Magic the Gathering
Magic the Gathering2842 medlemmer 32 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1797 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

Turnering [Legacy]
Matsering Magic, with the Matsermind.

Turneringsrapport, ja... Det var det da; jeg skriver vanligvis ikke disse, men ble spurt om jeg kunne gjøre det, så da tenkte jeg: tja... hvorfor ikke?

av Mats
#20 PWP Lifetime
12:38, 15/7 -15
läst 3223 ggr.
Skriv ut artikkel
9 Kommentarer

Introduksjon

Selv om jeg dro på de fleste PTQene en periode, innser jeg at det er mange nye spillere som har kommet til etter dette. Jeg har bodd i ingenmannsland i en del år, og ikke spilt så mye bortsett fra på MODO, før en eller annen gang i løpet av fjoråret. Derfor tenkte jeg at jeg kunne introdusere meg selv, med litt hjelp fra andre som kjenner meg igjennom Magic.

Jeg har vel alltid sett på Magic som en hobby, som et tidsfordriv, noe jeg kunne bli bedre i og kanskje mestre. Før jeg spilte Magic, spilte jeg et annet kortspill, Vampire, og før det spilte jeg PC-spillet Age of Empires II ganske seriøst. Jeg liker tanken på at det går an å bli best, og utfordringen med å bli bedre. Som kanskje også er grunnen til at jeg misliker de fleste casual-formater, da jeg ikke ser vitsen med dem. Jeg liker konkurransen, og jeg liker kanskje enda bedre å vinne.

Jeg fikk som sagt også noen andre til å skrive noen korte ord om meg. Håkon Gundersen, som ikke bare har kjent meg igjennom Magic, men som jeg også har vokst opp med, og Andreas Nordahl som jeg ble kjent med da han flyttet til Trondheim, og Magic introduserte oss for hverandre. Vi har også testet mye sammen og reist på en god del turneringer sammen.

Håkon sin beskrivelse:

"Mats setter pris på de tekniske sidene ved Magic, og liker å lage kompliserte board states hvor motstanderen kan gjøre flere feil enn han selv gjør. Han sier han ikke spiller for moro skyld, men jeg vet at han liker å vinne."

Andreas sin beskrivelse:

"Mats sin største styrke er at han hater å tape. Det jeg ikke forstår er hvordan han allikevel makter å utsette seg for tap etter tap etter tap. Han gir seg aldri. Han er den spilleren jeg har sett gå på størst losing streaks. Og han tar det tungt. Men han kommer alltid tilbake. Og er det en type spiller jeg frykter, en type spiller jeg har den største respekt for, så er det en som har tapt like mange ganger som det Mats har."

Decken og deckvalget

Dette er decken jeg endte opp med å spille på turneringen.Så hvordan endte jeg opp med å spille denne decken? Tja, det krever vel et litt langt svar, så hvorfor ikke starte litt nærmere begynnelsen. Som alle vet er jo den beste fargen i Magic... hvit eller grønn, har ikke helt bestemt meg helt, men åpenbart ikke blå. Så da jeg for lenge, lenge siden startet å se på Legacy, og så på metagamen på MODO, så jeg en grønn/hvit Death and Taxes-liste. Det jeg selvfølgelig ikke visste på dette tidspunktet var at denne decken var en hybrid av to decker fordi Rishadan Port ikke fantes på MODO på det tidspunktet. Jeg bestemte meg for at jeg skulle starte å spille decken litt på MODO, og etter å ha spilt den så vidt, kjøpte jeg også de fleste kortene i papir. Jeg spilte decken såvidt i en side event på en eller annen GP (sikkert rundt 2008-09) og syntes Legacy virket som et skikkelig format, spesielt fordi det var så mange som ikke virket å forstå formatet på den tiden.

