Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 9 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
FORUMET Start | Nye innlegg | Søk | Private bord  
NEW PHYREXIA Hvordan oppgradere Ravaging Sw...
Diskusjonstråd for nye kort!
Siste leste innlegg: 12:02:15, 15/4 -24. Lest 18719 ganger.
Sene
MEDLEM
Asker
@nom s. 4/9 -07

69 emner
1015 svar

#15 PT Points Yearly
#4 PWP Lifetime

Diskusjonstråd for nye kort! 07:54:06, 18/4 -11  
Da har vi begynt å få en del spoilere fra det nye settet, New Phyrexia, og jeg tenkte det kunne være artig å begynne å snakke om de nye korta. Jeg kommer til å ta utgangspunkt i limited-spilling når jeg vurderer kort, siden det ærlig talt er det jeg bryr meg om, først og fremst.


Dette kortet er helt sinnsykt viktig. At det kortet eksisterer, kan sammenlignes med Gathan Raiders' eksistens i Time Spiral limited (og Zombie Cutthroat i Onslaught limited). Det er et pumpspell som hvilken som helst deck kan ha når som helst, selv når de er tappet ut (med mindre de står i 1 eller 2, naturligvis), så det er noe man alltid burde prøve å huske på. Minner mye om Gather Courage, forresten. Er ikke sikker på om jeg liker den slags kort... kan aldri F6e på Modo lenger =(


Helt grei dud, ligner litt på Gust-Skimmer/Snapsail Glider og til en viss grad Spin Engine, men jeg synes generelt at unblockable er litt dårligere enn flying fordi de ikke er like flinke defensivt. Aggro-decker vil derfor være mye mer interesserte i denne her enn treigere decker.


4/2 haste for fire mana+2 liv er litt bedre enn Vulshok Berserker, og at den er artifact hjelper litegrann, men likevel en ganske kjedelig gubbe. Definitivt spillbar, men ikke noe man fryder seg over.


For sju mana foretrekker jeg Quilled Slagwurm. En bitelitt bedre Bestial Menace for to mer mana er ikke the nuts, men jeg tror da den er spillbar. Pussig at det er et commonkort forresten, la ikke merke til det før nå. Menmen, Fangren Marauder kunne vært mythic, men er også common, så jeg burde egentlig ikke være overrasket.


Living Weapon Gray Ogre er riktig bra, og antagelig et passe høyt pick (P1P2-P1P4?). Helt overkommelig equip-cost.


Et bra removalspell, i praksis -2/-2 pluss noen andre tilfeldige bonuser. Ofte en slags Hideous End i infect.


Enda flere Phyrexia-monstre som ser ut som om de er tatt rett ut fra en av Alien-filmene (som Skinrender og Phyrexian Vatmother). Det er vel settets Sea Serpent, antar jeg, og dårlig er det slett ikke. Gigantisk blokker om du ikke makter å forgifte motstanderen, og om du gjør det, er det plutselig en Phyrexian Juggernaut som ikke dør til Shatter (og som kan la være å slå om du føler for det). Random Necropedes i ikke-infectdecker virket plutselig mye skumlere på offense! Skal tro hvorfor dette dyret er blått, forresten? Ser ikke særlig blått ut.


Swords to Plowshares uten drawback om du har metalcraft, Niveous Wisps uten cantrip når du ikke har det - ganske spennende kort, egentlig. Lurer på hvor mange artifacter man trenger for å spille den, i og med at det omtrent er fullstendig dødt med mindre du har metalcraft. Minst 13, vil jeg tro. Siden dette kortet dukker opp i første boosteren kan jeg tenke meg at mange kommer til å overprioritere artifacter for resten av draften, og dermed er Dispatch fort litt av en felle.


Syntes du Massacre Wurm var et helt latterlig limited-kort? Vel, hils på Elesh Norn! Dyra dine får nå plutselig et +4/+4-overtak over alle motstanderens, og Elesh Norn selv er gigantisk - nesten ingen removalspells dealer med ham. Spread the Sickness, Go for the Throat, Dispatch om du har metalcraft... jeez. Sju mana er ikke allverden i dette formatet, så herregud for en absurd bombe dette er. Ikke i noe format noen gang har bombene vært så sinnsyke som i Mirrodin block versjon to.


Jeg liker dette kortet, i alle fall i real life, siden de fleste kommer til å glemme 50% av lifegainen/lifelossen... En slags ensidet Soul Warden kombinert med Blood Seeker. Antagelig spillbart, men jeg ville nok ikke vært spesielt fornøyd med å spille den, delvis siden den liksom ikke hjelper til med noe av det deckene i formatet prøver å gjøre, delvis fordi jeg synes den rett og slett gjør for lite og er for dårlig til å slåss.


Litt voldsomt å betale tre mana for et kort som bare produserer colorless mana, synes jeg. Liker ikke denne typen mana-akselerasjon fordi den ikke hjelper til om du er manascrewet, og om den gainer deg fem liv eller hva det er i løpet av et game, så synes jeg likevel ikke det er bra nok.


Dette er selvfølgelig et constructedkort, og er helt uspillbart i limited.


"Karn, the Released 7
Planeswalker - Karn
+4: Target player exiles a card from his or her hand.
-3: Exile target permanent.
-14: Set aside all non-Aura permanent cards exiled with Karn, then restart the game. Then put all cards set aside this way onto the battlefield under your control.
6"

Dette er en slags Spine of Ish Sah der du ikke trenger å drafte/spille teite Ferrovores og Gnathosaurs for å comboe, for den comboer med seg selv. Og siden Spine var et greit first pick er det også trygt å anta at Karn ikke blir å se P1P2.


"Norn's Annex 3[Pw][Pw]
Artifact
( may be paid for with either or 2 life.)
Creatures can't attack you or planeswalkers you control unless their controller pays [Pw] for each attacking creature."

Hmm, hvordan skal jeg skrive Phyrexian Mana, tro? Prøver det slik, jeg. Uansett, denne virker temmelig crappy. Om du er på defense har du ikke lyst til å spille denne billig og betale fire liv, og motstanderen bryr seg slett ikke om å ta litt skade så lenge det er du som er bakpå. Og mot hvite decker er den særlig elendig.


"Phyrexian Unlife 2W
Enchantment
You don't lose the game for having 0 or less life.
As long as your life total is 0 or less, sources that deal damage to you have infect."

Jaha, gain 10 life? Do not want.


"Puresteel Paladin WW
Creature - Human Knight
Whenever an Equipment enters the battlefield under your control, you may draw a card.
Metalcraft - As long as you control 3 or more artifacts, each Equipment you control has equip 0.
2/2"

Denne karen virker jo ganske nuts. En slags Kor Spiritdancer med masse flere upsides og som slåss greit på egenhånd. Man trenger en teit heavy hvit equipmentdeck for å få fullt utbytte, men det er vel kanskje verdt det. Sammen med Heavy Arbalest er det omtrent som å ha ultimatet Koth, bare dobbelt så bra, heh.


"Psychological Surgery 1U
Enchantment
Whenever an opponent shuffles his or her library, you may look at the top 2 cards of that library. If you do, you may exile one of them. Then put the rest on top of that player's library in any order."

Hehehehe, håper noen spiller denne mot meg i limited en gang. Du vet aldri, kanskje motstanderen har drøssevis av Horizon Spellbombs? ...Og om han/hun har det, er denne fortsatt helt sinnsykt dårlig. 100% uspillbart, komplett og fullstendig.


"Species Transplantation 4U
Enchantment
When ~ enters the battlefield, choose a creature type.
Creatures you control are the chosen type in addition to their other creature types."

For noen crappy rares! Gjett om jeg blir misunnelig når jeg åpner skrot som dette her mens naboen slammer Elesh Norn. Menmen, kanskje du kan prøve å comboe med denne her og Precursor Golem? Turns 1-4: dudes, turn 5 Precursor Golem, turn 6 denne og Twisted Image, trekk seks kort? o______O


"Chancellor of the Dross 4BBB
Creature - Vampire
If ~ is in your opening hand, you may reveal it. If you do, at the beginning of your first upkeep, you may have each opponent lose 3 life. Gain life equal to the life lost this way.
Flying, Lifelink
6/6"

Det var jo en artig ability. Tror jeg velger å sitte på min Go for the Throat etter at motstanderen min har vist meg denne, jeg. Det er gjerne vanskelig å få fullt utbytte av en gratis drain når et av kortene på hånda koster sju mana, men det føles egentlig som en gratis bonus på et allerede bra kort. 6/6 i lufta er slitsomt å deale med.


"Sheoldred, Whispering One 5BB
Legendary Creature - Praetor
Swampwalk
At the beginning of your upkeep, return target creature card from your graveyard to the battlefield.
At the beginning of each opponent's upkeep, that player sacrifices a creature.
6/6"

Heh, yeah... ligner litt på Consecrated Sphinx, egentlig, og det er ikke noe jeg er glad i å se motstanderen spille. The Abyss på din side av bordet, Debtor's Knell på min. Fair deal, no?


