Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 6 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
KORTSTOKKER
Format: |
Søk 

Søkeresultat

Landfall Domain Zoo 2.0 Legacy / Turneringsspil
Av: NilsH
15:53, 14/12 -12

NilsHkommenterer :
Kortstokken er en oppdatert versjon av denne http://www.norskemagic.com/deckbox/index.php?ID=112339&p=&sok=japp

Forrige turnering savnet jeg flere 1-drop. Valget falt på Kird Ape. Loam Lion er også et alternativ, grunnen til at jeg valgt Kird Ape er at decken er mer rød enn hvit.
For å få plass til apekattene kuttet jeg 2 Spell Pierce og 1 Qasali Pridemage fra den forrige lista.

Den andre endringen jeg gjorde siden forrige versjon var å kutte Fire/Ice. Jeg ønsket en burn-spell som kunne pumpe Goyf (dvs ikke instant), så de alternativene jeg tenke på først var Chain Lightning eller Forked Bolt. Forked Bolt er nok best mot Maverick, mens Chain Lightning er nok bedre i øvrige matcher.


Manabasen er også endret. Prosessen bak denne er en hel avhandling... som du kan lese i bunn av kommentaren!

Så til Sideboard
3 Abrupt Decay har kommet inn. Jeg burde ha spillt denne tidligere, men hadde helt glemt av kortet... :p Den gjør det Krosan Grip var der for (Counterbalance), men også mye mye mer; blant annet tar den Knight of Reiquary som jeg tidligere ikke hadde noen måte å håndtere.
4 REB/Pyro er noe av det beste sideboard kortene du kan spille som rød da man må regne med minst 40% deck med blå i uansett meta. Husk at Brainstorm fremdeles er blå selv om den spilles i TES, og at Dregde spiller Careful Study og Breakthrough. De kommer mao inn i mange matchups.
3 Surgical har vel blitt "Graveyard Hate of Choice" for mange tempo-decks. Den er relevant både mot Dregde og Reanimator, og kan også stikke kjepper i hjulene på noen combodecks.
1 Jotun Grunt kan komme inn mot mye. Han er flink til å krympe KotR (og eventuelt Goyf) hos Maverick, holde RUG unna Treshold, spise Graveyarden til Dregde, og han blocker eller slår det meste på battlefield. En 4/4 for 2 mana er ikke galt for en deck som liker å snu gubber sideveis.
1 Zealous Perscution er der for å drepe alle x/1 til Maverick og for å ta tokens. Den er også veldig god til gi meg gode "Alpha Strikes". Så god at jeg har lyst til å spille 1 til...
1 Pyroclasm kom inn for ZP for å knerte fiskemenn, siden de som regler tåler litt mer. Med unntak av Confidant dreper den ingen av mine egne.
1 Engineered Plague mot tribal, Maverick (Ja, jeg kan ikke fordra Mother of fucking Runes!), Bitterblossom m.m.
1 Spell Pierce mot combo. Skulle gjerne hatt fler av disse, tror det er lite nytte i 1... så blir vel enten 0 eller 2-3.

De to siste kortene var vel de som har prestert minst, men jeg så sjelden noe til dem heller. Spell Pierce kunne like gjerne vært Flusterstorm. I ett meta med mye Dregde ville jeg spillt 1 Yixid Jailer, antagelig over Jotun Grunt.


MANABASE AVHANDLING:

Etter at jeg bestemt hvilke spells jeg skulle ha i decken telte jeg fargede manasymboler:
13 røde
8 grønne
8 blå
4 hvite
4 svarte
Jeg hadde på forhånd bestemt at jeg skulle ha 23 land, hvorav 12 fetch og 2 Undiscovered Paradise, som er helt tilsvarende det jeg spilte i Landfall Boros i Standard Zen-Scars. Dette gir meg plass til 9 duals, altså 18 manasymboler (2 pr land). Disse 18 symbolene skal ha samme fordeling som manasymbolene i decket.
Altså
R: 18 * 13/37 = 6,3
G: 18 * 8/37 = 3,9
U: 18 * 8/37 = 3,9
W: 18 * 4/37 = 2
B: 18 * 4/37 = 2

Så må disse tallene justeres til heltall etter skjønn. Rødt er hovedfargen, men 6 av 9 land skal være mountains blir nok litt mye, kutter derfor ned til 5. Antall forest på 4 høres passe ut, så lar de stå. Derimot er 4 Islands for mye; i realiteten er det bare Brainstorm jeg betaler mana for da Daze er "gratis". Reduserer derfor Island til 3. Med tanke på hva som befinner seg i Maindeck er nok 2 Swamps nok, men ser man på alle de sorte kortene i SB virker det fornuftige å øke til 3 Swamps. Selv om det kun er Steppe Lynx som trenger hvit mana, så er også Wild Nacatl avhengig av en Plains. Vi ender med denne fordelingen etter litt justeringer:
R: 5
G: 4
U: 3
W: 3
B: 3

I en trefarget deck ala Bant, Naya osv ville landene nå vært bestemt; men siden vi er 5 farger har vi fremdeles flere muligeter. Det skyldes av at vi har 10 duals vi kan spille, men bare de 5 "betingelsene" over å forholde oss til (mens for 3 fargede deck har vi kun 3 land og 3 "betingelser).