Jeg fikk så etterhvert med meg Andreas Nordahl på GP Amsterdam, der måtte jeg selvfølgelig spille en "skikkelig" deck. Endte derfor opp med å spille det som på den tiden var "Team America" (fordi en deck uten hvite og røde kort burde sikkert hete Team America... det gir mening) som sikkert er mest sammenlignbart med dagens Shardless deck, selv om det ikke er en god sammenligning. Jeg gjorde det helt greit i Amsterdam, men det var flere Punishing Maverick-lister som gjorde det veldig bra i den turneringen. Blant annet fordi Delver-decker for første gang var spilt mye denne turneringen, og fordi Punishing Fire lot deg slå kontrolldeckene i formatet. Så rett etter turneringen gikk jeg nok en gang på MODO og skaffet meg de kortene jeg manglet, og startet å grinde Legacy ordentlig. Den decken (Maverick) var lysår foran de fleste deckene i det formatet, men tapte til en da relativt lite spilt deck, nemlig Sneak and Show. Andreas Nordahl endte opp med å spille denne Punishing Maverick-decken i VMet hvor Norge havnet på 2. plass. Paradokset er vel at i finalen møtte de akkurat den ene decken som var en dårlig matchup.

Jeg tror dette var rundt tiden at SCG startet med Legacy-turneringer, og den Maverick-decken, og derfor også Sneak and Show, ble fort pillarer i formatet. Så har etterhvert kort som Terminus latt Mirakler ta mer og mer kontroll over formatet. Allikevel må jeg jo si jeg ble sjarmert når Danskene vant en GP med Death and Taxes, og kunne ikke la være å plukke opp decken, og den virket da som Maverick, men med en bedre plan mot de fleste combo-decker, og med en mer stabil manabase. Siden har jeg vært solgt. Spesielt fordi decken appellerer til meg på så mange forskjellige måter, med mana denial, creature combat, komplekse boardstates osv. Det tok allikevel en stund før jeg skulle få spille decken på en større turnering. Da jeg endelig skulle få spilt decken i en GP, må jeg si jeg var litt skeptisk. Nå skal det sies at dette var for ett år siden, og rett før GP Paris (rett etter at True-Name Nemesis ble printet), som jeg aldri klarte å komme meg til på grunn av sykdom. Etter det har jeg ikke spilt like mye Legacy som før, og når det endelig kom en ny Legacy-GP var jeg ikke sikker på at jeg ville spille den engang. Jeg hadde mistet litt troa på Death and Taxes, og ville spille flere farger, så jeg fiklet litt rundt med en grønn og hvit liste. Dette forandret seg litt da jeg gikk 5-0 i en side event i GP Florence etter at Andreas Nordahl hadde overtalt meg til å spille monohvit. Tror jeg hadde en del flaks i den turneringen, men det ga meg litt blod på tann. Så da jeg vant en GPT for Lille i Trondheim bestemte jeg meg for å dra nedover. Jeg følte da at jeg var klar, og at jeg endelig skulle få vise at jeg faktisk kan spille decken min. I ettertid har jeg selvfølgelig fått en påminnelse om hvor ufattelig skill-intensive Magic egentlig er. Jeg hadde bestemt meg for at de fleste tredroppene ikke er nødvendige, og bare gjør at jeg må tikke opp Vial til tre, som jeg egentlig hater å måtte gjøre (noe som er grunnen til at jeg heller ville spille Serra Avenger til og med før True-Name Nemesis var et kort). Jeg visste også at decker som gjør for urettferdige ting eller er for raske er litt vanskelige, så jeg prøvde å tette disse hullene med maindeck Ethersworn Canonist og Spirit of the Labyrinth.

Dagen før turneringen så jeg masse BUG-decker og lurte på om jeg kanskje hadde gjort en feil, og burde spilt en Mirran Crusader i mine 75, men da hadde jeg alt levert inn decklisten min. I ettertid er jeg glad jeg ikke rakk å gjøre den endringen, men kunne sikkert hatt en Spirit til i mine 75, om ikke to til, og kanskje en Rest in Peace til. Dette fordi Spirit virket som ett av de beste kortene mot Delver, Omni og generelt mot blå decker. Samtidig hadde turneringen veldig lite sideboardkort mot Death and Taxes. Rest in Peace løser også nesten alle problemene med BUG-deckene, da den skrur av Deathrite Shaman og Goyf; den er også god mot Land og Jund, som er problematiske matchuper.

