Magic the Gathering
Magic the Gathering2981 medlemmer 15 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1829 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

Turnering
VM i Kubdraft X - CORONA ROTISSERIE MADNESS
Via svenskamagic.com

Magic: The Gathering. Kubdraft. Denna perfekta kombination av spelskicklighet, komplexitet, leksnickeri, samlande och draftande med goda vänner. Den här artikeln kommer att handla om Magics bästa format och om en turnering som ägde rum i somras som förmodligen är världsunik.

De flesta av er läsare vet säkert vad en kub är vid det här laget. Om du aldrig provat, så garanterar jag att du kommer ha en fantastisk upptäckt framför dig i så fall.
För introduktion av vad en kub är och hur man spelar, rekommenderas den här artikeln.

av dojanovich
09:25, 28/9 -20
läst 1553 ggr.
Skriv ut artikkel
19 Kommentarer

Prolog:

Jag var blott 11 år när jag introducerades till Magic. Det var tack vare min dåvarande bästis Carl. Han hade fräsigast dator i klassen, läste Illustrerad Vetenskap och kunde engelska bättre än alla andra på skolan. Carl var alltid först med allt som var lite spännande och coolt. Vi satt nere i fritidsrummet i källaren på skolan när han plockade fram en Magic-lek. Jag minns snygga bilder som det stod “Swamp” på, Cyclopean Mummy, Bog Imp och Lord of the Pit. Och den där speciella doften av fräscha samlarbilder. Jag bestämde mig för att droppa mina Parkhurst hockeybilder och aldrig mer snegla tillbaka på dem, för nu skulle jag leta upp var man kunde köpa dessa fantastiska MAGIC-bilder och samla på dem istället. Förutom gamla goa Wizard Games, så var det Bokia och Gillbergs Tobak i Vänersborg som gällde när man skulle köpa Magic. Mirage och 4th Edition var de senaste seten på marknaden. Jag minns att Spirit of the Night var mitt första rare.

Samlarintresset spred sig på skolan. Fler och fler i klassen köpte och samlade Magicbilder, men ingen kunde spela spelet, förutom Carl då, som dessutom anpassade och ändrade reglerna för oss andra till hans fördel. Det var ju bara han som kunde förstå den svårare engelskan i den lilla, lilla men ack så omfattande regelboken i fickformat.

Ryktet om att vi kids på mellanstadiet hade lämnat VM 94-albumen, hockeybilderna och pogsen bakom oss till förmån för Magic: the Gathering, spred sig till stora, stygga högstadiet ett stenkast bort. De stora killarna kom med sina bilder och ville byta.
“Åh, titta där. Din Lion's Eye Diamond som inte gör någonting vettigt, den kan du få byta mot min 7/6 Scaled Wurm som dödar allt och alla, om du vill?”
Japp, lurad blev man med all säkerhet. Men vad gjorde det så länge nöjet enbart var att titta på bilderna och spela lite på köksbordet hemma med småbröderna?

Så kom Portal, följt av 5th Edition, Tempest och Stronghold. Sakta avtog mitt intresse och alla kort jag ägde hamnade i tomma glasslådor med lock på som stuvades undan och glömdes bort.
Tills 2009. Jag jobbade natt med en polare och vi kom på att vi kunde damma av våra gamla Magic-samlingar för att spela på rasterna under nattskiftet. Vi lärde oss reglerna på riktigt denna gång och började främst lira köksbordsmagi med några polare.
Rise of the Eldrazi hade prerelease. Vilken känsla! Öppna boostrar, bygga en lek på uppstuds och mäta sig mot andras lekar, samt trevligt tjöt med nya bekantskaper. Limited fick mig att uppskatta spelet fullt ut. Nu var jag fast!

Däremot förstod jag aldrig alla dessa restriktioner som T1 och T2. Ban-listor osv. Senare Modern, Vintage, Legacy och Standard... blablabla.
Kunde man inte bara få spela med de korten man ville? Jag läste på och lärde mig varför, men kände att jag ändå ville kringgå detta på något sätt.
Till slut snubblade jag på denna artikel på SvM om kub samt Tom LaPilles hemsida om Cube drafting. Jag insåg snabbt att kub var lösningen för mig - att spela med alla mina absoluta favoritbilder genom Magics historia i ett limited-format. Jag skulle bli en kubdesigner!


2020

Vi spolar fram till nutid.

Numera äger och kurerar jag en powered kub som jag uppdaterar så fort det kommer nya kort. Kuben har blivit ganska populär i vårt community. Jag har noga valt ut arketyper och delat in den i moduler som gör att den snabbt kan spelas som en tight 360-kub eller varför inte en gigantisk 1125-kub, där vi kan drafta två lekar var på 16 personer!
Magic-communityt Vänersborg/Trollhättan som jag på senare år lärde känna när jag efter lång tid i exil återvände till Bästkusten, har tagit emot mig med öppna armar och vi har blivit ett stabilt glatt gäng på 16+ personer som ses några gånger om året för att spela VM (VänersborgsMästerskapen) i kubdraft och slåss om en åtråvärd vandringspokal.
En tradition som slår julafton med hästlängder!

Grejen med kub är att man hittar alltid nya tweaks. Man expanderar storleken när cutsen blir för tighta, man experimenterar med nya arketyper varefter nya set släpps, man är först lite skeptisk innan man lägger till Power 9. Kanske är man så modig så man testar lite conspiracys och några UN-kort och ser sedan aldrig bakåt.

WOTC:s galna printing spree och power creep de senaste åren har fått mig att fundera på huruvida det är möjligt att skapa en kub för 32 spelare.
Well. Corona kom. Jag fick tillfälle att sitta ner och bygga ut kuben till slutgiltiga storleken 1485. Voilá. Den blev klar i maj, och för att fira allt slit bjöd jag in mina vänner till den tionde upplagan av Kub-VM.
I och med att det var jubileum och pågående Corona-madness till råga på allt, så initierade jag en rotisserie-draft på 16 personer med 1485-kuben. Mig veterligen har detta ALDRIG gjorts förut i världshistorien!
Sällskapet, de 16 utvalda, var entusiastiska till detta mastodontiska projekt. En Messengergrupp initierades och ett Google Doc upprättades för att få draften att smidigt rulla på i bakgrunden av våra vardagsliv.

Draften tog två månader och här följer nu en sammanfattning:


KUB-VM X - CORONA ROTISSERIE MADNESS

Regerande mästare:Jesper yespair Berntsson
Kubstorlek: 1485 kort Länk
Power: JA. Kubens urval består av ALLA kort som någonsin har skapats och tryckts av WOTC FÖRE Core Set 2021, det inkluderar bl.a. Conspiracys, UN-kort, Playtest cards, Heroes of the Realm etc.

BANNADE kort som då fanns i listan (Bannade pga Rotisserie):
Aether Searcher
Canal Dredger
Lore Seeker


STARTFÄLT

Positionerna i rotisserie-draften lottades och turordningen i startfältet blev följande:

1. Pär Åkerström - Debutant i Kub-VM-sammanhang. Har främst spelat Magic back in the days när ABUR-dualerna gick att köpa för mindre än ett halvt studiebidrag.

2. Magnus Anderwid Andersson aka “Satan” - 1 VM-titel. Vann senast VM avgjordes i en rotisseriedraft, han spelade då en tokaggro-lek med conspiracys och snabba creatures. Minns att jag i den turneringen mötte en tur 1 Hero of Bladehold innan jag scoopade min match mot Satan. Har en stark kärlek till kortet Zuran Orb!

3. Erik “Blajban” Sjöberg - Förmodligen den i gänget som njuter allra mest när det vankas Kub-VM. Duktig draftare, tenderar att drafta blått och kontrolligt. Vill helst bara drafta och sen rösta fram en vinnarlek för att sedan drafta på nytt istället, spela är sekundärt!

4. Tim Dhejne - Brukar drafta oväntade göttehögar i Bant-färgerna.

5. Christopher “Högen” Höglind - Högen är tämligen ny i VM-sammanhang, han har varit med de två senaste turneringarna och brukar gilla att spela Izzet.

6. Ulrik “Bagge” Jakobsson - Duktig midrangespelare. Sitter ofta bakom spakarna på trixiga Bant-lekar som gillar att go wi(l)de.

7. Felix “Fellan” Stark - 1 VM-titel. Vann då med en blåvit Moat-kontrollek packad med fliers.

8. Martin “Liol” Johansson - Varit med i nästan alla VM. Brukar drafta grön ramp eller blåa Show and Tell-lekar.

9. Erik Sundberg Erik_Sundberg - 2 VM-titlar. Superb på att navigera i draft, finns det en stormspelare i det här sällskapet så är det Sundberg!

10. Thommy Einstein Christensson aka “TC” - 1 VM-titel. Kanske den vassaste spelaren i fältet. Brukar luta åt Jund och Pod-lekar i kuben. Extremt duktig på att hitta synergier i sina kortval.

11. Rickard IronJack Schrewelius aka “Skruven” - Lås, prison, stax, tax. You name it. Allt som är bökigt, brunt och segar ner spelet brukar Skruven föredra. Kan också go big och drafta Bolas-lekar. Alltid lika intressant att se vilken lek han kommer till spel med.