"Glistening Oil BB
Enchantment - Aura
Enchant creature
Enchanted creature has Infect.
At the beginning of your upkeep, put a -1/-1 counter on enchanted creature.
When ~ is put into a graveyard from the battlefield, return ~ to its owner's hand."

Et litt skummelt kort å bruke, og samtidig temmelig treigt. Tror det er ok, men det at du må vente helt til din egen upkeep svekker kortet ganske betraktelig.


"Phyrexian Obliterator BBBB
Creature - Horror
Trample
Whenever a source deals damage to ~, that source's controller sacrifices that many permanents.
5/5"

Trodde først det var en crappy Phyrexian Negator, men så leste jeg litt grundigere. Sjelden har vi vel fått en så god grunn til å spille monosvart... ærlig talt vil jeg helst slippe, men makan til monster! Turn to Slag this!


"Praetor's Grip 1BB
Sorcery
Search target opponent's library for a card and exile it face down, then that player shuffles his or her library. As long as it remains exiled, you may look at it and cast it as though it were in your hand."

Tror nok dette er et sideboardkort, og så boarder man det inn om motstanderen spiller samme farge eller farger som deg. Sikkert ikke helt ille å kjøre tutor for Go for the Throat eller en on-color bombe. Hmm, kanskje det går an å maindecke, faktisk? Det er jo tross alt massevis av artifacter, og du kan jo finne land om du vil, og dessuten er det disse nye Phyrexian mana-korta. Tja, godt mulig man maindecker den, ja.

Tenker jeg runder av for nå. Fortsetter senere, og i mellomtiden kan jo dere komme med egne kommentarer? Enig/uenig i mine vurderinger?
 
Det uttales "Sænæ".

MULLDRIFTER FOR NEW PHYREXIA!
Oppdatert: 09:13:10, 18/4 -11

sigurdjorem
MEDLEM
Oslo
@nom s. 7/5 -10

25 emner
462 svar

1. Jeg ble mer imponert av one-ma... 10:42:04, 19/4 -11  
Jeg ble mer imponert av one-man-army Maul Splicer enn det virker som du ble. Den er lett splashbar, og i farten kommer jeg på Glimmerpoint Stag, Quicksilver Geysir, Morbid Plunder, og til og med Disperse som den alle fungerer utmerket sammen med. I tillegg gir den metalcraft så å si alene og synergerer med random battle cry.
Madsk
MEDLEM
@nom s. 7/12 -10

33 emner
393 svar

2. Si hva du vil om kortene, men ... 12:44:58, 19/4 -11  
Si hva du vil om kortene, men bildene/tegningene er jo bare sykt bra
ZolDArc
DOMMER L1
Hønefoss
@nom s. 6/5 -08

3 emner
126 svar

#18 PWP Yearly
#15 PWP Lifetime

3. Karn, the Released 7-drop han... 17:55:40, 19/4 -11  
Karn, the Released
7-drop hand/-removal. Nocol Bolas lvl planeswalker som kan spilles i alle decker og er enda vanskeligere å ta enn Bolas. Noe av det sykeste er at det ikke er vanskelig i det heletatt å spille den 5.runde, til og med 4. om man går 2.runde random myr 3.runde Palladium Myr.

Dispatch
Swords to Plowshares/Path to Exile uten drawback. Funker best i decker som spiller nok artifacter, men jeg ville nok fortsatt spillt den på 11 artifacter. Tappe en blokker kan være avgjørende før finish.

Elesh Norn, Grand Cenobite
Helt sick. Håper det kommer flere gode spot removal til farge dyr i dette settet. På pre/-release har vi verken tilgang til Spread the Sickness eller Go for the Throat. Removals som kan one one er dermed redusert til Flesh Allergy alone. Og ellers Dispense Justice om den angriper alene hvis ikke metalcraft og Dispatch med metalcraft

Norn's Annex
Bulk rare

Phyrexian Unlife
Nope

Puresteel Paladin
Jeg er en ganske stor fan av Brass Squire for dens unike skill. Håper å få drafta et deck med disse sammen i nærmere fremtid. Gratis equip er bare dig med living weapons + nå med ekstra draw

Suture Priest
Bedre enn sin forgjenger ........kommer ikke på mer.

Chained Throatseeker
Kembo infect og det på common nivå. Bedre enn Phyrexian Juggernaut og kanskje til og med bedre enn Phyrexian Vatmother. Tror ikke drawbacken den har er gjeldende i de fleste tilfeller.

Phyrexian Metamorph
Clone is back I guess. Er nok noe bedre siden den kan spilles i alle farger. Ville nok blitt del av decken min uansett farge. let slam om ikke det finnes sick bombs i samme booster.

Psychological Surgery
.........neste

Species Transplantation
Dette var noe jeg ville sagt ja til i min tidligste magic dager da det var tribal som gjaldt. Er nok ikke idag.

Chancellor of the Dross
Chancellors muligens alle er colorheavy 7-drops med opening hand ability. Ikke så veldig imponerende med alene. helt sick som multiples i opening, men tror handa er noe svekka for å være for dyr

Glistening Oil
Kan funke for å ta ut 1/1 eller tvinge de som er mindre enn deg til å slå inn i deg, drepe på blokk. Ikke noe jeg ville frydet over å spille.

Grim Affliction
Infects beste 3-drop removal

Phyrexian Obliterator
Enda en grunn til å mislike mythic raritien enda mer. Kommer altfor mange bomber å deale med. Trenger flere gode spot removals.

Praetor's Grip
Jeg maindecker dette kortet. Fra første øyeblikk dette kortet ble spoila fikk jeg bare lyst til å spille det. I metaen nå er den bare for bra. Stjele motspillers beste kort som er igjen i decken eller beste man selv kan bruke i form av oncolor kort, phyrexiacolor kort og artifact. exilede kortet kan spilles mange runder etter den er tatt + i det du stjeler bomben får du se alle triksene motspillern har i decken.

Sheoldred, Whispering One
Bomb no more comment

Surgical Extraction
For constructed er dette kortet ganske interessant. Basically 0-drop for alle farger.

Chancellor of the Furnace
Tror han er dårligere enn sin svarte bror, men om det har vært standstill lenge kan det nok godt tenkes at den gir en heavy advantage på bordet i form av haste.

Invasion Parasite
Kortet som en 5-drop er nok litt dyr for at det skal gi mye effect. En rød dårligere Acidic Slime som bare kan ta land.

Scrapmetal Fiend
Ganske imponerende siden den er 1-drop og ser alle grav. Autoinclude om jeg er rød i sealed og har en del artifacter som er ment for å ligge i graven. I draft derimot tror jeg nok den går ca. 3.pick etter bomb og removals


Slash Panther
Ingen høy pick, ganske allminnelig spillbar common som jeg picker etterhvert som enten jeg er rød, mangler artifact eller har ingenting annet å ta.

Urabrask, the Hidden
Er noe mindre enn de andre så dermed noe lettere sårbar, kan bli tatt av Grasp of Darkness. Er ellers definitivt en bombe som gjør decken en god del mer aggro og senker farten til motspillern ligger man litt foran så er det fort gjort å ta gamet.

Spawning Shell
Får Spawning Shell ligge på bordet så har du en creature tutor som tutorer inn i spill. Dette er nok et av de aller sykeste kortene i settet om den får leve og du har noe sykt. den gjør det også mulig å lettere splashe off color creature bombs samtidig som comes into play effecter gir ekstra bonus.

Fresh Meat
Er nok noe avhengig av decken en spiller. Gratis sac effecter hjelper veldig med å forsterke dette kortet. siden den er instant, bare du er i stand til å få minst 1 dyr ut av den som ikke er det vanskeligste så er den spillbar.

Maul Splicer
Settets beste common (muligens). 7-drop 7 power i 3 dyr og derav 2 artifacter, aktiverer metalcraft nesten alene. Gir dine golems trample, vet ikke om det har så mye å si men kan godt hende det kommer en del godiser til golems?. Jeg mistenker at det kan være en cycle.

Mutagenic Growth
jeg kan ikke huske sist det fantes en så fleksibel boost, mistenker at det ikke finnes. Nesten helt uten videre i hvilken som helst farge deck kan en ha dette trikset i handa. ettersom reglene nå får angripende spiller til å rangere blokkerne hvis det er flere blokkere på same dude gjør det bare dette kortet ende bedre.

Caged Sun
En dårligere og dyrere Mirari's Wake som er artifact og koster ikke farge. Helt grei.