Fredagen

Jeg valgte å ikke spille noen spill på fredagen; jeg byttet noen kort og så meg litt rundt på siten. Gikk også en tur for å kjøpe meg sokker, da jeg glemte å pakke dette, og gikk meg litt bort da jeg kom til et skilt som pekte i feil retning; jeg lurte på om det kanskje var to plasser som het nesten det samme, og jeg bare ikke fulgte med. At det var alt for varmt til å drive å gå rundt i to timer er i alle fall det jeg husker best fra kvelden. Jeg fikk også i løpet av fredagen vite at Sveinung Bjørnerud hadde vunnet en GPT, og visste jo at han ikke skulle spille. Tsk, tsk, tsk. Han hadde visstnok til og med bedt folk om å ikke si det til meg, sikkert så jeg ikke skulle mase. Han hadde visst en viktigere avtale, så det er nå egentlig greit.

DAG 1

Jeg møtte opp ca 11:30, 20 minutter før runde tre på lørdagen, og det første som slo meg var: "JEEEEEEEEEZ, her er det SJUKT varmt". Fordi hvorfor ikke la over 1500 mennesker spille en turnering i et lokale hvor airconditionen ikke funker (greit nok, den funka dagen før, så de kunne sikkert ikke se den komme, men Herre...). Jeg priste meg lykkelig over at jeg ikke hadde spilt to runder i denne varmen allerede. Pairings kommer opp; "første" runde here I come.

Inkmoth NexusGlistener ElfInvigorate

Runde 3: Infect

Motstanderen flashet meg sideboardet sitt før gamen, sikkert helt ubevisst, men jeg så Rest in Peace og tenkte: nice, en hvit deck, dette burde jo være plankekjøring. Jeg startet på Cavern of Souls inn i Mother of Runes; han gikk Misty, fetch, Tropical, Ponder, og jeg gikk i tenkeboksen i noen sekunder før jeg fant ut at han selvfølgelig måte være Infect. Jeg spilte derfor Ethersworn Canonist, som virker veldig nice mot Infect. Han dobbelpumpet ett kort fra hånden sin, og jeg visste da at han satt på Daze (han sa etter kampen at han lærte at Canonist er en human; jeg tipper det var ca. her han skjønnte det). Så det gjorde valget mitt veldig enkelt i min tur; jeg spilte Stoneforge og holdt opp Swords to Plowshares (som han ikke kan countre om han legger en gubbe, på grunn av Canonist) i stedet for å prøve å legge Sword of Fire and Ice. Henter Umezawa's Jitte, som han sikkert ikke kan slå pre-board med Canonist i bordet. Game to kom; jeg spilte en tidlig Pithing NeedleInkmoth Nexus (Han Crop Rotatet en for en Pendelhaven som jeg wastet, og hadde en liggende i bordet i løpet av gamen) han countret alle dyrene mine, men jeg fikk etterhvert en Vial på to i spill. Han følte han måtte gå for det en runde; jeg fikk Vialet inn Thalia, og han tappet ut for å spille +4/+4 og Hexproof; jeg svarte med Swords, som han ikke kunne gjøre noe med på grunn av Thalia. Han trakk ikke flere infectgubber det spillet.

