Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 6 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1895 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

Turnering [Legacy]
Turneringsrapport Oslo Escape 01-02-15

Søndag 01. februar var det på tide med Legacy igjen. Jeg har spilt minimalt siden sist turnering som var i Drammen 16. November (Rapport her).

Siden den gang har Treasure Cruise blitt banned (hvilket jeg også hadde forventet), så jeg måtte gjøre endringer på decket. Utgangspunktet var UR Landstill, så det var naturlig å se på Standstill som en draw engine igjen. Standstill krever å bygges rundt, man må litt "action" som man kan gjøre mens Standstill er i bordet. Det tradisjonelle er manlands (først og fremst Mishra's Factory) og Wastelands. Jeg la i tillegg til Sensei's Divining Top. Motargumentet mot den er at det blir få blå kort i decket til Force of Will hvis man spiller den over Ponder. I min liste opplevde jeg ikke det som noe problem da jeg spiller mer counters og Snapcaster Mages enn det som er normalt.
Jeg fikk testet et par spill på Cockatrice og justert litt på sideboard før det bar av gårde til turnering.

av NilsH
12:30, 20/2 -15
läst 3586 ggr.
Skriv ut artikkel
0 Kommentarer

Grixis Landstill

Legacy / Turneringsspil

Av: NilsH
13:27, 19/2 -15

NilsH kommenterer:
- ingenting :( -
Kategori: Turneringsspil
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
37653,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]177591[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


Som dere ser er hovedtrekkene fra listen fra Drammen bevart. De største endringene er i sideboard, blant annet et par Counterbalance.

Det var 22 spillere som dukket opp for å sloss om heder, ære og Legacy staples.

Delver of SecretsNimble MongooseLightning Bolt

Runde 1 vs RUG Delver – Eivind

Eivind muller til 5 mens jeg holder Island, Waste, 2x FoW og 2 blå kort. Eivind har tur 1 Delver. Siden jeg kun har Island som blå kilde og ingen umiddelbare muligheter for å fjerne den så velger jeg å bruke FoW. Eivind har Daze… Hva nå? Skal jeg bruke den andre FoW og kun sitte igjen med Brainstorm, Island og Waste? Det frister lite så jeg lar være, og håper å finne et svar med Brainstorm. Jeg finner dessverre hverken svar til Delver eller mer mana de neste turene og taper fort til ett 3/2 insect.
Spill drar seg ut i et fryktlig langt spill. Jeg får drept Nimble Mongoose og Delver med Engineered Explosives "for value" to ganger og stabiliserer på 1 liv. Veien til seier er lang da jeg til enhver tid må ha svar til burn, men til slutt får jeg avsluttet spillet med Mishra og Snapcaster Mage.
Da vi var ferdig med spill 2 så var det tid i runden, så vi rakk aldri å starte siste spill.

0-0-1

SenseiCounterspellForce of Will

Runde 2 vs Miracles – Gøran

Feature match mot Gøran kan ses her:



Tradisjonelt er Standstill veldig bra mot control. Miracles er ikke et unntak, men man må være forsiktig når de har Sensei's Diving Top i spill og være oppmerksom på at de har creatures med flash.

1-0-1

Delver of SecretsDeathrite ShamanLightning Bolt

Runde 3 vs BURG Tempo – Jørgen
Stifle, Wasteland og Daze er en trio jeg ikke er veldig glad i å spille mot. Jørgen vet hvordan han skal få maks verdi fra disse kortene og jeg blir spist i to spill. Etter spillet får jeg tid til å reflektere over sideboard-planen. Spillet etter sideboard fungerte dårlig for meg, så jeg må finne på noe nytt hvis jeg skal vinne.