Hex Parasite
Planeswalker killer written on it's face. Dette kortet er middels for limited play. Super hett sideboard kort i constructed. Tror den får mainboard position i enkelte aggro decks

Screamwhip
en dårligere Strata Scythe om den ikke er living weapon. Som living weapon er den en god del dårligere enn Bonehoard, egner seg dessuten bare hos den svarte decken med sumper. Ville grantert spill den med main black, helst så svart som mulig

Pristine Talisman
Ser ikke så veldig bra ut med det første, men sammen med phyrexiamana kort gir denne deg i teorien 1,5 mana som kanskje ikke er altfor ille som 3 drop. Vi får se hva som fortsatt kan kommer av phyrexiamana kort.

Sickleslicer
Er bra slik alle living weapon er. Ikke så veldig overrasket, ganske simpel

Spellsplitter
basically en vegg som tvinger en removal til seg ikke altfor imponert. funker mot spillere som ikke har sterke removal, rescuer dermed små dyr uten å dø selv ved å investere liv eller mana.

Trespassing Souleater
Har man overtaket med liv og det er standstill er den nok super eller nei.

Sene
MEDLEM
Asker
@nom s. 4/9 -07

69 emner
1015 svar

#15 PT Points Yearly
#4 PWP Lifetime

4. Da tenker jeg jeg laster opp b... 02:40:34, 20/4 -11  
Da tenker jeg jeg laster opp bilder av alle de hvite og de blå korta, til å begynne med, og kommenterer dem =)



Apostle's Blessing

Flere triks som er slitsomme å måtte spille rundt til enhver tid, hm? Dette kortet virker faktisk ganske bra. Det er omtrent som en colorless Turn Aside som også fungerer som et combattriks.

Auriok Survivors

Den er jo nesten like diger som en Alpha Tyrranax fra før av, og abilitien er ikke irrelevant. Spille Sky-Eel School, discarde Argentum Armor, neste runde spille denne her? Siiiiiick...



Blade Splicer

Det er Golems det går i i det nye settet, forstår jeg. Fire power, hvorav tre av dem med first strike, for kun tre mana er en svært god deal, og et tidlig pick. Om Golems er et tema, desto bedre.

Cathedral Membrane

Én mana for et kort som trader med Alpha Tyrranax? Ikke verst! Jeg liker den her, en billig, defensiv artifact som går i hvilken som helst deck. Bare ikke tro at Echo Circlet er spillbar selv om du har en eller to av denne...

Chancellor of the Annex

Det navnet ga lite mening for meg, i og med at "Annex" er en handling, men samma det. En lower-end-bombe som sinker motstanderen litegrann om du har den på starthånda. Lurer på om det er mange som kommer til å glemme abilitien slik som med Frost Titan?



Due Respect

Heh, dette var jo et litt rart kort. Funker som en Time Walk i enkelte situasjoner, men det helt klart et unntak mer enn en regel. Best i aggressive decker, men aggro vil heller spille flere dyr enn å spille en cantrip i motstanderens tur som kanskje ikke gjør noe. Tror ganske bestemt at denne er filler.



Exclusion Ritual

Desert Twister er ikke dumt, og særlig ikke om du får en Glimmerpoint Stag eller to. Abilitien burde ikke være særlig relevant, siden du helst vil bruke denne på noe stort og skummelt som motstanderen helst ikke har flere enn én av, men seks mana for å RFGe noe er helt akseptabelt.

Forced Worship

Ligner veldig på Shackles og Cage of Hands, og det er ikke noen dårlige kort. Det er kult med removalspells som man bare kan smelle på en crappy to-drop tidlig, og så dytte på et større dyr senere. Bare pass på å ikke tappe deg ut om motstanderen kan blokke med dyret som er enchantet når du slår.

Inquisitor Exarch

Valgfri mindre versjon av Peace/Pierce Strider, bare ikke artifact og skikkelig slitsom manacost? Jeg liker ikke denne så veldig godt. Har lite synergi med stuff, og dobbel hvit er utrolig teit.



Lost Leonin

Hvit infect er crappy i BSS-draft, og jeg tror ikke en random 2/1 hjelper, selv om han riktignok denger ganske hardt om motstanderen ikke har noen tidlige spill. Men 1-toughnessgubber er skikkelig utsatt i Mirrodin 2, så jeg ville virkelig foretrukket å slippe.

Loxodon Convert

Definisjonen på kjedelig. Kommer til å bli spilt, men bedre enn Ghalma's Warden er han ikke.

Marrow Shards

En gratis, men dårligere versjon av den allerede dårlige Choking Fumes. Nok et kort man alltid burde prøve å huske på, men ikke like viktig fordi det er uncommon og fordi det ikke er særlig bra.



Master Splicer

Joda, Golems er definitivt et tema i dette settet. Disse Artificer-folka virker ganske gode, og jeg ser ingen grunn til å ikke ville ha fem power for fire mana, pluss at han booster andre random golems, som Saberclaw Golem og Rusted Relic.



Porcelain Legionnaire

Hva, koster 3/1 first strike to mana nå plutselig? To colorless mana? Han duden her hadde vært litt nuts om det ikke hadde vært for alle Blisterstick Shaman-effektene som er ute og går (navnet gir masse mening, helt klart). Men han er fortsatt skikkelig bra, kan ikke skjønne annet. Han er the beatdown, allright.

Remember the Fallen

Omtrent som Morbid Plunder, og sikkert circa like god. Det vil si: temmelig bra. 2-for-1 er alltid ønskelig, og er backbreaking lategame.



Sensor Splicer

Et av de svakere medlemmene av artificer-familien, men jeg har ikke særlig lyst til å avskrive den for det. Helt ok stats, den har grei synergi med andre Golem-ting, og er jo alltids stor stas sammen med f.eks. Glimmerpoint Stag.

Shattered Angel

Engel? Jeg vet nå ikke, jeg. Får ikke så mange engel-assosiasjoner når jeg ser på det vesenet der. Ganske bra kort, lifegain er opplagt mye mer relevant nå, og 3/3 i lufta for fem er ikke noe å kimse av.

Shriek Raptor

Okay, det begynner å bli en del hvite infectfolk nå, kanskje det er en deck. Ikke at denne her er the nuts, men evasion er skummelt på infectgubber, og den dør ikke til alt i hele verden slik som Tine Shrike.



War Report

"You gain life equal t...NOT INTERESTED!" Jeg er klar over at liv er mer relevant nå, men likevel. Crappy cards are crappy.

Argent Mutation

Jeg synes tre mana var litt i overkant for denne effekten her, og gjør at det er mer vrient å gå Mutation + Shatter eller noe slikt. Random value-cantrips burde ikke koste tre mana, to greier seg lenge. Ikke uspillbar, for all del, men mye mindre interessant, og krever en mer spesiell deck enn om den hadde vært billigere.



Arm with Æther

Kan vel sikkert vinne noen races, men slikt sorcery speed-tull er jeg ikke særlig glad i. Motstanderen må være tappet ut (ellers kan du fort bli eid) OG du må ha noen evasion-gubber for å komme gjennom OG motstanderen må ha svære og dyre dudes i spill som det er verdt å bounce. Nei, spill heller Disperse eller Quicksilver Geyser (eller ingen).

Blighted Agent

Oj, hva er dette? Billig, blå infectdud, hæ? Går greit sammen med han svære Throatseeker-karen, og med litt support er vel kanskje proliferate/infect en deck. Men det er nok bare om du er den eneste som drafter det (og kanskje ikk engang da?).



Chancellor of the Spires

Å mille sju kort virker litt irrelevant, og kan til og med være til stor nytte for motstanderen om han har f.eks. Morbid Plunder, Corpse Cur eller Remember the Fallen. Men abilitien er bra, og veier gjerne opp for millingen når du får spilt den. 5/7 er enkelt og greit gigantisk, så sju mana er det sikkert verdt å betale for denne her.

Corrupted Resolve

Denne er vanskelig å vurdere synes jeg, men førsteinntrykket mitt er at den er dårlig, selv om du har en del infectkort i decken. Om du har en dårlig eller treig draw er den død, og den er ikke så mye bedre enn Stoic Rebuttal uansett. Bedre å spille Cancel enn å spille kort som potensielt ikke gjør noe.

Deceiver Exarch

Digger han duden her! Ninja Turtle burde han hett, han hopper inn i spill plutselig og gjør alt. Å betale 2U for en 1/4 er allerede noe jeg kan finne meg i, og han her får sikkert knept en eller annen angriper gratis ofte nok.



Defensive Stance

Synes først det sto +1/-1, og så tenkte jeg at det var et helt greit kort dette, men så leste jeg litt grundigere. Fullstendig crap!

Gitaxian Probe

OOOOH I love it! Peek var et kort jeg elsket i 10th Edition og Odyssey draft, og selv om denne er sorcery og dermed ikke fullt så bra, antagelig, er det nesten free information. Synes det er utrolig digg å vite hva motstanderen sitter på, så dette er en cantrip det er verdt å spille.

Impaler Shrike

SWEEEET! Det er ikke mye som er bedre enn å trekke tre (trekke fire?), og om du heller vil ha en 3/1 i lufta kan du jo bare la være. 1 toughness er som kjent slitsomt, men det er nok verdt å prøve seg her.