3-0

Show and TellOmniscienceEmrakul, the Aeons Torn

Runde 4: Omnitell

Game én var veldig close; jeg fikk landet masse hat-bjørner, men han fikk etterhvert spilt Show and Tell og lagt Emrakul, mens jeg la Sword of Fire and Ice. Jeg måtte bare passe, men hadde 9 permanenter i bordet, blant annet to dyr (Flickerwisp og Thalia med Sword of Fire and Ice equippet) og en Vial på to som jeg beholdt etter at Emrakul slo meg, og jeg får hentet opp en plains med Flagstones. Jeg tikket Vial opp til tre i upkeep da jeg visste jeg måtte trekke Flickerwisp eller karakas for å kunne vinne spillet. Trakk blankt, slo, trakk med triggeren på sverdet, trakk Flickerwisp, og tenkte at nå kan jeg vinne. Han spilte end of turn Cunning Wish, og jeg puntet; jeg Vialer inn Flickerwisp i respons og targeter Emrakul, så den ikke er i spill på hans tur, men det gjorde at han ikke hentet trickbind for å stoppe Vial, men i stedet hentet Through the Breach, og han fikk spilt Dig Through Time for de siste to manaene sine (som ikke ville vært nok til å spille Trickbind, med Thalia i bordet). Han fant den andre Emrakulen i decken sin, og vant. Jeg tiltet litt for mye og tok en one-lander som jeg ikke trengte å keepe game to, land nummer to kom aldri. Innimellom virker Magic veldig enkelt; innimellom er det et par sekunder for seint.

Etter at runden er ferdig gikk jeg for å hente meg litt vann; jeg gikk da forbi en person som hadde falt i bakken og etterhvert ble kjørt til sykehuset; tydeligvis var det folk som tålte varmen dårligere enn meg.

3-1

Stoneforge MysticUmezawaForce of Will

Runde 5: Deathblade eller Esperblade.

Følte jeg hadde lagt i fra meg tapet fra runden tidligere og bestemt meg for å spille bedre, men hadde egentlig ikke spilt noen rolle da dette ikke var noe spill. Game en var han stuck på to land og jeg swordet den første Stoneforgen i det han prøvde å equipe Jitte, og så den andre stoneforgen hans. Game to så hadde han ett land i spill mesteparten av tiden, og når han fikk to så hadde jeg port. Han fikk spilt en stoneforge runden før han døde når han trakk land nummer tre.

4-1

Show and TellPrimeval TitanCloudpost

Runde 6: Turbo Eldrazi (12 post med show and tell)

Game en så gikk han tur tre Show and Tell, la Prime Time, jeg dealte med den i combat, han la tur 4 Prime Time, og noen runder senere looper han Emrakuler med Karakas. Jeg klarte ikke helt holde følge. Game to startet veldig likt, og jeg hadde noen tanker om flaks, da Show and Tell for en eldrazi ikke trenger å være "the nuts" mot karakas. Derimot er Show and Tell for primetime som han igjen hadde vansker med å gjøre noe med. Han hadde derimot ikke follow upen med Prime nummer to denne gangen, men heller Eye of Ugin og Pithing NeedleWasteland, jeg hadde allerede fått tradet bort den først Titanen og kunne legge flickerwisp, for så å waste eye. Han trakk ingen win condition resten av spillet og jeg vant. Game tre så hadde han ikke tur tre eller fire Show and Tell, men hadde fått ned 3 Pithing needles, top og map. Jeg untappet tur fire og spilte Cataclysm, han kom ikke tilbake, han virket mildt sagt irritert etter tapet. Han viste meg en hånd med 2 Repeal og en venser da han tapte, men jeg forstod ikke helt hvordan det ville hjulpet han selv om han hadde klart å trekke den blå manaen han manglet etter at han saccet to blå kilder til cataclysm. Jeg hadde hele tiden Catacylsm nummer to jeg kunne spilt om han skulle trekt blå kilder, slik at han ikke kunne komme noen vei (hadde også wastland i bordet som jeg hadde beholdt etter Cataclysm).

5-1

Deathrite ShamanTarmogoyfThoughtseize

Runde 7: BUG

Husker veldig lite av denne matchupen, men tror jeg vant game en ved hjelp av stoneforge. Game to så la jeg Rest in Peace tur to, han hadde da Deathrite og Tarmogoyf så han decayet den, så jeg spilte nummer to. Spillet ble avsluttet når han hadde tre Deathriter (han spilte etterhvert Night of Souls' Betrayal som fjernet de to 'Goyfene han da hadde spilt). Jeg slo han ihjel med batterskull og Serra Avenger. Rest in Peace er ganske bra til tider.

