Magic the Gathering
Magic the Gathering2680 MEDLEMMER 25 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1764 ARTIKLER
Sorter etter: dato - navn - artikkeltype - forfatter

 

Turnering [Modern]
Tales of a Modern PPTQ Warrior Part I: Uppsala
Via svenskamagic.com

2017 åkte jag till Uppsala för att spela PPTQ. 2001 vågade jag mig för första gången ned i den kvava källarlokal i Stockholm som benämndes Absolut Spel. Där satt c:a tolv andra killar och vi skulle spela en söndagsturnering i Magic. Det gick ganska bra, jag vann min första match (jag spelade monogröna tokens med fyra Overrun) och låg bra till i den andra. I sjätte turen drog jag mitt kort innan jag tappade upp mina länder: ”STOPP! Nu har du fem mana i poolen och det är din draw step. Vill du spela något eller ta mana burn?”. Den berömda Stockholmsandan hade välkomnat ännu en ny spelare in i gemenskapen. Att jag fortsatt att spela Magicturneringar säger något om mitt något problematiska förhållande till spelet.

av Snurvel_
11:12, 20/9 -17
läst 2036 ggr.
Skriv ut artikkel
13 kommentarer

Tåget glider precis in på perrongen i Stockholms central samtidigt som jag säger
- Men då dör du ju?
Fredrik har lagt sin Damnation utan att läsa min Falkenrath Noble ordentligt.
- Nej, jag spelar såklart runt det!
Damnation upp på handen. Ett removal tar bort min Noble. Damnation igen. Jag vinner ändå när jag får tappa upp. Känns bättre än den förra omgången mini master när Obzedat, Ghost Council kom ut runda ett på fel sida bordet.

Jag packar ihop mina kort. Att ta mulligan till fyra duellen efter att 27-landsleken med 14 landsök stannat på tre land var inte det som krävdes för att vinna idag. Men tre paket Moderns Masters i pris kanske kan leda till en trevlig match mini master på tåget hem?

- Ska vi slå om vem som börjar då?
Jag säger till Love* att han kan slå hur många tärningar han vill, men jag börjar ändå. Jag undrar om han hade fått igenom att få börja om han lyckats lura mig att rulla en tärning. Lite Stockholmsanda.Love står längst fram vid listan över Final Standings och suckar högljutt. Det alla trodde har visat sig stämma, han är femma och jag fyra. Min huvudvärk är nu helt borta.

- Kan vi inte börja Top8 direkt? Vi är åtta på 12+ poäng och alla andra har nio eller färre?
Vidars goda idé talas ned av Love, som hemskt gärna vill se om han inte kan lyckas bli fyra efter att tiebreakers ändrats så han får gå först i kvartsfinalen. Fyra blixtsnabba draw är redan signerade och inlämnade. Fyra av ansiktena känns igen från Stockholmslunchen.

- Alltså, det här kortet är verkligen inte bra i Modern just nu.
Man kan nästan ta på Lukas frustration när han pekar på min Sowing Salt. Jag sumpar tillfället att säga ”Men den vann ju matchen?” och försöker mig dumt nog på en seriös diskussion om sideboarding i Modern. Min huvudvärk börjar släppa.

Vinner duell två och tre i avgörande match om top8 genom att lägga Sowing Salt vilket gör att jag hinner först till kombon i Valakut-mirrorn. Att jag topdeckade i tur och ordning Lightning Bolt (brädade bara ut hälften av dem) och Naturalize när jag stirrade på en Witchbane Orb och en motståndarlivstotal på 19 hjälpte också till. Drack vatten.- Judge! Min motståndare har tappat ett kort på marken!
- Judge! Hur lång tid är det kvar? (mitt under en blandning)
- JUDGE! MIN MOTSTÅNDARE...
Klar Stockholmsanda. Måste han skrika så? Jag har redan ont i huvudet som det är. Jag listar tyst för mig själv nackdelarna med Magic Online. Man får inte träna på att blanda själv. Man får inte träna på att hålla i sina kort med en industrifläkt påslagen i ansiktet. Man missar en massa social interaktion med domare som folk tillkallat för småstrunt. Minnesträningen blir eftersatt då man inte behöver kolla att båda spelarna antecknat -1 liv vid en fetch…**