Jin-Gitaxias, Core Augur

Hoho, is this for real? Duden koster ti mana, så det er ikke snakk om å spille ham. Rart at man er tvunget til å trekke sju kort, forresten, han dreper deg jo ganske fort, faktisk, særlig med tanke på at vi nok er temmelig langt ute i spillet når du har ti mana.

Mental Misstep

Lille Spell Snare is here! Fett kort, i grunn, men sikkert mer i constructed enn i limited. Få decker har mange en-drops, og siden man gjerne spiller en-dropene sine tur en (figures), betyr det at du må sitte med denne på starthånda for at den skal gjøre noe. I'll pass!

Mindculling

Welcome to value town, som man sier. Ganske sikker på at jeg kommer til å spille den her ofte nok, men noen Tidings er det ikke. Det er stort sett bedre å trekke to enn å tvinge motstanderen til å discarde to, siden han kan sitte med skrot, eller spille rundt den ved å ikke spille alle landa sine, eller så kan det jo hende han ikke har noe på hånda i det hele tatt. Fremdeles... card advantage!!



Numbing Dose

Dette kortet koster jo tusen mana, og har ikke engang flash. Kan jeg få slippe, vær så snill?

Phyrexian Ingester

En slags blå Duplicant (bare bedre, naturligvis, bortsett fra at den er litt dyrere), og helt klart noe man er glad for å putte i decken. Igjen, Glimmerpoint Stag, etc.

Phyrexian Metamorph

Er ikke denne sinnsykt god? Ditt valg av Sculpting Steel eller Clone for kun tre fattige mana, det må jo være et tidlig pick. Går i alle decker, blir alltid det beste kortet i spill, et cetera.



Psychic Barrier

Remove Soul for teitere manacost (selv om det opplagt er en fordel å ha massevis av islands, nekter ikke for det), 1 liv er vel ikke verdens største upside. Man spiller den ofte nok, vil jeg tro, men jeg foretrekker Stoic Rebuttal. Ikke for det, jeg elsker Stoic Rebuttal, så jeg har ikke noe imot å spille denne heller.

Spined Thopter

2/1 i lufta for 2 colorless mana er da ganske bra, særlig om du er aggro. Skikkelig nonbo med Thopter Assembly da =(



Spire Monitor

Jeg elsket Sentinels of Glen Elendra, og jeg kommer til å digge han her også. 3/3 i lufta for fem, bra, spise dyra til uforsiktige motstandere, yummy! Tror jeg kommer til å dø av opphisselse når jeg sitter med denne her, Ninja Turtle og Blue Sun's Zenith på hånda og har en haug med mana.

Tezzeret's Gambit

Hvem har vel noensinne kunnet si nei til å trekke to? Sterkt kort særlig i infect, men å trekke to + noen random bonuser for 3 mana (eller 4, om du foretrekker det) er da en god deal samme hvilken strategi du går for.

Vapor Snag

Unsummon med liten bonus på, helt okay kort. Blå-hvit aggro er nok særlig interessert i hva dette kortet kan tilby.



Viral Drake

Formidabel infectgubbe, vanskelig å komme gjennom, og alt den slåss med dør etter en liten stund. Ville ikke undervurdert Contagion Clasp Drake, den virker mektig både defensivt og offensivt, og er litt av et problem i lategame.

Wing Splicer

I likhet med de andre tilsvarende artificerne virker han god. Phantom Monster + 1/1 for fire mana er mer enn det er rimelig å forvente, og selv om motstanderen eter 1/1en din har du en 3/3 igjen. Bra sammen med andre Golems og alt det der, bare pass på å ikke sende Golemen inn om du tror han kan drepe 1/1en midt i combat for så å blokke Golemen med en større gubbe.
 
Det uttales "Sænæ".

MULLDRIFTER FOR NEW PHYREXIA!
Oppdatert: 02:44:31, 20/4 -11
Sene
MEDLEM
Asker
@nom s. 4/9 -07

69 emner
1015 svar

#15 PT Points Yearly
#4 PWP Lifetime

5. Blind Zealot Ikke så go... 07:32:58, 20/4 -11  


Blind Zealot

Ikke så god som den ville vært om dette ikke hadde vært en artifact-block (i likhet med Bellowing Tanglewurm), men likevel et ganske bra kort, selv om manacosten er litt slitsom. God med equipments og Tumble Magnet.

Caress of Phyrexia

Sikkert en grei finisher i infect, og som gjør at det er skummelt å stå i sju eller mer poison. Kan også brukes på seg selv, naturligvis.



Dementia Bat

Det var forferdelig mye mana. Fem mana er altfor mye for en Wind Drake, og discard-effekten koster også inf. Vil veldig gjerne slippe å spille den.

Despise

Stas å mise en Tezzeret eller noe, men vanligvis er denne en Ostracize, noe som lett er maindeck-spillbart. Igjen, å vite hva motstanderen har for noe er utrolig kjekt. Tror det er veldig sjeldent man kutter dette kortet.

Dismember

Sterkt colorless removalspell som dreper alt bortsett fra de mest gigantiske av bomber og dinosaurer. Har vanskelig for å se for meg at det er noen særlig bedre spot removals i settet, i grunn, særlig med tanke på at det går i 100% av deckene du kan ende opp med. Bedre om du er i svart, selvfølgelig, men uansett bra.



Enslave

Denne er ikke blitt noe dårligere siden Time Spiral-draft, og er stadig et herlig first pick. Forresten, er dette Planar Chaos v2, eller? Virker som om color-paien er blitt avskaffet for dette settet.

Entomber Exarch

Gravedigger eller Duress on legs, det er opplagt bra. Synes nesten jeg sier alle kort er bra, jeg. Er det bare meg, eller er powerlevelet på commons og uncommons ekstremt høyt? Mulig jeg feilevaluerer, men tror dette settet kommer til å være det helt definerende i det nye draftformatet.

Evil Presence

Nå ja, noe dregs må vi jo ha. Tviler på at det er noen Karakaser i dette settet (ikke noe land som legger til farget mana OG tapper for å bounce artifacter, altså?!), så dette er ikke et kort som hører hjemme i noen limiteddecker.



Geth's Verdict

Dette kortet ville vært bedre i de fleste andre formater (unntatt RoE), siden vi her har haugevis av Germs, Myr tokens, Oculuser, Viridian Emissarier, 1/1 Artificers, osv, som gjør at Verdict altfor ofte trader mot et halvt kort. "Removal er removal" sies det, men dette er blant de dårligere, selv om lifelossen er en ok bonus.



Ichor Explosion

Bom! Nå har vi en uncommon-vrede (i tillegg til Kuldotha Flamefiend, om du vil kalle den det). Kjedelig at man må ha et dyr med brukbar størrelse for å kunne bruke den, men det er helt sikkert et ok kort likevel. Ikke noe fryktelig tidlig pick, tror jeg, den er jo absolutt i dyreste laget.

Life's Finale

Denne vreden er nok en del bedre. Jeg tar Enslave over den, men å rydde bordet og ribbe decken til motstanderen for win conditions er ikke det dummeste man kan finne på. Å overcommitte i dette formatet blir mer og mer idiotisk for hver dag som går.

Mortis Dogs

Virker ganske grei i en aggrodeck, men det er få svarte decker som er aggressive og samtidig bryr seg om lifetotalen til motstanderen, men det kan jo fort forandre seg. Selv om denne bikkja trader ned i combat er det fryktelig vondt å ta fire skade, særlig med phyrexia mana i formatet.



Parasitic Implant

En dyr Lingering Death med en liten chestbuster på kjøpet. Jeg liker dette kortet, jeg hilser alle måter å deale med de mange idiotiske bombene på velkommen. Selv om denne er et ganske slapt svar på f.eks. Thopter Assembly... Uansett en ganske bra removalspell som det fint går an å splashe.

Pith Driller

Jeg var verdens største fan av Cultbrand Cinder, og denne ligner veldig, så jeg er storfornøyd. En flott 2-for-1 som er flink til å blokke, og kan spilles i hvilken som helst deck. Glimrende!



Postmortem Lunge

Exile den? Hva, hvorfor det? Så teit! Synes denne hadde vært helt fair som et vanlig reanimator-spell (uten å gi haste, så klart), men i stedet for å få et spillbart kort, får vi, vel, ikke det. Altså, om decken din er full av Skinrenders er det kanskje ikke då verst, men altså...

Reaper of Sheoldred

Bare tull, dette er Phyrexian Rager sett fra en annen vinkel. Jaja, svær fyr som det ikke egentlig frister å slåss med, særlig med tanke på at man gjerne må dobbeltblokke ham for å bli kvitt ham. Et av de bedre kortene på feste en equipment eller sikte en pumpspell på. Riktignok er han ganske dyr for en gjennomsnittlig infectdeck å få fullt utbytte av, men de fleste ville spilt Scourge Servant uansett, og han her er MYE bedre enn Scourge Servant.



