Magic the Gathering
Magic the Gathering2680 MEDLEMMER 25 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1764 ARTIKLER
Sorter etter: dato - navn - artikkeltype - forfatter

 

Intervju [Standard]
Vinnarintervjun SM 2017
Via svenskamagic.com

Ytterligare ett försök från undertecknad att göra en intervju med någon som inte är en dinosaurie. Intervjun med finalisten blev klar först och vinnaren först lite senare. Här kommer del två av intervjuerna från SM-finalen, intervjun med vinnaren helt enkelt. Häng med!

av Sajkobeer
20:08, 9/10 -17
läst 2436 ggr.
Skriv ut artikkel
3 kommentarer

Hej Mathias och grattis till vinsten! Börja gärna med att presentera dig själv lite.

Jag är en glad skånepåg och nybliven Malmöit. Under mina studier i Skövde så blev jag meddragen på en draft i samband med ett skolprojekt. Draften var det icke etablerade formatet trippel Fate Reforged, också kallat Citadel Siege – the format. Men i stunden var det min bästa spelupplevelse på väldigt länge, jag var såld på Magic redan efter att ha gjort 2 picks. Efter det sökte jag mig till Skövde Magicförening där jag faktiskt började lära mig spela. Detta var Februari 2015, så jag är inne på mitt tredje år nu. Är uppväxt i en liten by i mellanskåne som heter Hurva (de som kollat en del av Johan Glans standup kanske känner igen orten som "det stora kräket"). Har många fina minnen från både hemorten och från min period i Skövde, men jag känner mig hemma med magicspelarna i Malmö.

Ok vi börjar lite med några snabbfrågor.

Sleevad eller osleevad limitedlek?


Osleevat!

Sansa eller Arya?

Sansa, framförallt från böckernas version.

Hårdrock eller Hiphop?

Hårdrock

Är Foils gött eller onödigt?

Mer gött med foils för varje år som går

Ok nu har vi ringat in lite vem vi har att göra med.

1.Vad pysslar du med när du inte lirar magic?

Jag jobbar som fordonsoperatör – förflyttar tåg ute på Malmö bangård. För inte allt för länge sedan försökte jag mig på att tävla lite i Dota 2, men man kan väl säga att Magic tog över det intresset. Så det är mestadels magic dessa dagar.

2. Har du någon favoritlåt?
Tyvärr inte, jag var en musikfantast fram till tjugoårsåldern, därefter har podcasts tagit över det mesta av mitt lyssnande, och därför kommer jag inte på någon låttitel som återkommer. Finns ju ett härligt utbud av magicrelaterat när det kommer till podcasts.

Ok, du måste inte nämna någon. Tillbaka till magicen nu! Har du någon favoritarketyp?
Tempo-midrangelekar är vad jag brukar dras till mest.

3. Vad gjorde man när Saheeli och Felidar Guardian gick av i standard?
Det var bara att fråga hur många katter de ville ha.

4. Var spelar du oftast magic?
En ganska jämn split mellan Magic Online, speltestning med polare hemma samt turneringar/casual på de tre ställen man kan spela magi i Malmö på senare tid (Spelens Hus, Playoteket och Green Faction).

5. Spelar du mest för att tävla eller samlar du på foils eller drakar eller något annat festligt?
Huvudsakligen spelar jag för att bli bättre, så det är tävlingarna jag riktar in mig på. Men jag kan ju inte neka att jag är en brewer, så man kan ofta hitta mig spelandes de mest janky draft uncommonsen även i constructed.

6. Favoritdraftformat genom alla tider?
EMN-EMN-SOI. Jag draftade det långt efter Kaladesh tog över. Original Ravnica är nog en nära tvåa.

7. Har du något favoritkort? Ursäkta en uttjatad fråga men den krävs för att intervjun ska vara komplett.
Mind Rot. Blir alltid glad när kortet printas för limited.

8. Varför är Game of Thrones den bästa TV-serien?
Till viss del hur väl karaktärerna byggs upp och interagerar, men till förmodligen större del hur barnet i mig gärna vill se drakar och magi.

9. Vilket är ditt allra bästa magicminne?
Bortsett från SM-helgen så är det nog de första veckorna med magic, där vi fortsatte drafta 3-4 gånger i veckan. Lite som att återuppleva julaftonkänslan som barn, kombinerat med härligt umgänge.

