Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 8 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
FORUMET Start | Nye innlegg | Søk | Private bord  
LEGACY Grand Prix Amsterdam 2011... Brewing Control for GP Amsterd ...
legacy deckbuilding
Siste leste innlegg: 07:28:51, 24/4 -24. Lest 6241 ganger.
Mirkfallon
MEDLEM
Drammen
@nom s. 20/7 -11

2 emner
7 svar

legacy deckbuilding 00:51:53, 2/10 -11  
Jeg vurderer og slenge meg på legacy turneringa i oslo den 15/10. jeg er ikke så kjent med hva som er vanlig å spille med i legacy pga. lang pause med magic.

Så jeg lurte bare på om d er normalt for folk å stille med decker som ofte dreper i turn 2-3-4 hvis man ikke sitter med en force of will på handa for å hindre viktige spells.
Grunnen til at jeg spør er at jeg sitter med veldig liten kortbase å hente deck fra, og vil antageligvis ha en deck som vil slite mot d meste.

Hvis jeg stiller, så er d jo mest for erfaringens skyld. Fåreløpig har jeg ikke altfor lyst til å invistere mange tusen kr. i kort hvis d er d som må til for å kunne vinne matcher.

cjva
MEDLEM
Göteborg
@nom s. 27/11 -03

90 emner
3289 svar

1. Legacy har ett väldigt brett m... 10:05:53, 2/10 -11  
Legacy har ett väldigt brett meta. Dels så finns det storm-kombo som vinner på runda 2-4, men sen finns det också en hel drös andra lekar som stormlekarna har problem med.

Har du en liten samling och tight budget så skulle jag föreslå att kolla närmare på:

Affinity
Elves
Burn
Dredge
 
Människor som riffle shufflar andras kort borde det vara skottpengar på.

Standstill = Browbeat

Min magic och MTGO blogg
Oppdatert: 11:19:25, 2/10 -11
sigurdjorem
MEDLEM
Oslo
@nom s. 7/5 -10

25 emner
462 svar

2. Jeg ville også hørt med noen o... 11:10:03, 2/10 -11  
Jeg ville også hørt med noen om du kunne lånt et deck de ikke skal spille, hvis du bare er nysgjerrig på formatet, lurer på om du vil satse videre på å få et konkurransedyktig deck, og sånne ting.

En annen ting er at du kan ha god disruption som ikke er Force of Will. Tenker spesielt på svart discard, mer presist Thoughtseize, Inquisition of Kozilek og Hymn to Tourach. Disse er best mot kombo og kontroll. Svart har naturligvis også prima removal; Go for the Throat, Ghastly Demise, Doom Blade, Disfigure, mm. Hvis du backer dette opp med solide, billige dyr, er du godt på vei mot et deck som i hvert fall ikke er auto-loss i noen matchups. Vampire Nighthawk er grei mot creature-baserte strategier. Dark Confidant er selvfølgelig nuts, men med en liten samling vet jeg ikke hva du kan skaffe. Ellers er Nantuko Shade og Gatekeeper of Malakir bra i en sånn her type deck. Nyxathid og Tombstalker er ganske nice hvis du har nok discard og removal.

Edit: Glemte å legge til at Bitterblossom + Umezawa's Jitte + Sword of Fire and Ice er bra i decket jeg skisserer.

GL!

Oppdatert: 11:15:44, 2/10 -11
Even

Azorius
FANTASY KING
MEDLEM
FANTASY KING
Oslo
@nom s. 3/6 -10

101 emner
1004 svar

3. Les tråden Inngangen til legac... 11:10:51, 2/10 -11  
Les tråden Inngangen til legacy. Der er det en diskusjon på akkurat den problemstillingen du snakker om her, og det er en del forslag til hva man kan skaffe. Alle de kortstokkene cjva nevner er svært billige, og jeg vil legge til "dredge" på den lista.
 
DCI-dommer, 1. grad
Turneringsarrangør, "Advanced"

Se på kort jeg vil ha og kort jeg kan bytte bort. Listene er ikke uttømmende.
cjva
MEDLEM
Göteborg
@nom s. 27/11 -03

90 emner
3289 svar

4. hur kunde jag missa dredge? lä... 11:18:44, 2/10 -11  
Even skrev 11:10, 2/10 -11 Les tråden Inngangen til legacy. Der er det en diskusjon på akkurat den problemstillingen du snakker om her, og det er en del forslag til hva man kan skaffe. Alle de kortstokkene cjva nevner er svært billige, og jeg vil legge til "dredge" på den lista.

hur kunde jag missa dredge? lägger till en länk i min post till en artikel om dredge som innehåller några listor.
 