Jeg ønsker å ha mulighet til ha Daze opp fra tur 1 uavhengig av hvilket 1drop dyr jeg legger. Da må jeg ha Tundra, Tropical og Volcanic Island i manabasen min. Etter mitt første landdrop ønsker jeg et land som gir 2 nye farger slik at jeg får domain raskest mulig. På tur 2 vil jeg derfor ha RGWU, altså ikke B, siden Dark Confidant er det kortet jeg holder igjen lengst på hånda. Som land nr 3 vil jeg ha noe med sort for å få Domain, og de aller fleste tilfeller noe med rødt for å kunne spille dobbel burn. Jeg får dermed følgende mulige kjeder av landdrop:

1) Tundra-Taiga-Badland
2) Volcanic-Savannah-Badland
3) Tropical-Plateau-Badland

Med ett av hver av disse landene (altså Tundra, Taiga, Badland, Volcanic, Savannah, Tropical, Plateau) har jeg
R: 4
G: 3
U: 3
W: 3
B: 1

Jeg mangler 1R og 1G og 2B. Dette får jeg med 1 Bayou og 1 Badland.

Nå som duals er bestemt må velge de fetchlandene som gir flest muligheter. Wooded Foothills er det eneste landet som kan hente 8 av 9 land (ikke Tundra). Arid Mesa er det nest beste landet som kan hente 7 av 9 (ikke Bayou og Tropical). Det som nå er viktig å passe på nå er at de resterende fetchlandene kan hente Tundra, Bayou og Tropical, da jeg ikke vil under 8 av 12 fetchland som kan hente vært dual. Misty Rainforest og Windswepth Heath tilfredsstiller de kravet. Jeg velger en splitt da Windswepth ikke kan hente Volcanic, mens Misty ikke kan hente Plateau.

4 A Mesa, 2 Windswepth 2 Misty = 8 fetch for Tundra
4 A Mesa, 2 Windswepth, 4 Foothills = 10 fetch for Plateau
4 A Mesa, 2 Windswepth 2 Misty, 4 Foothills = 12 fetch for Taiga
2 Windswepth 2 Misty, 4 Foothills = 8 fetch for Tropical Island
2 Windswepth 2 Misty, 4 Foothills = 8 fetch for Bayou
4 A Mesa, 2 Misty, 4 Foothills = 10 fetch for Volcanic Island
4 A Mesa, 2 Windswepth 2 Misty, 4 Foothills = 12 fetch for Savannah
4 A Mesa, 4 Foothills = 8 fetch for Badlands

Kategori: Turneringsspil
Format: Legacy Størrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
33497,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken ! [lek]122491 [/lek]
Kjøp kortstokken ! Prox kortstokken!
Kommentarer: 2 Kommentarer | Gjem
Stemmer: 1 | Hadde du vært logget på, kunne du ha stemt her :)

KOMMENTARER 2 stk.


verzutiko
 
Du skulle ha skrevet en artikkel på denne turneringsrapporten! Godt skrevet! :)

Skrevet: 14:52, 7/3 -13

NilsH
 
Kort turneringsrapport (ETTER HUKOMMELSEN)

Nicolai Reanimator
Jeg starter med Wild Nacatl. På sin tur 1 legger han Verdant Catacombs og sender tur tilbake. Jeg legger fetch og tenker på om jeg skal fetche Volcanic for å ha aktivere Daze som jeg har på hånda, eller om jeg skal hente Badlands så jeg kan spille Dark Confidant. Jeg velger det siste da jeg antar at Daze vil være relevant ett par turer til, og jeg vil ha creatures i bordet til å slå med (hadde ingen andre dyr en Confidant). Da det viser seg at Nicolai spiller Reanimator angrer jeg på valget, da jeg ville fått mulighet til å countre med Daze hadde jeg fetchet Island. Jeg klarer nesten å race en Griselbrand(!) men får ikke inn de siste 3 skadene. Ironien er at jeg sitter med Forked Bolt på hånda... hadde den vært Fire/Ice kunne tappet ned GriselBrand for Alpha Strike, eller hvis den hadde vært Chain Lightning kunne jeg sendt den rett i motstander for seier...