12. Jesper Yespair Berntsson - 2 VM-titlar. Här har vi Maestro Brewern i
sällskapet. Yespair hittar synergier ingen annan ser och man får sig alltid en rejäl åktur när man spelar mot honom i kubsammanhang.

13. Kenneth dojanovich Hallsten - Det är jag det. Jag känner mig ganska öppen som draftspelare. Jag gillar att drafta aggro, gärna åt det svartvita staxiga hållet. Wildfire/Upheaval-lekar är också en favorit.

14. Mikael LordProtector Mathiasson aka “Marshall” - Gör blott sitt andra VM i karriären. Duktig spelare, rattar främst Reanimator i Constructed.

15. Niklas niklashw Werner - 1 VM-titel. Spellslingern i gänget och därmed en vad vi kallar “blå dammsugare”. Delver, FoW, cantrips och boltar får Niklas att tända på alla cylindrar.

16. Felix Lensing - Spelat Magic kortast tid av alla deltagare i fältet. Brukar drafta blått och svart. Ser alltid till att en rekorderlig tunna pilsner finns att tillgå nära spelbordet.


DRAFTEN

Debutanten i sällskapet, Pär, fick äran att öppna draften och valet föll på Ancestral Recall. Så här såg inledningen på draften ut:
1. Pär: Ancestral Recall
2. Satan: Hymn of the Wilds Hymn of the Wilds

Mycket överraskande att Satan INTE plockade Black Lotus. Som jag tidigare nämnde, så vann Satan senast det begav sig med Rotisseriedraft i Kub-VM med en vrålaggressiv conspiracy-lek, med den här öppningen verkar det som om han kommer försöka bygga vinnarleken igen.

3. Blajban: Black Lotus

Black Lotus som 3rd pick i en rotisserie, har det någonsin hänt?

4. Tim: Time Sidewalk

Ett mycket överraskande pick i mina ögon, men det verkar som att frestelsen att få spela med ett playset Time Walks i ett singleton-format var svår att motstå för Tim, fullt förståeligt!

5. Högen: Time Vault
6. Bagge: Backup Plan

För er som inte är så bekanta med conspiracys i kub. Backup Plan är ett sjukt starkt kort i formatet. Helt klart i paritet med Power 9.

7. Fellan: Mox Sapphire

Första moxen går som pick 7. Galet! Det kanske blir en mox över till mig ändå?

8. Liol: Sol Ring
9. Sundberg: Mox Jet
10. TC: Mox Emerald
11. Skruven: Mana Vault
12. Jesper: Power Play

Jesper ratar en mox till förmån för Power Play. Att alltid vara on the play är kanske värt mer?

13. Kenneth: Mana Crypt

Jag velar länge mellan att ta Mox Ruby eller Contract from Below. Men så tänkter jag att jag vill gå in i Tinker som pick 2, eftersom jag tror att ingen annan spelare till höger om mig är intresserad av det som pick 1 och därför föll valet på Mana Crypt som jag tycker passar ypperligt med Tinker.

14. Marshall: Griselbrand

Aggressivt pick!

15. Werner: Force of Will
16. Lensing: Mox Ruby


Runda 2:
16. Lensing: Advantageous Proclamation

Denna lustiga conspiracy ger Lensing möjlighet att starta med en 35-kortlek istället för 40.

15. Werner: Force of Negation

Werner ÄLSKAR att slinga spells och spelar Delver i nästan alla format. Här lägger han en fin grund för sin prime-lek.

14. Marshall: Sneak Attack

Sneakleken med starkaste (?) target i kuben är paxad redan efter två picks.

13. Kenneth: Tinker

Next up, Blightsteel. Det här kommer gå vägen, tänker jag.

12. Jesper: Grim Monolith
11. Skruven: Manifold Key!!!

Oooooch där kom första stabben, och vilken otrolig stab! Hela Messengertråden var i lågor efter Skruvens pick mitt framför snoken på Högen som tog Time Vault. Fortfarande är ännu inte alla P9-moxar pickade. Bara en sån sak!

10. TC: Strip Mine
9. Sundberg: Contract from Below Contract from Below

Sundberg skrockar gott över att kontraktet föll ner i knät på honom återigen.
Sidestory: I Kub-VM IIX draftade Sundberg Contract from Below och utbrast “Det här kortet KAN MAN INTE FÖRLORA MED!”, men i sin kvartsfinal kom han och motståndaren på mitt i matchen att det hade glömts att läggas en ante från hans lek, således blev överenskommelsen att ta det översta kortet på libban och lägga som ante, vilket råkade vara kontraktet! Sundberg antade alltså bort sitt eget kontrakt, men vägrade spela klart matchen om han inte fick lov att byta anten! Till slut förlorade han ändå duellen och blev utslagen ur turneringen under stort rabalder. En legendarisk historia!

8. Liol: Channel
7. Fellan: Mox Pearl
6. Bagge: Fastbond
5. Högen: Time Walk

Att Time Walk går som 28:e pick i draften är mycket överraskande!

4. Tim: Show and Tell
3. Blajban: Arcane Savant

Savanten är ett mycket starkt kort i detta format.

2. Satan: Emissary's Ploy

Satan kan nu spela creatures med vilken manafärg han vill och för en mana billigare dessutom. Läskigt!

1. Pär: Deceiver Exarch


Runda 3

1. Pär: Splinter Twin

Pär utnyttjar förmånen att sitta på kanten i rotisserien och snappar upp Twin-kombon. Izzet it iz!

2. Satan: Thalia, Guardian of Thraben

En djup suck hörs från samtliga deltagare i Messengerkonversationen…

3. Blajban: Mana Drain
4. Tim: Emrakul, the Aeons Torn
5. Högen: Tolarian Academy
6. Bagge: Timetwister
7. Fellan: Isochron Scepter
8. Liol: Blightsteel Colossus

Där blev jag stabbad på mitt tänkta wincon. Fullt relevant Channel-target för Liol givetvis, men det här fuckade upp min draftplan rejält.

9. Sundberg:

Sundberg tar lång tid på sig att fundera över det här picket, han studerar kubens 1485 kort grundligt och hittar en bild han aldrig har sett förut och skriver i chatten:

“Så… Ingen har pickat denna än?
Gör den vad det står att den gör?
Det här kortet är så JÄVLA brutet att jag vaskar mitt first pick (Mox Jet) utan att blinka”

Sundberg pickar Ral's Vanguard. Mycket läskigt pick.

Ral

10. TC: Wasteland

TC har nu alltså både Strip Mine och Wasteland i sin kortpool.

11. Skruven: Academy Ruins
12. Jesper: Unexpected Potential

En conspiracy som låter Jesper spela en valfri spell med mana av vilken färg han vill.

13. Kenneth: Double Stroke

I retrospekt ett dåligt pick i detta läget, jag får lite tunnelseende av Liols Blightsteel-stabb, Sundbergs oväntade manöver att vaska sin Mox, samt att alla andra verkar skopa upp varenda conspiracy som finns kvar. Tänker att jag ska gå in i svart och kanske lyckas sno åt mig en Thoughtseize som jag kan dubbla med Double Stroke. Demonic Tutor lär ju Marshall ta nu.

14. Marshall: Demonic Tutor

Bingo!

15. Werner: Preordain
16. Lensing: Dack Fayden


Runda 4

16. Lensing: Brainstorm
15. Werner: Ponder
14. Marshall: Entomb
13. Kenneth: Vampiric Tutor

Jag känner mig rejält trängd i draften och tänker redan nu att jag ska gå in i Sultai och spela en grindig PW-lek med splash för Tinker och en annan lömsk plan som jag tror kommer bli förbisedd av övriga. Blåa konventionella bilder kommer som vanligt bli dammsugat av över hälften av fältet, så jag behöver fokusera på andra färger.

12. Jesper: Muzzio's Preparations

Brewaren Jesper håller på med en riktigt läbbig setup i och med det här picket!

11. Skruven: Crucible of Worlds

Skruven stabbar igen! Denna gången snattar han en kombo-piece framför ögonen på TC.

10. TC: Misty Rainforest
9. Sundberg: Gitaxian Probe

Titta på motståndarens hand och dra två bilder gratis. USCH!

8. Liol: Gaea's Cradle
7. Fellan: Counterspell
6. Bagge: Omniscience
5. Högen: Mishra's Workshop

Högen gör en stark markering på att han vill spela brunt.

4. Tim: Shelldock Isle
3. Blajban: Library of Alexandria
2. Satan: True-Name Nemesis

TNN för två mana av vilken färg som helst. Känns mycket starkt.

1. Pär: Pestermite


Runda 5

1. Pär: Kiki-Jiki, Mirror Breaker

Pär är nu fulltankad på kombobitarna redan efter femte picket.

2. Satan: Chalice of the Void
3. Blajban: Jace, the Mind Sculptor
4. Tim: Reanimate

Tim stabbar Marshall som säkerligen sneglade på Reanimate som nästa pick att gå ihop med Entomb och Griselbrand.

5. Högen: Urza, Lord High Artificer
6. Bagge: Academy Rector

Academy Rector + Omniscience. Check!