10. När man ska presenteras på World Magic Cup är det viktigt med erfarenheter. Vad har du för tidigare Magicmeriter?
Jag vann en limited PPTQ (trippel Kaladesh, även det ett format jag gillar) förra året. Missade två win-and-ins för top8an på Gothcon-SM. Det har inte gått särskilt bra för mig i constructed förrän nu, mina resultat brukar oftast peaka när det är limited inblandat.

11. Hur känns det att som SM-vinnare ligga 427a lifetime i planeswalker points? Tecken på att man är nybörjare? :)
Hehe, jag har aldrig ens tänkt tanken att försöka jämföra min erfarenhet i lifetime points Men det stämmer bra. Går man tillbaks ett år i tiden så hade jag inte klarat att vinna över hälften av spelarna jag mötte i helgen.

12. Har du någon förebild bland proffsen?
Många spelare jag ser upp till på pro touren. Det är dock extra roligt att se vad Sam Black har kokat ihop. Jon Finkel är alltid imponerande att kolla på också. När det kommer till svenska spelare så har jag i princip endast sett Joel Larsson på kamera. Så min röst går till honom.

13. Vad spelade du på SM och varför?
Mono White Eldrazi. Kom hem från GP Turin i måndags och behövde hitta en ny lek, och jag har alltid gillat Eldrazi-paketet, så det såg lockande ut. Efter att ha testat lite med vänner och på MTGO var jag glatt överraskad över lekens powernivå, men även hur leken faktiskt har bra interaktion med de flesta lekarna i formatet.

Mono W Eldrazi

Standard / Turneringsspil

Av: tthorns
17:31, 10/9 -17

tthorns kommenterer:
Deck I played in Nationals 2017
Kategori: Turneringsspil
Format: StandardStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
1132,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]218177[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


Är det inte lite udda att behålla Walking Ballista när Solemnity brädas in?
Jo det är det verkligen...

14. Hur var målsättningen inför SM?
Till en början hade jag inte jättemycket förhoppningar, då jag gick 4-4-drop i Turin med vad jag trodde var en väl positionerad lek, som jag hoppades kunna spela båda helgerna. På måndagen testade jag ett par lekar, och den jag slutligen spelade på Nationals kändes stark i metat och den passade min spelstil betydligt bättre. Så ännu en gång blev jag taggad och siktade på att kvala till WMC.

15. Blir det någon turneringsrapport från SM eller sparar du det till WMC?
Jag har skrivit en icke bearbetad version av turneringsrapport från SM, mest för att komma ihåg mina matcher och tankarna i stunden. Vi får se om den publiceras.

16. Bästa minne från SM-helgen?
I kvartsfinalen spelade jag inte bra. Jag sideboardade fel, stal fel kort med Thought-Knot Seer, spelade in i sweepers och gjorde ett par dåliga blocks. Jag kände mig nyvaken och lite ofokuserad. Jag hade tur som lyckades vinna matchen. Mitt bästa minne är hur jag totalt släppte det inför semifinalen och därpå finalen, spelade skärpt, byggde upp vinnande scenarion och gjorde inga större missar. Otroligt skönt att släppa en låg punkt och istället spela bra där utefter.

17. Hur känns det att plötsligt vara kvalad till World Magic Cup?
Lite overkligt. Jag hade långsiktiga mål på att eventuellt kvala till PTn via pptq/rptq samt ett par GPs. Ville gärna komma någonvart inom ett par år eller så. Så jag är jättenöjd, men det har inte riktigt sjunkit in än tror jag.

18. Plan inför WMC?
Inte mycket planer inför WMC ännu. Har ansökt om ledighet så jag har gott om tid på mig att förbereda, ser fram emot att ta mig an formatet allteftersom vi får Ixalan previews.

OK, tack för din tid och Lycka till på World Magic Cup! Jag är övertygad att alla svenska magicspelare hejar på dig, Joel och Joakim då!
Tack själv!

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

mabe

MEDLEM
Västerås
Trevligt! Grattis och lycka till! Heja Sverige!

22:55:55, 11/10 -17
Hypnox

MEDLEM
Umeå
Härligt! Lycka till på WMC.

23:10:48, 9/10 -17
Snurvel_

REDAKSJON
Enskede
Well Played, winner!

19:44:56, 9/10 -17
  Dominaria! Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!