Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 5 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
FORUMET Start | Nye innlegg | Søk | Private bord  
LEGACY Legacy Combo Elves Deck... Tilbakemelding på Unearthly In ...
Hjelp til en Pestilence Legacy deck
Siste leste innlegg: 19:39:15, 11/4 -24. Lest 8654 ganger.
Baaliprimogen
MEDLEM
Moss
@nom s. 15/10 -11

47 emner
181 svar

Hjelp til en Pestilence Legacy deck 21:34:52, 8/2 -12  
Hei
Jeg trenger hjelp med denne decken!:
http://www.norskemagic.com/deckbox/index.php?ID=101371

verzutiko

Azorius
DOMMER L2
DOMMER L2
@nom s. 21/10 -09

438 emner
1774 svar

#14 PWP Seasonal

1. Dette er decken: [deck]101371... 22:27:57, 8/2 -12  
Dette er decken:
Baal's Pestilence

Legacy / Turneringsspil

Av: Baaliprimogen
21:23, 8/2 -12

Baaliprimogen kommenterer:
Okay, får litt mas fra den lokale Magic klubben om å lage en Legacy deck. Og jeg har bestemt meg på å lage en Pestilence deck. Men jeg trenger en del hjelp her. Første problemet er at den er for treg. Andre problemet er at jeg ikke eier ett eneste dual land fra revised. Så det beste hadde vært mono-svart. Er heller ikke så veldig keen på å bruke noe særlig mer enn 100kr/per kort. Men foreslå gjerne kort som kan være for dyre, men helst mere moderate priser. Ser at jeg må ha 2x Stuffy Dolls til.
Kategori: Turneringsspil
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
405,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]101371[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!

 
Sjekk min Foil & Specialare auksjon!
sigurdjorem
MEDLEM
Oslo
@nom s. 7/5 -10

25 emner
462 svar

2. Hvis jeg skulle spilt svart i ... 09:46:05, 9/2 -12  
Hvis jeg skulle spilt svart i legacy hadde jeg begynt med 4 Hymn to Tourach og spilt kostnadseffektive trusler.
verzutiko

Azorius
DOMMER L2
DOMMER L2
@nom s. 21/10 -09

438 emner
1774 svar

#14 PWP Seasonal

3. Flere Enlightened Tutor for å ... 10:49:49, 9/2 -12  
Flere Enlightened Tutor for å sikre at du får Pestilence på hånda?
 
Sjekk min Foil & Specialare auksjon!
Romadeus
DOMMER L1
Oslo
@nom s. 7/5 -08

25 emner
296 svar

4. Sjekk ut Stillmoon Cavalier. H... 12:33:03, 9/2 -12  
Sjekk ut Stillmoon Cavalier. Han er et svart kort med prot svart, en hendig kombinasjon. At den ikke kan fjernes med Swords to Plowshares er også et stort pluss. Sjekk også om du kan få tak i et par Marsh Flats. Det kortet er veldig bra hvis du skal spille hvitsort, og det burde være mulig å låne et par Scrublands, siden det er det generelt sett minst spilte dobbeltlandet. Siden du spiller en del kort som er temmelig sultne på både sort og hvit mana ville jeg vært på utkikk etter et par Fetid Heath. Jeg spilte det kortet i en sorthvit deck som hadde det problemet, og det gjorde underverker. Orzhov Basilika er et veldig risikabelt kort å spille i et format hvor Wasteland er populært; jeg ville ikke spilt mer enn én.

Ellers ville jeg holdt kurven lav og aggressiv; kort som koster mer enn tre må være helt essensielle for at decken skal fungere. Sjekk ut kort som Vampire Lacerator, Vampire Nighthawk, Diregraf Ghoul eller kanskje Order of the Ebon Hand. Runde 1 Dark Ritual inn i Hypnotic Specter er en klassiker. Kutt Duskrider Peregrine, Cemetery Gate, Disciple of Grace og Guardian of the Guildpact. Vurder de resterende dyrene med et kritisk blikk.