Människor som riffle shufflar andras kort borde det vara skottpengar på.

Standstill = Browbeat

Min magic och MTGO blogg
Mirkfallon
MEDLEM
Drammen
@nom s. 20/7 -11

2 emner
7 svar

5. Jeg har jo selvfølgelig muligh... 12:09:28, 2/10 -11  
Jeg har jo selvfølgelig muligheten til å låne en deck, men har mest lyst til å sette sammen en selv med de kortene jeg har i første omgang. Da får jeg en deck som jeg kjenner hvordan jeg skal spille og får gleden av å se om ideéne mine fungerer i forskjellige situasjoner.Og jeg får øvd meg på deckbuilding
I tillegg kan d jo hende at de som er godt kjent med legacy får en overraskelse i forhold til hva som er vanlig å møte i turneringene her i området.
Hvis d er sånn som dere sier at d stort sett er de samme typene decker som går igjen, så kan d kanskje være en fordel at d kommer noen nye decker inn. Selv de mest erfarne spillerne har sikkert godt av å se noen nye kort på bordet i stedet for de gode gamle de er vandt til å se


oyzar
MEDLEM
Bærum
@nom s. 7/10 -09

8 emner
271 svar

6. Det finnes en tråd om metagame... 12:16:02, 2/10 -11  
Det finnes en tråd om metagamet på østlandet(dvs oslo + drammen). Der kan du finne ut hva som har blitt spilt i det siste her. Min erfaring er at det er veldig mye agro og verken agro eller kontrol dreper nødvendigvis så raskt. Jeg ville nok anbefalt å låne en deck hvis du har begrenset budget da det er vanskelig å vite om man liker en deck før man skaffer seg den. For eksempel dredge er veldig forskjellig fra nesten all annen magic, decken mulliganer veldig mye og man har veldig stor varians i kortene man trekker selv om planen er akkurat den samme hver gang(hvertfall før board).
sigurdjorem
MEDLEM
Oslo
@nom s. 7/5 -10

25 emner
462 svar

7. Jeg mener ikke å avvise deckby... 12:34:43, 2/10 -11  
Jeg mener ikke å avvise deckbygging-talentet ditt, Mirkfallon, men det er ikke tilfeldig at kort som ikke blir spilt ofte nettopp ikke blir det. Det finnes tilfeller, men de er få og mange imellom. Ofte finner man ut at man spiller en litt (eller mye) dårligere versjon av et eksisterende deck.

Det er selvfølgelig en trist sannhet. Men man må heller ikke overdrive. Man finner ikke ut hva som er best før alt er prøvd. Etter hvert får man et godt nok øye til å forkaste ideer før man har materialisert dem. Det beste er om du er villig til å prøve ting for å lære deg dynamikken i et metagame, og med bestemte erketyper, og ikke bli skuffet om ideen ikke fungerte fullt så bra som man håper. Om det funker er det, som man sier, bare "gravy."
Mirkfallon
MEDLEM
Drammen
@nom s. 20/7 -11

2 emner
7 svar

8. Nå er d ikke sånn at jeg sikte... 13:15:06, 2/10 -11  
Nå er d ikke sånn at jeg sikter meg inn på å lage en ny revolusjonerende deck, men heller prøve å få inn d talentet som du prater om, om å se hva som fungerer og ikke fungerer før decken er satt sammen. Og d vil jeg ikke få uten å spille, feile, prøve å rette på d før ideén blir kastet i søpla.
Greit,jeg kan kopiere en deck fra top 8, lære meg å spille den så bra som mulig,for og så si at jeg har en deck som rocker. Men hva har jeg da lært. At jeg kan bruke masse penger på en deck som noen andre har satt sammen.
Men d jeg egentlig ville med tråden har jeg i grunn fått svar på. Leste jo alle de andre postene før jeg lagde denne.Når folk nevner elves,burn,merfolk/fish,og goblin, så veit jeg nogenlunde hva d vil gå ut på. D er når navn som affinity og dredge kommer opp d stopper opp litt. Klart jeg kan finne decklister for å se kort som er vanlige i de deckene, men sliter med å se hva som må spilles når uten å se decken aktivt i spill. Så lenge d ikke er så veldig mye turn 2-3 kills, så vil jeg i grunn ha mulighet til hvertfall caste spells før spillet er over.

