Magic the Gathering
Magic the Gathering2973 medlemmer 18 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1824 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

Diverse
Guildgates och det hemliga meddelandet
Via svenskamagic.com

I en del kort från planeten Ravnica så finns det ett hemligt meddelande. När jag läste om det så blev jag själv förbryllad och trodde knappt på det. Jag fick ta fram mina pärmar och började själv studera korten och visst fanns det ett hemligt meddelande som jag helt hade missat! Nu ska jag med lite guidning hjälpa er att själva hitta koden samt dechiffrera den!

av duperhasse
09:10, 17/8 -20
läst 2829 ggr.
Skriv ut artikkel
20 kommentarer

Guildgates och det hemliga meddelandet!

I en del kort från planeten Ravnica så finns det ett hemligt meddelande. När jag läste om det så blev jag själv förbryllad och trodde knappt på det. Jag fick ta fram mina pärmar och började själv studera korten och visst fanns det ett hemligt meddelande som jag helt hade missat! Nu ska jag med lite guidning hjälpa er att själva hitta koden samt dechiffrera den!

Jag kommer att dela in historien i stycken. Jag kommer att tydligt skriva när det kommer en SPOILER VARNING. Vill du bara läsa och ta del av det fantastiska hemliga meddelandet så är det bara att läsa hela artikeln. Men vill du själv försöka att hitta koden och lösa den så ska du undvika att trycka på spoilerna. För att ge alla en möjlighet att lösa den så ber jag er att inte spoila något som kommentar till artikeln.

Observera att korten ni kommer att läsa om har tryckts om flera gånger och det hemliga meddelandet syns inte om ni tittar på fel utgåva.

Låt oss börja!

Bakgrund
Ni är säkert väl bekanta med planeten Ravnica. Vi har rätt nyligen besökt planeten i seten Guilds of Ravnica och Ravnica Allegiance men nu ska vi backa bandet ännu längre tillbaks till Return to Ravnica, Gatecrash och Dragons Maze.

Som ni säkert känner till så finns det tio olika guilds på Ravnica och varje guild bemästrar två olika färger av mana. Eftersom de bemästrat olika färger så har de format olika kulturer och färdigheter. Vi har exempelvis det rödvita guildet Boros som upprätthåller ordningen på Ravnica. Det finns en uråldrig pakt mellan alla guilds som kallas för Guildpact. Men om denna pakt upplöses så blir det återigen strid på Ravnica. Vi ska dock inte fokusera på striderna utan vi ska studera arkitektur.

Varje guild har sin egen gate och denna guildgate är ingången till deras territorium. Dessa guildgates har avbildats i de olika seten under åren, oftast genom olika vinklar. Tittar vi exempelvis på Boros Guildgate så syns det tydligt att det är samma gate som är avbildat men på olika avstånd.

Boros GuildgateBoros Guildgate

Här nedan ser ni två kort av alla tio olika guildgates, dvs totalt 20 olika kort. På dessa kort finns det ett hemligt meddelande. Kan du hitta det? Du får ingen mer hjälp än vetskapen om att på dessa kort döljer sig ett hemligt meddelande! Fortsätter du läsa under korten så kommer jag att avslöja nästa ledtråd utifall du fastnar. Lycka till!

Boros GuildgateDimir Guildgate
Gruul GuildgateOrzhov Guildgate
Simic GuildgateAzorius Guildgate
Golgari GuildgateIzzet Guildgate
Rakdos GuildgateSelesnya Guildgate
Azorius GuildgateBoros Guildgate
Dimir GuildgateGolgari Guildgate
Gruul GuildgateIzzet Guildgate
Orzhov GuildgateRakdos Guildgate
Selesnya GuildgateSimic GuildgateTycker du bara att det ser ut som 20 st länder? Tycker du inte att det finns något hemligt meddelande?