7. Fellan: Mystical Tutor
8. Liol: Primeval Titan
9. Sundberg: Remand
10. TC: Mox Diamond
11. Skruven: Hangarback Walker
12. Jesper: Glen Elendra Archmage

GULP! Persist-kombo med Muzzio's Preparations!

13. Kenneth: Narset, Parter of Veils

Oroar mig för att Lensing har denna på sin radar, så bäst för mitt eget humör att jag tar Narset nu.

14. Marshall: Dark Ritual
15. Werner: Daze
16. Lensing: Teferi, Time Raveler

Det var alltså de första fem picksen av varje spelare. Nu följer en sammanställd lista av varje spelares kortpool med mina kommentarer.

1. Pär

Ancestral Recall
Deceiver Exarch
Splinter Twin
Pestermite
Kiki-Jiki, Mirror Breaker
Izzet Signet
Mana Leak
Cryptic Command
Lightning Bolt
Torrential Gearhulk
Izzet Charm
Jace, Vryn's Prodigy
Fabled Passage
Shivan Reef
Chandra, Torch of Defiance
Sleight of Hand
Memory Lapse
Consecrated Sphinx
Magma Jet
Very Cryptic Command
Commit // Memory
Impulse
Thing in the Ice
Anticipate
Search for Azcanta
The Royal Scions
Forbid
Looter il-Kor
Control Magic
Cascade Bluffs
Incinerate
Zealous Conscripts
Supreme Will
Sower of Temptation
Compulsive Research
Essence Scatter
Master of Waves
Mishra's Factory
Release the Gremlins
Rolling Earthquake
Trial and Error
Lightning Strike
Burnout
Fact or Fiction
Agent of Treachery

Kommentar: Blått var såklart den mest draftade. Hela 13 av 16 spelare kom ut ur draften med blåa bilder i sin kortpool! Pär valde att drafta en strikt blåröd lek med kontringar, bränn och Kiki/Twin-kombo. Ett bra val, men han hade haft nytta av mer manafix och givetvis Imperial Recruiter som Satan lyckades lägga vantarna på före Pär.

Kiki-Jiki, Mirror BreakerPestermite


2. Satan

Hymn of the Wilds
Emissary's Ploy
Thalia, Guardian of Thraben
True-Name Nemesis
Chalice of the Void
Phyrexian Metamorph
Spell Queller
Geist of Saint Traft
Magus of the Moon
Imperial Recruiter
Brago's Favor
Impatient Iguana
Thalia, Heretic Cathar
Najeela, the Blade-Blossom
Purphoros, God of the Forge
Goblin Rabblemaster
Manglehorn
Knight of Autumn
Combat Celebrant
Rotting Regisaur
Thief of Sanity
Hero of Oxid Ridge
Tendrils of Agony
Banisher Priest
Ankh of Mishra
Mirror Entity
Hanweir Garrison
Leovold, Emissary of Trest
Tithe Taker
Judith, the Scourge Diva
Volatile Chimera
Maelstrom Wanderer
Infernius Spawnington III, Esq.
Winter Orb
Hellkite Overlord
Banishing Light
Accorder Paladin
Wastes (Banisher Priest)
Soltari Champion
Sphere of Resistance
Eidolon of the Great Revel
Hellspark Elemental
Wastes (Robber of the Rich)
Hellrider
Thundermaw Hellkite

Kommentar: Satan och jag firade midsommar ihop och på småtimmarna satt vi och diskuterade rotisseriedraften, vid den tidpunkten såg Sundberg ut att gå mot Stormhållet halvvägs in i draften. “Någon måste stabba honom på Tendrils” resonerade vi och det var precis vad jag lyckades hetsa Satan till att göra den kvällen! Därav Tendrils-picket.
Satans aggressiva conspiracyplan gjorde att han kunde ignorera instants och sorceries, vilket gjorde valmöjligheterna färre men kanske enklare? Möjligheten att kunna spela Thalia eller True-Name Nemesis för 1 mana är ju helt sjukt starkt. Trots att Satan tappade fokus i slutet av draften (pga anläggning av garageuppfart), vilket man kan se på hans picks, så var Satans lek en av förhandsfavoriterna.
Fotnot: man får en basic wastes om man råkar dubbelpicka, dvs picka ett kort som redan är taget av någon annan före.

Hymn of the WildsEmissaryTrue-Name Nemesis


3. Blajban

Black Lotus
Arcane Savant
Mana Drain
Library of Alexandria
Jace, the Mind Sculptor
Immediate Action
Summoner's Bond
Enlightened Tutor
Jack-in-the-Mox
Spell Pierce
Azorius Signet
Trinket Mage
Quasiduplicate
Arcane Denial
Iterative Analysis
Chrome Mox
Stonecoil Serpent
Ranger-Captain of Eos
Noxious Revival
Pentad Prism
Talisman of Progress
Arcane Artisan
Jeweled Amulet
Grapeshot
Recruiter of the Guard
Giver of Runes
Sphinx of Foresight
Venser, Shaper Savant
Ephemerate
Adarkar Wastes
Mystic Gate
Celestial Colonnade
Oblivion Ring
Prairie Stream
Stonecloaker
Mana Tithe
Seal of Cleansing
Ancient Den
Karmic Guide
Cast Out
Blade Splicer
Forsake the Worldly
Day of Judgment
Whirler Rogue
Giant Killer

Kommentar: Blajban draftar som en sann konstnär! Den här kortpoolen döljer en mycket synergiskt listig lek med potentiell vinst tur 1, kan du se kombon? Jag såg den inte nämligen. Dessutom påpekade Blajban för sällskapet att han hade lyckats draftat alla bilder i kuben med ordet “Arcane” i titelraden. Sen tycker jag att hans last pick är en snygg hint om att nu är det dags att peta ner regerande mästaren Jesper från tronen. Fantastiskt!

Arcane SavantImmediate ActionQuasiduplicate


4. Tim
Time Sidewalk
Time Sidewalk
Show and Tell
Emrakul, the Aeons Torn
Shelldock Isle
Reanimate
Careful Study
Thought Scour
Frantic Search
Mission Briefing
High Tide
Snap
Narset's Reversal
Condescend
Baral, Chief of Compliance
Talrand, Sky Summoner
Brain Freeze
Thassa's Oracle
Treasure Cruise
God-Eternal Kefnet
Sapphire Medallion
Sea-Dasher Octopus
Iona, Shield of Emeria
Clocknapper
Thassa, Deep-Dwelling
Dispel
Time Spiral
Hypnotic Sprite
Witching Well
Truth or Dare
Turnabout
Panoptic Mirror
Windfall
Palinchron
Waterfront Bouncer
Thassa's Intervention
Dream Halls
Grand Arbiter Augustin IV
Jace, Memory Adept
Imposing Sovereign
Soulherder
Cleansing Nova
Fragmentize
Eldrazi Displacer
Yorion, Sky Nomad
Deep Analysis

Kommentar: Kommer detta bli stormleken i metat? En av de mest minnesvärda ögonblicken från draften skedde när Tim pickade Thought Scour som sitt sjunde pick. För Sundberg var det helt absurt att Tim pickade den från ingenstans! Nu råkade det också vara så att bägge två befann sig på samma arbetsplats och satt i gemensamt morgonmöte när Sundberg upptäckte Tims pick, Sundberg tiltade totalt och svor högljutt i Messengerchatten och hade lust att välta upp och ner på mötesrummets alla möbler och lämna rummet i rent raseri. Underhållningsnivån var total!
Tims kortpool är tungt blå, med det spännande kortet Time Sidewalk som first pick. Men var är manafixet till de vita bilderna och var Reanimate månne blott en välriktad stab mot Marshall?


5. Högen
Time Vault
Time Vault
Time Walk
Tolarian Academy
Mishra's Workshop
Urza, Lord High Artificer
Walking Ballista
Saheeli, Sublime Artificer
Spellskite
Dimir Signet
Trinisphere
Mirage Mirror
Sword of Fire and Ice
Bomat Courier
Fallen Shinobi
Daretti, Ingenious Iconoclast
Paradox Engine
Ugin, the Spirit Dragon
Metalworker
Seat of the Synod
Hex Parasite
Golos, Tireless Pilgrim
Lim-Dûl's Vault
Mythos of Illuna
Archmage's Charm
Transmute Artifact
Goblin Cratermaker
Lion's Eye Diamond
Spirebluff Canal
Darkslick Shores
Galvanic Blast
Temple of Epiphany
Robber of the Rich
Underground River
Repeal
Aether Hub
Fiery Confluence
Rakdos Signet
Upheaval
Everflowing Chalice
Emry, Lurker of the Loch
Bonecrusher Giant
Solemn Simulacrum
Nicol Bolas, Dragon-God
Glint-Sleeve Siphoner
Mulldrifter

Kommentar: Grixis med artefakter! Högen fick smeknamnet “Dack” eller “StabbarNs pöjk” under draftens gång eftersom han hela tiden lyckades tajma in sina pick före alla andra. Noterbart är att Högen var en av få som höll sig ifrån alla “icke-konventionella” Magickort såsom UN-kort, conspiracys och playtest-kort.


