Magic the Gathering
Magic the Gathering3098 medlemmer 7 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1859 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

Turnering
Kryals NM-rapport

Etter en fantastisk tredjeplass har Kristoffer Robin skrevet om sin beretning fra årets norgesmesterskap i Magic!

av Kryal
14:59, 28/6 -11
läst 2623 ggr.
Skriv ut artikkel
7 kommentarer

På nm-kvallen og gjennom informasjonen man fant på nettet var det ingen tvil om Caw-Blade var decken å spille i Standard / T2. Jeg hadde ingenting imot å spille Jacer og Stoneforge Mystics; for å være ærlig liker jeg virkelig å spille disse kortene. Men jeg innså utover helgen at det var ikke like morsomt å se motstanderen din også ha disse...

Gitaxian ProbeJeg ville brainstorme med noen andre for å finne ut om hvordan jeg skulle tweake Caw-Blade-decken og snakket litt med Hai Wei (ZolDArc) om hva vi skulle spille. Vi kom fram til at Batterskull var et kort som var utrolig bra i aggro-matchups, og siden alle decker så ut til å spille maindeck hate til disse, så ville de bli ødelagt. Derfor økte vi til to i maindeck og ingen i sideboard. I tillegg fant vi ut at det var lurt å spille 2 Gitaxian Probe (vi fant det ut på egenhånd, men det var visst noen i Svenske Nationals som hadde funnet på dette tidligere). I etterkant så føler jeg at den eneste matchupen der du ikke vil ha 4 Gitaxian Probe maindeck er Monorød, så det skulle nok vært 4 Gitaxian Probe maindeck. I tillegg kuttet jeg 2 Mirran Crusader fra maindecket for å få Day of Judgment maindeck slik at jeg randomly slo aggrodecker jeg eventuelt skulle møte. Den eneste sideboard-"techen" jeg kjørte som varierte fra andre lister var vel Spellskite og Surgical Extraction. Jeg fryktet i grunnen å møte noen av disse Twin- og Death's Shadow-deckene uten å ha noen kort i sideboard mot dem. Men Surgical Extraction ble vel egentlig bare en Gitaxian Probe nr. 3 i mot Caw-Blade (der jeg ville ha kortet, men jeg var jo så heldig å ikke møte Caw-Blade i constructed før i top 8).

Lands:
4 Celestial Colonnade
3 Glacial Fortress
2 Inkmoth Nexus
5 Island
4 Plains
4 Seachrome Coast
4 Tectonic Edge

Creatures:
1 Consecrated Sphinx
4 Squadron Hawk
4 Stoneforge Mystic

Spells:
2 Day of Judgment
2 Batterskull
3 Dismember
3 Divine Offering
4 Jace, the Mind Sculptor
3 Mana Leak
2 Preordain
2 Gitaxian Probe
2 Spell Pierce
1 Sword of Feast and Famine
1 Sword of War and Peace

Sideboard:
1 Jace Beleren
1 Surgical Extraction
1 Spellskite
1 Day of Judgment
3 Condemn
3 Oust
3 Celestial Purge
2 Flashfreeze

BatterskullRunde 1 - Nikolas Nygaard
Egentlig så skriver jeg hele denne rapporten fra hukommelsen så jeg husker nokså lite fra hva som egentlig skjedde i matchene. Men jeg husker han spilte monorød og at han hadde svar til min første Batterskull i game en, men når jeg la nummer to og fikk en overrasket reaksjon tilbake - "Du spiller to?!" - så var det game over. I det andre spillet fikk jeg peeket på hånden hans veldig tidlig og så en Shatter, en Koth, og en del andre kort. Jeg legger hawker tidlig og legger litt press. I løpet av spillet så tappet jeg meg ut for å legge Jace, og brainstormet. Denne burnet han fort ut. Da hadde jeg 1 mana igjen til Condemn eller Spell Pierce. Han legger Koth, animerer landet og slår meg, jeg Condemner landet. Neste runde kan jeg legge Sword of War and Peace og equippe Hawken, slå i ham, drepe Koth. Deretter fryder jeg meg over Spell PierceShatteren hans.
1-0 (2-0)

