Magic the Gathering
Magic the Gathering3107 medlemmer 10 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1863 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

Turnering
Kvalifisering til NM og NM 2011

Tar for meg sealed kvalifisering og standard kvalifisering før NM 2011. Forteller litt om mine kamper og erfaringer fra NM og analyserer forsiktig min deltakelse i NM.

av dagrk
23:34, 11/7 -11
läst 2160 ggr.
Skriv ut artikkel
0 Kommentarer

KVALIFISERING TIL NM – SEALED Fredag 24. juni


Før sealed-turneringen som egentlig skulle starte kl. 12, ble det en frenetisk aktivitet for å skaffe kort til standarddecken. Fikk god hjelp av Tore, Mats, Mikkel og flere andre som lånte bort kort.
Sealed-turneringen fikk som sagt en treg start. Dommer kom litt sent, registrering tok tid og det ble i farten ikke kjørt deckswap. En person etterlyste dette og dermed var det mer utsettelse. Det oppsto litt forvirring og kaos, men etter hvert kom man da igang. En skrev da ned decklister for den poolen man fikk, og ga dette til dommer. Så fikk man tildelt en av disse. Syntes litt synd på den personen som fikk mange gode rares i sine boosters og som utbrøt at det var bare fordi han hadde fått gode kort at de kjørte deckswap. Det viste seg å være lurt å bare legge sammen kort og bry seg lite om hva man ga til noen andre. Etter dette fant jeg ut at det tydeligvis var en del man burde ha lest eller satt seg inn i før turnering. Jeg var ikke forberedt på å åpne og registrere en samling med kort, for deretter legge den inn til noen andre. Hadde ingen problem med å skjønne at dette var en fin måte å unngå juks på, men ble tatt litt på senga da de informerte om at det ble gjort en swap.

Etter å ha møtt en deck som knuste meg med Elesh Norn, ble jeg kjørt over av en deck med Batterskull og Thopter Assembly. Droppet ut etter å ha gått 0-1-2 og tiden tatt i betraktning var det bedre å fokusere på standardkvalifisering. Jeg var vitne til en person som faktisk var på grensen til å trakassere motspiller og generelt lagde mye leven. I ettertid angrer jeg på at jeg ikke la inn en klage umiddelbart. Fikk senere høre at spilleren hadde lagd mer bråk, uten at jeg går mer inn på hva det var. Da jeg senere på kvelden leste tournament rules og infraction guide, ble det klart at denne spilleren hadde en oppførsel som kunne gitt grunnlag for diskvalifisering. Det kan hende spilleren ble diskvalifisert, det vet jeg i skrivende stund ikke. Uansett er det trist at slikt skjer, for det er bare et spill. Min grunntanke ved spill er å opptre vennlig og høflig, slik at folk synes det er trivelig å spille.
En kortselger hadde ordnet stand i lokalet, så i tiden fram til standardkvalifiseringen ble det kjøpt kort til EDH deck.

KVALIFISERING TIL NM – STANDARD Fredag 24. Juni 2011


Deltok med en GW Infect som var et resultat av et aksjeselskap basert på lån. Følte den hadde gode sjanser til å ordne kvalikplass, siden jeg regnet med at de fleste som hadde Jace, the Mind Sculptor og annet til CawBlade var opptatt med PTQ (Lånte selv bort 2 Jace, 4 Preordain og 4 Squadron Hawk til deltakere).
GW Infect

Standard / Turneringsspil

Av: dagrk
23:47, 29/6 -11

dagrk kommenterer:
Deck jeg spilte i NM 2011 på ArCon 27. Et sjansespill av en deck, som kan vinne på tur 2 eller 3 med rette starthånd.
Kategori: Turneringsspil
Format: StandardStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
1220,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]84719[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


KAMP 1- Seier 2-0 mot Stian Johansen (RDW)
RDW og det blir da et spill om å være reaktiv for å få mest utbytte av Emerge Unschathed. Vet ikke helt om jeg likte Goblin Guide, siden jeg fikk så lite land. Fikk etter hvert overtak og da han begynte å blocke, følte jeg at nå trengtes bare en pump til. Mutagenic Growth er en fin overraskelse, men Groundswell ble allerede nå møtt med, ”da tar jeg 3 Poison. Hva, blir det 5?”. Slike feil kan vise seg å bli avgjørende i tette kamper. Det ble til slutt spørsmål om hvem som trakk burn eller pump mens vi villig angrep hverandre. 4 liv igjen og spennende tilværelse i et miljø der instants spilte en stor rolle. Jeg topdecket Groundswell og med et land på hånda var det game. Runde 2 ble ikke store greia, siden han fikk lite creatures og litt manatrøbbel. Tikket inn poison jevnt og det ble seier.