6-1

LionDark RitualTendrils of Agony

Runde 8: Storm

Jeg vant terningkastet, for første gang i løpet av dagen, noe jeg husker spesielt godt fordi jeg gikk plains go, han gikk polluted delta, venter, jeg så han teller såvidt og så passet han. Jeg gikk land, Thalia så fort jeg kunne da han MÅ være på en combo deck. I hans tur gikk han Lion's Eye Dimond (LED). Game to vinner han etter å ha spilt Sulfur Elemental i upkeep, for så å gå av for akkurat 10 kopier med Tendrils of Agony kun ved hjelp av en swamp etter at jeg fikk tatt LEDen hans med Relic-Warder fra Vial. Game tre hadde han en lattelig hånd som gikk av igjennom Thalia i runde fem. Dette er den matchen jeg har tenkt mest på i løpet av tiden etter turneringen og jeg er sikker på at jeg kunne vunnet på en eller annen måte, jeg har bare ikke helt funnet ut hvordan. Jeg husker heller ikke gamene godt nok lengre til å kunne si hva jeg kunne gjort anderledes. Så ja, her føler jeg at jeg nok en gang hentet meg godt inn, sikkert fordi jeg sa jeg ikke kunne tenke mer på denne matchen før jeg var ferdig med dagen, som også er grunnen til at jeg ikke husker gamene godt nok. Jeg følte meg faktisk litt skuffet over meg selv for å være 6-2 akkurat da, men var også takknemelig for fremdeles å være i turneringen.

6-2

Delver of SecretsMonastery SwiftspearLightning Bolt

Runde 9: UR Delver

Game en, han vant terningkastet, gikk Delver, flippet Delver, to Monastery Swiftspears, Gitaxian Probe. Så dazet han Canonisten min, spilte Brainstorm, Ponder, slo og passet. Min deck har egentlig ikke svar fra der jeg var da. Sidet inn Gut Shot her som reddet livet mitt mer enn en gang i løpet av de neste to spillene. Han hadde rett og slett ikke nok trusler som lever igjennom Swords + Gut Shot. Tok stort sett alle slagene av Swiftspearene og racet med mine dyr. Vant de neste to spillene ganske lett, men dette er vel en av de bedre matchupene mine. Føltes godt å være dag to, men så slo hjernen om til, "hva gjorde jeg feil i løpet av dagen" modus. Magic er visst bare sykt vanskelig.

7-2


Så var dag èn ferdig, jeg dro for å spise med resten av "trønderne". Jeg endte opp med å spise en burger med and og eple på, som var overraskende god. Dro rett tilbake til hotellet etter vi var ferdig med å spise for å sove, men slet litt med det, mye på grunn av varmen, lyden av air condidtionen som bråkte mye og litt fordi jeg ikke klarte å bli ferdig med å gå igjennom tabbene mine.


DAG 2

CounterbalanceSenseiEntreat the Angels

Runde 10: Miracles

Game en så virket det som om han har keepet en litt svak hånd mot Death and taxes, jeg ble litt irritert på meg selv fordi jeg tidlig i gamen misset en skade på stoneforge. Tenkte: faen skal jeg starte sånn i dag dette blir en pinlig match. Visste jeg hadde sovet litt for lite og det var fremdeles alt for varmt. Jeg hadde vials og han forcet bort to snapcaster og trakk terminusen sin alt for seint. Game to så spilte jeg Thalia, han dealet med den, så spilte jeg Thalia nummer to, han Forcet den, så stirret vi litt på hverandre før han pekte på Forcen sin og så på Thaliaen min. Som førte til at jeg pekte på Cavern min som tilfeldigvis sa Humans. Han spilte Jace, The Mind Sculptor og bouncet Thalia. Jeg spilte Cataclysm, han saccet 5 land og jeg hadde Pithing Needle på top og ett land. Trakk et land fra toppen med en gang, som basicly locket opp gamen. Etter gamen sa han at den Cataclysmen vant gamen, da klarte jeg ikke la være å tenke på hvordan den Forcen kanskje kunne vært spilt litt bedre. Føltes ikke like flaut å misse den ene skaden da.