Splinter TwinRunde 2 - Christian Bakkehaug
Jeg så en person jeg har spilt mot et par NMer og frykter øyeblikkelig Caw-Blade. I stedet er det et rødt land som treffer bordet på andre siden. Men hånden min var ikke noe spesielt god mot monorød. Derfor var det veldig fint at det viste seg at han spilte RUG/Twin. Men jeg ble smadret i game 1. I game 2 trekker motstanderen min bare land og jeg vinner på Colonnade beatdown 5 runder på rad etter en dårlig avgjørelse på hans side ved å skyte sitt eget land med beast within (husker ikke helt hvorfor). Men det førte i allefall til at han ikke kunne spille Inferno Titan med Spell Pierce backup runden etterpå. Game 3 hadde jeg 2 Flashfreeze og klarer å stoppe han fra å comboe ut, og jeg slår ham ned fort nok. 
2-0 (4-1)

Phyrexian ObliteratorRunde 3 - (Husker ikke navnet) 
Runde tre og jeg tenker Vampires eller Caw-Blade. Det viser seg å være Phyrexian Obliterator. Apparently er Jace bra i denne matchupen, hvem ville trodd det.
3-0 (6-1) 

Etter tre runder med standard var det tid for draft. Jeg startet draften med å ta Phyrexian Ingester. Pith Driller, etc, fulgte på og jeg prøvde å holde meg åpen. I pakke to fikk jeg både Spread the Sickness og Go for the Throat og etter en sen Flesh Eater Imp vurderte jeg å hoppe inn i infect om jeg kunne få noe. Det var veldig lite infect ute og gikk, men jeg klarte å skrape sammen noen. I pakke tre får jeg 2nd pick Skithyrix og 6th pick Hand of the Praetors. Jeg prøvde så å samle sammen så mange infectdyr jeg kunne og lage en decent deck. Decken min ble ganske brukbar, hadde en del removal og en par bomber. Decken var 50/50 med infect og vanlig skade, men jeg tenkte det ville gå greit. Jeg satt på motsatt side av Andreas Nordahl og tenkte at jeg ville møte ham siden jeg ble crosspairet i GP Gøteborg; vet ikke om dette er vanlig. Men det ble selvsagt resultatet uansett.

Heavy ArbalestRunde 4 - Andreas Nordahl
Jeg følte decken min var ganske bra, og hvis jeg trakk bombene mine så var jeg sikker på at jeg kunne ta ham. Han hadde ingen bomber utenom Heavy Arbalest (jeg hadde ingen artifactremoval i decken) men decken hans var ganske stabil. Vanligvis så har jeg fått for meg at Nordahl er ganske alvorlig når han spiller magic men denne gangen virket han bare smilende og glad for å spille, så det ville ikke være så galt å tape den matchen uansett. Anyways, game en mangler jeg et land i et par runder mens han får dominere med Heavy Arbalest. Landet kom for sent, og jeg kunne ikke presse igjennom skade når dyrene hans ikke kom til å bli permanently tappet av den teite arbalesten. Game to keeper jeg en hånd med 4 land og litt action men ser ikke mye annet en land. Men sånn kan det gå.
3-1 (6-3)

Argent SphinxRunde 5 - Bergenser (aner ikke navnet) 
Han velger å starte game 1, noe som overrasker meg. Men han har en delvis decent aggro deck med blå flygere (noe som decken min var ganske svak imot). Hans Argent Sphinx var ikke så skummel da jeg hadde Go for the Throat for den, men han klarer etter hvert å presse igjennom nok skade. Game to begynner veldig tett før han legger Argent Sphinx, men jeg har jo selvsagt Go for the Throat igjen. Jeg legger så Skithyrix etter han har brukt opp sin Turn to Slag. Etter det blir det fort dragemat. Game 3 blir fort avgjort av at jeg keeper en hånd uten svart mana, men med en svart mana myr og ellers mye gas. Hans Argent Sphinx (what, no Go for the Throat?) samt en Volt Charge, pluss Bouncespell etter at jeg endelig trekker min svarte kilde til Skithyrix. 
3-2 (7-5)

Skithiryx, the Blight DragonRunde 6 - Høy oslokid (aner ikke navnet)
Hans deck er en stabil og sterk svart-grønn infectdeck. Jeg muller til 5 on the draw og trekker ikke land på to runder mens han curver ut. Jeg scooper så han ikke får se annet en et blått land game 1. Game 2 blir dominert av hans manglende evne til å trekke annet enn land. I game 3 havner han etterhvert på 6 poison før han stabiliserer. Etter en stund trekker jeg Skithiryx og gir den haste og slår. Ingen av hans 2 Grasp of Darkness var i hånden, så han dør med Enslave på hånda. 
4-2 (9-6)

