Magic the Gathering
Magic the Gathering3125 medlemmer 12 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
FORUMET Start | Nye innlegg | Søk | Private bord  
MIRRODIN BESIEGED Hjelpemiddel før pre-release i ...
Hva lærte vi fra prereleasen?
Siste leste innlegg: 16:04:04, 27/9 -22. Lest 9465 ganger.
Sene
MEDLEM
Asker
@nom s. 4/9 -07

69 emner
1015 svar

#11 PT Points Yearly
#4 PWP Lifetime

Hva lærte vi fra prereleasen? 05:58:28, 31/1 -11  
Tenkte jeg kunne lage en tråd der vi snakker om kort som var bedre enn vi først trodde, kort som ikke levde opp til forventningene, artige interaksjoner, etc.

Først, Bonehoard: okay, Steinar, du vinner, denne var ganske bra. Trodde kanskje den var litt clunky, men jeg tok nok feil.

Living weapons var generelt veldig gode. Jeg hadde Strandwalker, Skinwing og Mortarpod i poolen min, spilte alle sammen, og alle var utrolig gode. Tror de er høye picks i draft, og auto-plays i sealed. Hadde noen Flayer Husks også, som sikkert også er grei i noen decker/mot noen decker, men jeg trengte den ikke i noen av mine (bygde først en infectdeck, og så skiftet jeg til U/W).

Phyrexian Digester gjorde aldri noe. Motstanderen min la ofte denne, og så hadde jeg Myr Sire, Viridian Emissary, Oculus, random myrer, removal til 1-toughnessgubber, Mortarpod, osv, osv. Den kommer aldri gjennom, og trader alltid ned. Jeg trodde først den var grei filler i en infectdeck, bedre enn Blackcleave Goblin, men nå tror jeg at den er like dårlig som sistnevnte, og dermed et kort man virkelig vil unngå å spille.

Flensermite er også crap. Ikke spill ham.

Tel-Jilad Defiance er forresten blitt en god del bedre nå. Den dreper Living Weapon-Germs automatisk, og folk kommer generelt til å spille litt flere equipments nå, siden de ikke lenger egentlig er card disadvantage.

Og forresten... Flesh-Eater Imp. Kortet burde være veldig bra, men de som motstanderne mine på prereleasen hadde var ikke det. I løpet av turneringen resolvet jeg tre Spread the Sickness på den (og fikk proliferate), jeg fikk resolvet en Phyrexian Rebirth som åt hele bordet og ble en 9/9, og jeg fikk til og med kjørt Volition Reins på en av disse Impene. Hver og en av disse var en kritisk spillefeil av motstanderne mine, og ca. 3 av dem kostet dem spillet. Husk: mens du har Flesh-Eater Imp i bordet, skal motstanderen aldri få resolvet en removalspell som Spread the Sickness, Volition Reins, Turn to Slag, Burn the Impure og så videre. Sacrifice dyret i respons!
 
Det uttales "Sænæ".

MULLDRIFTER FOR MIRRODIN BESIEGED!

vidie
FANTASY KING
@nom s. 13/5 -08

15 emner
273 svar

1. Jeg lærte at jeg syns formatet... 10:15:02, 31/1 -11  
Jeg lærte at jeg syns formatet ikke var så gøy, så gleder meg til release og vanlig sealed. Jeg fikk dårlig pool og gjorde det dårlig da, så hadde sikkert vært litt artigere om det gikk bedre.
Living weapon tinga var veldig bra.
Flesh eatern var veldig god for meg, jeg huska å sacce den da hehe.

Jeg såg ikke noen som fikk utnytta battle cry veldig på sealeden, men er sikkert litt lettere i draft vil jeg tro. 3/1 battle cry syns jeg ikke gjorde mye, ble en stor blocker om den ikke døde.

Også lærte jeg at svart zenith er teit når den spilles 4 gang i en kamp, ikke sant nordahl? hehe

Oppdatert: 10:16:05, 31/1 -11
JonasJonas
MEDLEM
Bærum
@nom s. 14/11 -09

2 emner
28 svar

2. Jeg må si at jeg likte Spread ... 11:47:11, 31/1 -11  
Jeg må si at jeg likte Spread The Sickness MYE bedre enn jeg først trodde. Den er helt klart bedre enn turn to slag og var super for meg under hele turneringen.