Vilken trevlig turnering. Möter den sympatiske Lennart. Synd bara att jag har ont i huvudet. Kanske borde dricka något? Får sätta min kombo utan press eller kontringsmotstånd till 3-1. Skryter om hur fantastiskt bra jag är på Ravnicadraft, 13 raka utan förlust!

Okay att jag har lite huvudvärk men det är inte så farligt. Fick ju dessutom lägga Chalice of the Void på två mot Storm, två gånger om (fem om man räknar in de som lades på stacken men fick syna Remand). Och det var ett trevligt småprat om tärnngsfärger med Patryk. 2-1.

Fem Stockholmare sitter runt ett lunchbord. Snacket rör sig mellan priserna på "riktiga" duals (Magics motsvarighet till bostadsrätter i Stockholm) och vilka proffs som fuskar.

Ibland förlorar man tärningsslaget mot Burn. Ibland har Burn Atarka's Command som svar på Obstinate Baloth tur tre. Ibland vinner man inte, utan det gör Andreas. 1-1.

Jag visste inte att arketypen Skred Red fanns fortfarande. Jag vet inte heller om den spelar med Stuffy Doll. Vad jag vet är att den har fyra Blood Moon i main. Jag brädar utan den vetskapen. Inga månar syns till. Jag vinner trots att Aku laddat med att åka färja under natten. 1-0.De flesta vet något jag inte visste. Annars hade jag troligen haft medpassagerare på SJ:s tåg mellan Stockholm och Uppsala denna söndagsmorgon. Kanske är det att SJ trots sina ständiga problem med förseningar och eftersatt underhåll valt att prioritera att införskaffa ett högteknologiskt system för dörröppning där man viftar framför en blå skylt utan att vidröra dörren. Kanske är det att kostnaden för denna investering trängde ut att laga den trasiga toaletten på tåget. Eller att den enda fungerande toaletten på tåget är upptagen hela resan.

Jag sitter på tunnelbanan strax innan nio och trallar motvilligt på en catchig jingel som inte vill lossna ens med hacka och spett. Ska bli kul att spela turnering idag! Nynnar: ”Det är dags för en magisk resa, trallalalala...”

Gröna Tokens

Vintage / Turneringsspil

Av: Snurvel_
18:49, 12/9 -17

Snurvel_ kommenterer:
Kurva ut gubbar.
Lägg Overrun.
Back-up planen: Flashbacka
Kategori: Turneringsspil
Format: VintageStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
89,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]218243[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!
  CREATURES (4)
4Llanowar Elves
 ENCHANTMENTS (4)
4Squirrel Nest
 SORCERIES (12)
4Call of the Herd
4Roar of the Wurm
4Overrun
  INSTANTS (16)
4Elephant Ambush
4Beast Attack
4Giant Growth
4Aggressive Urge
 LANDS (24)
24Forest


*: Om mtgpairings.com är korrekt vann Love sedan hela turneringen. Grattis och lycka till på RPTQ i sådana fall.
**: Jag vet. REL Competitive är REL Competitive.

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

Felix

REDAKSJON
Järfälla
Aah, där ser man. Hade missat den. Kul att han gillar filmen, undrar hur många den infon flög över huvudet på.

16:25:26, 27/9 -17
Snurvel_

REDAKSJON
Enskede
Felix czypher:
1) svaret är såklart det som ni gav...
2) har ingen läst Josh Utter-Leytons A Winners Memento? Gör det annars för det är en ganska kul artikel.

Ni vann som enda två svarande så swisha mig 7kr (numret står i min info) och interna er adress så kommer priset på posten!