SB: +3 Surgical, +4 REB, +1 Grunt, -2 Confidant, -1 UnD Paradise, -2 Forked Bolt, -1 Tribal Flames, -1 Goyf, -1 Bolt

I spill 2 tar jeg en mulligan. På min 6 kort har jeg fetch, Paradise, Kird Ape, Lynx, Daze + noe jeg har glemt. Jeg vil spille Lynx tur 1, men usikker på om jeg skal bruke Paradise eller Fetch. Jeg bestemmer meg for å spille Paradise for Lynx, så fetche for Volcanic for spille Kird Ape tur 2. Da vil jeg slå med Lynx for 4 og ha Daze oppe. Så krysser jeg fingrene for å trekke en fetch i løpet av de neste to turene for å slå for 6 (4+2) med Lynx og Ape tur 3. Dessverre trekker jeg aldri noen land resten av spillet - som forøvrig varer overraskende lenge - jeg rekker å trekke 5 kort uten å se et eneste land.

Matchen ender 0-2. Ikke en start jeg er fornøyd med, samtidig er jeg klar over Reanimator antagelig ikke er blant mine bedre matchups, så håper at jeg har bedre lykke i de påfølgende matchene.

Games 0-2
Matches 0-1


Tord TES
Han begynner med land-go. Jeg vet at han spiller TES, og han vet antagelig også at jeg spiller Zoo. Jeg spiller Land-Nacatl. Han spiller land-go. Jeg spiller et land til slik at Nacatl er 3/3 og slår. Spiller en gubbe til med et Plateau oppe. På sin tur 3 prøver han å gå av med Ad Nauseam, men litt uheldig flips med mange tutors og lite fastmana gjør at han tar 14 skade, og går ned på 3 liv (et dårlig tall mot Zoo...). Når jeg får prioritet skytter jeg ham for 3 med Lightning Bolt.

SB: +4 REB, +1 Pyroclasm, +1 Zealous Perscution, +1 Spell Pierce, +1 Engineered Plague, -4 Confidant, -2 Goyf, -2 Forked Bolt

Tord går av tur 1 med 12 Goblin Tokens. Jeg har ingen svar så må håpe trekke en sweeper. Jeg starter med Savannah for Wild Nacatl. Han slår på sin tur, jeg blokker en goblin og tar 11 skade. På min tur trekker jeg Zealous Persecution! :D Jeg legger Badland, spiller Zealous Persecution som dreper alle goblinene, og slår med Nactal for 4. Tord viste vel knapt om han skulle le eller gråte etter det comebacket...

Games 2-2
Matches 1-1


Torkil The Gate
Jeg vet hva Torkil spiller og vet hva jeg må passe meg for. Han har flere måter å få card advantage på; Hymn, Gatekeeper, Confidant, Bitterblossom så jeg vil helst vinne så fort som mulig slik at han ikke får glede av de kortene. Hans creatures er generelt mindre enn mine så her er det bare kjøre på. I første spill må jeg ta en mulligan (ekstra ille mot en slik deck). Jeg starter med Lynx, men den møter en Innocent Blood før den får slått. Jeg har dessverre ikke flere 1-drop så slitter med å legge press. De neste turene legger jeg 3 Goyfs mens han legger 3 Gatekeeper... ikke i min favør... Som ikke det var nok følger han opp med å legge Lilliana. I denne matchen føltes det som Torkil hadde det perfekte svaret på alle kortene jeg spillte.

SB: +3 Abrupt Decay, +1 Engineered Plague, +1 Pyroclasm, +1 Jotun Grunt, -4 Daze, -1 UnD Paradise (Jeg så ingen Wasteland), -1 Tribal Flames

I spill 2 og 3 kurver jeg bedre ut. Jeg får lagt mer press og har litt mer removal (Daze som gikk ut var helt ubrukelig i spill 1). Det holder inn, men det var aldri mye å gå på. Spesielt Abyssal Persecutor tvinger meg i 2 for 1 situasjoner i disse spillene, men jeg unngår heldigvis det meste annet.

Games 4-3
Matches 2-1


Tor Håkon Zombies
Zombies har en kraftig recurssion engine når det er i gang. Satser på at spillet er over før Tor rekker å sette det opp.

Jeg husker ikke stort av disse spillene. Tor er flink med Cabal Therapy'ene sine (hvilket er en kunst!), han treffer hver gang og får masse CA. Vi begge flooder ganske bra i spill 1, men klarer ta ham med burn. I spill 2 mener jeg at han må ta mulligan, mens jeg får en ganske god hånd. Jeg får slått han ganske fort mens han staller på land.