8-2

Liliana of the VeilDark ConfidantTarmogoyf

Runde 11: Jund

Han sa når han satte seg ned at han nettopp vant en kjempe lang game siste runden i tid, jeg viste at Jund hadde spilt mot Elves og gått til tid, så jeg antok at han var Elves og keepet en hånd deretter. Vial, Thalia, Jitte, Serra Avenger og tre land. Han startet selvfølgelig gamen med Bloodstain Mire, ikke like kult. Han la også tur to og tre Dark Confindant, husker ikke helt hvordan jeg vant denne, men tror blant annet at det innebar at han spilte en Toxic Deludge for 7 liv. Han sa noe om at han hadde spilt mot tre Death and Taxes spillere i løpet av turneringen, men at de ikke hadde spilt like bra og at han ikke hadde trodd han skulle tape den gamen. Game to så traff han ikke sort mana før runden før han dør, men i løpet av gamen klarte jeg å bøye ene Karakasen min mens jeg stokket. Jeg presenterte decken min og han shufflet den og ga den til meg, jeg trakk Karakas, så callet han en Judge på meg fordi han syntes det virket rart. Dommeren så litt på den og spurte en del spørsmål før jeg fikk lov til å slå han ihjel.

9-2

Deathrite ShamanLiliana of the VeilAbrupt Decay

Runde 12: BUG (litt usikker på versjon, han spilte ancestral, men så aldri noe annet som tilsa at han var Shardless)

Game en vant jeg, fordi han aldri kom over en mana, jeg swordet den første deathriten, wastet tre land og slo inn for lethal så han måtte blocke da deathrite nettopp hadde landet. Han sa "How many f**** wastelands was that?", innimellom vet jeg ikke helt hva jeg skal svare på ting. Game to gikk han Deathrite inn i Liliana, inn i Goyf + disfigure, mumlet noe om at det var rettferdig og fistpumpet litt. Game tre så holdt jeg han på to mana så og si hele spillet, hadde en Rest in Peace i bordet og trakk greit med gubber, mens han trakk removal etter removal. Til slutt kom vi til et punkt hvor jeg var overbevist om at jeg bare kunne equipe batterskullen min på den gubben som ikke alt var lethal, for han hadde ikke to removal med bare en sort oppe. Jeg trakk derimot wasteland og tenkte at da kunne jeg jo like godt waste han, så se om han ville gjøre noe før jeg gikk videre. Så jeg wastet og sier combat, han tappet seg ut for Decay og mente jeg da ikke kunne equipe, noe han etterhvert prøvde å forklare til en dommer, som ikke virket særlig imponert. Overraskende nok så var det hverken noen handshake eller "ggs" etter denne kampen.

10-2

Delver of SecretsPonderLightning Bolt

Runde 13: Grixis Delver

Kanskje den hyggeligste matchen jeg hadde og det på 10-2 så props til Jonas Knoll. Vi satt og gjettet på hverandres decker, tok litt lengre tid for meg å finne ut av det enn for han, da jeg startet på Flagstones, Vial og han starter på Scalding Tarn, fetch Volcanic Island, Ponder, som kan være ganske mange decker. Han sa han hadde en dårlig matchup men enda ikke hadde tapt til Death and Taxes i turneringen selv om han hadde møtt det ett par ganger. Så jeg kontret med at jeg enda ikke hadde tapt til decken hans med Death and Taxes. Jeg fikk landet Sword of Fire and Ice som han ikke hadde svar på main deck. Game to så trakk han lite imponerende og det var ikke spesielt close.

