Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 6 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
FORUMET Start | Nye innlegg | Søk | Private bord  
TURNERINGER Turneringer på Outland Oslo i ... Trondheimsdrafter - scoreboard ...
Mini-Master @ Magic Celebration
Siste leste innlegg: 16:00:08, 13/4 -24. Lest 1161 ganger.
Mygiichi
MEDLEM
GULLMEDLEM
Stavanger
@nom s. 4/9 -11

1 emner
1 svar

Mini-Master @ Magic Celebration 22:57:43, 4/9 -11  
10. september 2011 skal Magic Celebration arrangeres.
Forslaget fra wizards er Mini-Master formatet.

Slik jeg ser forslaget til selve gjennomføringen av Mini-Master den dagen er at ved påmelding deles ut en booster. En legger til tre av hvert land, og spiller en match.
Ved 16 deltakere skal det gjennoføres fire runder (normal swiss).

Herfra dukker det opp en mengde varianter. Hovedsaklig hvordan selve utførelsen utarter seg, og en mengde spørsmål dukker opp:

Skal en spille best av tre games, før en gir ny booster?
Skal kun vinneren av match få en ny booster?
Hvordan vil match to, tre og fire fungere, hvis en som har 'vunnet' en booster er i match mot en som har tapt og bare spiller med en booster?
Vil ikke det bringe ubalanse/umoral blandt ferske deltakerne?
En variant kan være at begge spillerne få booster ved ny match?

Boostere er som kjent ganske tilfeldige, og en kan uheldigvis være fastlåst med en sucky-booster med sucky-rare, som kan være sjebnesvanger i fortsettelsen.

I mitt spillemiljø er det få som vil noe annet enn prerelease og legacy.
Der med jeg har ikke prøvd Mini-Master formatet før, det kan være grunnen til min nervøsitet.
Hvordan tenker dere å utføre Magic Celebration?

sigurdjorem
MEDLEM
Oslo
@nom s. 7/5 -10

25 emner
462 svar

1. Jeg arrangerte minimaster-NM. ... 11:44:20, 5/9 -11  
Jeg arrangerte minimaster-NM. Der hadde vi dobbel eliminasjon, som blir ganske annerledes enn swiss men ellers var det: 1 match = best av 3 games med kortere rundetid enn vanlig; ny booster for hver runde; _ikke tre, men to av hvert basic land_; mulighet for omspill hvis deckene går tom og spillet låser seg (man deckes ikke ut); mulighet for å betale kosten til det tredje of fjerde manasymbolet av en farge på et kort med to colorless; vinneren av hver match stikker av med innholdet fra pakkene som ble spilt med..

Jeg sier ikke at du skal kopiere alt dette her, men du kan tenke deg frem til hvordan det skal være ut fra hvor mange boostere dere har fått, hvor mange spillere dere er osv. Lykke til!
Are
MEDLEM
@nom s. 2/4 -05

25 emner
279 svar

2. Tja. Hvis du har tenkt å holde... 04:34:51, 7/9 -11  
Tja. Hvis du har tenkt å holde "Magic Celebration"-turneringen så er reglene WotC opererer med at alle først får en booster gratis, som de spiller en match med. Vinneren får en ny booster, som han kan velge å legge til den første boosteren og lage en 40-korts deck med. Får man flere boostere senere (man får en ny booster for hver match man vinner) kan man velge å legge de til også, og lage en ny 40-korts deck. Vinnere møter vinnere, og tapere møter tapere, så i utgangspunktet vil alle møte andre med samme forutsetninger.

Jeg har aldri prøvd å spille minimaster på den måten, og jeg er usikker på hvordan jeg kommer til å legge opp min egen "Magic Celebration". Den forandringen jeg nesten garantert kommer til å bruke er at man kun legger til 2 av hvert basic land istedet for de 3 som WotC anbefaler. 3 av hvert basic land gir altfor mye land i forhold til andre kort.

Med de reglene vi pleier å bruke, så kan man, hvis man skal betale en manakost som ikke er mulig med de 10 landene som legges til, bruke 2 mana for å betale for hvert ekstra farget manasymbol. Dette gjelder da kun kort som har 3 eller fler av en farge i manakosten. Eksempel: Et kort som koster 3WWW kan betales for med 5WW istedet.



Oppdatert: 04:35:35, 7/9 -11
ZnakeByte
MEDLEM
GULLMEDLEM
Oslo
@nom s. 24/8 -11

2 emner
9 svar

3. Jeg er jo superamatør i forhol... 13:36:12, 8/9 -11  
Jeg er jo superamatør i forhold til dere, men siden jeg kjøpte en booster display for et par uker siden, har jeg og min kone spilt mini-master hver kveld for å øke spenningen av å åpne en booster. Vi har spilt med 3 av hvert land, og best av tre for å vinne.

Det er jo også en mulighet ved best av tre at taperen av første spill velger om man skal bytte deck før spill to, slik at en "dårlig/uheldig" booster kan veies opp slik... bare et forslag...

Kan dessverre ikke komme på lørdag da jeg skal til trondheim. Eller er det kanskje noe der oppe også...?
Mygiichi
MEDLEM
GULLMEDLEM
Stavanger
@nom s. 4/9 -11

1 emner
1 svar

4. Takk for respons. :) Jeg gj... 23:28:22, 4/10 -11  
Takk for respons.

Jeg gjennomførte en Minimaster på Magic Celebration. Gikk bra, tross alt. og humøret på topp
Ser at det kan være små variasjoner med hvordan en gjør med den nye boosteren, manacost og antall land, og mulighet for å kunne se på kortene før en velger å ha dem i decket etter den første runden, osv. Disse og mange fler 'små endringer' kan være eksperimentelle å teste ut senere. Ser frem til en ny celebration om ikke så lenge.
BYTT BORD TIL


 
  Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!