Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 5 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1895 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

Diverse [EDH]
Commander 2015 preview: Righteous Confluence

Av og til vil du skape problemer, andre ganger vil du løse dem. Noen ganger vil du bare ikke dø.

av Romadeus
13:26, 5/11 -15
läst 4150 ggr.
Skriv ut artikkel
0 kommentarer

Ett av de viktigste spørsmålene du kan stille deg selv, både når du bygger decks og når du spiller, er «hvor aggressiv skal jeg være?» Hvis svaret er «temmelig aggressiv» vil du være mer interessert i kort som skaper problemer for motspilleren din og mindre interessert i kort som løser problemer for deg selv. Å feilvurdere sin rolle i et spill vil ofte være fatalt; å tro at du kan holde tritt med en deck som i virkeligheten er raskere enn deg er en oppskrift på katastrofe.

I Commander er problemstillingen den samme, men aggressive decks er generelt sett ikke en faktor i formatet. Det fins unntak, men det vil antagelig være mer hensiktsmessig å omformulere spørsmålet litt; hvis du ikke spiller en kontrolldeck er det langt mer sannsynlig at du vil vinne ved en eller annen form for combo. Resultatet er uansett det samme; du er enten interessert i å vinne raskt eller vinne trygt. Men et mer hjelpsomt spørsmål å stille seg selv er nok «vil jeg være proaktiv eller reaktiv?»

Archetype of AggressionEn proaktiv deck vil ta initiativet og legge press på de andre spillerne, enten ved å spille dyr som angriper eller ved å spille noe annet de må reagere på for ikke å tape. En reaktiv deck vil spille defensivt til den føler seg trygg, for så å avslutte spillet på sin foretrukne måte. De fleste decks har elementer fra begge kategorier og må derfor vurdere sin rolle på nytt innimellom; de færreste hører til ytterpunktene hvor de alltid har den samme rollen uansett situasjon.

Problemet ved å være reaktiv, spesielt i et så bredt format som Commander, er todelt. For det første er det så mange potensielle problemer der ute at du aldri kan være forberedt på alt. Før eller siden kommer noen med en combo som ikke bryr seg om dine kontringer, uendelig kopierbare Krosan Grips eller Supreme Verdicts. Det andre problemet er at det kan være fryktelig vanskelig å beholde kontrollen over et spill. Så snart du har stabilisert situasjonen vil du vinne så raskt som mulig, men når decken din er full av reaktive kort kan det være vrient, spesielt hvis Commanderen din er valgt etter andre kriterier.

Dette er mye av grunnen til at kort som Flametongue Kavu, Woodfall Primus og Draining Whelk er såpass populære i formatet. De gir deg et svar og en klokke i ett og samme kort, noe som lar deg legge press på motspillerne dine uten å kaste bort deckplass på kort som ikke gjør noe før du er klar til å vinne.

Ashen RiderProaktive decks har det samme problemet, bare motsatt; hvis de spiller for mange reaktive kort blir de bare dårligere utgaver av reaktive decks; hvis de spiller for få er de hjelpeløse så snart de møter noen som kan vinne raskere enn dem. Ett enkelt eksemplar av Shriekmaw, Kor Sanctifiers eller Duplicant kan utgjøre en enorm forskjell.

Så, hva kan vi by på i dag? Se for deg at motspilleren din har følgende kort i spill: Cast Through Time, Doubling Season, Courser of Kruphix og Purphoros, God of the Forge. På toppen av decken hans ligger Army of the Damned. Du må trekke noe bra.

Eller kanskje du har en dødelig Deep-Sea Kraken som kommer av Suspend neste tur, men du er på knappe ti liv mot en motspiller som slår for tjue i mellomtiden.

Kanskje du bare vil ha noe å angripe med, men noen tok commanderen din med Mind Control, og decken din er full av reaktive kort.

Er det ikke greit å vite at det fins et kort i Commander 2015 som kan løse alle de problemene?




Spoiler:



Så, kommer jeg til å se dette kortet på den andre siden av Commander-bordet en dag?

Gunnar Olai


BELØNNET! Denne artikkelen ble belønnet med 75 kreditter . Gratulerer Romadeus! Vil du også skrive for NorskeMagic og ha sjansen til å vinne kreditter? Upload din artikel her på sitet.

 

Artikkel-tilbakemelding

Ingen har kommentert "Commander 2015 preview: Righteous Confluence" enda.


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

  Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!