KAMP 2 – Tap 1-2 mot Andreas Haugum (RDW)
Nok en RDW deck og siden jeg allerede hadde møtt dette og vunnet, tenkte jeg at med velplassert protection og riktig timede spells kunne det gå veien igjen. Var selvsagt spent på sideboard til motstander, for her kan mye av grunnlaget for en seier være. I tillegg spørs det selvsagt på hvordan han spiller, for hvis RDW blir for hissig, så kan jeg som sagt få i pose og sekk med Emerge Unscathed. Det lønner seg ALDRI å tappe seg ut mot decker som kjører mye pump. Mot Andreas har jeg i Trondheim hatt en rimelig dårlig statistikk og har vel stort sett tapt alle kamper mot ham. Kunne jeg endre på det nå ?
Nesten turn 2 kill, der Glistener Elf gikk gjennom med 2 Groundswell. 9 poison i runde 2. Likevel var jeg nok for kjapp og burde ventet en runde eller 2 til for å sikre kill. Vel, Fikk inn den siste poisonen, men det var en rimelig nervøs Inkmoth Nexus som fløy over et landskap som var forbrent av burn-spells.
Ble dessverre offer for manashortage i runde 2 og 3, dermed ble det et unødvendig tap. Etterpåklokskap er den mest eksakte vitenskap, og i dette tilfellet var det en gedigen tabbe å ikke mulligane ned til 5 kort. Runde 2 ble med andre ord enkelt affære siden lite kom utpå fra min side. Etter runde 3 gikk jeg gjennom deck og så at det var 8-9 kort før neste land. Jaja, da var vi kanskje ferdig med et ytterpunkt i en normalfordelt spillkurve da…

KAMP 3 – Seier 2-0 mot Simen Jenssen (SplinterTwin)
Nok en trønderkamp og nå håpet jeg at det kunne bli en normal runde hva mana angikk. Fikk 2 land på hånda og det er som regel nok. Etter 3-4 runder sto jeg fortsatt med 2 land og Simen kunne med et glis ødelegge Inkmoth Nexus med Tectonic Edge. 1 Mana, dette går veien ! Var rimelig sikker på at runde 1 var done deal, men så kom et land og plutselig var decken min i gang. Kombinert med at Simen ikke trakk all verden, så begynte poison å flomme. Bonus seier kalles det. I andre runde ble det litt mer normalt, og etter litt Dismember og counterede dyr, fikk jeg gjennom nok til å vinne. Nå skal det sies at Simen ikke akkurat var heldig med fordeling av land og spells i begge kamper, så med en normal runde for begge kunne nok dette blitt mer jevnt.
Etter dette fleipet vi litt med at nå måtte trøndere ikke møte hverandre mer, men samtidig ville alle få gode resultat. Man vil gjerne ha i pose og sekk, så skulle vi nå målet om å få kvalifisert alle trøndere, så ble det nødvendigvis noen kamper mellom oss.

KAMP 4 - Seier 2-1 mot Mads Kihl (CawBlade)
Mot CawBlade er taktikken ganske enkelt å håpe på at Squadropn Hawk ikke kommer utpå for tidlig, eventuelt få brukt Emerge Unscathed. Får jeg en god start, kan CawBlade bli drept før den kommer i gang med Stoneforge Mystic og Batterskull. Prosentvis vil jeg være underdog, siden en dyktig spiller vil mulligane til han har hawks og deretter blocke unna til jeg er tom for creatures. Heldigvis for meg, så kom det lite utpå som var noe problem. Første runde gikk ganske greitt og ytringene fra motstanderens side ga meg tydelige signaler på at svar manglet. I runde 2 fikk jeg en aldri så liten ”Hvor har creaturene blitt av?”. Masse pump i hånda, men hva hjelper det ? Det gikk som det måtte gå og det ble runde 3. Fikk utpå Glistener Elf og siden motstander ga uttrykk for at dette var hat, var det et tydelig tegn på at dette kunne gå veien. Det ble litt trading og redningsaksjoner av dyr, før jeg kunne konstatere at det ble seier.
3-0-1 og nå var kvalifisering så godt som ordnet.