Hvis du ikke legger press på motspilleren din er nemlig sjansen for å vinne med de dyre kortene dine minimal. Enten vil han spille billige trusler, legge press på deg og skvise gjennom de siste poengene med skade med ett eller annet triks, eller så vil han lene seg rolig tilbake i stolen, vente til du gjøre noe, kontre det og så drepe deg med ett eller annet du ikke er utstyrt for å håndtere. Hvis han spiller noen form for combo vil du bare dø. Hvis du derimot kan spille noen billige dyr kan du enten angripe, slik at du presser ham til å bruke ressurser på å forsvare seg (noe som igjen øker sjansen for at de dyre kortene dine kan avslutte det hele), eller så kan du blokke og kanskje drepe de billige dyrene hans, noe som kan gi deg pusterom til å spille noe dyrt.

Sjekk om du kan plukke opp et par (dvs fire) Stoneforge Mystics; det burde ikke være vrient, siden den er bannet i extended og modern. Da kan du spille et lite utvalg equipment, som igjen kan gjøre billige gubber farlige. Sword of Light and Shadow vil være perfekt i denne decken; hvis du syns det er for dyrt kan du høre om noen kan låne deg et eksemplar. Det er uansett en god investering; det er et populært casual-kort som av og til dukker opp i kompetitive decks. Det samme gjelder Sword of Fire and Ice; ikke like synergistisk med resten av decken din, men helt vilt hvis du putter det på Stillmoon Cavalier. Eller egentlig hva som helst.

Du har en del kort i maindecken som ville passe best i sideboardet; Disenchant for eksempel. Kutt alt som ikke er essensielt og se om du kan få inn et par Hymn to Tourach, Swords to Plowshares og enten Duress, Inquisition of Kozilek eller (hvis du får tak i noen) Thoughtseize. Dash Hopes er et forferdelig kort; ikke spill det. Siden du baserer decken din rundt en del ganske dyre kort ville jeg spilt noen form for akselerasjon, antagelig Orzhov Signet.

Jeg vet at en del av kortene jeg har foreslått er ganske dyre, men du kan se på det som en investering i et prosjekt; legacy er gøy, spesielt hvis du føler at du kan konkurrere. Plukk opp det du får tak i til en rimelig pris og lån mest mulig av det andre. Lag proxies i mellomtiden og prøv deg frem. Se hva som funker og ikke. Men først og fremst: Ha det gøy!
 
Hvis du ikke forstår, bare smil og nikk. Ja, akkurat sånn.
vidie
FANTASY KING
@nom s. 13/5 -08

15 emner
273 svar

5. For at vi kan hjelpe best muli... 12:44:28, 9/2 -12  
For at vi kan hjelpe best mulig her tror jeg det er viktig å vite hvor decken skal brukes og mot hvilke typer decker , powerlevel og alt sånn.

Skal du bruke den for å spille casual med venner, som ikke spiller de beste deckene, er det en del kort som kan brukes og den funker kanskje allerede nå.
Men møter du opp på en turnering med decket blir du nok oppspist, når alle andre bare vinner 1-2-3-4 runde mot deg.

verzutiko

Azorius
DOMMER L2
DOMMER L2
@nom s. 21/10 -09

438 emner
1774 svar

#14 PWP Seasonal

6. Greia med dyrene som han plukk... 12:45:55, 9/2 -12  
Greia med dyrene som han plukket ut er at de har prot. black som hjelp mot Pestilence. Vil du si at det er bedre å spille dyr som putter press på motspilleren, men som dør mot kortet som er hovedgreia med decket?

Jeg spør fordi jeg ikke er noen god deckbygger selv og vil gjerne vite hva som funker og ikke. Jeg syntes i utgangspunktet at baaliprimogen hadde funnet dyr som fungerte, men at han kanskje kunne fokusere på de som var best.
 
Sjekk min Foil & Specialare auksjon!
Romadeus
DOMMER L1
Oslo
@nom s. 7/5 -08

25 emner
296 svar

7. Jeg skjønte det, og prøvde å t... 13:20:08, 9/2 -12  
Jeg skjønte det, og prøvde å ta hensyn til det, men gjorde det kanskje ikke tydelig nok. De dyrene jeg har foreslått å kutte er først og fremst de som er så svake eller ineffektive at prot svart ikke hjelper. Hvis dyrene dine ikke gjør mer enn å ikke dø til Pestilence er de ikke gode nok. Hvis du vil ha fler protection-dyr foreslår jeg Mirran Crusader eller til og med White Knight, i tillegg til Stillmoon Cavalier som jeg nevnte (hvis du skal spille White Knight vil Marsh Flats, Scrublands og Fetid Heaths være viktigere, enten man skaffer dem selv eller låner dem). Det var også derfor jeg foreslo Sword of Light and Shadow (som jeg vet er dyrt men som kan lånes til turneringer og proxes til casual-spill, og som vil være en god investering på sikt).