6. Bagge
Backup Plan
Backup Plan
Fastbond
Timetwister
Omniscience
Academy Rector
Flooded Strand
Uro, Titan of Nature's Wrath
Tropical Island
Windswept Heath
Ulamog, the Ceaseless Hunger
Dryad of the Ilysian Grove
Path to Exile
Wurmcoil Engine
Noble Hierarch
Hydroid Krasis
Wrath of God
Zuran Orb
Nissa, Who Shakes the World
Savannah
Shark Typhoon
Ice-Fang Coatl
Sylvan Caryatid
Settle the Wreckage
Questing Beast
Finale of Devastation
Selesnya Signet
Hexdrinker
Waterlogged Grove
Biogenic Ooze
End-Raze Forerunners
Remorseful Cleric
Wilt
Luminous Broodmoth
Edric, Spymaster of Trest
Field of Ruin
Temple Garden
Mirari's Wake
Winds of Abandon
Conclave Tribunal
Trygon Predator
Carnage Tyrant
Scattered Groves
Thrun, the Last Troll
Nissa, Steward of Elements
Cultivate

Kommentar: Bagge är en formidabel midrange-draftare och hittar in i en Bantlek som både kan slå hårt och brett. Manafixet ser stabilt ut, dock saknas kanske lite klassisk power till den här leken. Timetwister/Fastbond är visserligen bra tillsammans och sen har han ju även Backup Plan, ett av kubens starkaste kort. Men hur långt räcker det?


7. Fellan
Opposition
Mox Sapphire
Mox Pearl
Isochron Scepter
Counterspell
Mystical Tutor
Ancient Tomb
Fractured Identity
Bribery
Pact of Negation
Gideon of the Trials
Scroll Rack
Swords to Plowshares
Mystic Confluence
Opposition
Mother of Runes
Secure the Wastes
Council's Judgment
Treachery
Bitterblossom
Sevinne's Reclamation
Sram's Expertise
Nadir Kraken
Lingering Souls
Dream Trawler
Orim's Chant
Blink of an Eye
Into the Roil
Liliana's Triumph
Diabolic Edict
Gold Mine
City of Brass
Palace Jailer
Windbrisk Heights
Glacial Fortress
Gemstone Mine
Caves of Koilos
Godless Shrine
Concealed Courtyard
Gideon, Ally of Zendikar
Vindicate
Orzhov Signet
Fellwar Stone
Gideon Blackblade
Sphinx's Revelation
Fetid Heath

Kommentar: Fellan har svar på allt! Två moxar, kontringar, removal, studs, lite value-gubbar med Opposition som wincon och dessutom GIDEON TRIBAL! Detta känns som en klassisk kompakt kontrollek, bra mot motståndare med stora gubbar och gummor. Enda frågan är om den är för “fair” i metat kanske?


8. Liol
Rofellos, Llanowar Emissary
Sol Ring
Channel
Blightsteel Colossus
Gaea's Cradle
Primeval Titan
Rofellos, Llanowar Emissary
Skullclamp
Green Sun's Zenith
Force of Vigor
Sylvan Library
The Great Henge
Craterhoof Behemoth
Survival of the Fittest
Scavenging Ooze
Eternal Witness
Beast Within
Birds of Paradise
Elvish Mystic
Nissa, Worldwaker
Reclamation Sage
Arbor Elf
Wall of Roots
Thragtusk
Dryad Arbor
Courser of Kruphix
Fyndhorn Elves
Selvala's Stampede
Tooth and Nail
Progenitus
Joraga Treespeaker
Ineffable Blessing
Nature's Claim
Myr Battlesphere
Sword of Body and Mind
Song of the Dryads
Growth Charm
Hornet Queen
Plow Under
Hunting Pack
Smuggler's Copter
Stunted Growth
Nissa, Vastwood Seer
Vazal, the Compleat
Woodfall Primus
Kozilek, Butcher of Truth

Kommentar: Liol var tämligen ensam i grönt och det märktes. Han kunde verkligen välja och vraka i det gröna skafferiet. Med den här kortpoolen ser Liols lek ganska rättfram ut; rampa stora tjockisar med alver och cradle, men visst missade han att picka Natural Order! Ser bra ut mot creaturelekar men svårare mot kombo och kontroll. Hur står sig monogrönt i det här metat måntro?


9. Sundberg

Mox Jet
Contract from Below
Ral's Vanguard
Gitaxian Probe
Remand
Thoughtseize
Faithless Looting
Underground Sea
Bloodstained Mire
Marsh Flats
Serum Visions
Duress
Electrolyze
Raugrin Triome
Force of Despair
Fire // Ice
Snuff Out
Mind Twist
Discovery // Dispersal
Manamorphose
Yawgmoth's Will
Seething Song
Booster Tutor
Summon the Pack
Miscalculation
Creeping Tar Pit
Bad River
Mountain Valley
Smoldering Marsh
Diabolical Salvation
Staggershock
Chart a Course
Ketria Triome
Burst Lightning
Imperial Seal
Fireblast
Innocent Blood
Forked Bolt
Evil Boros Charm
Arc Trail
Firebolt
Dead // Gone
Arc Lightning
Searing Blood
Chainer's Edict

Kommentar: Det måste ha känts vemodigt för Sundberg att behöva vaska sitt Power 9-first pick! Men kanske också behagligt att likt Satan skala av sitt urval över potentiella picks? Endast instants och sorceries får ju lov att finnas i leken, men Sundberg vore ju inte Sundberg om han inte skulle hitta ett sätt att kringgå detta. Därför är valen av Booster Tutor och Summon the Pack så genialiska. Vid resolve har han tillgång till random 15 kort från resten av de odraftade korten som återstår i kuben. Inte såg jag den komma när han väl hade pickat Ral’s Vanguard. Sneaky!

RalBooster TutorSummon the Pack


10. TC
Wrenn and Six
Mox Emerald
Strip Mine
Wasteland
Misty Rainforest
Mox Diamond
Wrenn and Six
Crop Rotation
Verdant Catacombs
Deathrite Shaman
Wooded Foothills
Ramunap Excavator
Urborg, Tomb of Yawgmoth
Life from the Loam
Raven's Crime
Constant Mists
Bayou
Oracle of Mul Daya
Once Upon a Time
Taiga
Elvish Reclaimer
Exploration
Dark Confidant
Molten Vortex
Tireless Tracker
The Gitrog Monster
Abrupt Decay
Stomping Ground
Horizon Canopy
Subterranean Tremors
Orcish Lumberjack
Lord Windgrace
Pernicious Deed
Firestorm
Regrowth
Raging Ravine
Cindervines
Garruk Relentless
Titania, Protector of Argoth
Fatal Push
Huntmaster of the Fells
Assassin's Trophy
Barbarian Ring
Tarmogoyf
Braids, Cabal Minion
Volrath's Stronghold

Kommentar: En typisk Thommy-lek fick han ihop den gode TC. Jund innehållande Strip Mine och Wasteland med landsynergi. Lord Windgrace och The Gitrog Monster är intressanta som motor, om än lite långsamma. Två stycken moxar underlättar såklart. TC blev dock stabbad rejält på bl.a. Crucible of Worlds av Skruven, Fastbond av Bagge och Dark Depths-kombon av Marshall.


11. Skruven
Tangle Wire
Mana Vault
Manifold Key
Academy Ruins
Crucible of Worlds
Hangarback Walker
City of Traitors
Smokestack
Tangle Wire
Thran Dynamo
Talisman of Dominance
Tezzeret the Seeker
Tezzeret, Agent of Bolas
Tezzeret, Master of the Bridge
Ensnaring Bridge
Tezzeret, Artifice Master
Lodestone Golem
Karn Liberated
Mindslaver
Arcbound Ravager
Lotus Bloom
Lesser Masticore
Phyrexian Altar
Scrap Trawler
Phantasmal Image
Metallic Mimic
Blasting Station
Talisman of Indulgence
Worn Powerstone
Lake of the Dead
Vault of Whispers
Kuldotha Forgemaster
The Abyss
Great Furnace
Thirst for Knowledge
Daretti, Scrap Savant
Mimic Vat
Steel Overseer
Phyrexian Revoker
Karn, Silver Golem
Sundering Titan
Altar of Dementia
Thorn of Amethyst
Bosh, Iron Golem
Blood Artist
Carrion Feeder

Kommentar: Skruven inriktade sig på de bruna korten och synergier kring artefakter, han var ju inte ensam om det och det var inte för inte som Skruven började kalla Högen för “tjyv-Dack” osv. Tillsammans så hade de bägge en riktigt fin artefakt-kortpool. Skruven gick mer åt prison-hållet som kan vara otroligt jobbigt att möta om han får ihop leken.