KAMP 5 - Uavgjort mot Tore Sørum
Jeg og Tore møttes og med 9 poeng gjorde vi det eneste riktige, nemlig en draw. 10 poeng og kvalifisert til NM. Målet for mitt første NM var nådd og herfra og inn blir det et spørsmål om å lære av sine feil. Vi var veldig godt fornøyde med resultat og håpet at alle ville kvalifisere seg. Tuslet til hotell for litt soving og fant etter hvert ut at faktisk alle trønderne kvalifiserte seg. Grunn til å juble og NM kunne starte med full trønderbataljon (No pun intended!)

NM DAG 1, Lørdag 25. juni
NM skulle gå med 3 kamper med Standard, deretter 2 drafts à 3 runder og til slutt 3 kamper standard igjen. Clean sweep blir da 12-0-0, noe som ikke var mitt mål. Jeg deltok med en deck som har sine klare svakheter og satser mye på å få inn poison fort. Dermed anslo jeg det som sannsynlig at jeg ville nå risikere å gå 1-5, kanskje få til 2-4. Ryktene gikk om litt forskjellige decker, så en fullstendig oversikt var vanskelig å få. CawBlade ville nok begynne å vise seg jevnt med økende poeng. Med seier i første kamp ville det være veldig sannsynlig å møte CawBlade, siden denne decken prosentvis har best win-ratio. Dernest kunne jeg sikkert løpe inn i RDW eller noe varianter av burn/discard. Hadde håpet å få møte en Phyrexian Obliterator-deck, siden denne mest sannsynlig ble for treg og med 4 Dismember i deck fikk jeg ikke angst av tanken på å deale med den. Let the fun begin!

KAMP 1 - Seier 2-1 mot Henrik Løvgren
Ulamog, the Infinite Gyre
Motstanderen spilte en monogrønn manaramp:
Løvgren Ramp

Standard / Turneringsspil

Av: dagrk
14:48, 6/7 -11

dagrk kommenterer:
Dette er decken Henrik Løvgren brukte under NM 2011 (ArCon 27).
Kategori: Turneringsspil
Format: StandardStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
1632,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]85071[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!

der koselige ting som Ulamog og Emrakul kunne hardcastes ved hjelp av Archdruid, Joraga Treespeaker og Overgrown Battlement.
Det var i denne jeg fikk gjort det som ble min store opplevelse i NM, nemlig gleden av å tillintetgjøre et stort dyr.
Recipe for boss kill aka how to kill Ulamog, the Infinite Gyre
Play Land
Attack with 1 Glistener Elf
Sprinkle Glistener Elf with Groundswell
Add a spoonful of Dismember
Kort fortalt så ble alven stor, reiv av armen til Ulamog og dengte ham med den. Deretter døde alven av utmattelse.
Kort fortalt så ble kampene preget av at jeg måtte fjerne Elvish Archdruid og Joraga Treespeaker for å få mulighet til å vandre inn med nok poison. Det var ganske jevne kamper, så det kunne lett tippet i favør Henrik. En Primeval Titan forvillet seg også utpå en runde, men strengt tatt så følte verken jeg eller Henrik at den ville utgjøre noe forskjell når hånden min avslørte en del gode pump og fine beskyttelser. Å begynne å blokke med en titan blir ikke helt greia, så jeg så for meg at han kanskje fikk noen Beast Within som ville ødelegge for mine infecters, men den gang ei. Han trakk dem ikke i noen runde, så det var rimelig uflaks for ham. Pratet litt med ham og spurte om å få se gjennom decken.

KAMP 2 - Tap 0-2 mot Andreas Nordahl

Morsomt. Regnet med å møte noe CawBlade og når man i tillegg møter en erfaren og dyktig spiller, så sank min sjanse til å vinne betraktelig. Jeg var kort sagt avhengig av at han gjorde mange feil. Right! Regnet med at han visste hvilken deck jeg spilte og gledet seg over å få en enkel win. Første runde fikk han tak i Squadron Hawks og jeg keepet en dårlig starthånd. Mye trading av Hawks mot Glistener Elf og lignende, tok min hær en liten pause idet Andreas fikk fram større skyts. Jaja, da tapte vi det kappløpet.