Phyrexian CrusaderI draft nummer to endte jeg opp med en tidlig Pith Driller samt en Blinding Souleater. Jeg vurderte å ta Shriek Raptors tidlig, men valgte å ta en Suture Priest over den og en Vault Skirge over Pestilent Souleater. Når jeg da får tiende- og ellevtepick Lost Leonin samt en 12th pick Whispering Specter så angret jeg som en hund. Pakke to gir meg first og second pick Phyrexian Crusaders, third pick Mortarpod, og jeg får et par Priests of Norn men ingen Tine Shrike. Her skulle jeg også tatt en Copper Carapace over en Priests of Norn, men siden jeg ikke committet tidlig nok til infect hadde jeg ikke nok gubber til at jeg trodde det var riktig. I pakke tre plukker jeg opp en first pick Plague Stinger og en 3rd pick Bladed Pinions (AWWWW YEAH). Etter draften følte jeg at decken var ganske dårlig. Jeg visste jeg kunne randomly vinne noen matcher, spesielt hvis motstanderen spilte hvit og rød. 

Lost LeoninRunde 7 – Thor Inge Lone
Jeg møtte en spiller jeg hadde spilt mot i PTQen dagen før. Der hadde han spilt en par feil og håpet at jeg kanskje kunne være heldig med decken min hvis han spilte feil denne gangen også. I game en trekker han kun land og jeg trekker Mortarpod til å drepe en-dropen hans som skulle stoppe min Lost Leonin. Game to har han Blinding Souleater, og når jeg slår for 2 på tur 3 med min Lost Leonin så blokker han, og mister den til Virulent Wound. Deretter slår jeg ham ned til 6 poison, og han blir nødt til å legge sin Viridian Corrupter uten targets. Jeg topdecker Bladed Pinions og ler litt. Etter dette gikk det ikke så bra for ham. Tror decken hans var litt dårligere enn min, så jeg greide å hale det i land.
5-2 (11-6)

Runde 8 – Simen Skrede Reigstad
Møtte personen som hadde slått Sveinung dagen før. Jeg trakk bare land begge gamene og det er ikke så mye å si. Decken hans var også mye bedre enn min. 
5-3 (11-8)

Molten-Tail MasticoreRunde 9 - Oslogubbe (vet ikke navnet). 
Nå hadde jeg ryggen mot veggen. Dette er jo selvsagt motivasjonsfaktor! I game en starter jeg med Lost Leonin, og klarer å få ham på 4 poison før jeg får se både Hero of Oxid Ridge samt Molten-Tail Masticore. Følte håpet mitt var ute der. I game 2 legger jeg tur 2 Leonin, tur 3 Mortarpod, drepe blocker, tur 4 Phyrexian Crusader og slå. Tur 5 Virulent Wound + Perilous Myr og Mortarpod-sac = drep hans Molten-Tail Masticore. Han klarer ikke stoppe Phyrexian Crusader, så han dør. Game 3: Jeg legger Lost Leonin og Phyrexian Crusader. Han mister en landdrop, og etterpå legger jeg Masticoren hans på toppen med Banishing Decree. Han klarer å drepe Lost Leonin, og jeg slår ham for 2 med Crusader equippet med Mortarpod. Jeg rekker ut hånden og han sier "nei nei. Burn the impurer gubben din jeg." Jeg tenker meg om to sekunder før jeg sier "ehm. Han har vel gjerne pro rød?" "Åh dæven, det var ikke bra spilt".
6-3 (13-9)

Gode 3-3 i limited. Jeg var veldig usikker på limited fordi jeg føler jeg har gjort det så dårlig i det tidligere. Jeg hadde derimot enda håpet om å kunne gå 2-0-1 i constructed. 

Runde 10 - Andreas Haugum
Her ser jeg håpet renne ut med en gang. Jeg kan ikke slå denne gutten i draft (hvis jeg ikke har Ancestral Recall i cubedecken), og jeg har ikke slått ham de siste 3 månedene heller. Men her viser det seg igjen at 2x Batterskull main var akkurat det riktige tallet da jeg igjen vinner på den. Game 2 så trekker han litt vel mange land og jeg klarer igjen å stabilisere med den andre Batterskullen. Curse lifted when it counts! 
7-3 (15-9)

