitteringen, eller med liten skrift i noe skriv som blir levert ut i forbindelse med slike turneringer (pekeren altså).

Det eneste jeg hører om regler av turneringsrepresentanter er i øyeblikket det skjer, og dommerne kan da ikke gjøre stort mer en å fortelle hvordan det blir (=hvordan spillet skal settes igang igjen) og hvilke konsekvenser det fikk. Å fortelle hvorfor det ble slik og slik har en dommer svært dårlig tid til å forklare, og gjør etter mitt syn bare spede forsøk på en sjelden gang iblant.
MaritNG
DOMMER L1
Oslo
@nom s. 2/2 -16

0 emner
9 svar

24. Litt sent svar, siden jeg ikke... 15:53:53, 1/11 -16  
Dovre skrev 11:35, 12/9 -16 Aldri noensinne har jeg blitt presentert mtg-reglene på en wpn turnering, ei heller har jeg blitt presentert en peker til disse. Ei heller står det på kvitteringen, eller med liten skrift i noe skriv som blir levert ut i forbindelse med slike turneringer (pekeren altså).

Det eneste jeg hører om regler av turneringsrepresentanter er i øyeblikket det skjer, og dommerne kan da ikke gjøre stort mer en å fortelle hvordan det blir (=hvordan spillet skal settes igang igjen) og hvilke konsekvenser det fikk. Å fortelle hvorfor det ble slik og slik har en dommer svært dårlig tid til å forklare, og gjør etter mitt syn bare spede forsøk på en sjelden gang iblant.

Litt sent svar, siden jeg ikke sjekket tilbake her før nå.

Reglene i magic består av flere sett dokumenter. Comprehensive rules er det de fleste kjenner til, men Magic Tournament Rules (MTR) er like vesentlig. Du finner den her http://blogs.magicjudges.org/rules/mtr/ sammen med andre dokumenter. Shortcuts står under MTR 4.2, under kommunikasjon. Det er informasjon man skal kunne på lik linje med regler (de linkes det jo heller ikke til på turneringer), men kjennskap til de er dessverre litt lite utbredt. Reglene lærer jo folk seg gradvis, slår opp eller spør om, men de gjør ikke det samme med turneringsreglene fordi det ikke er så tydelig at man må kunne de også for å gjøre det best mulig. (Å bruke en shrotcut feil blir jo taktisk misplay på linje med andre misforståelser). Det er jo derfor vi dommere prøver å spre informasjonen så mye som mulig når vi ser den blir misforstått av mange, for eksempel via spørsmål her og via artikler på facebook.

Problemet er at mesteparten av dokumentet kun er viktig for dommere og arrangører (antall runder i en turnering etc). Ellers er de færreste interessert i hvorfor ting er som det er midt i en turnering, de vil fokusere på matchen, vi dommere forklarer gjerne hvorfor ting blir som de blir dersom vi blir spurt eller det virker som spillere ønsker dette/har tid til dette :) Vår tid klarer vi som regel stretche ut. De fleste shortcuts er naturlige for de fleste, det er stort sett bare combatshortcuten som blir brukt feil, derfor deler vi ofte heller info om shortcuten heller enn hele MTR.
Dovre
MEDLEM
Dovre
@nom s. 27/4 -16

2 emner
11 svar

25. Jeg setter pris på innspill so... 15:46:39, 14/11 -16  
Jeg setter pris på innspill som er ment å være til hjelp, men vi må forstå at så lenge wotc/butikk representanter ikke gjør slik en slik presentasjon på selve turneringsstedene så er det lite verdt. Man kan f.eks. aldri si at "MaritNG sa det slik og slik på NoMwebsite så da er det slik".
Dovre
MEDLEM
Dovre
@nom s. 27/4 -16

2 emner
11 svar

26. Hvordan kan det argumenteres a... 13:46:33, 8/2 -17  
Hvordan kan det argumenteres at "Angrep ?" eller "Combat ?" er forslag til shortcut/snarvei ?

Jeg klarer nemlig ikke å se at det er det.
Dovre
MEDLEM
Dovre
@nom s. 27/4 -16

2 emner
11 svar

27. Magic om 10 år; Når matchen s... 17:10:47, 9/2 -17  
Magic om 10 år;
Når matchen starter legger begge spillerne opp alle kort fra hele library'et som har tall i nedre hjørne, deretter benytter begge spillerne seg av combat tricks og ser hvilke kort med tall i nedre hjørne som gjenstår og summerer dem. Den som får høyest tallsum til slutt vinner.

På denne måten eliminerer man ikke bare problemene som oppstår når man skal går fra main phase til combat, man kvitter seg med all kommunikasjon som kan bli problematisk i løpet av resten av combat også, Pennetriks-problemet forsvinner og effekter i upkeep kan aldri lage noe krøll.

Dette blir gøy folkens !

Oppdatert: 17:13:07, 9/2 -17
Baxter
MEDLEM
GULLMEDLEM
Snåsa
@nom s. 31/8 -17

0 emner
3 svar

28. Hva sier Comprehensive Rules o... 18:07:25, 3/9 -17  
Hva sier Comprehensive Rules om dette idag ?

.
 
Brulle
Oppdatert: 18:07:52, 3/9 -17
Stones
MEDLEM
Kongsberg
@nom s. 10/5 -08

39 emner
392 svar

29. Dette vart ein diskusjon etter... 20:49:28, 6/9 -17  
Dette vart ein diskusjon etter at ein match i ein Pro Tour fekk mykje oppmerksomhet for ei stund sida. Store navn som Kai Budde gjekk ut på facebook og klaga veldig på kor forvirrende det var med shortcuten.

Regelen var deretter endra, her er ei forklaring frå dommer Toby Elliot

Oppdatert: 20:52:09, 6/9 -17
Baxter
MEDLEM
GULLMEDLEM
Snåsa
@nom s. 31/8 -17

0 emner
3 svar

30. Vi hadde en dommer som het Run... 14:29:31, 7/9 -17  
Vi hadde en dommer som het Rune Horvik i gamle dager, han var det aldri noe tull med.

Dommerne idag synes det bare å være tull med hele tiden.
 
Brulle
BYTT BORD TIL


 
  Dominaria United! Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!