I runde 2 skulle jeg være lur og ta en mulligan for å sikre meg en god starthånd. Mulligan, trekker 7 kort, tar opp kort. Hjerne gir et lett varsku om at noe ikke er helt riktig. Jeg fryser og innser at jeg har gjort en feil og idet jeg innser dette, begynner jeg å legge ned kort. Det som skjer er da ganske forutsigbart. Andreas skyter hånden i været, roper ”Judge!!” og nesten samtidig ser på meg og sier ”Jeg vet ikke hva vi skal gjøre jeg”. Etter å ha vært vitne til dagens raskeste triggered action, gir dommer meg da en warning og tar bort 2 av kort random og legger inn i library (Sjekket regler senere og så at det var helt riktig idømt straff, selv om jeg følte det som veldig hard straff der og da).
Starter med 5 kort, får bare 1 land og det blir etter hvert litt spill siden Andreas ikke trekker all verden han heller. Taper likevel etter mye trading og kan bare konstatere at min første blemme er unnagjort. Gratulerer med kamp og får så vidt til å svare da Andreas ønsker meg lykke til videre. Jeg er i tankemodus og analyserer litt hvorfor jeg trakk 7 kort og hvordan jeg for fremtiden kan unngå dette. Bestemmer meg for å bli litt mer observant, for det er en del gode spillere her som antagelig har fått gode vaner på å minimere sjansen for å gjøre feil. Første leksjon: Legg kort ned foran deg når du trekker, da kan man bare legge tilbake hvis det blir for mange kort. Tar man dem opp derimot, da vil det mest sannsynlig bli warning og tap av et kort til.

KAMP 3 - Tap mot Sigurd Jorem
Caw Blade

Extended / Turneringsspil

Av: sigurdjorem
13:52, 3/6 -11

sigurdjorem kommenterer:
Standard-decket jeg spilte i NM (som jeg selvfølgelig ikke lenger kan føre opp som standarddeck med deckbyggefunksjonen her på siden).
Kategori: Turneringsspil
Format: ExtendedStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
5061,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]82912[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!

Enda en CawBlade og forsøk på å få til god starthånd. Fikk hauker som blocket og Stoneforge Mystic som hentet Batterskull. Tapte glatt og kan vel ikke si at det var uflaks akkurat. Må nesten ha pangstart for å ha en sjanse. Føler at kampen her ble en liten reprise av forrige kamp, så det er lite vits i noen stor beretning.

Jada, 3 poeng etter 1-2 i første del av Standard. Følte meg ikke veldig høy i hatten og grublet fortsatt på om jeg hadde gjort en del åpenbare tabber underveis i kampene så langt. Selv om jeg i utgangspunktet tok alt som en bonus, var det likevel et konkurranseinstinkt som vanskelig slås av. Jeg irriterte meg over at jeg ikke skiftet til en variant av CawBlade, selv om jeg kun hadde 2 Jace, the Mind Sculptor. Nåvel, jeg hadde gamblet og tapt. Var ikke mye til Rogue-deck, for Infect hadde vel i realiteten blitt avfeid som en potensiell god deck, det være seg BlåGrønn eller GrønnHvit.

For å si mer om det, så kan man ta for seg kortene i en CawBlade. Jace sier seg selv. Han kan bounce dyr og gjør infect tregere enn godt er. Dismember blir stort sett kjørt i de fleste decker, så denne kan lett ta en Glistener Elf med Groundswell. Spell Pierce gjør det vanskelig å sette av tidlig boost, samt at Mana Leak tar unna dyr. Condemn på en pumpa Glistener Elf er heller ikke morsomt. Jeg kunne regne med at fra nå av og inn, så ville de fleste som droppet antagelig spille noe annet enn CawBlade, dermed ville sjansene være store for at siste 3 matcher ville bli CawBlade eller RDW. Det lovet med andre ord ikke bra for fortsettelsen.