Toxic Nim

Jeg velger å la være å betale seks mana for dyr som dør til Fume Spitter, Virulent Wound og hundre tusen millioner andre ting. Ville kanskje vært ok i noen matchups i BSS-draft, men jeg vil tippe at fra nå av er det enda flere random infectgubber i de fleste decker, pluss at en del -1/-1-counter-ting nå er colorless (sånn som han nye Cultbrand Cinderen). Skygg unna!



Vault Skirge

En billigere Mourning Thrull som dør til absolutt alt (jeg mener: faktisk alt. Bortsett fra Go for the Throat, antar jeg). Men billige artifacter som gjør noe er det alltid noen som kan dra nytte av, for all del. Og lifelink + phyrexia mana er ingen dum kombinasjon heller, for så vidt.

Whispering Specter

Neimen, hvor ble det av hånda di? Ånei! Plague Stingers grådige storebror er ute etter å straffe spillere som meg, som liker å stappe deckene sine fulle av seks-drops, og om man ikke har svar, er man raskt ute av spillet, for han kan finne på å kjøre Wit's End på deg tur 4-5. Skummelt våpen for infectdecken.

Act of Aggression

Ikke siden Word of Seizing har Threaten-effekter vært instant speed, men denne er det, og den kan dessuten bli spilt i alle decker. Det er ikke så vanskelig å skape situasjoner der denne er en saftig 2-for-1 og en fullstendig blowout, og jeg er overrasket om det ikke er et kort som kommer til å gå ganske tidlig. Særlig bra i aggrodecker, og nok en grunn til å putte Culling Dais i deckene sine (hint, hint!).



Artillerize

En bra Fling-variant. Kan du tenke deg noe herligere enn å kaste en Ichor WellspringHoard-Smelter Dragon eller noe? Instant speed er bra, det er det som gjør at denne er mye, mye bedre enn Flesh Allergy, og et tidlig pick. Liker at det er flere kort som dealer med bomber, flotte greier! Men ligg unna Dinosaurene mine =(

Bludgeon Brawl

Hoho, digger flavoren til dette kortet, men jeg har vansker for å se for meg at det er noe bra. Det er jo tross alt en effekt som gjelder for begge spillere, og hvor mange teite non-creature, non-equipment artifacts har du lyst til å putte inn i decken uansett? Jeg mener, å equippe spellbombs på creatures er ikke så imponerende.

Chancellor of the Forge

Raging Goblin, eh? Aggaggagg. Er vel tvilsomt om han fortjener bombe-stempelet, med irriterende manacost og ikke forferdelig imponerende stats/abilities. Spillbar, joda, men bra? Vi får se.



Fallen Ferromancer

Hvorfor skal liksom rødt få Vedalken Anatomist? Så teit. Røde infectdyr er noe nytt, og dårlig er han ikke. Men igjen, én toughness, og så for fire mana da. Utrolig utsatt, men er dritbra om motstanderen ikke har noe.

Flameborn Viron

Jeg er en fan av store dyr, og så veldig mye mindre enn Alpha Tyrranax er dette beistet ikke. Et typisk kort som kommer til å gå seint i draften, men som likevel ender opp i en brukbar andel decker, og er helt grei der, i likhet med f.eks. Flameborn Hellion.

Furnace Scamp

1/1 for 1 uten noen upside verdt å snakke om er elendig i limited. Den er ikke engang en artifact for metalcraft-decken, så 99% av gangene den blir spilt, er det feil.



Geosurge

Turn 2 Iron Myr, turn 3 Myr Battlesphere! Gotta live the dream. Men seriøst, dette kortet er helt uspillbart. Ritual-effekter er elendig i limited samme hva folk tror, og kvadruppel rødt er helt uoverkommelig uansett for en godt sammensatt deck.

Gut Shot

Nok et kort som spiser 1-toughnessfolk, og som går i alle decker. Det vil si - jeg tror ikke jeg hadde maindecket denne om jeg ikke spilte rødt, for å betale to liv for å zappe noe virker ganske puslete. Får heller sideboarde den inn om motstanderen har massevis av småfolk det er verdt å shocke seg for å drepe. Sånn som han infect-pingeren.

Invader Parasite

Ganske grei dude, kan fort være veldig plagsom for en motstander som ligger bakpå. Veldig kjipt særlig for dinosaurdecken, som satser tungt på å få lagt land nummer seks og en 6/5 som kan dominere bordet, og med et land mindre er det mye vanskeligere.



Moltensteel Dragon

En bedre Pardic Dragon som man kan slamme tur 3 med en Myr, virker ganske bra! Man spiller den i alle decker, selv om den opplagt er klart best i rødt. First pick first pack-kvalitet, men ikke det aller vanskeligste å deale med, siden det er en artifact. Den ser ikke sånn ut, forresten.

Ogre Menial

Molten Ravager er tilbake, now with added poison. Jeg er ikke så veldig imponert, men det er vel kanskje mest fordi jeg vurderer dyr mest etter hvor flinke de er til å blokke, og det er ikke så gøy å ha masse rød mana oppe hver tur. Men fire toughness er en hel del, så han er vel ikke helt katastrofal.

Priest of Urabrask

Den røde motparten til Priest of Gix, og spørsmålet er i grunn: er en gratis 2/1 verdt et kort? Jeg tror svaret stort sett er nei. 2/1er er ikke veldig relevante angripere (Oculus, myr token, etc etc), og man burde kunne finne bedre blokkere om det er det man er ute etter.



Rage Extractor

Tviler på at dette vanligvis er noe å jakte på, med mindre du får flere av den. De triggrer av hverandre også, så det finnes kanskje en deck her om du får alle Rage Extractorene på bordet pluss 7-8 phyrexia mana-kort. Det vil vise seg!

Razor Swine

Noe irriterende å forsvare seg mot, man trenger en 3/3 eller større for å ta den ut, eller f.eks. tre 1/1-Myrer. Men siden røde infectdyr kun er i denne boosteren, er det vel ingen grunn til å få panikk om denne dukker opp.

Ruthless Invasion

Jammen flaks det nesten ikke er artifacter i formatet! Ja, dette var en elendig Falter. Nekter å tro at den er spillbar.



Scrapyard Salvo

Situational Lava Axe = no deal. Sideboard mot milledecken? Nei. Og forresten, det finnes ingen milledeck.

Slag Fiend

Det var da lite mana å betale for en potensielt så stor fyr! Joda, antar at det ikke er noen 1-drop, men den ligner sikkert litt på Death's Shadow i at den kanskje kommer ned tur 5 sammen med en fire-drop som et skikkelig bra tempo-spill.



Tormentor Exarch

Lurer på hvor ofte jeg kommer til å bruke denne som Vulshok Heartstoker. En av tjue ganger, kanskje? Ja, denne brukes helt klart som en removal. En mye dårligere Skinrender er fortsatt innmari bra. Tror jeg splasher for ham.

Urabrask the Hidden

Sinnsykt langt foran du kommer om du spiller han her on-curve. Ja, da skal det være visst at mostanderen har mer enn nok med å forsvare seg. Madrush Cyclops var bra, og denne er større, bedre og lettere å spille.

Victorious Destruction

Fem mana Shatter er ikke gøy, men det er vel noe man spiller om man mangler den typen effekter. Synes det er greit at det finnes slike kort - av og til taper man fordi man tilfeldigvis ikke så noen shatter-effekter under draften, og denne, i og med at den kommer til å gå passe seint, minsker sannsynligheten for det.



Volt Charge

Veldig bra removalspell, settets Galvanic Blast/Burn the Impure. Rart med proliferate i rødt, men å charge opp Tumble Magnets og slikt er ikke et dustete påfunn.

Vulshok Refugee

Protection fra farger er ualminnelig svakt i dette formatet, så å la være å maindecke denne tror jeg blir utgangspunktet. Er ikke særlig bedre enn å spille maindeck Koth's Courier, tror jeg.

Whipflare

En Pyroclasm som kun treffer halvparten av dyra i formatet virker egentlig ikke så utrolig bra. Man tar den sikkert og spiller den vel, men jeg kan forestille meg at det er ganske mange decker den er elendig mot (og mange decker den er elendig i). Pyroclasm pleier å være bra, men det aner meg at denne er en all-time low.
 
Det uttales "Sænæ".

MULLDRIFTER FOR NEW PHYREXIA!
Are
MEDLEM
@nom s. 2/4 -05

25 emner
279 svar

6. "Er det bare meg, eller er pow... 11:08:26, 20/4 -11  
"Er det bare meg, eller er powerlevelet på commons og uncommons ekstremt høyt? Mulig jeg feilevaluerer, men tror dette settet kommer til å være det helt definerende i det nye draftformatet."