Som sagt, hvis han bare dør før han får i gang greia si hjelper det ikke at alle dyrene hans er pestsikre. Men hvis han klarer det er det ikke så farlig om ett eller to dyr dør; da ligger han uansett godt an. Igjen, SoL&S hjelper veldig.

En Stoneforge Mystic-pakke med et par ok equipments vil også hjelpe små dyr å overleve. Batterskull er det perfekte eksemplet (bortsett fra de nevnte sverdene), men et hvilket som helst equipment som booster både power og toughness uten å være håpløst ineffektivt burde gjøre jobben. Husk at man ikke alltid trenger å aktivere pestilence mange ganger hver runde.

Nå foreslo jeg å dreie decken i en litt mer aggressiv retning, fordi jeg tenkte at det passet best. Men hvis man vil kan man prøve å gjøre den mer kontrollerende, ved å legge til kort som Wall of Omens, Phyrexian Arena, Gatekeeper of Malakir og Shriekmaw, samt de nevnte Duress-variantene og diverse removal, kan man bygge en slags board control deck som låser ut aggressive decks med Pestilence, og boarder om til ren hand destruction backet opp av et lite antall effektive trusler i kontroll- og combomatchups. Men jeg tenkte det ville være greit å ta utgangspunkt i en aggressiv variant.
 
Hvis du ikke forstår, bare smil og nikk. Ja, akkurat sånn.
Baaliprimogen
MEDLEM
Moss
@nom s. 15/10 -11

47 emner
181 svar

8. Har var det mange gode svar. F... 21:53:08, 9/2 -12  
Har var det mange gode svar. Først, dette er en deck jeg skal bruke mot andre som spiller legacy turneringer. Selv kommer jeg ikke til å spille i store turneringer. Men jeg vil alikevel ha en deck som funker i turnering. Det er vel ikke noe som heter Casual Legacy?

Ellers er det veldig mange gode tips her. Blar litt i bunkene mine nå og tenker litt på om jeg skal ha med noen av disse:
Crypt of Agadeem x4
Blood Pet x2
Death's Shadow x4
Black Cat x4
Diabolic Intent
Dredge
Mind Swords x3
Carnival of Souls
Rain of Filth
Exhume x2
Yawgmoth's Will
Culling the Weak
Bubbling Muck
Barrow Ghoul
Haunting Misery
Drain Life x4
Spinning Darkness
Spiteful Bully x2
Headstone
Basal Thrull
Flesh Reaver
Yawgmoth's Bargain
Last Caress x3
Reassembling Skeleton x4

Sideboard:
Deathgrip
Grafdigger's Cage


Noen av disse er dårlige, jeg vet det. Men de har en funksjon. Trenger jo noen kort som gjør at jeg får trukket kort, en måte å få Stuffy Dolls ut. Noen som har noe erfaring Pariah's Shield? Med dette skjoldet kan jeg kanskje kutte helt ut hvit.
aircanada
MEDLEM
GULLMEDLEM
Ørsta
@nom s. 24/3 -11

9 emner
39 svar

9. Du fikk et spørsmål lenger opp... 08:06:24, 10/2 -12  
Du fikk et spørsmål lenger oppe i tråden: "For at vi kan hjelpe best mulig her tror jeg det er viktig å vite hvor decken skal brukes og mot hvilke typer decker , powerlevel og alt sånn".

Greit om du skriver noe om dette.

Du får neppe bedre tips enn de du har fått i denne tråden. Om du vil følge de, får være opp til deg.
Madsk
MEDLEM
@nom s. 7/12 -10

33 emner
393 svar

10. Ville tenkt litt samme retning... 10:24:18, 10/2 -12  
Ville tenkt litt samme retning som pox deckene for denne type deck når det kommer til dyr.

Bloodghast og netherspirit må jo være gull her, disse har også super synergy sammen med cabal teraphy (billig discard som gjør det mulig å overleve mot combo)
Andre dyr du kan vurdere er dyr med persist eller undying.