BOOSTERDRAFT 1
I boosterdraft fant jeg at Sveinung satt til høyre for meg og min første tanke var da at nå ble det lite gode kort i blått som kom min vei. Det var nesten litt høytidelig der vi satt og skulle drafte, spesielt siden det var mye man ikke hadde øvd på og dermed måtte takle på strak arm. Sjekke antall kort, telle opp og legge til side så det var enkelt å telle. En fikk bare se på kortene mellom hver booster og forskjellen mellom dette og en FNM draft ble stor. Det ble følgelig mye stress, men det gikk uten at det ble noen store tabber. Fikk draftet en halvveis god dinosaur deck og håpet det ville holde til 1 seier, kanskje 2. Fikk faktisk tid til å legge inn kortene jeg draftet, så det er mulig å komme med noen innspill. Jeg har gjort meg bemerket med min Galaxy Tab og programmet MtG Tracker Pro for Android. Får etter hvert en del statistikk på drafting og jeg kan sitte og teste ut manakurve, starthånd og litt prosenter på diverse rundt fargefordeling og CMC.


LANDS
9 Forest
9 Swamp

CREATURES
1 Alpha Tyrranax
1 Bellowing Tanglewurm
1 Blight Mamba
1 Blind Zealot
1 Copper Myr
1 Death-Hood Cobra
2 Fangren Marauder
1 Flensermite
1 Glissa's Courier
1 Maul Splicer
1 Moriok Replica
2 Phyrexian Rager
1 Rot Wolf
1 Viridian Emissary

SPELLS
1 Enslave
1 Glissa's Scorn
1 Grasp of Darkness
1 Leeching Bite
1 Slice in Twain
1 Untamed Might


KAMP 4 - Tap mot Øystein Arneson

KAMP 5 - Seier mot Stein Erik Aagenæs

KAMP 6 - Seier mot Kine Thorvaldsen


Her blir jeg avslørt hva notater angår og siden husken er dårlig, blir det dårlig med informasjon. Den kampen jeg husker best var mot Kine Thorvaldsen. Den decken hun spilte var basert rundt litt skade og små dyr med fine enters the battlefield effekter. Da jeg fikk utpå store dyr, ble det veldig vanskelig for henne og derfra og inn gikk det min vei. Gikk 2-1 og følte at det kunne bli litt morsomt videre.


BOOSTERDRAFT 2

LANDS
8 Island
9 Swamp

CREATURES
1 Cryptoplasm
1 Entomber Exarch
1 Hovermyr
1 Iron Myr
1 Necrogen Scudder
1 Nested Ghoul
1 Neurok Commando
1 Oculus
1 Palladium Myr
1 Phyrexian Ingester
1 Phyrexian Rager
1 Silver Myr

SPELLS
1 Despise
1 Disperse
1 Exsanguinate
2 Geth's Verdict
1 Psychic Barrier
1 Quicksilver Geyser
1 Spine of Ish Sah
1 Strandwalker
1 Turn Aside
1 Vapor Snag


KAMP 7 - Tap mot Nikolas Nygaard
Kom aldri i gang i noen av kampene og tapte vel i realiteten på å ikke ta en mulligan i første spill og spille dårlig i andre. Ble for defensiv med en Phyrexian Ingester jeg ville ha uttelling på. Nikolas spilte mange dyr med høy toughness + en del flyvere som tok meg i begge kamper (Necrogen Scudder i min deck viste seg å være veldig beskjeden)

KAMP 8 - Tap mot Christian Bakkehaug
Husker ikke helt denne kampen og igjen blir det notater som blir for dårlige når hukommelsen ikke kjenner sin besøkelsetid.

KAMP 9 - Bye
Fikk en bye som følge av mange som hadde droppet ut. Snakket litt med turneringens yngste deltager på 12 år. Syntes det var flott å se at en som var så ung kunne delta på NM. Han spilte bra og med litt erfaring kan han sikkert bli en tøff motstander med tiden.

Så litt gjennom decken og det jeg syntes så brukbart ut etter draftrunden hadde endret karakter gjennom de kampene jeg spilte. I ettertid ser jeg at de komboene jeg prøvde å få til ble altfor treige og tapte stort sett på at det ble for lite creatures utpå. Vet egentlig dette altfor godt, at man må ha et visst minimum av dyr som ikke for høy CMC.