12. Jesper
Zirda, the Dawnwaker
Power Play
Grim Monolith
Unexpected Potential
Muzzio's Preparations
Glen Elendra Archmage
Zirda, the Dawnwaker
Sensei's Divining Top
Prismatic Vista
Pyroblast
Mox Opal
Plateau
Arid Mesa
Goblin Engineer
Basalt Monolith
Experimental Frenzy
Coalition Relic
Dismember
Blast Zone
Kolaghan's Command
Scrubland
Balance
Batterskull
Soulfire Grand Master
Umezawa's Jitte
Stoneforge Mystic
Goblin Welder
Ugin, the Ineffable
Wishclaw Talisman
Bombardment
Goblin Bombardment
Temporal Manipulation
Lightning Greaves
Banefire
Nahiri, the Harbinger
Engineered Explosives
Temple of Deceit
Unearth
Unburial Rites
Kitchen Finks
Recurring Nightmare
Kalitas, Traitor of Ghet
Viscera Seer
The Scarab God
Doomsday
Lotus Field

Kommentar: Jag var väldigt skraj för den här leken, speciellt pga att jag inte fattade alls vad den gjorde. Vid närmare granskning upptäckte jag att leken osade inf-kombos all over. Känslan när man sneglar på andras lekar mitt i draften och inser hur ens egen lek stinker i sammanhanget blev väldigt påtaglig när jag väl började inse vad Jesper höll på med. Det ser ut som om regerande mästaren har en riktigt bra lek på gång här!


13. Kenneth

Mana Crypt
Tinker
Double Stroke
Vampiric Tutor
Narset, Parter of Veils
Oko, Thief of Crowns
Polluted Delta
Scalding Tarn
Red Elemental Blast
Karn, the Great Creator
Karn, Scion of Urza
Sentinel Dispatch
Jace, Wielder of Mysteries
Demonic Consultation
Inkwell Leviathan
Ashiok, Nightmare Weaver
Pithing Needle
Laboratory Maniac
Bolas's Citadel
Watery Grave
Ancestral Vision
Capture of Jingzhou
Simic Signet
Overgrown Tomb
Shenanigans
Reflecting Pool
Breeding Pool
Censor
Divest
Agonizing Remorse
Fetid Pools
Jester's Cap
Zagoth Triome
Ash Barrens
Baleful Strix
Sphinx of the Steel Wind
Omen of the Sea
Scour All Possibilities
Tainted Pact
Sorcerous Spyglass
Wastes (Godless Shrine)
Coercive Portal
Ashiok, Nightmare Muse
Silent Clearing
Nevinyrral's Disk

Kommentar: Ja, det här var väldigt svårt och valen kändes spretiga. Kändes hela tiden som att man fick tänka om eftersom ens kort på önskelistan blev tagna av de andra i draften. Blev tidigt stabbad på Blightsteel Colossus av Liol, vilket kändes surt. Så jag bestämde mig för att picka Oko tidigt. Dels för att han har visat sig vara en riktig jobbig jävel i alla format, så varför inte gå planeswalker grind, tänkte jag. Men jag behövde också något som vann matchen åt mig och valet föll på Demonic Consultation/Tainted Pact + Laboratory Maniac/Jace, Wielder of Mysteries. Främst eftersom jag chansade på att det skulle ingen annan tänka på, så jag skulle slippa slåss om de korten. Dock blev mina supportbilder alldeles för svaga kände jag. Men manan fick jag ihop hyfsat ändå, förutom att jag slarvigt råkade picka ett kort som redan var pickat och blev därför bestraffad med en Wastes. Så vad tror ni om den här leken? Själv är jag skeptisk, men den ser ändå rätt kul ut att spela!

Jace, Wielder of MysteriesLaboratory ManiacDemonic Consultation


14. Marshall
Exhume
Griselbrand
Sneak Attack
Demonic Tutor
Entomb
Dark Ritual
Wheel of Fortune
Animate Dead
Vilis, Broker of Blood
Dark Depths
Thespian's Stage
Vampire Hexmage
Badlands
Dance of the Dead
Night's Whisper
Toxic Deluge
Savai Triome
Angrath's Rampage
Inquisition of Kozilek
Karakas
The Tabernacle at Pendrell Vale
Pack Rat
Collective Brutality
Grave Titan
Blood Crypt
Blackcleave Cliffs
Mana Confluence
Castle Locthwain
Rocky Tar Pit
Hymn to Tourach
Shriekmaw
Sheoldred, Whispering One
Duplicant
Massacre Wurm
Liliana of the Veil
Through the Breach
Ilharg, the Raze-Boar
Exhume
Necromancy
Damnation
Dragonskull Summit
Putrid Imp
Liliana, Death's Majesty
Liliana, the Last Hope
Plague Engineer
Doom Blade

Kommentar: Marshall ser ut att landa en riktigt farlig reanimatorlek. Förutom en liten stab av Tim på Reanimate, var han totalt ensam i sin arketyp. Sedan spelar han ju Reanimator i Legacy också, så det ser i alla fall på förhand mycket bra ut för Marshalls utsikter att kamma hem trofén. En stark utmanare!


15. Werner
Force of Negation
Force of Will
Force of Negation
Preordain
Ponder
Daze
Inzerva, Master of Insights
Volcanic Island
Steam Vents
Mystic Sanctuary
Deprive
Flusterstorm
Gush
Hired Heist
Masterful Ninja
Saheeli Rai
Felidar Guardian
Mirrored Lotus
Dig Through Time
Merchant Scroll
Arcum's Astrolabe
Time Warp
Meloku the Clouded Mirror
Talisman of Creativity
Mind Stone
Ancient Grudge
Treasure Map
Ethereal Forager
Cyclonic Rift
Familiar's Ruse
Unsubstantiate
Neutralize
Spellseeker
Nexus of Fate
Flood Plain
Irrigated Farmland
Evolving Wilds
Mist-Syndicate Naga
Rampaging Ferocidon
Vedalken Shackles
Talisman of Hierarchy
Embereth Shieldbreaker
Retrofitter Foundry
Young Pyromancer
Seasoned Pyromancer
Remove Soul

Kommentar: UR var ingen lätt arketyp att hamna i, då det var slagsmål om alla vettiga blåa och röda kort. 13 spelare draftade blåa kort och 10 spelare draftade röda kort. Detta syns tydligt när man läser Werners lista uppifrån och ner, FoWar, cantrips, prima manabas, men sen tunnas det ut och känns inte som Werner kunde picka de bilder han behövde. Ett varningens finger måste dock höjas för den bästa planeswalkern i kuben; Inzerva, Master of Insights. Den är INSANE.


16. Lensing
Teferi, Hero of Dominaria
Mox Ruby
Advantageous Proclamation
Dack Fayden
Brainstorm
Teferi, Time Raveler
Lutri, the Spellchaser
Vendilion Clique
Snapcaster Mage
Negate
Tundra
Force Spike
Muddle the Mixture
Monastery Mentor
Brazen Borrower
Lotus Petal
Moat
Vapor Snag
Opt
Hallowed Fountain
Fiery Islet
Boros Signet
Boros Charm
Teferi, Hero of Dominaria
Ral Zarek
Abrade
Chain Lightning
Smash to Smithereens
Shatter the Sky
Sacred Foundry
Supreme Verdict
Sprite Dragon
Sulfur Falls
Callous Dismissal
Reflector Mage
The Legend of Arena
Sunbaked Canyon
Vivid Creek
Inspiring Vantage
Expansion // Explosion
Vivid Crag
Crow Storm
How to Keep an Izzet Mage Busy
Lightning Helix
Light Up the Stage
Chemister's Insight

Kommentar: Även Lensing draftade UR tillsammans med W. Jag tycker att man kan se en fördel att sitta på ett hörn som Lensing och Pär fick göra. Båda draftade blått och rött och det ser ut som om de hade lättare att få de korten som de ville jämfört med spelare längre in mot mitten. Eller har jag fel? Här hamnade i vart fall några riktigt jobbiga planeswalkers tillsammans med lite stek och lite kontringar och kortdrag. Visst ser det göttigt ut!


TURNERINGEN

Så var det dags för spel! Lördagen den 1 Augusti var datumet för turneringen. Draften hann bli klar precis dagen innan. Tyvärr fick tre deltagare avstå spel pga rådande omständigheter med förkylningssymptom.
Mycket surt för Tim, Högen och TC som har lagt två månader på att fundera på picks och sen få kasta in handduken i sista stund!

Så till slut blev vi 13 tappra kamrater som skulle göra upp om den gyllene vandringspokalen.

Här följer mina matcher ur mitt perspektiv, så gott jag kan minnas dem.
Leken jag kom till start med såg ut så här:
UB LabMan Combo

Booster Draft / Turneringsspil

Av: dojanovich
00:43, 15/9 -20

dojanovich kommenterer:
Kenneth dojanovich Hallsten spelade UB LabMan combo i Kub-VM X - Corona Rotisserie, Vänersborg 1/8 - 2020

CONSPIRACYS
Double Stroke
Sentinel Dispatch

* Double Stroke nämner Agonizing Remorse
Kategori: Turneringsspil
Format: Booster DraftStørrelse: 42 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
3427,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]247420[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


Match 1 vs Felix Stark

Felix's lek:
Esper Opposition

Booster Draft / Turneringsspil

Av: dojanovich
18:36, 14/9 -20

dojanovich kommenterer:
Felix Stark spelade Esper Opposition i Kub-VM X - Corona Rotisserie, Vänersborg 1/8 - 2020
Kategori: Turneringsspil
Format: Booster DraftStørrelse: 40 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
11102,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]247412[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


G1 - Felix får ett tidigt Opposition-lås med Sram's Expertise, tack vare dubbla moxar in i Fellwar Stone T1. Det var inte mycket jag kunde göra åt det. Opposition är ett riktigt jobbigt kort att spela mot. 0-1.