Jace, the Mind SculptorRunde 11 - Oslogubbe (aner ikke navnet) 
Jeg regnet med å møte Caw-Blade her, siden spilleren virker som en ganske spikey EDH-spiller. Men det viste seg at det var en RUG-Twin-deck igjen. Jeg husker ikke så mye fra spillene, men hans grønne land kunne dø til Tectonic Edge, og dette ga meg mye gratis. I game 2 var det Jace-krig, men tror han brainstormet når han egentlig skulle ha bouncet gubbene mine for å få meg til å tappe ut, før han brainstormet og spilte spells. Da hadde han i hvertfall fått resolvet noen spells i stedet for å dø til Colonnade + hauker. 
8-3 (17-9)

Før runde 12 så jeg på standings og de fleste ble enige om at vi på 21 kunne drawe. Vidar kunne kanskje drawe. Men det så ut til at jeg og Vidar ville møtes hvis man gikk etter standings. Dette gjorde man ikke og jeg møtte i stedet norgesmesteren fra i fjor. 

Kiln FiendRunde 12 - Eivind Nitter 
Jeg viste hva han spilte da jeg så på han og Nordahl spille for moro skyld etter en draw tidligere. Det var selvsagt Kiln Fiend / Death's Shadow-decken. Game 1: Jeg hiver Preordain runde en i stedet for å holde Spell Pierce-mana åpen med Stoneforge i hånden. Jeg føler meg temmelig teit når han spiller en discard-spell på meg tur 1. Eyter dette skriver vi ikke opp lifescoren min engang (så fort gikk spillet, han bare moser meg med Kiln Fiend). Game 2 er fulgt av en del land destruction, samt en veldig viktig Gitaxian Probe som forteller meg at han har Exarch Twin i hånden. Jeg klarer å vinne på grunn av denne informasjonen, men må bruke mange runder på å spille rundt teite kort. En Oust her og der hjalp definitivt. Game 3 vinner jeg på tid i min nest siste ekstrarunde og var veeeeeeldig bekymret for å få en draw der. Men klarte heldigvis å dra det i land. Jeg husker veldig lite av den matchen da jeg var veldig stresset. Men det var Jace, Fatesealing, Brainstorming, Hauker, Sverd og Colonnades med i jobben. Sikkert en Batterskull også.
9-3 (19-10)

Undefeated i constructed fikk meg inn i Top 8. Jeg hadde ikke testet Caw-Blade mye, bare spilt den en del for meg selv for å få en feel over decken. Men jeg følte jeg forsto hvordan decken fungerte og hva man burde spille. Samt det faktumet at jeg kunne slå aggrodeckene jeg møtte litt enklere på grunn av 2x Batterskull

Top 8: Kvartfinale - Vidar Espenes
I top 8 møtte jeg Vidar Espenes og jeg sukket litt lettet ut. Av de to andre Caw-Blade spillerne så var dette det minste ondet, samt jeg ville helst ikke møte Nitter igjen da det var altfor nervepirrende. I tillegg så har jeg en fæææl tendens til å topdecke som en helt når jeg spiller mot Vidar i turneringer som ikke er FNM. Altså alt som er prelease/release nivå og over. 

Spell PierceDette var ikke noe unntak denne gangen. Game 1 spilte han inn i Mana Leaken min og jeg fikk spilt Mystic. Han trakk sin litt senere. Deretter satt vi i 5 runder og trakk land mens vi sloss med Batterskulls og Sword of War and Peace, etc. Jeg trakk min Divine Offering (jeg spilte 3 maindeck, og hadde derfor kun 2 Spell Pierce). Det endte i at han tapte game 1. Game to keeper jeg Jace, Divine Offering, Gitaxian Probe og 4 land on the draw. Jeg spiller Gitaxian Probe og ser Jace, Gideon, 3 land og et eller annet som jeg ikke husker hva er. Jeg trekker Hawk, Mystic (draw + Gitaxian probe). Brukbart nok. Etter at Vidar ikke trekker noe gas, legger jeg tur 2 Mystic for Sword of Feast and Famine. Tur 3 er Hawks etter flere Hawks. Vidar har fortsatt ikke noe spill. Tur 4 kommer Jacen hans ned og brainstormer om jeg ikke husker feil. Deretter passer han. Jeg trekker Spell Pierce (nei har du sett makan til svar til den der Gideonen da). Cheater inn sverd, equip og slå vidar. Untap. Spill egen Jace, deretter Spell Pierce Gideonen han prøver å spille. Game 3 beholder jeg mine syv med Mystic, 3 land, Batterskull, Sword of War and Peace, Spell Pierce. Jeg trekker Sword of Feast and Famine, og Leak + land, etc, og han klarer ikke resolve Jacen eller noe annet som kunne stoppe meg. 3-0. 