Skal du spille en svart fair deck så bør den inneholde discard når du spiller i en competativ turnering

my 2 cents.
sigurdjorem
MEDLEM
Oslo
@nom s. 7/5 -10

25 emner
462 svar

11. Death's Shadow er jo søtt med ... 11:47:53, 10/2 -12  
Death's Shadow er jo søtt med Pestilence! Liker ideen om å spille Mirran Crusader og Stillmoon Cavalier. Men ville definitivt skaffet meg 4 Hymn to Tourach uansett. Det kortet bare vinner deg spill. Sword of Light and Shadow er også perfekt med Pestilence, Jitte er også fint å ha med om du lager en Stoneforge Mystic-pakke. Nå snakker jeg helt uten hensyn til det du har naturligvis... Du kunne også satsa på sånt som Gravecrawler, Geralf's Messenger og Bloodghast.
Romadeus
DOMMER L1
Oslo
@nom s. 7/5 -08

25 emner
296 svar

12. Bloodghast burde passe perfekt... 12:08:16, 10/2 -12  
Bloodghast burde passe perfekt. Hvis du spiller én Orzhov Basilica har du muligheten til å hente dem opp hver runde. Det burde hjelpe...

Jeg er enig med Sigurd; skaff deg et playset av Hymn to Tourach. Det er ikke et veldig dyrt kort, og det gir deg en sjanse mot motspillere som ellers ville kjørt rett over deg. Kombiner det med Duress og noen billige dyr og du er godt i gang. Da har du noe fornuftig å gjøre i de tidlige rundene, slik at kortene du har bygd decken rundt faktisk har en mulighet til å komme ut og gjøre noe.
 
Hvis du ikke forstår, bare smil og nikk. Ja, akkurat sånn.
sigurdjorem
MEDLEM
Oslo
@nom s. 7/5 -10

25 emner
462 svar

13. +1 til det Gunnar sa der. Om P... 13:00:01, 10/2 -12  
+1 til det Gunnar sa der. Om Pestilence er ditt første eller andre spell i et legacy-game har du antakeligvis tapt.
Romadeus
DOMMER L1
Oslo
@nom s. 7/5 -08

25 emner
296 svar

14. Så, Sigurd, hvor ofte spiller ... 13:03:31, 10/2 -12  
Så, Sigurd, hvor ofte spiller du legacy?

;-P
 
Hvis du ikke forstår, bare smil og nikk. Ja, akkurat sånn.
aircanada
MEDLEM
GULLMEDLEM
Ørsta
@nom s. 24/3 -11

9 emner
39 svar

15. Hvilke Legacy-decker er gjenga... 13:19:00, 10/2 -12  
Hvilke Legacy-decker er gjengangere i Oslo for tiden?
sigurdjorem
MEDLEM
Oslo
@nom s. 7/5 -10

25 emner
462 svar

16. Har aldri spilt et sanksjonert... 14:04:03, 10/2 -12  
Har aldri spilt et sanksjonert spill! :) Men jeg har et par-tre hjerneceller, leser coverage og artikler, og kan Magic: The Gathering sånn generelt ^_^

Aircanada: Legacy-gutta har denne tråden som jeg tror blir kontinuerlig oppdatert.

Oppdatert: 14:06:05, 10/2 -12
Baaliprimogen
MEDLEM
Moss
@nom s. 15/10 -11

47 emner
181 svar

17. Okay. Da tenker jeg litt slik ... 22:40:03, 10/2 -12  
Okay. Da tenker jeg litt slik

4x Crypt of Agadeen
20x Swamp

Creatures: 19
4x Stuffy Doll (må skaffe 2)
1x Cemetery Gate
4x Reassembling Skeleton
4x Death's Shadow
3x Stillmoon Cavalier (må skaffe 3)
3x Bloodghast (må skaffe 3)

Enchantments: 5
1 Treacherous Link
4 Pestilence

Instants: 6
4 Dark Ritual
2 Dash Hopes


Artifacts: 5
1x Lotus Petal
4x Pariah's Shield (må skaffe 4)