12:27:20, 27/9 -17
Snurvel_

REDAKSJON
Enskede
Felix skrev 11:08, 22/9 -17 Måste också kommentera om den s.k. Stockholmsandan. Som jag förstår det började den under TVspelsbörsentiden (~95) där arvet efter Thomas "Power-T" Andersson influerat främst Micke Magnusson (som bättrat sig rejält), Messaud "Messa" Bouchaib, Andreas Cermak, Jocke Falk och några till (inte Marcus Angelin bör tilläggas).

Den "generationen" påverkade i sin tur främst "Mongostaffan" (de vettiga 90% av oss Stockholmare kallade även vi honom det) samt hans posse typ Alfred Holmbom (?), Magnus "Snidden" Kjellberg, Kristoffer "KK" Karström, "Nille" och Oskar Almgren. Samtliga utom Staffan har sen ~15 år dock gjort en 180 och är hur gulliga som helst idag. Sedan dess (~04? och framåt) har det bara gått uppåt imo.

Facit på frågorna snart Janne (i alla fall om någon redan är rätt). <3

Jag vill gärna koppla stockholmsandans avtagande tillvaro från -04 och framåt till att turneringsansvaret i Stockholm övertogs av en glad och trevlig kille som ville alla väl... :p

PS. Svar kommer som jag skrev när veckan har gått. Ds

23:21:48, 22/9 -17
Snurvel_

REDAKSJON
Enskede
Slipsbaronen skrev 11:22, 22/9 -17
Snurvel_ skrev 10:30, 22/9 -17
Slipsbaronen skrev 22:00, 21/9 -17 Hey! Det var jag som spelade burn mot dig. Riktigt trevligt att lira mot dig och kul att du kom in i topp8:an :).

Detsamma om matchen. Synd att du missade T8 (du började 3-0 väl?). Nästa gång tar vi det.

Jag tror att vår match tog musten ur mig! Spenderade dessutom all tur på att ha just commanden. :P

Måste bara säga att jag dog av skratt åt kommentaren om industrifläkten.

Ja bord fem var ingen drömlottning (jag satt där tre av fem matcher )

23:17:04, 22/9 -17
Slipsbaronen

MEDLEM
Knivsta
Snurvel_ skrev 10:30, 22/9 -17
Slipsbaronen skrev 22:00, 21/9 -17 Hey! Det var jag som spelade burn mot dig. Riktigt trevligt att lira mot dig och kul att du kom in i topp8:an :).

Detsamma om matchen. Synd att du missade T8 (du började 3-0 väl?). Nästa gång tar vi det.

Jag tror att vår match tog musten ur mig! Spenderade dessutom all tur på att ha just commanden. :P

Måste bara säga att jag dog av skratt åt kommentaren om industrifläkten.

11:22:29, 22/9 -17
Oppdatert: 11:22:55, 22/9 -17
Felix

REDAKSJON
Järfälla
Måste också kommentera om den s.k. Stockholmsandan. Som jag förstår det började den under TVspelsbörsentiden (~95) där arvet efter Thomas "Power-T" Andersson influerat främst Micke Magnusson (som bättrat sig rejält), Messaud "Messa" Bouchaib, Andreas Cermak, Jocke Falk och några till (inte Marcus Angelin bör tilläggas).

Den "generationen" påverkade i sin tur främst "Mongostaffan" (de vettiga 90% av oss Stockholmare kallade även vi honom det) samt hans posse typ Alfred Holmbom (?), Magnus "Snidden" Kjellberg, Kristoffer "KK" Karström, "Nille" och Oskar Almgren. Samtliga utom Staffan har sen ~15 år dock gjort en 180 och är hur gulliga som helst idag. Sedan dess (~04? och framåt) har det bara gått uppåt imo.

Facit på frågorna snart Janne (i alla fall om någon redan är rätt). <3

11:08:10, 22/9 -17
Snurvel_

REDAKSJON
Enskede
pelle skrev 23:46, 21/9 -17 Kul att du kom upp till Uppsala och spelade hos oss och kul att du fortsätter producera artiklar!