Games 6-3
Matches 3-1

Even Merfolk
Even er nr1 på standings og jeg nr3. Jeg er garantert inne med draw hvis Mads Kihl ikke vinner eller hvis kampen mellom Nicolai og Lasse ikke ender i draw. Hvis mot formodnig Mads skulle vinne og den nevnte matchen ender draw er jeg antageligvis likevel inne med bedre tiebreaks. Sannsynligheten for å gå inn med draw er ihvertfall langt høyere enn at jeg slår Even.

ID

Games 6-3
Matches 3-1-1

Semi Even Merfolk
Even er nr2 etter swiss mens jeg er nr3. Han velger derfor å begynne. I spill 1 bruker han dobbel FoW for å ta to gubber, men jeg har allikevel press med en Kird Ape. Ting ser lenge lyst ut, men jeg trekker 3 land på rad i midgame og sliter dermed med å holde på kampen. Vi kommer til "den kritiske turen" hvor vi har 3 gubber hver: Han Coralhelm (3/3), Silvergil og Cursecatcher, mens jeg har Kird Ape og 2 Confidant. Coralhelm er ihvertfall størstemann på banen. Jeg har 2 Brainstorm på hånda, og bestemmer meg for å fetche for å spille brainstorm en burnspell og slå med alt. Bolt og T Flames dreper Coralhelm, mens Forked Bolt kan gi 1 i Sigil og 1 i Coralhelm slik at jeg uansett får 1 for 1. På Brainstorm trekker jeg 3 land... BUMMER! Jeg legger 2 tilbake og shuffler med fetch. På min tur trekker jeg ikke burn. Jeg spiller den andre Brainstorm jeg har, men ser fremdeles ikke burn. Jeg kan dermed ikke slå, og kan kun legge Goyf og Confidant. Da er det bare å krysse fingrene for at Even ikke trekker en av de 8 Lord of Atlantis han har. Men han drar selvsagt en Lord "from the top"... Blæh! Tord sto bak meg dette gamet, og jeg tror han kunne føle frustrasjonen min over å trekke så mange irrelevante kort på rad!

SB: +4 REB, +3 Abrupt Decay, +1 Pyroclasm, +1 Zealous Persecution, -1 Tundra, -4 Daze, -4 Brainstorm

Jeg sider inn i en hybrid av Jund/Naya Zoo. Etter board har jeg 10 removal med CC=1 og 7 removal med CC=2 +2 semi-sweepers med CC=2. Jeg tar ut blå for å prøve unngå Islandwalk, jeg legger kun Island hvis jeg må eller trenger fullt Domain.

I spill 2 trekker jeg for lite removal nok en gang og alle 1 dropene mine kommer alt for sent i spillet. Hvordan det er mulig med 19 removal i decket er "beyond me", og må ærlig innrømme at jeg ikke helt klarer å fatte at jeg ikke tok den matchen etter Sideboard. Jeg satser på at dette heller er unntaket en regelen, foreløpig har jeg for få games mot Merfolk til å trekke en konklusjon. Normalt (for Naya Zoo) er Merfolk en forholdvis lett matchup.

Bronsefinal Nicolai Reanimator
Jeg trekker bedre starthender denne gangen enn det jeg gjorde i swissen i samme match. Jeg får gitt masse skade tidlige og Nicolai går ned til 2 etter en reanimate. Jeg legger flere gubber slik at jeg kan slå for masse (dvs mer enn 2+7=9, siden han vil få 7 liv av Griselbrand når han blokker). På sin tur går Nicolai ned til 1 og prøver å reanimere en gubbe til. Men jeg har DAZE - og Daze slår både FoW og åpen fetch når du bare er på 1 liv! På min tur slår jeg for 9+ som er lethal.

Jeg bestemmer meg for sideboard litt mer aggresivt enn i swissen. Nicolai tar så mye skade av Reanimate at han må satse på Exhume eller Animate Dead i stedet. Mot sistnevnte er Abrupt Decay ett yperlig svar.

SB: +2 Abrupt Decay, +4 REB, +3 Surgical, +1 Grunt, -2 Daze (ikke så gode "on the draw"), -4 Confidant, -2 Forked Bolt, -1 Goyf, -1 Tribal Flames.

Skrevet: 20:49, 14/12 -12


Hadde du vært logget på, kunne du ha kommentert denne kortstokken

 


TOPPLISTEN Allt

TOPP 10 DENNE MÅNEDEN
- ingen kortstokker har fått mer enn 2 stemmer denne måneden -

Format:
Kategori:

 
  Outlaws of Thunder Junction Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!