Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 7 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1895 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

Deckanalyse [Legacy]
Legacyvideor på Svenska! Worldgorger Combo
Via svenskamagic.com

Hej och välkomna tillbaka till ännu en omgång av legacyvideor på svenska. Denna vecka är det Worldgorger Combo som ska få sin minut i rampljuset!

av Setai
11:02, 2/4 -20
läst 2206 ggr.
Skriv ut artikkel
6 Kommentarer

Innan jag pratar mer om leken vill jag inleda med att be om ursäkt till de som spelar eller har spelat denna lek tidigare då jag verkligen inte gjort leken rättvisa i de kommande videorna. Men nog om det och dags att prata lite mer om leken och visa lite videor!

Worldgorger Combo

Legacy / Turneringsspil

Av: Setai
11:17, 2/4 -20

Setai kommenterer:
Animare dead + Worldgorger Dragon
Kategori: Turneringsspil
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
12661,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]244663[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


Leken är en hybrid combo/kontroll lek som har loopen mellan Worldgorger Dragon och Animate Dead som motor och wincon. Målet är att få ner något sätt att dra kort i spel för att sedan reanimera en Worldgorger. När Worldgorger kommer in i spel exilear den alla permanenter du kontrollerar, detta inkluderar Animate dead. Det leder till att Worldgorger dör då den inte längre har Animate på sig. Alla exileade permanenter kommer då tillbaka in i spel inklusive Animate dead som återigen kan plocka upp Worldgorger. Detta låter dig som spelare generera mana varje gång genom att tappa dina länder i svar på exile-triggern. Med ett kortdrag i spel får du även dra ett kort varje gång och på så sätt fylla din hand och tömma ditt bibliotek. Slutligen vinner leken genom att få in Thassa's Oracle i spel med tomt library.



Genomgång




Match 1




Match 2




Match 3




Match 4




Match 5




Sammanfattning med resultat:

Spoiler:

Resultatet denna vecka blev 4-1. Resultatet känner jag dock inte säger så mycket om leken denna vecka då missplays flödade starkt och många linjer var långt ifrån optimala.

Leken i sin helhet känns på efterhand som en kontroll-lek med en combo snarare än som en dedikerad combo-lek (vilket jag snarare betraktade det som tyvärr). Den har en bra alternativ game-plan med Oko, thief of crowns som ett alternativt wincon och har en förmåga att spela ut sina games i ett ganska lugnt tempo om man bara kan ha lite is i magen.

Tyvärr är detta något jag personligen har lite svårt för. Jag vill gärna se att combo-lekar ska ha en tydlig finish och gärna att man inte behöver spela med high risk - medium rewards. Mot Bant kontroll var det extra tydligt att man ändå spelar med en viss risk i sin combo, om de kan exilea eller döda Worldgorger i svar på exile-triggern kommer inget tillbaka sen! Det är säkert något man kan spela runt om man är van vid leken och tänker på alla möjliga outs, men att kunna bestraffas så hårt för att man inte planerat för alla outs motståndaren kan ha är något som bör belönas med en högre reward än vad jag tycker här är fallet. Det är absolut en combo som kan vinna direkt men den kräver setup - Du måste kunna dra kort från bordet och reanimera en Worldgorger, dessutom måste du även kunna få ner en annan creature i graven om du inte redan har en för att undvika en oändlig loop som slutar med att du förlorar när du drar från ett tomt bibliotek.

Min slutsats blir att leken är trevlig lek om du gillar att spela kontroll med en combo-finish, men mängden set-up och även mängden svar mot det du försöker göra (kontringar, removal, gravhat) gör att leken känns som att den får jobba hårt för sina vinster, och det inte är gratis på samma sätt som många andra lekar i formatet.

Denna vecka kan jag tyvärr inte rekommendera leken även om den helt klart har game i de flesta metan.



Är det några frågor eller funderingar (eller kanske till och med något jag missat) så är det bara att skriva i kommentarerna så svarar jag när jag ser det!

Ha det bra och hoppas det var trevlig läsning för dig som tog dig hela vägen hit.

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

mJAO

MEDLEM
Jönköping
hallå?! vart är fortsättningen!?

06:43:41, 14/8 -20
mJAO

MEDLEM
Jönköping
gizlow skrev 16:57, 3/4 -20 Alltså ibland blir man bara glad av legacy.

man blir alltid glad av legacy.
bästa formatet!

11:09:05, 15/4 -20
Hypnox

MEDLEM
Sävar
Härligt med fler mysiga Legacy-artiklar. Heja Heja!
Det finns flera intressanta versioner av leken och Oko, Thief of Crowns, Ice-Fang Coatl, Arcum's Astrolabe samt Thassa's Oracle är vad som gjort den möjlig igen. Har sett versioner som också spelar klassiska Stroke of Genius som wincon med Snapcaster Mage för att kunna spela Stroke från graven om den skulle bli kontrad. Alex_115 streamar leken med jämna mellanrum på Twitch för den som är intresserad.

11:22:23, 14/4 -20
Oppdatert: 11:26:38, 14/4 -20
toriv

VAKT
Norrtälje
Keep up the good work! :)

12:23:09, 6/4 -20
the_royal_blood

MEDLEM
Halmstad
Jag gillar detta!

22:51:24, 5/4 -20
gizlow

REDAKSJON
Alltså ibland blir man bara glad av legacy.

16:57:23, 3/4 -20
  Outlaws of Thunder Junction Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!