11-2

Delver of SecretsTrue-Name NemesisLightning Bolt

Runde 14: Fire farget Delver (finnes på stream)

Da denne runden finnes på kamera så tenker jeg det er mer nøyaktig å se på streamen enn om jeg skal gjennfortelle etter husk, men han spilte ikke spesielt bra, men jeg manglet mana og han hadde True Name Nemisis som visstnok skal være ok mot decken min. Om noen har noen spørsmål om noen spill her så kan de jo heller stille de i kommentarfeltet.

11-3

Lord of AtlantisTrue-Name NemesisSilvergill Adept

Runde 15: Merfolk

Jeg følte decken min var sweet og følte jeg spilte mye bedre enn motstanderen min forrige runde så jeg ville spille denne isteden for å tilby draw for basicly å sikre at begge får 400$ og 2 pro point (som om pro points betyr noe for meg på dette stadiet). Innså tur en at det var en dårlig plan, han la Island, Vial og hadde tre True Namer i bordet tur fire (to av de var riktig nok bare speilbilder). Game to varte litt lengre, men var ikke spesielt mye closere, han brukte bare en evighet på å drepe meg.

11-4


Evaluering av Turneringen

Jeg hadde satt meg som mål før turneringen startet å minimum gå 11-4 så sånn sett burde jeg vel være fornøyd med resultatet, men det kjentes litt skuffende at jeg spilte meg bort noen games, og å tape de siste to når jeg var så nære. Magic er nok et skill game og jeg får vel bare vente på neste sjanse og se om jeg fremdeles har noen mulighet da. Synes decken min virket kjempebra for turneringa, skulle bare ønske sideboardet hadde sett litt anderledes ut. Kunne godt hatt en O-Ring (som jeg kuttet dagen før) og en Spirit til over en Gut Shot og en Containment Priest. Som sagt er det også mulig at det er greit med Rest in Peace nummer tre, men det vet jeg ikke. Mulig jeg hadde hatt andre meninger om jeg møtte andre decker da, da det er veldig lett å basere meniger på opplevelsene sine.

Det noen kanskje lurer på nå er om jeg ville anbefale andre å plukke opp decken, og da er svaret egentlig ganske enkelt, nei. Det er overraskende vanskelig å spille Death and Taxes, du skal kunne samtlige matchups, som betyr at du ikke bare må spille sykt mye for å lære deg alle, men også må følge med på hvordan de andre deckene utvikler seg hele tiden. Du får samtidig ikke like mye igjen av decken din som jeg føler en del andre decker f.eks får, da ser jeg hovedsakelig på miracles, men også bug delver. Jeg var og er nok veldig fornøyd med decken, men det er mye fordi den passer spillestilen min og fordi jeg kan decken sånn brukbart godt. Forøvrig så ville jeg vel stort sett anbefale spillere å ikke starte med magic, men det er en helt annen diskusjon. Jeg tror som ny i legacy at jeg ville anbefale folk å spille delver decker, da jeg tror disse lar deg lære mye om formatet ganske fort og de ferdighetene du får er mere funksjonable når du spiller andre decker. Så virker kanskje dette litt kynisk da jeg spiller en deck som er bra mot delver, men det er kanskje en del av planen. Om du vil plukke opp den beste decken i formatet så kunne jeg foreslått miracles før turneringen, og ser ingen grunn til at det skal være anderledes nå.


BELØNNET! Denne artikkelen ble belønnet med 75 kreditter . Gratulerer Mats! Vil du også skrive for NorskeMagic og ha sjansen til å vinne kreditter? Upload din artikel her på sitet.

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

Mats

MEDLEM
Trondheim

#20 PWP Lifetime
gjør ingen ting det nei, bare hyggelig :)

16:26:25, 8/8 -15
Sene

MEDLEM
Asker

#9 PT Points Yearly
#4 PWP Lifetime
Det er en grunn til at brukernavnet mitt på Modo er Matsmatsmatsmatsmats, og ikke Madsmadsmadsmadsmads.