Jeg synes at plague stinger ble dårligere etter det nye settet kom ut og at blackcleave goblin og han artifactkaren du nevnte var totalt uspillbare. Dette er fordi en del av infectfolka ble oppdatert så de vant battles dem imellom, og fordi det var veldig mye som ga en -1/-1 counter eller 1 skade. Det samme gjelder ichorclaw myr o.s.v. Det kan hende infect rett og slett ble dårligere siden vi spilte sealed, men jeg synes i hvert fall infect var ganske så greit å spille mot alle gangene jeg gjorde det. (Kan ha noe med at poolen min var veldig god.)

Phyrexian crusader spilte jeg bare mot, men han var like jævlig å spille mot som jeg trodde på forhånd.

7/7 infect-karen virket en del dårligere enn jeg først hadde trodd. Jeg hadde han ikke selv, men så en del matcher og spilte mot han et par ganger. Selv om fem mana for en 7/7 er lite, så virket det nesten som om infectdekket synes den var litt for dyr. Den har ikke evasion, krymper egentlig ganske fort, og innen man har kommet til fem mana så har motstanderen som regel også gjort det og har tilgang til å deale med han bedre. For eksempel ved å kaste spread the sickness. Det virker som infect-dekk fortsatt har lyst til å spille mange folk og swarme boardet i stedet for å spille mid-range med et par bomber.

1 i toughness ble plutselig ennå kjipere.

Den blå tap/untap-karen virket veldig bra og til og med bedre enn jeg først trodde da jeg så spoilerne. Mulig dette kun var fordi vi spilte sealed, men han fikk i hvert fall tid til å være temmelig plagsom.
 
Jonas Hildershavn
sigurdjorem
MEDLEM
Oslo
@nom s. 7/5 -10

25 emner
462 svar

3. Rot Wolf er kombo med Heavy Ar... 13:19:45, 31/1 -11  
Rot Wolf er kombo med Heavy Arbalest og Wing Puncture. Mirran Spy er kombo med Heavy Arbalest. Å spille rundt Choking Fumes vs. å spille rundt Dispense Justice går i motsatte retninger, vær bevisst på begge før du velger angrepet ditt mot 2W åpen.
Stones
MEDLEM
Kongsberg
@nom s. 10/5 -08

39 emner
392 svar

4. Kortet som gir -1/-1 counter t... 14:55:36, 31/1 -11  
Kortet som gir -1/-1 counter til et dyr, pluss evt poison-counter, virket veldig bra. Blightwidow er seff sykt bra. Han 3/3 infect-duden var ganske bra i sealed, men mulig han er dårlig i draft?

Eg trur at:
-Infect er bedre i draft enn det var før.
-Battle cry er bra, men det er han feite 4/4 røde gubben som er nøkkelen, ikkje 3/1 som dør alt for lett (sjøl om du speler han også i ein slik deck).
-Kuldotha Rebirth blir bedre pga battle cry.

Oppdatert: 14:56:28, 31/1 -11
Mats
MEDLEM
Trondheim
@nom s. 4/8 -09

29 emner
240 svar

#20 PWP Lifetime

5. Lærte ingen ting... 15:45:30, 31/1 -11  
Lærte ingen ting
 
I'm not stupid, i'm advanced.
sigurdjorem
MEDLEM
Oslo
@nom s. 7/5 -10

25 emner
462 svar

6. 2cool4school? edit: eller f... 16:07:53, 31/1 -11  
2cool4school?

edit: eller ferdig opplært?

Oppdatert: 16:10:04, 31/1 -11
Sene
MEDLEM
Asker
@nom s. 4/9 -07

69 emner
1015 svar

#11 PT Points Yearly
#4 PWP Lifetime

7. Takk åh takk, Mats! Hva skulle... 16:36:53, 31/1 -11  
Takk åh takk, Mats! Hva skulle vi gjort uten deg?

Heavy Arbalest + creature = combo. Dette vet vi alt. Det er en bra combo, men ikke like god som den med Trusty Machete i Zendikar.