G2- Lite mer grind. Jag brädar in Jester's Cap i main och lyckas tidigt kepsa bort Opposition, Bribery och Counterspell från Fellans libba. Dock hade han Fractured Identity på hand som han stjäl min Narset med, vilket fuckar min game plan kraftigt. Jag lyckas resolva Jace, Wielder of Mysteries och Karn, the Great Creator och kan stabilisera något mot Fellans cloggade Bitterblossom-bräde. Jag är för ivrig att gå för seger innan jag passar tur när jag resolvar Laboratory Maniac och tänker sedan Vamptuta efter kombovinsten. Fellan edictar min Lab Man och slår min Jace till döds. GG. Jag märker att jag gör flera misplays och att leken är svår för mig att pilota. Antar att det är så det blir när man bara spelar Magic 3-4 gånger per år.
0-2.


Match 2 vs Felix Lensing

Lensings lek:
Jeskai Control

Booster Draft / Turneringsspil

Av: dojanovich
00:16, 15/9 -20

dojanovich kommenterer:
Felix Lensing spelade Jeskai Control i Kub-VM X - Corona Rotisserie, Vänersborg 1/8 - 2020

COMPANION:
Lutri, the spellchaser

CONSPIRACY:
Advantageous proclamation

* + The Legend of Arena är med i leken (https://scryfall.com/card/htr18/4/the-legend-of-arena)

- 4 Wastes ska inte vara med i leken, Tack vare Advantageous Proclamation består leken endast av 35 kort!
Kategori: Turneringsspil
Format: Booster DraftStørrelse: 40 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
11676,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]247419[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


G1 - Jag får in Oko T3 och följer upp med Karn, Scion of Urza T4 och känner mig nöjd med tillvaron. Lensing svarar med dubbel Lightning Helix i mina planeswalkers tack vare Lutri, the Spellchaser som fork. Jag lägger Agonizing Remorse via Double Stroke och rycker Ral Zarek och Snapcaster Mage från Lensings hand, men jag dör till slut eftersom jag inte lyckas hitta blockers eller svar mot hans creatures.
0-1.

G2 - T3 lägger jag Tinker in i Inkwell Leviathan. Lensing har både Teferi, Time Raveler och Reflector Mage, men det räcker inte långt mot min shroud-gubbe.
1-1.

G3 - Gick till time. En runda till och jag hade vunnit med min kombo. Kände mig lite bestulen på denna match då jag fick spela långt ifrån hälften av totaltiden. Men vad kan man göra?
1-1-1.


Match 3 vs Niklas Werner

Werners lek:
UWR Young Catz

Booster Draft / Casual

Av: Niklashw
13:57, 21/9 -20

Niklashw kommenterer:
dojanovich håller inviteevent i kub ungefär 3 gånger per år och denna gången lirade vi #rotisseriedraft på 16 pers under sommaren pga coronastormen tills det lugnat sig. Jag hamnade på pick 15 och tycker ändå att jag nöp en gemytlig pile.
Av 7 rundor tror jag att jag fick totalt 2-3 vinster och 1 lika, samt fick vinna tur 3 med kombon två gånger.

#KUBVM
Wastes är proxy för;
Inzerva, Master of Insights
Hired Heist

Mina 10 förstapicks;

Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 40 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
16321,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]247529[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


G1 - Werner gamblar med Mirrored Lotus och ger mig en lotus innan han resolvar Inzerva, Master of Insights och trycker ut emblemet direkt. Det brukar innebära att det kokta fläsket är stekt, MEN! På min tur kan jag tack vare min lotus-kopia resolva Jace, Wielder of Mysteries in i en ljuvlig topdeck av Demonic Consultation och vinna på kombon! Jag tittar på Werner, men allt jag ser är en fågelholk.
1-0.

G2 - Grindig match där jag lyckas hitta svaren som krävs mot Werners hot. Han resolvar Felidar Sovereign, jag svarar med Oko och kan sedan spela Baleful Strix. Med Karn, the Great Creator i spel kan jag hämta Sorcerous Spyglass från sideboard och låsa ytterligare hot och senare söker Karn upp Jester's Cap och tömmer Werners libba på Inzerva, Saheeli Rai och Ethereal Forager. Jag konstaterar att han inte har några win cons kvar. Werner scoopar och jag tar min första seger, äntligen!
2-0.


Match 4 vs Mikael Mathiasson

Marshalls lek:
BR Reanimator

Booster Draft / Turneringsspil

Av: dojanovich
10:29, 15/9 -20

dojanovich kommenterer:
Mikael LordProtector Mathiasson spelade BR Reanimator i Kub-VM X - Corona Rotisserie, Vänersborg 1/8 - 2020
Kategori: Turneringsspil
Format: Booster DraftStørrelse: 41 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
12094,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]247422[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


G1- Chanslös på en T1 Entomb, T2 Animate Dead och Griselbrand.
0-1.

G2 - Jag tvingas mulla till 5. Håller land, Ancestral Vision, Baleful Strix, Oko och Ashiok, Nightmare Weaver. Lyckas ändå ta mig in i matchen trots underläget, Ashiok börjar skalpera leken och jag hoppas på att hitta något stort från Marshalls libba som jag kan slänga in. Men Marshall får till slut in Vilis, Broker of Blood och då är det kört.
0-2.


Match 5 vs Rickard Schrewelius

Rickards lek:
MUD

Booster Draft / Turneringsspil

Av: dojanovich
01:13, 15/9 -20

dojanovich kommenterer:
Richard IronJack Schrewelius spelade MUD i Kub-VM X - Corona Rotisserie, Vänersborg 1/8 - 2020
Kategori: Turneringsspil
Format: Booster DraftStørrelse: 42 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
6421,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]247421[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


G1 - T3 lägger jag Karn, Scion of Urza tack vare Simic Signet. Turen efter resolvar jag Tinker in i Sphinx of the Steel Wind. Skruven svarar med Ensnaring Bridge. Jag har Vampiric Tutor för att hitta det jag behöver för min kombo i slutet av hans tur. I min main phase lägger jag 2x Agonizing Remorse för att kika på hans hand och förvissar mig om att kusten är klar för Laboratory Maniac och Demonic Consultation.
1-0.

G2 - T1 Med Divest plockar jag Skruvens potentiella T2 Tangle Wire. På min T2 får jag återigen in 2x Agonizing Remorse via Double Stroke, jag rippar hans hand och Skruven kan bara skratta och svära litegrann (det är ju ändå kub vi lirar). Kusten är således klar för Lab Man och Demonic igen. GG.
2-0.


Match 6 vs Erik Sjöberg

Blajbans lek:
UW Arcane Savant-Combo

Booster Draft / Turneringsspil

Av: dojanovich
23:27, 14/9 -20

dojanovich kommenterer:
Erik blajban Sjöberg spelade UW Arcane Savant-Kombo i Kub-VM X - Corona Rotisserie, Vänersborg 1/8 - 2020

CONSPIRACYS:
Immediate Action
Iterative Analysis
Summoner's Bond

*Quasiduplicate är exilad med Arcane Savant

*Arcane Savant är vald till Immediate Action

*Stonecoil Serpent och Arcane Savant är valda till Summoner's Bond
Kategori: Turneringsspil
Format: Booster DraftStørrelse: 43 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
29298,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]247417[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


G1 - Blajban har under dagen seglat upp som en av favoriterna att ta hem pokalen. Han har en ruskigt potent lek i och med Black Lotus och flera sätt att leta upp Arcane Savant som äntrar slagfältet och castar en kopia av Quasiduplicate vilket gör att hans Savant förökas i oändlighet och passande nog får alla Savanter haste tack vare Immediate Action! Hängde ni med på den?
Matchen då? Jo. Jag får ändå in Inkwell Leviathan via Tinker T3, men Blajban ser alltför cool ut där han sitter mitt emot mig och mysbläddrar bland sina kort på hand. Och mycket riktigt har han Black Lotus och lyckas fuska in Arcane Savant via Stonecoil Serpent som han lägger för noll, tack vare den eminenta conspiracyn Summoner’s Bond så har han Stonecoil Serpent och Arcane Savant parade och för söka upp den ene av dem när han resolvar den andre. Bara i kub mina damer och herrar!
0-1.

G2 - Jag brädar in Red Elemental Blast och tänker att den ska stoppa inget annat än Blajbans Arcane Savant. Jag passar turen med Jace, Wielder of Mysteries i spel och endast en röd mana uppe. Då försöker Blajban gå loss med Arcane Savant, men SMACK, vad gött det känns att vrida det där berget och lägga blasten i Savanten och turen därpå kan jag gå för seger via min kombo!
1-1.

G3 - Mina chanser var små, men här hade jag chansen kände jag, då jag lyckades Agonizing Remorsea två av hans kombosökare (Trinket Mage + Ranger-Captain of Eos), med Pithing Needle lyckades jag neutralisera hans Jace, the Mind Sculptor och med min Ashiok, Nightmare Weaver lyckades jag exila hans Recruiter of the Guard från toppen av libban. Tyvärr lyckades han ändå dra Stonecoil Serpent och hittade sedan Savanten. Nääära.
1-2.