Sorcerys: 7
3x Hymn to Tourach (må skaffe 3)
2x Exhume
1x Diabolic Intent

Ser dette ut som noe som vil funke i legacy? Eller er første decken bedre? Det jeg mangler er heller ikke så veldig dyrt.
aircanada
MEDLEM
GULLMEDLEM
Ørsta
@nom s. 24/3 -11

9 emner
39 svar

18. Jeg ville gjort følgende bytte... 23:54:07, 10/2 -12  
Jeg ville gjort følgende bytter:

-1 Cemetary Gate
-2 Dash Hopes

+1 Hymn to Tourach
+1 Bloodghast
+1 Stillmoon Cavalier

Mulig du bør ha med mer discard, typ Duress. Det kommer litt an på hvilke decker du presumtivt vil møte.
Romadeus
DOMMER L1
Oslo
@nom s. 7/5 -08

25 emner
296 svar

19. Enig med Aircanada. Dash Hopes... 03:23:26, 11/2 -12  
aircanada skrev 23:54, 10/2 -12 Jeg ville gjort følgende bytter:

-1 Cemetary Gate
-2 Dash Hopes

+1 Hymn to Tourach
+1 Bloodghast
+1 Stillmoon Cavalier

Mulig du bør ha med mer discard, typ Duress. Det kommer litt an på hvilke decker du presumtivt vil møte.

Enig med Aircanada. Dash Hopes er et forferdelig kort; det vil aldri gjøre det du behøver. Duress løser så mange problemer at det nesten er komisk. Husk at kortet du har bygd decken din rundt dreper dyr; problemene dine oppstår når motspilleren din spiller Ad Nauseam, Breakthrough, Show and Tell eller Glimpse of Nature runde en, to eller tre. I legacy er det realistiske problemer som du må ha et svar på, og Duress er et common-kort som koster én mana. Med mindre du har Thoughtseize vil du spille 4x Duress maindeck.

Crypt of Agadeem er klart best når du aktivt fyller graveyarden din med svarte dyr (dvs i decks som spiller kort som Architects of Will, Street Wraith og Monstrous Carabid - jeg har spilt sånne decks). Ellers er du best tjent med å spille Swamps. Legg inn et par Mind Stones hvis du vil akselerere. De hjelper deg også hvis du flooder sent i spillet. Jeg er usikker på hvor bra Dark Ritual edr i denne decken; du akselererer ikke inn i noe som vinner spillet på stedet, så vurder å bytte det ut. DR er et forferdelig kort å trekke sent i spillet når du har nok mana men mangler action, og det hjelper deg generelt sett lite når du ønsker å drive utmattelseskrig, noe som er nøyaktig det Pestilence gjør best.

Se om du får plass til et par Shriekmaw; det er billig removal tidlig i spillet og removal pluss en evasive beater senere. Det er også et rimelig kort. Gatekeeper of Malakir er muligens enda bedre når du er monosvart. Prøv begge og se hva du liker.

Det er vanskelig å forutse hva du vil møte i legacy; folk spiller ofte aggro (zoo, goblins, merfolk, burn, div. hvite, aggressive decks), men kontroll og combo truer alltid med å gjøre brukne ting. Pestilence pluss sort removal er gode kort mot aggro (bare ikke dø før du rekker å gjøre noe), så legg inn et par kort som hjelper mot combo og kontroll. Duress er kroneksemplet der, sammen med Hymn to Tourach (spill fire av hver).

Ett kort som kanskje er mer gøy enn legacyspillbart er Profane Command. Test et eksemplar og se hva du synes. Jeg spiller stort sett adri sort i et format hvor det kortet er lovlig uten å ha minst ett eksemplar i decken.
 
Hvis du ikke forstår, bare smil og nikk. Ja, akkurat sånn.
Romadeus
DOMMER L1
Oslo
@nom s. 7/5 -08

25 emner
296 svar

20. Et kort som jeg helt hadde gle... 17:33:34, 13/2 -12  
Et kort som jeg helt hadde glemt er Nantuko Shade. Den er billig, kan slå hardt, og lar deg "spille rundt" enkelte typer removal. Når du får ut Pestilence kan du for eksempel holde den i live hvis du har ekstra mana. Prøv den (bruk et par proxies om du vil) og se hva du synes. =)
 
Hvis du ikke forstår, bare smil og nikk. Ja, akkurat sånn.



BYTT BORD TIL


 
  Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!