Men seriøst, enig i at 1-toughnessgubber er blitt enda dårligere, i alle fall de som skal slå på bakken. I tillegg til all 2-for-1 eller 1-for-0-removalen, er det massevis av nye, små dudes som erstatter seg selv. Den 3/1-en er ikke så flink til å slå i et slikt format.
 
Det uttales "Sænæ".

MULLDRIFTER FOR PHYREXIA REBORN (eller hva det nå blir...)!
Are
MEDLEM
@nom s. 2/4 -05

25 emner
279 svar

8. Tja.. Blightwidow er minst lik... 16:54:39, 31/1 -11  
Tja.. Blightwidow er minst like god som jeg trodde på forhånd. Bonehoard er veldig god. Spread the Sickness også.

Husker ikke hva kortet heter akkurat nå, men det kortet som regrower et av motstanderens dyr og gir det haste fungerte veldig bra for meg. Spilte det som sideboard i infect-decken min i sealed (sidet inn mot andre infect-decker), og spilte det maindeck i ikke-infect-decken min i draft. Kortet vant meg nesten alle spillene jeg trakk den.

De som valgte Mirran fikk gjerne en jevnt over grei deck, mens de som valgte Phyrexian fikk enten en veldig god eller en ganske dårlig deck (avhengig av om de fikk mye infect/sort removal/etc i Scars-pakkene).

Ihvertfall var flertallet i topp 8 på begge prereleasene i Oslo Phyrexian, selv om flertallet av spillerne totalt sett hadde valgt seg Mirran.

Gleder meg til å se hvordan sealed-formatet er med vanlige boostere :)

Jeg lærte at det tydeligvis går an å drafte en grønn/sort ikke-infect deck i trippel Besieged, og attpåtil gå til finalen.

Jeg må forøvrig beklage til Martin Solberg; Bonehoard'en din skulle kommet tilbake da han WW-karen ble exilet. Jeg tror ikke det hadde for mye å si for resultatet i det aktuelle spillet, men jeg burde fortsatt ha lest kortet bedre. Hvis jeg husker feil og det faktisk hadde mye å si så må jeg beklage enda mer.


Oppdatert: 16:58:30, 31/1 -11
vidie
FANTASY KING
@nom s. 13/5 -08

15 emner
273 svar

9. Ser dere er overrasket over sp... 17:33:41, 31/1 -11  
Ser dere er overrasket over spread the sickness er bra.

Hvorfor trodde dere at det skulle være ikke så bra?

sigurdjorem
MEDLEM
Oslo
@nom s. 7/5 -10

25 emner
462 svar

10. ikke at den var dårlig, men du... 17:39:01, 31/1 -11  
ikke at den var dårlig, men du kan jo sammenlikne den med Iona's Judgment fra Worldwake, som ikke var hett 1st pick materiale i min bok. 5-mana unconditional removal er ikke nødvendigvis sinnsykt, selv om det alltid er med i sealed decker som spiller fargen..
vidie
FANTASY KING
@nom s. 13/5 -08

15 emner
273 svar

11. men den profilate biten er jo ... 17:44:58, 31/1 -11  
men den profilate biten er jo ganske relevant da.
Spesielt siden er infect og massivt med -1/-1 counter ting i svart.
Det var det fra før, og er bare enda mer nå liksom.
I tillegg kan du feede andre ting som tumble magnet.

En removal som dreper stort sett alt og kan gi deg masse bonus, betaler man jo lett 5 mana for. Bare 1 svart også, så kan splashe:D


sigurdjorem
MEDLEM
Oslo
@nom s. 7/5 -10

25 emner
462 svar

12. Jeg er enig i at den er veldig... 18:09:31, 31/1 -11  
Jeg er enig i at den er veldig bra, jeg ville bare si at det var grunner til å ikke se på den med stjerner i øynene fra første spoilekast, spesielt uten metagame-overveielser.
Sene
MEDLEM
Asker
@nom s. 4/9 -07

69 emner
1015 svar

#11 PT Points Yearly
#4 PWP Lifetime

13. Grunnen til at Iona's Judgment... 18:22:58, 31/1 -11  
Grunnen til at Iona's Judgment ikke var et 1st pick var at det var et format der du gjerne kunne være død innen du fikk fem mana. Gloomlance og Weed Strangle er da kort jeg har firstpicket ofte nok, og Spread the Sickness er bedre.
 