Match 7 vs Jesper Berntsson

Ta gärna en minut och betrakta och beundra Jespers lek. Jag blir alltid imponerad över hur Jesper hittar små subtila men väldigt kraftfulla interaktioner i kort som i vakuum kanske inte är så starka!

Jespers lek:
Mardu Zirda/Muzzio's Combobox

Booster Draft / Turneringsspil

Av: dojanovich
10:42, 15/9 -20

dojanovich kommenterer:
Jesper yespair Berntsson spelade Mardu Zirda/Muzzio's Combobox i Kub-VM X - Corona Rotisserie, Vänersborg 1/8 - 2020

COMPANION:
Zirda, the Dawnwaker

CONSPIRACYS:
Muzzio's Preparations
Power Play
Unexpected Potential

*Muzzio's Preparations nämner Glen Elendra Archmage

*Unexpected Potential nämner Zirda, the Dawnwaker
Kategori: Turneringsspil
Format: Booster DraftStørrelse: 44 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
5859,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]247423[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


Här har minnet suddats ut pga frustration över hur jobbiga Glen Elendra Archmage + Muzzio's Preparations är tillsammans.
Jag hade Jesper på fall i Game 3, men han lyckades vända på steken och säkra en match om tredjeplatsen mot Bagge.
1-2.


FINALMATCH - Erik Sjöberg vs Erik Sundberg

Att spela med Contract from Below är onekligen både läskigt och tillfredsställlande, fram till finalen har Sundberg bland annat lyckats bli av med Yawgmoth's Will och Diabolical Salvation via ante på kontraktet. Två av de viktigaste spellsen i leken för Sundberg. Blajban har under dagen seglat upp som storfavorit. Tre spelare stod på 6-1 efter swissen. Blajban, Sundberg och Jesper. De två förstnämnda hade bäst split och fick därmed spela final. I match om tredjeplats möttes Jesper och Bagge, där Bagge lyckades utmanövrera Jesper och ta hem bronset med sin Bant-lek.
I finalen var det hela tiden spännande om huruvida Blajban kunde komma genom Sundbergs kontringssköldar och resolva sin kombo. Tyvärr minns jag inte finalen så bra, pga en lång dag och att man bara ville sitta som åskådare för den sista matchen.
Men Erik Sundberg fick i alla fall efter 2-1 mot Erik Sjöberg stå som segrare för tredje gången i sin karriär i Kub-VM. Han får därmed lyfta pokalen och signera ett basic land. Blajbans magnifika Black Lotus-lek med i formatet tokbrutna Arcane Savant, fick till slut se sig besegrad mot Sundbergs ”HEEELT BRUTNA” Ral's Vanguard och Contract from Below. Dessutom med Mox Jet ospelad i sideboard (!).

Sundbergs lek:
Grixis Ral's Faust a lá Sundberg

Booster Draft / Turneringsspil

Av: dojanovich
18:20, 14/9 -20

dojanovich kommenterer:
Erik_Sundbergs vinnarlek från Kub-VM X Corona-Rotisserie, Vänersborg 1/8 - 2020OBS! 1 st Island representerar 1 st Diabolical Salvation (https://scryfall.com/card/htr17/1/diabolical-salvation)
Kategori: Turneringsspil
Format: Booster DraftStørrelse: 40 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
7355,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]247411[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


Grattis till Erik Sundberg och tack till alla deltagare för en fantastisk upplevelse. Vi skrev historia tillsammans!
Nästa VM äger rum i november och platserna är redan fyllda. Då kommer det vankas vanlig draft igen.


FINAL STANDINGS
1. Erik Sundberg, Grixis spells
2. Erik Sjöberg, Azorius kontroll
3. Ulrik Jakobsson, Bant midrange
4. Jesper Berntsson, Mardu combo
5. Martin Johansson, Green ramp
6. Magnus Andersson, 5 cc Conspiracy aggro
7. Pär Åkerström, Izzet Kiki/Twin
8. Felix Lensing, Jeskai control
9. Mikael Mathiasson, Rakdos reanimator
10. Kenneth Hallsten, Dimir LabMan-combo
11. Niklas Werner, Izzet control
12. Felix Stark, Esper Opposition
13. Rickard Schrewelius, MUD
DNS. Tim Dhejne, Blue midrange
DNS. Christopher Höglind, Grixis artifacts
DNS. Thommy Christensson, Jund lands

Tack för att ni läste. Hoppas det var underhållande och hör gärna av er med frågor om kub, VM eller andra funderingar i kommentarsfältet!

Jag avslutar med ett citat från Tom LaPille, möjligtvis en av dem första kubdesignerna:

“Go make a cube, or at least convince someone else to. That cube will enhance your life and the lives of everyone else it touches.”

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

dojanovich

MEDLEM
Göteborg
Snurvel_ skrev 06:25, 21/10 -20
dojanovich skrev 08:24, 16/10 -20
Snurvel_ skrev 17:19, 12/10 -20 Mysig artikel!
Håller en fin balans mellan det personliga med lite glimtar från hur Magic varit en del av ditt liv och det rent ut sagt nördiga när man får nöjet att grotta ned sig i pick-ordningen.
Kul att läsa var det också, jag gillade hur du uppehöll lite suspense ”hur vinner denna kombolek?” och låta oss tänka själva några stycken för att sedan berätta det.

Förutom att det var spännande artikel vill jag också berömma initiativet att skapa en kub och arrangera relativt stora turneringar med den, Magic har några få fullblodsproffs som Joel och Elias, lite fler wannabes som mig som grindar för att spela en PT var femte år och så en drös köksbordare och FNMare. Alla har sin plats, men de som verkligen gör att spelet lever och låter oss vara en del av ett community är de som skapar events. Var hade vi annars spelat?

Tack för en nice artikel!

Tack för fina ord!
Och om du minns så var ju faktiskt du med och draftade den här kuben i Moffes kök när den fortfarande var i sin linda, samt sjukt obalanserad. Har lärt mig mycket sen dess och känner mig väldigt dedikerad till ”kubdesign” (utan att det ska låta pretentiöst) och framförallt som du säger, communityt! Tycker vi har en fantastisk community runt gänget som driver Alara Games i Trollhättan. Och jag har fått flera vänner för livet genom det här spelet. Samtidigt älskar jag att rigga turneringar och event så som detta, även om det är väldigt casual! Detta var min hyllning helt enkelt.

Ah!
Jag vill minnas att jag precis lyckades stjäla avgörande match, innan det blåsvarta gubblandet gned hem det till dig? Eller minns jag helt fel?

Minns inte alls själva spelandet! Helt sjukt om du gör det ju =) Det var du som vann iaf, och ja, jag spelade säkerligen Dimir eller Grixis redan då.
Läser dina artiklar med glädje också. Gillar särskilt din serie om ditt PPTQ-grind!

15:25:23, 21/10 -20
Snurvel_

REDAKSJON
Enskede
dojanovich skrev 08:24, 16/10 -20
Snurvel_ skrev 17:19, 12/10 -20 Mysig artikel!
Håller en fin balans mellan det personliga med lite glimtar från hur Magic varit en del av ditt liv och det rent ut sagt nördiga när man får nöjet att grotta ned sig i pick-ordningen.
Kul att läsa var det också, jag gillade hur du uppehöll lite suspense ”hur vinner denna kombolek?” och låta oss tänka själva några stycken för att sedan berätta det.

Förutom att det var spännande artikel vill jag också berömma initiativet att skapa en kub och arrangera relativt stora turneringar med den, Magic har några få fullblodsproffs som Joel och Elias, lite fler wannabes som mig som grindar för att spela en PT var femte år och så en drös köksbordare och FNMare. Alla har sin plats, men de som verkligen gör att spelet lever och låter oss vara en del av ett community är de som skapar events. Var hade vi annars spelat?

Tack för en nice artikel!

Tack för fina ord!
Och om du minns så var ju faktiskt du med och draftade den här kuben i Moffes kök när den fortfarande var i sin linda, samt sjukt obalanserad. Har lärt mig mycket sen dess och känner mig väldigt dedikerad till ”kubdesign” (utan att det ska låta pretentiöst) och framförallt som du säger, communityt! Tycker vi har en fantastisk community runt gänget som driver Alara Games i Trollhättan. Och jag har fått flera vänner för livet genom det här spelet. Samtidigt älskar jag att rigga turneringar och event så som detta, även om det är väldigt casual! Detta var min hyllning helt enkelt.

Ah!
Jag vill minnas att jag precis lyckades stjäla avgörande match, innan det blåsvarta gubblandet gned hem det till dig? Eller minns jag helt fel?

06:25:49, 21/10 -20
dojanovich

MEDLEM
Göteborg
Snurvel_ skrev 17:19, 12/10 -20 Mysig artikel!
Håller en fin balans mellan det personliga med lite glimtar från hur Magic varit en del av ditt liv och det rent ut sagt nördiga när man får nöjet att grotta ned sig i pick-ordningen.
Kul att läsa var det också, jag gillade hur du uppehöll lite suspense ”hur vinner denna kombolek?” och låta oss tänka själva några stycken för att sedan berätta det.