Jeg tror det kommer av at det er nesten ingen vanilla-kort. Dessuten gjør phyrexia-mana nærmest alle kort som har det veldig bra på papiret (og antagelig i spill også). Alle decker kan spille de fleste av dem.. Men, man bør vel ikke ha altfor mange off-color phyrexia kort allikevel. Litt trist å ta 2 skade hver gang man skal spille noe hvis man er bakpå.

Masse bomber, som alltid. Mye fine commons og uncommons med 2-for-1 her også. I like.

PS: Jeg kommer til å tape til random noobs med War Report så mange ganger i løpet av prereleasene at det ikke er gøy en gang.


Oppdatert: 11:09:46, 20/4 -11
ZolDArc
DOMMER L1
Hønefoss
@nom s. 6/5 -08

3 emner
126 svar

#18 PWP Yearly
#15 PWP Lifetime

7. Jeg føler det samme, men jeg t... 12:47:47, 20/4 -11  
Are skrev 11:08, 20/4 -11 "Er det bare meg, eller er powerlevelet på commons og uncommons ekstremt høyt? Mulig jeg feilevaluerer, men tror dette settet kommer til å være det helt definerende i det nye draftformatet."

Jeg tror det kommer av at det er nesten ingen vanilla-kort. Dessuten gjør phyrexia-mana nærmest alle kort som har det veldig bra på papiret (og antagelig i spill også). Alle decker kan spille de fleste av dem.. Men, man bør vel ikke ha altfor mange off-color phyrexia kort allikevel. Litt trist å ta 2 skade hver gang man skal spille noe hvis man er bakpå.

Masse bomber, som alltid. Mye fine commons og uncommons med 2-for-1 her også. I like.

PS: Jeg kommer til å tape til random noobs med War Report så mange ganger i løpet av prereleasene at det ikke er gøy en gang.

Jeg føler det samme, men jeg tror måten wizards bygger settene i et block slik nå at første set har de mest grunnleggende korta med lavere powerlevel. Følger dermed så opp med set to som øker powerlevel/nye deck definisjoner og avsluttende tredje set som setter in alle common/uncommon bombsa som ikke fikk plass tidligere. Dette fører dermed til at draft decksa blir en del ferskere for hver expansion som kommer på.
sigurdjorem
MEDLEM
Oslo
@nom s. 7/5 -10

25 emner
462 svar

8. "Annex" er et substantiv også,... 13:44:21, 20/4 -11  
"Annex" er et substantiv også, med tilknyttet (hint) mening til verbet.. (samme som norske "anneks").

Vanvittig mye å sette seg inni på en gang her. Inntrykket mitt er at det balanserer ut en del ting fra MSS, noe som sikkert er planlagt. F.eks. er det ikke noe pes å betale liv mot dedikerte infect-decker. Og den non-artifact-clasmen opptar samme plass som Into the Core fra besieged. 1 toughness fortsetter imidlertid å være the name of the game.

Gode kortkommentarer!

Edit: Tenkte jeg skulle legge til at, selv om jeg ikke vanligvis bryr meg stort om det, er settet fantastisk flavor-fullt både i seg selv, og i forhold til de andre settene.

Oppdatert: 13:51:26, 20/4 -11
Sene
MEDLEM
Asker
@nom s. 4/9 -07

69 emner
1015 svar

#15 PT Points Yearly
#4 PWP Lifetime

9. Jeg har funnet ut at jeg ikke ... 07:18:03, 21/4 -11  
Jeg har funnet ut at jeg ikke lenger gidder å skrive review på både norsk og engelsk (jeg må jo ha vært gal), så resten blir på engelsk.



Beast Within

This is such a flexible card. It kills anything, any bomb, and while giving them a 3/3 guy is certainly a steep cost, green isn't the worst at handling vanilla monsters – it's everything else that's a problem, and this conveniently handles everything else. Also, killing your own Viridian Emissary or Ichor Wellspring for a 3/3 can actually be quite exciting, or even a land in a pinch, and can ambush unsuspecting attackers early. Versatility like this should be highly appreciated.

Birthing Pod

It requires quite the brew to utilize this card. Sacrificing Clone Shell to find Steel Hellkite is awesome, but drafting a deck around the Pod sounds very difficult, and is very unlikely to be worth it.

Brutalizer Exarch

A hill giant with Worldly Tutor or Creeping Mold (sort of) attached sounds nice indeed. Six mana is a lot and usually reserved for finishers, but I would definitely make room for this man in my decks. Paying two extra for a Scrapmelter is fine, and the other times he will go get your bomb, which will hopefully clean up house. I look forward to the day when I will play this and bottom my own noncreature permanent to avoid decking, and win.



Chancellor of the Tangle

Smaller than the dinosaurs I expect to get when I tap seven, but his defensive capabilities make up for the -2/-1. The slight manaboost is an okay bonus, allowing some pretty sick starts involving myrs and four-drops, but you play him as another dinosaur. Expect him to go from third to fifth pick.

Corrosive Gale

Man, I was so hoping this was an instant. Since Victory's Herald got printed I've been hoping for a Squall Line to absolutely DESTROY reckless opponents, but oh well. The card is still fine as a sideboard option, and I don't think blue/white celebrated the printing of this card – now you have to play much more cautiously with your fliers, at least if you showed your opponent a lot of them in game 1. Oh, and I hope I'll get to wrath someone with this and Golem Artisan in a long, drawn-out game!

Death-Hood Cobra

This is a nice Grizzly Bear, and a great defensive creature as long as you have mana to spare. Keeps Sky-Eel Schools and Quilled Slagwurms alike away, but early on you should be playing your spells instead of keeping mana up – your opponent will just not attack into it. Of course, this is a fine attacker also, but it's the kind of card you don't want to trade with other two-drops.



Fresh Meat

Sounds pretty situational, but in the right deck this could be good, I suppose. Sacrifice some Myr Sires to Rusted Slasher again and again, suddenly you have an army of beasts. Also a fine sideboard option against wraths, obviously. By the way, if your opponent sends his entire squad into several terrible trades, do consider this card.

Glissa's Scorn

Shatter with an added insult, sounds very good. In BSS we haven't had to play around early artifact removal from green, but now we do. Not much to say, is there? Good card, we know the drill.

Glistener Elf

The first one mana poison creature, apart from Vector Asp, which doesn't really count. Savannah Lions would have made more of an impact if the format wasn't littered with early plays, but it is, so this isn't an all that important card. Completely playable and fine in infect, and better if you have a Septic Rats or two, but I doubt this will go early.



Greenhilt Trainee

Requires as much work as a Bloodshot Trainee while not offering the same upside. It's good when you get it going, clearly, but I already wasn't a fan of Trainee, and this is just worse. Still a relatively powerful effect, and a nice addition to the deck that can support it.

Leeching Bite

A smaller Consume Strength, and a surprising addition to the green arsenal. It's not the best at killing turn 2 Myrs, usually (since that Myr will often be the only creature in play), but it's a nice trick/removal spell anyhow. Effectively just a Mirran Mettle without metalcraft in some situations, while in others it'll be a 2-for-1.

Maul Splicer

A slightly larger and more expensive Bestial Manace, and a reasonable curve-topper. Seven power and toughness is a lot for a common, and it interacts well with metalcraft, Glimmerpoint Stag and Raise Dead-cards. Usually I will want a Quilled Slagwurm instead as my seven-drop, but this one-man-army is quite playable, I think, unless the format's pace has quickened.



Melira, Sylvok Outcast

Infect is obviously not happy if when you play her on turn 2, but she's pretty much an all-or-nothing-card. Super strong if your opponent intends to poison you, worse than Carapace Forger if he doesn't. I'm unsure whether or not she's a maindeck card, but mising victories here and there is not the smallest of upsides, so I wouldn't mind having her main.

Mutagenic Growth

Maybe the single most important card in the set for limited play. The existence of this card can be compared to the existence of Gathan Raiders in Time Spiral draft and Zombie Cutthroat in Onslaught draft – it's a trick that any deck can have at any time, even if they're tapped out (unless they're at 1 or 2, that is), which means it is something you must always keep in mind. Reminds me of Gather Courage too, now that I think about it. I'm not sure if I like these kinds of cards, they're so hard to play around. Plus, I'll never be able to F6 on Modo anymore :(

Mycosynth Fiend

He's clearly not the worst random normal creature an infect deck could run, almost like a cheaper Alpha Tyrranax. You'd rather take cards that help with the infect plan, I think, but then again he threatens to me insanely large if you can sneak through a few points of poison. He will make the cut in most infect decks, perhaps all.



Noxious Revival

The fact that it says "a graveyard" and not "your graveyard" makes this a little more interesting card than it would otherwise be, since you can possibly blank someone's draw step, but still... I doubt it'll be worth it. Reclaim is not a good limited card, since it's both situational and you're down a card, and you're giving up an entire card to halve your opponent's draw step if that's what you choose to do with it. So despite some upsides here and there, this is a card I don't recommend toying with, unless you have a whole army of Galvanoths.