Spoiler:

Om vi bara tittar på två olika kort, en från Gatecrash som innehåller delar av meddelandet och sen en reprint som inte innehåller meddelandet. Vad är det för skillnad? Det är lite som den gamla hederliga leken, ”finn fem fel”, fast nu är det inte just fem fel vi ska hitta. Titta noga på nedanstående kort och se om du kan se skillnaden.

Gruul GuildgateGruul Guildgate

Om du har tittat noga på flavortexten på kortet från Gatecrash (den som ser ut som en port) så ser du att en del bokstäver är upphöjda, exempelvis bokstaven ”l” i ordet ”leave”, eller bokstaven ”a” i ”shackles” eller bokstaven ”h” i ”behind”. Nu vet du precis vad du ska leta efter! Titta nu på alla korten igen och se om du kan utläsa det hemliga meddelandet.


Om du har gått igenom alla 20 olika kort så ska du ha fått ihop följande bokstäver:Spoiler:

theg ildr auos avfn iwc idll Rest oaye cheo Treu hnls sthm earn zeis pool vesd ndta hgei ldac utreb


Nu har du alla bokstäver i det hemliga meddelandet men du måste ändra ordningen på bokstäverna för att skapa en 17 ord lång mening. Notera att det finns två versaler bland bokstäverna. Det kan först verka omöjligt men det är det inte. Se det hela som en tankenöt eller som en labyrint som ska lösas.

I nästa spoiler återfinns svaret vad hela meningen blir så läs inte vidare om du vill försöka lösa det själv.Spoiler:

Det hemliga meddelandet lyder:

”The guilds of Ravnica will destroy each other unless the maze is solved and the guildpact reborn”.


Det finns nämligen en gigantisk labyrint i Ravnica och slutet på labyrinten finns med på kortet Maze’s End. På kortet står det att om man kontrollerar tio gates med olika namn så vinner man. Eftersom alla guildgates är ihopkopplade med labyrinten så blir det logiskt att den som har koll på dess alla ingångar även kommer klara labyrinten. Labyrinten beskrivs i trailern till Dragon’s Maze. Den första att klara labyrinten var Jace och han blev då belönad av draken Niv-Mizzet att få återupprätta guildpacten och ena alla guilds. Vilket framgår av kortet ”Jace, the Living Guildpact". Men det är en helt annan historia!

MazeJace, the Living Guildpact


Hoppas du uppskattade denna roliga detalj i den underbara MtG loren.

Må ditt nästa kort vara en bomb!

/Markus Hansson aka duperhasse

Pennybridgemagic

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

Flykickfrank

NYKOMMER
Bromma
Nice! Riktigt kul läsning.

08:45:15, 16/9 -20
mabe

MEDLEM
Västerås
Kul - tack! :)

23:54:22, 30/8 -20
Suzolid

HEDERSMEDLEM
Norrköping
Nice! =D

08:55:27, 26/8 -20
latsblaster

HEDERSMEDLEM
Tack så mycket!

21:16:49, 19/8 -20
duperhasse

MEDLEM
Örebro
Kul att några av er uppskattade det hela :)

09:29:09, 19/8 -20
Butiken

REDAKSJON
Göteborg
Alltid lär man sig något nytt, tycker det är kul med lite påskägg.

Butiken // Flax

15:47:57, 18/8 -20
GTO

MEDLEM
Ljungskile
Riktigt bra gjort+ hade ingen some helst aning om detta!

13:18:33, 18/8 -20
Iniovan

MEDLEM
Göteborg
Kul :)

14:03:56, 17/8 -20
Freiden

FSVM - LEDAMOT
Uppsala
Ja det minns jag! Kommer inte ihåg om det var någon ledtråd på pre-releaseerna, om en kompis listade ut det eller om wizards skrev ut det. Noterade definitivt de olika bokstäverna och tyckte det var märkligt. Folk spelade ju guild-gate lekar.

13:14:22, 17/8 -20
Oppdatert: 13:17:24, 17/8 -20
mg

MEDLEM
Oslo
Riktigt kul, detta hade jag missat helt :D

12:07:09, 17/8 -20
  Zendikar Rising! Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!