Förutom att det var spännande artikel vill jag också berömma initiativet att skapa en kub och arrangera relativt stora turneringar med den, Magic har några få fullblodsproffs som Joel och Elias, lite fler wannabes som mig som grindar för att spela en PT var femte år och så en drös köksbordare och FNMare. Alla har sin plats, men de som verkligen gör att spelet lever och låter oss vara en del av ett community är de som skapar events. Var hade vi annars spelat?

Tack för en nice artikel!

Tack för fina ord!
Och om du minns så var ju faktiskt du med och draftade den här kuben i Moffes kök när den fortfarande var i sin linda, samt sjukt obalanserad. Har lärt mig mycket sen dess och känner mig väldigt dedikerad till ”kubdesign” (utan att det ska låta pretentiöst) och framförallt som du säger, communityt! Tycker vi har en fantastisk community runt gänget som driver Alara Games i Trollhättan. Och jag har fått flera vänner för livet genom det här spelet. Samtidigt älskar jag att rigga turneringar och event så som detta, även om det är väldigt casual! Detta var min hyllning helt enkelt.

08:24:28, 16/10 -20
Oppdatert: 08:26:22, 16/10 -20
Snurvel_

REDAKSJON
Enskede
Mysig artikel!
Håller en fin balans mellan det personliga med lite glimtar från hur Magic varit en del av ditt liv och det rent ut sagt nördiga när man får nöjet att grotta ned sig i pick-ordningen.
Kul att läsa var det också, jag gillade hur du uppehöll lite suspense ”hur vinner denna kombolek?” och låta oss tänka själva några stycken för att sedan berätta det.

Förutom att det var spännande artikel vill jag också berömma initiativet att skapa en kub och arrangera relativt stora turneringar med den, Magic har några få fullblodsproffs som Joel och Elias, lite fler wannabes som mig som grindar för att spela en PT var femte år och så en drös köksbordare och FNMare. Alla har sin plats, men de som verkligen gör att spelet lever och låter oss vara en del av ett community är de som skapar events. Var hade vi annars spelat?

Tack för en nice artikel!

17:19:01, 12/10 -20
Niklashw

MEDLEM
Vänersborg
Så gött

02:07:43, 6/10 -20
dojanovich

MEDLEM
Göteborg
@Motz4 :
Jag har min kub i olika "moduler" en färgplupp innanför sleeven avgör vilken kubstorlek den tillhör, 360/450/540... osv.
Detta var första gången vi spelade med så stor kub eftersom vi körde en rotisseriedraft. I vanliga fall kör vi med 765-kuben eftersom vi alltid är 16 personer när vi ses och spelar, så det går fort att blanda när vi hjälps åt. Jag brukar bara sätta på kaffet och sen är det klart typ :)

19:41:17, 2/10 -20
Motz4

MEDLEM
dojanovich skrev 20:07, 1/10 -20
214 skrev 05:58, 1/10 -20 Vi har kört Rochester draft några gånger nu, största anledningen är att det är en sådan sjuk fördel att sitta 1a eller 8a i rotisserie draft när man får picka bland alla magickort som finns. Framför allt personen på 8e plats får välja 2 powerkort i rad, men både ettan och åttan kan plocka tvåkortscombos som ingen annan kan interagera med i draften, detta blir väldigt orättvist.


https://mtg.gamepedia.com/Rotisserie_Draft

https://mtg.gamepedia.com/Rochester_Draft

Feedbacken från den här draften var väl att powern jämnades ut i och med att vi var 16 personer istället för 8, men helt klart upplevdes det som en fördel att sitta närmare kanten. Dock satt vinnaren av draften i mitten. Jag tror att man definitivt fick anpassa sina picks kring hur man satt positionerad. Kiki-kombon hade aldrig kunnat byggas av en spelare i mitten till exempel.
Sen tyckte många att det var kul med att det var begränsat till 1485 kort att välja mellan. Allt var dessutom sleevat och klart så kortlogistiken blev aldrig ett huvudbry som det oftast blir om man kör en rotisserie på alla korten i magics historia!

Rochester verkar jävligt skoj. Enda nackdelen är att det tar lång tid att drafta kanske?

Kub är helt klart det roligaste formatet tycker jag, man slipper bli grinig över att Kort som Oko, Uro, T3feri. Något som jag upplever att det finns en frustration över inom andra format.

"Man slipper bli grining... oko, uro osv"

Haha, vi blir griniga av i alla fall av Oko, TNN m.m. och valt att plocka bort dem ur kuben. Men det är samtidigt det som gör kub så attraktivt - att det kan anpassas efter spelarnas behov, variationsrikedomen är fenomenal! Vi försöker bygga en kub med mer rättvisa matcher. Innebär att vi uteslutit p9 m.m.


Kub med 1400 kort verkar jobbigt att blanda f.ö. Hur gör ni det smidigast?

11:09:58, 2/10 -20
Oppdatert: 12:46:24, 2/10 -20
nargluj

MEDLEM
Älvängen
Håller med om att det är gött att kunna forma sitt eget mini-format med sitt kubande.

00:44:11, 2/10 -20
dojanovich

MEDLEM
Göteborg
214 skrev 05:58, 1/10 -20 Vi har kört Rochester draft några gånger nu, största anledningen är att det är en sådan sjuk fördel att sitta 1a eller 8a i rotisserie draft när man får picka bland alla magickort som finns. Framför allt personen på 8e plats får välja 2 powerkort i rad, men både ettan och åttan kan plocka tvåkortscombos som ingen annan kan interagera med i draften, detta blir väldigt orättvist.


https://mtg.gamepedia.com/Rotisserie_Draft

https://mtg.gamepedia.com/Rochester_Draft

Feedbacken från den här draften var väl att powern jämnades ut i och med att vi var 16 personer istället för 8, men helt klart upplevdes det som en fördel att sitta närmare kanten. Dock satt vinnaren av draften i mitten. Jag tror att man definitivt fick anpassa sina picks kring hur man satt positionerad. Kiki-kombon hade aldrig kunnat byggas av en spelare i mitten till exempel.
Sen tyckte många att det var kul med att det var begränsat till 1485 kort att välja mellan. Allt var dessutom sleevat och klart så kortlogistiken blev aldrig ett huvudbry som det oftast blir om man kör en rotisserie på alla korten i magics historia!

Rochester verkar jävligt skoj. Enda nackdelen är att det tar lång tid att drafta kanske?

Kub är helt klart det roligaste formatet tycker jag, man slipper bli grinig över att Kort som Oko, Uro, T3feri. Något som jag upplever att det finns en frustration över inom andra format.

20:07:20, 1/10 -20
214

MEDLEM
Vi har kört Rochester draft några gånger nu, största anledningen är att det är en sådan sjuk fördel att sitta 1a eller 8a i rotisserie draft när man får picka bland alla magickort som finns. Framför allt personen på 8e plats får välja 2 powerkort i rad, men både ettan och åttan kan plocka tvåkortscombos som ingen annan kan interagera med i draften, detta blir väldigt orättvist.


https://mtg.gamepedia.com/Rotisserie_Draft

https://mtg.gamepedia.com/Rochester_Draft

05:58:31, 1/10 -20
Motz4

MEDLEM
Kub bästa formatet.

06:58:36, 30/9 -20
nargluj

MEDLEM
Älvängen
dojanovich skrev 14:23, 29/9 -20
nargluj skrev 13:52, 28/9 -20 Låter gött! Blir sugen på att komma upp och lira lite, kanske ta med min kub också.

Absolut ska du det! Vill du ha invite nästa gång vi har plats över? :)

Låter inte fel. :)

20:22:37, 29/9 -20
dojanovich

MEDLEM
Göteborg
nargluj skrev 13:52, 28/9 -20 Låter gött! Blir sugen på att komma upp och lira lite, kanske ta med min kub också.

Absolut ska du det! Vill du ha invite nästa gång vi har plats över? :)

14:23:47, 29/9 -20
Erik_Sundberg

MEDLEM
Vänersborg

#19 PT Points Yearly
Sajkobeer skrev 11:08, 28/9 -20 VM i kubdraft alltså. Anspråkslös titel :)

VM = Vänersborgsmästerskapet

19:01:24, 28/9 -20
Erik_Sundberg

MEDLEM
Vänersborg

#19 PT Points Yearly
Fantastiskt arrangemang. All ära åt Kenneth och Ral's Vanguard.

16:58:07, 28/9 -20
nargluj

MEDLEM
Älvängen
Låter gött! Blir sugen på att komma upp och lira lite, kanske ta med min kub också.

13:52:44, 28/9 -20
blajban

MEDLEM
Göteborg
"för att få draften att smidigt rulla på i bakgrunden av våra vardagsliv".

Kan säga att draften snabbt blev huvudsaken medan resten av vardagen förpassades till bakgrunden :)

Tack som fasen för övrigt. Var en underbar upplevelse!

11:55:05, 28/9 -20
Oppdatert: 11:56:45, 28/9 -20
aginamist

MEDLEM
VM i kubdraft utan att spela med en kub, imponerande!

11:51:53, 28/9 -20
Sajkobeer

REDAKSJON
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Lund
VM i kubdraft alltså. Anspråkslös titel :)

11:08:31, 28/9 -20
  Zendikar Rising! Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!