Det uttales "Sænæ".

MULLDRIFTER FOR PHYREXIA REBORN (eller hva det nå blir...)!
verzutiko

Azorius
DOMMER L2
DOMMER L2
@nom s. 21/10 -09

438 emner
1774 svar

#14 PWP Seasonal

14. Jeg spilte på pre-release i Mo... 18:39:44, 31/1 -11  
Jeg spilte på pre-release i Moss med 11 deltakere totalt og hvorav kun 3 spilte Phyrexia.

Jeg hadde ett R/W Battlecry artifact removal, noe som jeg synes fungerte veldig bra. Tapte kun i finalen mot ett R/W med masse removal. Synes battlecry var en god ability, men den fikk nok litt hjelp av at jeg fikk Hero of Oxid Ridge.

Synes ikke Phyrexia hadde så mye å stille opp med i Sealed, men jeg spilte kun 1 gang mot det så jeg skal ikke være for skråsikker.
Mats
MEDLEM
Trondheim
@nom s. 4/8 -09

29 emner
240 svar

#20 PWP Lifetime

15. sigurd jeg var ikke på pre-rea... 23:31:36, 31/1 -11  
sigurd jeg var ikke på pre-realsen, så vanskelig å få lært noe.
 
I'm not stupid, i'm advanced.
jl
MEDLEM
Nome
@nom s. 6/5 -08

12 emner
45 svar

16. hm.. legger min stemme på p... 16:00:53, 13/2 -11  
Mats skrev 23:31, 31/1 -11 sigurd jeg var ikke på pre-realsen, så vanskelig å få lært noe.

hm..

legger min stemme på phyrexian hydra.. den var vill...

en kan si hva en vil.. den krymper fort osv.. haha.. da får du fort vekk 3-4 for 1 osv.. genialt.. og vel.. litt "late game" så avgjør den spillet..

selv så spilte jeg den mainboard i en "ikke infect-deck".. vant til og med noen ganger med den.. (vel hva kan man si,, hadde jo ikke verdens beste "sealed pool" men ... det har jeg jo aldri...) phyrexian hydra ftw.....


ja oxo.,, den dærre forrestwalkeren er jo vill i trynet da. koth's courier.. feigt og ekkelt... og utrolig slitsomt om du har begrenset med removal... de eneste gamene jeg tapte var til ho sinte snikdama.. gjerne equppet osv.. fyttikatta å feigt det føles med tre-fire removals oxo får motstander rise&curry hver gang.. heldigvis kom noe av removalen til korrekt tid oxo.. (desverre så kom ikke removal i avgjørende game i finalen,.,.. men pytt noen ganger vinner man,, andre ganger må man ta til takke med knapper og glansbilder...)
 
For to me, to live is Christ and to die is gain.
Oppdatert: 16:03:46, 13/2 -11
ahaugan
MEDLEM
Sandnes
@nom s. 9/11 -09

4 emner
44 svar

17. spillte ikke prerelease. me... 09:09:22, 25/2 -11  
spillte ikke prerelease.

men har sett i etterkant på kortene jeg har.

Jeg likte Phyrexian Crusader, mye fordi den er god kombo med Knight Exemplar.

Får noen greie kombinasjoner med både hvite og svarte kort som kan legge sammen. Samtidig som at begge har noen nice knights

Og for å slå ut weeny decks blandet jeg inn Lightmine Field som hvirket ekstremt bra

Likte veldig godt living weapons også. Blir morsomt å se fremover nå
 
Spiller kun MTGO.
Finner meg ofte på multiplayer under navn AhauganBYTT BORD TIL


 
  Dominaria United! Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!