STANDARD – DEL 2

KAMP 10 – Tap 1-2 mot Lars Furu Kjelsås (Tempered Steel)
Her ble det 3 spill som i realiteten var rimelig like. Forskjellen mellom de to jeg tapte mot den jeg vant var hovedsakelig at jeg fikk Emerge Unscathed. I tillegg fikk jeg nok en gang bevist at det ikke lønner seg å prate for mye. Han la i spill Batterskull da jeg erklærte angrep. Da jeg sa : ”Så du skal blokke med den?”, var det bare ment som et spørsmål uten at jeg tenkte over fasene. Dermed var vi i declaring blockers step og jeg hadde en Emerge Unscathed på hånda. Jeg prøvde å forklare at jeg skulle kaste den før declare blockers og at det kun var noe jeg tenkte høyt. ”Judge !” Dermed var min andre store tabbe gjort. Spranget fra FNM til Nationals blir stort og det man har kunnet slippe unna med før, ble ikke det nå. Det hjelper lite å si at jeg skulle ha vunnet denne 2-1, for resultatet ble 1-2 på grunn av en oopsoe daisy.

KAMP 11 – Tap 1-2 mot Jan-Erik Madsen
Jan-Erik RDW

Standard / Turneringsspil

Av: dagrk
17:33, 6/7 -11

dagrk kommenterer:
Deck som Jan-Erik Madsen spilte under NM 2011
Kategori: Turneringsspil
Format: StandardStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
523,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]85082[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!

Møtte en RDW med bruk av Kuldotha Rebirth, Panic Spellbomb osv. Første runde hadde han meg, men gjorde en tabbe ved å angripe med alt, samt tappe seg ut. Jeg sto igjen med noen liv og fikk kjørt gjennom en Glistener Elf med masse pump. I runde 2 sideboardet han inn mer removal, mens jeg la inn mer beskyttelse. Tapte denne etter at de fleste dyra ble møtt med svar og kappløpet endte med at han hadde mer dyr utpå og tikket inn skade. Runde 3 ble veldig jevn og spillet som avgjorde det hele var en runde der jeg angrep med Glistener Elf og begynte pump. En Groundswell ble møtt av en Lightning Bolt og mitt svar med Mutagenic Growth ble møtt av en Burn the Impure. Jan-Erik var for øvrig et veldig hyggelig bekjentskap og vi ble sittende og prate etter kampen.

KAMP 12 – Tap 1-2 mot Jonathan Lam
Da skulle siste kamp i NM spilles og til tross for en dårlig standard turnering, ble NM en fin erfaring. Skulle møte Jonathan som jeg spilte mot i kvalifisering i Trondheim. Det var CawBlade og nå håpet jeg å få inn en turn 2 kill. Det skulle ikke lykkes og til tross for en runde der jeg fikk gitt 8 poison og deretter nok til å vinne, så fikk jeg mana problemer og oppdaget at artifact dyrene jeg brukte fort ble fjernet med en del Divine Offering. Nok en gang fikk jeg se lite av Emerge Unscathed, men jeg kan ikke skylde på det.

Kan være fornøyd med draft der jeg gikk 3-3 i draft, men standard ble for dårlig med 1-5. Totalt 4-8 og en erfaring rikere. Så kan en analysere litt over resultatene.

STANDARD
Jeg hadde spilt decken for lite før NM, dermed hadde jeg gjort lite erfaringer. Etter turnering så jeg hvordan kamper kunne endt annerledes, bare jeg hadde tatt en mulligan for å sikre f.eks en Emerge Unscathed. Spesielt mot RDW fikk jeg 2 for 1, siden jeg først berget dyr fra skadespell og i neste runde fikk en som ofte var unblockable . De som kjørte monocolor ville slite med velplasserte spells og her ble min manglende spillerfaring nok det som førte til en del tap som burde blitt seier.

DRAFT
I første draftrunde lykkes jeg med å tolke signaler og få en brukbar miks av dyr og spells. I neste draftrunde fikk jeg egentlig en svak deck fordi jeg ble for opptatt av å drafte blå/svart. Fikk utpå dyr for seint, spilte dårlig når jeg ble satt under press og hadde nok tapt siste kamp hvis jeg ikke hadde fått en bye.

OPPSUMMERING
Jeg har mye å lære hva både draft og standard angår. Nivået er ikke skremmende høyt, så i neste NM satser jeg på å være bedre forberedt og ha mer erfaring. De 3-4 månedene jeg har vært med i miljøet i Trondheim har gitt meg en stor utvikling fra å være en casual spiller med sans for enkle komboer, til å begynne å skjønne mer rundt synergier og hvordan en kan vurdere hvor bra kort er i forskjellige format. En stor takk til alle som var med i NM og gjorde det til en trivelig opplevelse.

 

Artikkel-tilbakemelding

Ingen har kommentert "Kvalifisering til NM og NM 2011" enda.


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

  Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!