Fikk ikke sendt deg en beskrivelse i tide, men jeg gjør et midlertidig comeback som redaktør, og fikser litt på artikkelen her og der. Bedre sent enn aldri..?

23:50:40, 7/8 -15
Madsk

MEDLEM
Var utrolig gøy å følge suksessen mellom rundene på GP'n. Innser at Mats er bedre enn Mads :)

10:17:52, 17/7 -15
Mats

MEDLEM
Trondheim

#20 PWP Lifetime
Jeg liker dårlig å svare på om kort er gode nok uten å faktisk selv ha prøvd de, men jeg klarer ikke helt se at han skal være god nok, selv om han virker solid. Han dør til mye av den samme removalen når han flipper. Selv om han dodger noen slitsomme kort som f.eks toxic. (Han dodger også -1/-1 effekter når han er flippet. Om du skal spille han som en "finisher" som jeg mener decken egentlig ikke trenger, så spilles han vel mest sannsyneligvis over brimaz eller mirran crusader som uansett ville overlevd -1/-1). Jeg kan selvfølgelig ta feil og kortet har selvfølgelig noen positive interaksjoner.

16:45:52, 16/7 -15
verzutiko

ADMIN
REDAKSJON
MODERATOR
GULLMEDLEM
DOMMER L2

#14 PWP Seasonal
Mange har nevnt at Kytheon, Hero of Akros kan ha en plass i D&T. Ville du spilt ham hvis ham var lovlig på det tidspunktet turneringen fant sted?

08:21:01, 16/7 -15
sigurdjorem

MEDLEM
Oslo
Grattis! Fikk ikke med meg dette. Liker hvor mye nedsettende innhold Andreas greier å snike inn i skryten sin.

08:19:43, 16/7 -15
Mats

MEDLEM
Trondheim

#20 PWP Lifetime
Vet ikke helt hva du legger i maaaange interaksjoner med motstanderen. Har du flere interaksjoner ved å spille en hatebear tur to mot storm å så slå for 2 i 10 runder, enn ved f.eks å countre spells? Anbefaler vel heller ikke noen som er nye å plukke opp miracles, jeg bare sier at det er den beste decken i formatet. Noe jeg godt kan komme med argumenter om hvorfor, men som jeg mener er ganske allment kjent nå. Skal vi derimot sammenligne D&T mot delver deckene som jeg foreslo å starte med, så er vel det også å starte opp med en fair deck. Du lærer å spille brainstorm, hvilke spells som er viktig, for de forskjellige deckene (siden du må countre dem). Når du bør fetche, osv. i motsetning til når du bør bruke port, hvilken rekkefølge du skal spille hatebears, når du skal legge equipments for å få mest value, hvordan komme best mulig ut av mother aktivasjoner. Som er ferdigheter du ikke får bruk for i de fleste andre legacy decker, om du føler for å spille en annen deck senere.

02:35:41, 16/7 -15
EvenDeejay

FANTASY KING
GULLMEDLEM
FANTASY KING
Gjøvik

#15 PWP Seasonal
Bra artikkel og gratulerer med et supert resultat! Jeg er dog ikke helt enig med deg når du ikke anbefaler å starte med D&T. Det er en deck som har maaaange interasksjoner med motstander i så og si alle matchups, så vil man virkelig lære mye om legacy så er vel dette veien å gå? Tør nesten påstå at miracles er værre å mestre da man i tillegg til å spille mot motstander også spiller mot tiden. Fair-decks er vel stedet man ønsker å begynne? Er enig at det krever sin kunnskap for å kunne stoppe un-fair decks, men det tar ikke veldig lang tid før man har en viss pekepinn i alle fall.

17:20:32, 15/7 -15
verzutiko

ADMIN
REDAKSJON
MODERATOR
GULLMEDLEM
DOMMER L2

#14 PWP Seasonal
Super artikkel! Som en kombospiller må jeg si at jeg virkelig misliker valget av deck, men den tok deg jo helt til dag 2, så godt valg! :)

12:40:55, 15/7 -15
  Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!