Phyrexian Swarmlord

Quite expensive for an infect creature, but still amazing. You can be pretty sure that if the opponent has taken some poison damage, more will come in a hurry, since Swarmlord grows an army so fast. A 4/4 is quite far from an irrelevant body too, even if you might want to leave him back and make his flock do the dirty work.

Rotted Hystrix

A decent blocker and tough to remove, but he really is among the worst green fatties you could be playing. He doesn't beat down very well (unlike Molder Beast), he doesn't block fliers (unlike Blightwidow), and he doesn't outright win the game (unlike Fangren Marauder)... but even so, a 3/6 is not small, and you play'll him often enough.



Spinebiter

Another reason to stay away from the seventh poison counter, this guy is actually pretty frightening. Him plus Untamed Might is almost an automatic win combo, and even with a Mirran Mettle or a Copper Carapace and he will just kill you outright. I strongly suggest you kill him first, or summon a sizable first striker (of which there are few). A good top-end in an infect deck.

Thundering Tanadon

I wouldn't love to see this come out of an aggressive red deck on turn three or four. If you're beating down, you gladly pay four mana and four life for a gigantic trampler, but he is a little suspect if your deck can't produce green at all. Phyrexian mana is bound to be pretty interesting, that's for sure! Anyway, I can't really classify him as a real dinosaur, since the second most important trait for those kinds of cards (after the size) is that they don't die to Shatter, and this guy does.

Triumph of the Hordes

I find this card a little tricky to evaluate, but I suspect it's better in the good ol' half'n'half infect deck, or with other words, the infect deck that didn't really come together. Mainphasing Unnatural Predation on all your Cystbearers and Phyrexian Digesters and Blight Mambas and whatnot should not be awesome every time, but if you have some Molder Beasts and other huge non-infect men in the mix too, this card is often a game-winner. I don't recommend drafting such a deck, however.



Viridian Betrayers

Beats pretty hard, good with Glistener Elf, but (I bet you're tired of hearing this now, oh well) X/1s that have to attack on the ground are subjected to terrible trades. Sort of makes up for Tel-Jilad Fallen's protection by being able to carry equipment, but I would call this infect filler, although decent filler.

Viridian Harvest

Pure lifegain you have to work for. I like these cards if only because I can expect people to play it against me from time to time, which is to say that they took an extra mulligan.

Vital Splicer

Regeneration is at its worst in this format, but it would have been good even without any abilities, so there's no reason to complain here. Four power for four mana, good with other Golems, yadda yadda.



Vorinclex, Voice of Hunger

When I have finally managed to slam this guy, I do not expect to need lots more mana, and even if halving your opponent's is kinda cute, we're talking deep, deep lategame at this point. 7/6 trample for 8 is not a steal, so I would leave this guy in the sideboard and let the more reasonably costed fatties do the work.
 
Det uttales "Sænæ".

MULLDRIFTER FOR NEW PHYREXIA!
Oppdatert: 07:24:00, 21/4 -11
Are
MEDLEM
@nom s. 2/4 -05

25 emner
279 svar

10. Melira var da særdeles merkeli... 09:14:24, 21/4 -11  
Melira var da særdeles merkelig wordet.. Den hadde vært mye, mye bedre om motstanderens dyr ikke hadde mistet infect.

Sene
MEDLEM
Asker
@nom s. 4/9 -07

69 emner
1015 svar

#15 PT Points Yearly
#4 PWP Lifetime

11. Jor Kadeem, the Prevailer ... 11:08:13, 21/4 -11  


Jor Kadeem, the Prevailer

Now, this is actually a good reason to want to be white-red. As a 5/4 first striker he fends off everything not called Quilled Slagwurm, and if you have accumulated three artifacts, even the big 8/8 must concede. In the right deck, he's as good a card as any, and will beat down for approximately a million before long.

Alloy Myr

Worse than Palladium Myr in most decks, but still a very valuable card to have. Helps out with splashes and tricky manacosts (Volition Reins and such) more than other myrs, in addition to being more relevant in combat. This should be picked relatively early.



Batterskull

Yeah, this card is real. Even on the stupid 0/0 germ it should completely dominate the board and make racing you a nigh impossible task, and it can even protect itself from artifact destruction. Moving it around is expensive, but the germ should do a fine job wielding this without any help. Speaking of, what is «this», exactly? Is it like a huge club, and the little germ swinging it is outside the picture? I dunno...

Blinding Souleater

Mainly a white card, although it isn't too bad in non-white either, especially in aggressive decks. But a very valuable card for to have either way, and an early pick. Tumble Magnet has taught us that not requiring mana to tap something is a huge bonus.

Caged Sun

I honestly think this card is bad. It should increase your mana by 50%-75%, but that isn't all that powerful for a six-drop that hardly impacts the board. In the era of artifact creatures, this should be a Glorious Anthem for only one third to half of your creatures, and I just don't see how it can be worth six mana and a card to do that.



Conversion Chamber

Sweet flavor, recycling broken robots and machinery. It finds cards from both players' graveyards too, so it's not that likely to just sit there, idle. This is the card Titan's Forge and Golem Foundry wish they were, as I think this will be playable while those were not. It costs seven mana over three turns to assemble the first golem, but after that it's cheaper, and continuous card advantage. Not sure exactly how good it is, but I'm pretty sure it is perfectly playable.

Darksteel Relic

This stupid thing cracks me up. It's awful, of course, but I guess sometimes you have to play some nice ones to turn on that Rusted Relic or start tapping with Certarchs. A lot of things have to go wrong for me to end up with this in my deck, and I suspect it will actually never happen, since even that -1/+1 enchantment does more.

Etched Monstrosity

You won't be drawing cards with this anytime soon, but he's fine as a 5/5 for five. Note that he's a little weak to proliferate, but there's not too much proliferating around, so it should be fine.



Gremlin Mine

Nice litte card, this. It's like a Spellbomb that doesn't draw you a card, but does something infinitely more meaningful. Kills most artifact creatures right away, and blanks Tumble Magnets and off-color Trigons, all for very little mana. Really nice if you can pick up a Trinket Mage in the last booster to go with it.

Hex Parasite

This guy also feasts on Trigons and Tumble Magnets all day long, but he also heals the wounds of your infected creatures. Another good friend of Trinket Mage, and I think this is usually a maindeck card. Once in a blue moon he also picks off one of the block's five planeswalkers, and then he's no less than a rock star.

Hovermyr

Better than Screeching Silcaw I guess, not that that's saying a lot. Metalcrafters do like artifacts, but this is a card to avoid most of the time. I can't really think of any good reason to play him, particularly now that Plague Stingers will be limited to one pack.



Immolating Souleater

This is not the best of dementors, since one-toughness-ground-guy-exposed-will-die-trades-badly-and-so-on-and-so-on. He can defend okay-ish if you have some spare mana or life, but he isn't really the best man for that task either. Playable, but I would try very hard to avoid playing him in non-red decks.

Insatiable Souleater

Like his brother he has the undesirable feature of sporting one tougness, but even though he does die to anything and everything, he crashes for a bunch in the process, making him an okay inclusion in aggressive decks. I wouldn't trust him on defense to trade with an Alpha Tyrranax, since the dinosaur player will just refuse to trade and instead wait for one of the undoubtedly many ways they have to favorably off the 5/1.

Isolation Cell

I wouldn't pay four for a card that maybe deals like six, and that's when you play it on-curve. If it comes off the top, it is obviously almost a complete blank, and that's no nod in its favor, especially when the upside is so low. Play cards that impact the board or the hands, not rubbish like this.



Kiln Walker

More than anything else, this resembles some boss from an old Final Fantasy-game. He beats pretty well as a Nessian Courser, but on the defense he is a Wandering Goblins without any lands in play. I don't like cards that are blanked once my opponent taps four and plays Tangle Mantis, so I know I will stay away for the most part. But equipments and tricks let you get through larger foes, I guess, so aggressive decks probably wouldn't mind him.

Lashwrithe

It's like a Strata Scythe living equipment just for black, and that only sees your lands. Seems nice enough, and the cheap equip cost is a huge upside when compared to Strata Scythe.

Mindcrank

Played on turn two it could be relevant, but probably not. Drawn and played on turn seven, it's just embarrassing. Milling that requires you to also be beating down (or them to make incredibly bad decisions with their Phyrexian mana) is not recommendable.



Mycosynth Wellspring

Lovely, another one! Usually not as good as Ichor Wellspring, but still a very welcome addition to most decks that want artifacts, can interact with it somehow, or need the colorfixing. With Wellsprings in two packs, expect cards that exploit them to increase in value.

Myr Superion

Very tempting, as the reward for successfully playing him is definitely there. However, with mana myrs in only one pack, it seems just too hard to reliably play him. Sure, Palladium Myr gets the job done on his own, but can you expect to pick up a Palladium Myr with only one pack of Scars? There are almost no other creatures that add mana (Grand Architect..?), so leave this gigantic, but unwieldy robot alone.