1-1-1

Entreat the AngelsPyroblastVenser, Shaper Savant

Runde 4 vs Miracles – Kim Olaf

Jeg er vel en av de få i rommet som er glad for å møte Miracles. Kim Olaf klarer å stjele spill 1 med Entreat. Heldigvis gikk det såpass kjapt at jeg fremdeles har mulighet til å hente meg inn hvis vi begge holder bra tempo. Jeg vinner spill 2 uten store begivenheter.
Spill 3 utvikler seg til å bli en skikkelig thriller. Det ropes tid når Kim Olaf er på 11 og jeg har Clique i bordet. Jeg har full kontrol med Counterbalance lock mot Venser, Shaper Savant og Kim Olafs 2 kort. Utfordringene er å finne noe som kan gi de siste skadene ned til 0. Clique kan slå for 9 over 3 runder, så jeg må finne en måte å gi de 2 siste skadene. Mine outs er Fire // Ice, Snapcaster Mage og Keranos, God of Storms. Jeg er heldig og finner Fire/Ice blant top 3. Jeg slår Kim Olaf ned til 8. Kim Olaf gjør ingenting på sin tur. På slutten av hans tur finner jeg Keranos blant top 3. På min andre ekstra tur "slammer" jeg Keranos og slår Kim Olaf ned til 5. Kim Olaf bouncer Venser med Karakas på slutten av min runde. På sin tur spiller han Venser og bouncer Keranos. Heldigvis har jeg Fire//Ice i backup og burner ham ned til 3 på slutten av runden. På siste tur slår Clique for de aller siste skadene. Det ble litt mer spennende enn jeg setter pris på.

2-1-1

BrainstormDark RitualTendrils of Agony

Runde 5 vs ANT – Robert
I første spill spiller vi begge kun land og cantrips de første 4-5 rundene. En Duress viser at Robert at jeg har en del permission, men at han har et vindu til jeg får mana til bruke Snapcaster Mage i tillegg til countringene jeg har i hånda. Robert går for seier, men gjør en liten feilberegning på mana og fisler etter å ikke trekke mana blindt fra en Gitaxian Probe. Det var en lang chain han skulle igjennom, så forståelig at man kan regne feil der.
Spill 2 muller jeg til 6 og holder Mishra's Factory, Relic of Progenitus, Force of Will og 3 blå kort. På min tur trekker jeg en ny Relic. Spiller Relic før det er Roberts tur igjen. Jeg trekker ikke land neste runde heller, og spiller Relic nummer to. Relic'ene holder meg inne i spillet selv om jeg ikke trekker land før runde 4. De hindrer treshold og mulighetene for å vinne med Past in Flames. Jeg finner omsider et land, som heldigvis er blått. Jeg har trukket hele 3 Snapcaster Mages. På slutten av hans tur spiller jeg en av dem for å legge press, selv om jeg ikke har mana til å benytte meg av flashback. Jeg trekker etterhvert et nytt land, og føler at jeg begynner å få mer kontroll over situasjonen nå som jeg har mulighet til å spille counters. Robert har Duress for å fjerne countringene jeg har i hånda, men ingen svar til Snapcasteren jeg har igjen. Han går for seier ved å håpe at jeg skal countre feil spell, men jeg har is i magen og venter med Snapcaster til han spiller Infernal Tutor med tom hånd. Da spiller jeg Snap og gir Spell Snare flashback.

3-1-1

Det er godt nok til top8 og jeg ender på 6. plass etter swiss.

CounterbalanceSnapcaster MageJace, the Mind Sculptor

Kvartfinale vs Miracles – Mads
Jeg er fornøyd med matchupen. Jeg har etterhvert fått spilt en del mot Miracles, og har en god følelse for hvordan jeg skal vinne.
Spill 1 får Mads resolvet Counterbalance uten Sensei's Diving Top, men det er alt for sent og han dør på Mishra beats. Spill 2 er det jeg som resolver Counterbalance med Top. Jeg kan kontrollere spillet inn til seier.

4-1-1

PonderMonastery MentorDig Through Time

Semifinale vs Goldigger – Sveinung
Jeg ble litt "lurt" av Mads da jeg syns han sa at Sveinung også spilte Miracles. Matchen var feature match og kan ses her:



Jeg syns dette var vanskeligere å slå enn Miracles, men det kan også skyldes at jeg ikke kjenner decket like godt.

5-1-1

StifleDazeAbrupt Decay


Finale vs BURG Tempo – Jørgen
Dagens tøffeste motstander venter på meg i finalen. Matchen kan ses her:



Første spill er jeg for grådig og holder en hånd med for lite mana. Det var en feilvurdering, men Jørgen er nok uansett favoritt første spill.

Jeg fikk min revansj. Hadde jeg ikke dratt lærdom av spillene vår swiss hadde jeg nok tapt denne.

6-1-1

Det ble en lang dag, men også en morsom og hyggelig dag. Det kan jeg takke arrangører og motspillere for.


BELØNNET! Denne artikkelen ble belønnet med 75 kreditter . Gratulerer NilsH! Vil du også skrive for NorskeMagic og ha sjansen til å vinne kreditter? Upload din artikel her på sitet.

 

Artikkel-tilbakemelding

Ingen har kommentert "Turneringsrapport Oslo Escape 01-02-15" enda.


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

  Outlaws of Thunder Junction Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!