Mats
MEDLEM
Trondheim
@nom s. 4/8 -09

29 emner
240 svar

#18 PWP Lifetime

9. Om du lærer å spille en deck f... 13:52:36, 2/10 -11  
Om du lærer å spille en deck feilfritt, tror jeg du har lært mer om magic enn de fleste som spiller magic noe sinne har lært. Men dredge kan vel ha runde 3 kills.

Dredge går ut på å spille noe som lar deg discarde kort med dredge, deretter trekke disse korta og putte masse kort i sin egen graveyard. Blant annet Bridge from bellow, Icorid, Cabal Therapy, Dread Return og nacromebia. Deretter sace dyr til enten cabal therapy eller dread return for å få masse zombier eller ett eller annet stort dyr eller flame kin zealot fra graven i spill. Om kommer i riktig rekkefølge kan decken fort drepe deg på tur 3.

Decken kan slås med å spille masse GY hate eller om du klarer å drepe dine egene dyr så er du også i ganske god form siden du stopper bridge.

Affinity er bare en aggro deck som spiller masse kort med affinity.

Det meste som funker mot aggro decker er også bra her, bare at de også taper til artifact removal.

EDIT

De fleste combo deckene i formatet er i stand til å drepe runde 3 eller tidligere om du ikke har noe som stopper de på noen måte
 
6:56 PM [@R]mtgtidus: [@K]I would wish you good luck, but that's kinda pointless
Oppdatert: 14:07:06, 2/10 -11
sigurdjorem
MEDLEM
Oslo
@nom s. 7/5 -10

25 emner
462 svar

10. Ja, affinity er et "diaré-deck... 14:09:43, 2/10 -11  
Ja, affinity er et "diaré-deck". Den bæsjer ut hånda si på tur 1 og 2, og slår deg med det den har fått ut. Det du hovedsakelig trenger er svar på en og to mana. De beste svarene er Ancient Grudge og Kataki, War's Wage. Arcbound Ravager og Cranial Plating gjør at det vanligvis ikke holder med ett stykk 1 mot 1 removal spell.
Madsk
MEDLEM
@nom s. 7/12 -10

33 emner
393 svar

11. De listene som du finner på f.... 11:04:44, 3/10 -11  
De listene som du finner på f.eks The Source eller andre lignende steder er lister som er tunet av hundrestusner av folk..

kort blir brukket ned gangske så raskt i denne internett verden vi lever i dag. Tror det handler mer om å finne en deck som passer spillestilen enn hva tir1-1,5 deck du spiller.
Når du har spilt mye så vet du cirka decklister når folk spiller enkelte kort. og som igjen gjør spillet mer interresant, utfordrende og ikke minst bidrar til at man tar flere riktige avgjørelser
oyzar
MEDLEM
Bærum
@nom s. 7/10 -09

8 emner
271 svar

12. Jeg er enig i at det er vanske... 18:31:35, 3/10 -11  
Jeg er enig i at det er vanskelig å finne ut helt nye ting, men det er langt fra umulig. Jeg tror det er overvurdert hvor mye utforsket formatet er. For eksempel spilte jeg welder control med thirst for knowledge, mindslaver, thopter sword etc. Forrige gang jeg deltok. Denne decken har jeg ikke klart å finne noe lignende online, og selv om den nok stjeler noen elementer fra forskjellige decker(alle blå korta fra alle blå kontrolldecker, manaen fra painter, welder + thirst + slaver fra controlslaver i vintage, thopter + sword + crucible + wasteland fra forskjellige decker) så var kombinasjonen av dem nok ganske forskjellige fra det meste annet. Mange av Nils Håkons decker er lignende ting han har kommet opp med selv også.

Uten å vite om bakgrunnen din er det veldig vanskelig å finne ut hva som er eller ikke er intuitivt for deg eller ikke.

Jeg tror det er naivt å tro a det er ingen decker som kan vinne veldig raskt(tur 3 eller tidligere), men det er legetimt å spille decker som ikke nødvendigvis har god matchup mot slike decker.
Madsk
MEDLEM
@nom s. 7/12 -10

33 emner
393 svar

13. lag hva du vil Lars, bare ikke... 14:42:42, 5/10 -11  
lag hva du vil Lars, bare ikke la motstanderen vinne =)
Even

Azorius
FANTASY KING
MEDLEM
FANTASY KING
Oslo
@nom s. 3/6 -10

101 emner
1004 svar

14. Heller enn å ta med seg en hje... 14:19:09, 6/10 -11  
Heller enn å ta med seg en hjemmelaget kortstokk og hive seg ut i legacy tror jeg det er mye bedre å spille kortstokker som vi vet er sterke. Når man har spilt noen turneringer og har litt oversikt over formatet og kortene som finnes er man mye bedre rustet til å bygge noe selv.
 