Etter dette skulle jeg egentlig møte Andreas Nordahl, men vi endte opp med å snakke med de andre vinnerne av sine kvartfinaler for å finne ut hvem som ville være med på landslaget, hvem som ville ha pro points, etc. Da ble vi fort enige om hva som skulle skje, og jeg slapp å spille mer Caw-Blade-mirrors. Dette hadde vel lite å si siden det ikke var noe trofé å vise fram for den som kom på førsteplass. Da hadde jeg muligens hatt lyst til å spille!

På slutten av turneringen var jeg veldig glad, og klarte vel ikke å holde igjen smilet. Jeg følte at oppfatningene mine rundt constructed var korrekte, altså at jeg forsto decken min såpass godt selv uten mye playtesting. Jeg burde ha testet mye mer mot andre matchuper derimot, noe jeg fikk erfare sårt etter jeg møtte elves i PTQen; heldigvis slapp jeg unna slikt i NM. Jeg følte derimot at jeg forsto hvilke kort som var gode i hvilke matchups og at det var riktig å ha 2 Batterskull maindeck. Dette gjorde nok til at jeg vant 3 eller 4 matcher, så jeg tror det var riktig! Jeg prøvde å få draftet en del i forkant av NM og jeg skjønte at å holde seg åpen var en god idé. Men dette virket som alle andres gode idé også, og jeg endte opp i infect i begge draftene i NM. Jeg tror kanskje folk var litt nervøs for å committe til disse strategiene, noe som ga meg en god grunn til å kunne hoppe inn i dem. Dette var på tross av min personlige preferanse som er å holde seg milevis unna infect. 6-0 i constructed, 3-3 i draft var resultatene og i forhold til mine forventninger så var jeg nok ganske skuffet da jeg endte opp med 3-3 i draft. Men når jeg er en helt i constructed så gikk nok alt bra til slutt. Må vel si at jeg er veldig fornøyd med hvordan turneringen gikk, spesielt siden jeg føler at etter GP Gothenburg så har det gått veldig nedover. Har ikke klart å spille noe spesielt bra eller drafte noe spesielt bra. Lurte på om det var hva man kaller en "fluke". Men etter denne "fluken" så er i allefall selvtilliten tilbake på topp, og selv om de ikke spiller EDH så ser jeg fram til å henge med to av de greieste og beste norske prospillerne jeg vet om når vi drar til San Fransisco! Og der får jeg også forhåpentligvis gjøre opp for mangelen av bytting og EDH-spilling under NM!

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

Lok

MEDLEM
Linköping
ohooo vilket lag..bra gjort grabbar!

10:06:47, 29/6 -11
Sene

MEDLEM
Asker

#10 PT Points Yearly
#4 PWP Lifetime
nordahl, Sene, kryal. Nikolas Nygaard er reserve.

10:02:49, 29/6 -11
Lok

MEDLEM
Linköping
Grattis! vilket bleav det Norska teamet då?

10:01:09, 29/6 -11
Sene

MEDLEM
Asker

#10 PT Points Yearly
#4 PWP Lifetime
Heh, jeg la den ut, men deck-tags funker ikke på NorskeMagic (noe jeg glemte), så den ble usynlig =P Rettet det nå.

09:25:58, 29/6 -11
Kryal

DOMMER L1
Trondheim
Btw, Sveinung. Liker at du spurte spesifikt etter Constructed deck listen min også la du den ikke ut xD!

02:56:56, 29/6 -11
Kryal

DOMMER L1
Trondheim
Hehe, skal nok passe godt på de. Sitter med sekken rundt foten min når jeg spiller ;D.

19:01:24, 28/6 -11
Stones

MEDLEM
Kongsberg
Grattis med top 4!

Meiner å huske at eg såg Mr. Norgesmester sitte å spele EDH under PTQ på fredag, så du klarer vel kanskje å lure dei med på et par games...

Men, pass på korta dine i USA, eg kjenner to stk som har blitt fråstjelt samlinga si der borte, begge på samme måte: Dei hadde sekken under stolen når dei satt og spelte.

18:09:59, 28/6 -11
Oppdatert: 18:11:00, 28/6 -11
  Streets of New Capenna! Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!