Magic the Gathering
Magic the Gathering2787 medlemmer 22 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1792 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

Turnering
En sammanfattning av Magic på Calcon 2018
Via svenskamagic.com

Här kommer en sammanfattning av Calcon 2018 och all Magic som spelades där! Det var minst sagt ett lyckat event och jag kan meddela att vi slog alla tidigare rekord utan större svårighet! Jag väljer att plocka ut godbitarna och avslutar sen med de funderingar som finns inför Calcon 2019 (det gäller att planera i tid!).

av Binkabi
10:54, 8/3 -18
läst 4280 ggr.
Skriv ut artikkel
5 kommentarer

Fredag

Inför årets konvent kändes det hela väldigt bra. En god planering i botten, gott om priser, domare och ett gäng hängivna arrangörer får anses vara en stabil utgångspunkt åtminstone! Tyvärr stötte vi på stora problem redan innan första eventet gick igång. Först upptäckte vi att ett av rummen som hittills varit till vårt förfogande skulle numera användas för brädspel. Efter det visade det sig att den del där vi har våra main events var under renovering, men det skulle enligt löfte vara städat och klart 15.00. Gott om tid att plocka fram bord till 18.00 med andra ord! Det stod dock snart klart att det inte var någon risk att det skulle vara färdigt 15.00, snarare 17.00, vilket satte stor press på oss att få iordning allt i tid. Lyckligtvis hann vi precis och vår Modern FNM kunde starta som planerat. Vår uppskattning var 10-12 deltagare, när vi startade var vi 23 spelare! Efter 5 rundor swiss stod Viktor vigo Olsson som segrare med sin UW kontroll (feat Jace, the Mind Sculptor, första legala dagen idag!). Grattis till dig och en hög med Starpoints!Lördag

Lördagen blev väldigt intensiv. Arrangör August vampiric_ninja Undin skulle demonstrera sitt spel “Nattens varelser” och vår domare David duddelutten Calås skulle iväg eftersom han fyllde år, vilket lämnade ett tunnt lag att sköta eventsen. Hur som helst kämpade vi på för att få igång de första eventsen i tid. Commander gick igång med 6 deltagare som skulle göra upp om förstaplatsen i två olika podder. De bästa från varje pod skapade en ny finalpod där den slutgiltiga vinnaren skulle koras. Modern drog också igång med… 41 deltagare! Det innebar 6 rundor swiss + Top 8, något som skulle bli grymt tufft att få till innan nästa mainevent. Medan rundorna flöt på laddade vi om för att köra igång Vintage och draft vid 13.00. Draften gick igång med 10 spelare och Vintage gav sig av med 12 stycken! Som arrangör blev det minst sagt svettigt att hålla koll på allt! Alla events höll tidschemat och Legacy och Tiny Leaders kunde köra igång med endast 15 minuters försening. Vinnaren av EDH-turneringen blev Robin Ottosson som plockade hem en valfri Commander 2017-lek och vinnaren av Modern blev Martin Lund som tog ner allt med Mardu Pyromancer, gratulerar! Vintage togs hem av den obesegrade Joakim Jokemon Jansson, starkt jobbat!

Leklistor för Modern top 8 hittar ni här.

TIll legacyn dök 26 spelare upp för att slåss om den legendariska målningen av Jesper Myrfors. Det blev en riktig nagelbitare och var spännande ända in till sista kortet! Till Tiny Leaders anmälde sig 8 spelare och en god blandning av ledare stod att finna! Inför sista rundan skulle arrangör August och hans Chandra, Fire of Kaladesh ta sig an Axel Elowson som spelade med Kami of the Crescent Moon med planen att milla ut sina motståndare. Efter en tuff batalj återstod dock enbart en pyrande hög av aska och August tog hem en valfri Commander 2017 eller 2015 lek! I legacy-turneringen visade det sig att, på grund av en del draws under rundorna, var många tvungna att spela sista rundan för att knipa de sista platserna för top 8:an. Till slut stod finalen mellan Erik Björnholm och Dennis Jhonzsy Johansson (den enda som kom in på 9 poäng!) där Infect skulle ta sig an en vältweekad BUG-lista. Det hela avgjordes när en Sylvan Library från Erik oskadliggjordes av den nesliga Leovold, Emissary of Trest och Dennis kunde segla iväg med ett stort övertag och gjorde processen kort med sin motståndare. Grattis till Dennis Jhonzsy Johansson och se till att hitta en bra plats för ditt för förstapris!

Leklistor för Legacy top 8 hittar ni här.

Vid 20.00 startade vår sista turnering, en avslappnande Pauper-batalj. 5 spelare gjorde upp om boosters, promos och ära! Tillslut stod Robin Magicrobin Olsson som spelade med en av våra lånelekar, en mäktig variant av RW Heroic. Grattis och hoppas att du rippade både storhet och berömmelse!

Avslutning

Årets konvent blev väldigt lyckat och som arrangör kan man inte känna sig annat än mycket nöjd. Vi lyckades hålla vårt tidsschema (nåja, nästan i alla fall) trots ett mycket högre deltagarantal än beräknat och de som var med och spelade verkade också nöjda med konventet. TIll nästa år ska vi utveckla oss ännu mer! Vi kommer att ha 2 olika stationer för turneringar, en riktad mot main events och en riktad mot side events. Vi kommer också att trycka upp programblad med turneringsinfo och starttider (återigen var det folk som missade turneringar för att de tagit fel på tid…) och funderingar finns på att ordna något konstverk även till Modern-turneringen, då i stil med någon staple eller liknande. Tavlan till Legacyn fick mycket positiv respons så vi tänker fortsätta med sånt i fortsättningen också!

Det var allt, vi tackar för oss här från Kalmar och hoppas att många väljer att besöka oss 2019!


 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

Sajkobeer

REDAKSJON
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Lund
Fler av dessa sammanfattningar borde komma efter konvent. Riktmärket borde vara efter Champs sammanfattning av BSK 2003.
https://www.svenskamagic.com/artiklar/index.php?ID=129

12:35:29, 3/4 -18
Jhonzsy

MEDLEM
Kalmar
Tack för ett mycket bra arrangemang :)

15:19:20, 12/3 -18
Binkabi

REDAKSJON
Kalmar
Hittills har vi inte fått hålla arr på söndagen! Men nu verkade det som att man kunde ha något om man var klar till 11–12 ungefär!

15:24:22, 8/3 -18
Choper

DOMMER L2
REDAKSJON
Skövde
Låter fett nice :)

13:30:35, 8/3 -18
Sajkobeer

REDAKSJON
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Lund
Riktigt nice. Alltid kul med deltagarrekord!

De speciella priserna är verkligen något unikt som ni bör fortsätta med. Den stora frågan är väl varför det ska krocka så mycket på lördagen och det samtidigt är noll events på söndagen?

11:10:03, 8/3 -18
  Ravnica Allegiance! Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!