DCI-dommer, 1. grad
Turneringsarrangør, "Advanced"

Se på kort jeg vil ha og kort jeg kan bytte bort. Listene er ikke uttømmende.
Mirkfallon
MEDLEM
Drammen
@nom s. 20/7 -11

2 emner
7 svar

15. Etter en god gjennomgang av hv... 23:25:15, 7/10 -11  
Etter en god gjennomgang av hva jeg har av kort, ser d dårlig ut for bygging av noe effektivt hvertfall. Får se om jeg bestiller noe etter hvert, men får holde meg til standard for øyeblikket
Madsk
MEDLEM
@nom s. 7/12 -10

33 emner
393 svar

16. Lån en deck Lars, tror jeg har... 08:55:36, 8/10 -11  
Lån en deck Lars, tror jeg har kjøpt/byttet for tusenvis for deretter ikke en gang spille decken jeg planla. De virket ikke eller de ikke passet spillestilen etc etc

Jeg spilte 2 stormvarianter før jeg kjøpte TES decket deretter likte jeg det så jævlig godt at jeg kjøpte/ byttet det til meg en gang til pimpet. Noen legecy decker invisterer man noen kr men da er det greit at det er i staples som lett implementeres i flere varianter av decker.
mishrazz
MEDLEM
Nedre Eiker
@nom s. 26/11 -10

14 emner
52 svar

17. Er enig med stasis i at du bur... 20:29:27, 10/10 -11  
Er enig med stasis i at du burde finne en deck som du liker og som passer godt for spillestilen din. Jeg tenkte akkurat det samme som deg når det kom til Legacy decks i starten. For noen år siden var det mer vanlig at folk klekket ut egne deck ideer for alle sine decker, og jeg syns det var teit å bare kopiere en vinner deck som noen andre har laget, men etter litt måtte jeg bare innse at om man har ønske om å vinne matcher i turneringer, så må man ha en topp tunet deck. Den gode nyheten er at de fleste legacy decks har rom for å skape egen vri. 40-50 av korta i decken er fastsatt rett og slett fordi de er best. men de siste 10-20 korta kan du selv putte inn som følge av hva du forventer av motstand, eller for å skape en overraskelse. Når alle spiller de samme korta hele tiden, så skader det ikke å overraske noen ved å tenke litt "utenfor boksen"
Halve gleden ved magic er å vri hjernen for å komme på fete komboer og egen teknikk. Men i Legacy er det ikke veldig mye plass til dette, for formatet er så raskt som det er. TES, Combo elves, Charbelcher, dredge, Hive mind, og high tide er vanlige decker å møte i en turnering. og de fleste kan vinne i runde 1-3. Og noen ganger er det så små marginer om hvem som drar i land seieren, at det kommer ned til hvem som har tatt med riktig sideboard kort eller hvem ruller høyest på terningen og får starte.
Egen deckbygging og ideer er det best plass til i standard, casual og modern (inntil videre) Men noe av det som er så fett med Legacy er at når du har satt sammen en deck, så kan du spille den i årevis med jevnt bra resultat. Goblin decks, og enchantress gjorde det bra i 2007 og de samme deckene gjør det fremdeles veldig bra i dag, 4 år seinere. Så jeg vil anbefale deg å se nøye på de forskjellige deckene.. gjerne prøvespill dem, og gå for den du liker best. :)
Mats
MEDLEM
Trondheim
@nom s. 4/8 -09

29 emner
240 svar

#18 PWP Lifetime

18. ikke veldig relevant, men hvem... 00:12:20, 11/10 -11  
ikke veldig relevant, men hvem er stasis?
 
6:56 PM [@R]mtgtidus: [@K]I would wish you good luck, but that's kinda pointless
Mirkfallon
MEDLEM
Drammen
@nom s. 20/7 -11

2 emner
7 svar

19. Stasis er madsk.Godt gammelt k... 03:51:23, 11/10 -11  
Stasis er madsk.Godt gammelt kallenavn
BYTT BORD TIL


 
  Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!