Necropouncer

Six mana, eh. Six mana is a whole lot to pay, and I do expect more in return than a Vulshok Replica with haste. I could play Alpha Tyrranax, or even a Flameborn Viron instead for that cost. I think living weapons are awesome, and I want this one to be too, but six mana. Come on.



Omen Machine

You could play this to avoid getting decked, yeah. Spending six mana and a card on a terrible symmetric effect like this one here is reserved for the casual room.

Pestilent Souleater

I think this one should have been called Vector Servant, or maybe Scourge Asp. Clearly one of the less appealing guys you could be playing, but you could also do worse. He's at his best in the beloved «Opponent starts on 30»-deck, since he can follow through on both plans, but let's not fool ourselves, this guy is decidedly mediocre.

Phyrexian Hulk

The Hulk is back, only to find that this time he's overshadowed by larger and more efficient creatures for the same mana cost. Compares unfavorably to Razorfield Rhino, and that guy isn't too highly sought-after either. You can find him with Treasure Mage, and that will also be his primary function, in addition to attempting to stand in the way of Tyrranaxes.



Pristine Talisman

While life gain has become more relevant with the introduction of Phyrexian mana, I think three mana is a lot to pay for a card that just produces one colorless mana. I don't like this kind of acceleration, since it doesn't really help you when you're manascrewed, but it's too insignificant in the lategame. It can be good to jump directly from three to five, so the card can absolutely be good, but I don't think this does enough every game.

Shrine of Boundless Growth

Obviously terrible. It's like a slow ritual, and as we all know by now, rituals are already unplayable.

Shrine of Burning Rage

Torch Song was good, and this is better. Goes into any deck, comes down early, and at some point it Blazes for a bunch. Great with proliferate too. Not the best topdeck, but it's actually not [i]that[i] bad, and it's awesome on turn two.



Shrine of Limitless Power

Your opponent gets the warning a long time before the disaster happens, so he should be prepared for what's coming, limiting the damage this will do. It doesn't help that it costs a lot of mana, but it does help that you can activate it as an instant, meaning you will pop it during your opponent's draw step most of the time.

Shrine of Loyal Legions

A small Midsummer's Revel, and presumably a fine card. Significantly worse in the late game, both since you will get fewer guys, and because those guys will do a lot less come turn twelve. Would be best in metalcraft, but then again metalcraft has few colored cards, so I don't know.

Shrine of Piercing Visions

Shrine of Impulse isn't spectacular, but it counts towards metalcraft while it ticks up to a point where you know it'll fetch something really good. Decent card, nothing special. Easy on your mana, so it doesn't halt your early game progress much, and you can always pull the trigger after just a couple of turns if you really need a land, for example.



Sickleslicer

Living weapon Gray Ogre is pretty good, no doubt. Sticks around to trade with something or deal some damage, and then you just use it as a Vulshok Morningstar. Expensive but manageable equip cost. Should go pretty early in the draft.

Soul Conduit

I'll admit it, if you combo this + Phyrexian Unlife against me, I'll probably be tilting pretty good. Twelve mana is just so much, so even though this would be good in many circumstances, it's absolutely not worth it. Playing a couple of Gnathosaurs should have much more of an impact than this in an average game.

Spellskite

A super annoying little guy who steals all your pumpspells and demands all removals to point in his direction. Two mana for a 0/4 isn't too bad either, he blocks most creatures that cost less than five mana, and he should take a superior removalspell with him on his way to the graveyard. Happy to play him in any deck, I think.



Surge Node

I'll be surprised if distributing a few charge counters is actually worth a card and all that mana, but cheap artifacts that do something are never completely unplayable. Can be fetched with Trinket Mage to charge up your Tumble Magnet, Trigon or Shrine if need be, but you're not too happy about playing it.

Sword of War and Peace

On the other hand, I would be pretty excited about bringing this to battle. A lot of relevant removalspells are white and red, and this effectively disenchants all your opponent's Arrests and Forced Worships (unless they have the mana to pay). If you connect, you will win the race right away with lifeswings from 10 to 15. Solid first pick slam, no questions asked.

Torpor Orb

One day I will draft the sickest deck ever consisting of multiple Skinrenders, Spiders, Scrapmelters and every sweet creature ever, and then my opponent drops this piece of junk, and I will want to cry. I'll probably still win, since my opponent plays Torpor Orb, but it'll be much less fun. Anyway, no. Just no.



Trespassing Souleater

A fine man, resembles Gust-Skimmer and Snapsail Glider, and to an extent Spin Engine. I generally rate unblockable lower than flying because of reduced defensive capabilities, and so aggressive decks will be much more interested in this than slower ones.

Unwinding Clock

Sweet with Lux Cannon, but expensive artifacts that don't do anything on their own, like this one, do not belong in most limited decks. Giving some attackers vigilance and stuff is fine, but not worth a card and a turn.

Phyrexia's Core

A sideboard card for use against Control Magics or Slice in Twains, cards like that, or even maindeck if you have some Wellsprings you'd like assistance in demolishing. Or if you somehow get a Furnace Celebration deck even with only one pack of Scars. This won't usually get played, but it's not that bad if you can use it for good value (and your manabase can afford it).
 
Det uttales "Sænæ".

MULLDRIFTER FOR NEW PHYREXIA!
sigurdjorem
MEDLEM
Oslo
@nom s. 7/5 -10

25 emner
462 svar

12. Driver og tester litt NPH draf... 13:59:47, 2/5 -11  
Driver og tester litt NPH draft picks for meg selv med den her: http://draft.bestiaire.org/ Kom over det jeg synes er et vanskelig 1p1p. I en pakke hvor jeg antar Vital Splicer, Maul Splicer og Shriek Raptor er picks 3-5 har jeg valget mellom Blind Zealot og Entomber Exarch. Jeg tror jeg ville gått for gravedigger-duress duden. Jeg klarer ikke å dømme hvilken som har høyest individuell "power level", men for et svart non-infect deck pleier jeg å like å spille med rødt eller blått som farge #2, og der blir 3-drop-sloten fort full. Hva tar du?
verzutiko

Azorius
DOMMER L2
DOMMER L2
@nom s. 21/10 -09

438 emner
1774 svar

#14 PWP Seasonal

13. Jeg ville nok tatt Entomber Ex... 14:51:02, 2/5 -11  
Jeg ville nok tatt Entomber Exarch. Begge er gode solide creatures med fine abilites, men det som gjør det avgjørende for meg er rariteten. Entomber Exarch er uncommon, mens Blind Zealot er common, noe som for meg betyr at jeg har større sjanse for å "se" en Blind Zealot i en senere pick enn Entomber Exarch.
 
Sjekk min full-art auksjon
sigurdjorem
MEDLEM
Oslo
@nom s. 7/5 -10

25 emner
462 svar

14. En annen ting er at det kanskj... 15:22:09, 2/5 -11  
En annen ting er at det kanskje ikke er sant at power-levelen er lik. Den ene er jo en to-for-en mens den andre ikke er det!
Stones
MEDLEM
Kongsberg
@nom s. 10/5 -08

39 emner
392 svar

15. Er Blind Zealot så sinnsykt br... 15:23:30, 2/5 -11  
Er Blind Zealot så sinnsykt bra? Er ikkje f.eks. Vital Spliser bedre (den har jo også lettere manakost => bedre førstepick)? Blind Zealot må jo gjere skade for å kunne drepe et dyr, så den kan ikkje alltid redde deg ut fra vanskelige situasjoner (slik som god removal kan).
sigurdjorem
MEDLEM
Oslo
@nom s. 7/5 -10

25 emner
462 svar

16. Sant at manacosten kanskje gjø... 15:44:25, 2/5 -11  
Sant at manacosten kanskje gjør Vital Splicer bedre som 1st pick. Men Blind Zealot er jo ellers veldig fleksibel, i draften siden den går inn i infect og non-infect, og i spillet siden du får en evasive beater som kan bli til removal (hvis du har muligheten og det trengs). Den er veldig god mot treige decks med få artifacts (dino's ol.) og dugelig mot alt annet.
Sene
MEDLEM
Asker
@nom s. 4/9 -07

69 emner
1015 svar

#15 PT Points Yearly
#4 PWP Lifetime

17. Jeg ville tatt Vital Splicer o... 18:22:58, 2/5 -11  
Jeg ville tatt Vital Splicer og Exhumer Exarch. Blind Zealot er nok bra, men i en blokk med så mye artifacter overalt blir det vanskelig å spise de beste dyrene om motstanderen velger å passe på. LSV tar nok grundig feil når han påstår at det er det beste kortet i svart.
 
Det uttales "Sænæ".

MULLDRIFTER FOR NEW PHYREXIA!
BYTT BORD TIL


 
  Outlaws of Thunder Junction Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!