Hoppas du uppskattar "Uppsala-andan", den är i mitt tycke ganska mycket trevligare än "Stockholmsandan" (även om det ska poängteras att långt från alla Stockholmska Magic-spelare anammar den där andan). Du verkar ha mött några av våra trevliga stammisar i början i form av Aku och Andreas åtminstone, så förhoppningsvis fick du ett trevligt välkomnande till Uppsalas Magic-scen.

/Pelle på Prisfyndet (som tyvärr inte kunde vara på plats den här PPTQ:n)

Hej och tack för den snälla återkopplingen.

Jag skulle vilja säga att Uppsala-andan var trevlig så det förslår. Mina fyra första matcher var utbytet större av att snacka med motståndaren än att vrida på bilderna.
Sedan är (tack och lov!) den värsta Stockholmsandan ett minne blott, väldigt fin stämning idag om man går och spelar en FNM på Dragons Lair tex. Jag tror också att vi stockholmare förlorade på det där (även om jag gjorde mitt bästa som den lokale domaren för att motverka det så fanns det kvar), vi blev av med spelare och ingen från resten av landet skulle någonsin gett oss en draw eller concede om de kunde undvika det, kostade mig iaf en, kanske två SM top8 när det begav sig.

Jag planerar att återkomma till Uppsala för nästa PPTQ-vända, hoppas vi ses då

10:38:57, 22/9 -17
Snurvel_

REDAKSJON
Enskede
Slipsbaronen skrev 22:00, 21/9 -17 Hey! Det var jag som spelade burn mot dig. Riktigt trevligt att lira mot dig och kul att du kom in i topp8:an :).

Detsamma om matchen. Synd att du missade T8 (du började 3-0 väl?). Nästa gång tar vi det.

10:30:24, 22/9 -17
pelle

FSVM - VALBEREDARE
REDAKSJON
DOMMER L1
SVM TV STREAMER
Uppsala
Kul att du kom upp till Uppsala och spelade hos oss och kul att du fortsätter producera artiklar!

Hoppas du uppskattar "Uppsala-andan", den är i mitt tycke ganska mycket trevligare än "Stockholmsandan" (även om det ska poängteras att långt från alla Stockholmska Magic-spelare anammar den där andan). Du verkar ha mött några av våra trevliga stammisar i början i form av Aku och Andreas åtminstone, så förhoppningsvis fick du ett trevligt välkomnande till Uppsalas Magic-scen.

/Pelle på Prisfyndet (som tyvärr inte kunde vara på plats den här PPTQ:n)

23:46:54, 21/9 -17
Slipsbaronen

MEDLEM
Knivsta
Hey! Det var jag som spelade burn mot dig. Riktigt trevligt att lira mot dig och kul att du kom in i topp8:an :).

22:00:52, 21/9 -17
czypher

MEDLEM
Karlskrona
1) Lätt Staffan...
2) Dunno

18:59:24, 20/9 -17
Felix

REDAKSJON
Järfälla
Nice turneringsrapport, mer sånt!
Frågesporten då:
1) Låter som Staffan Enberg (det är i alla fall inte jag, du spelade med Rhox när vi möttes första gången och den fick smaka Slay ).
2) Känner igen formen men kan inte precisera, någon tidig av Ninja eller Rosholm som lades upp på Decklab?

15:08:53, 20/9 -17
Snurvel_

REDAKSJON
Enskede
För att öka intresset tänkte jag mig på en liten frågesport:
1) Vem mötte jag i matchen år 2001 jag berättar om ovan?
2) Vilken turneringsrapport har lånat ut sitt tempus till denna?

Snabbaste korrekta svar på endera fråga belönas med en Dragons of Tarkir - booster (hittade tre i källaren jag fick för att 5-0:a en 2HG-prelle).
Tävlingen pågår i en vecka så svar innan 23:59 den 27/9 deltager.

Lycka till!

Disclaimer: Vinnaren betalar porto. Motståndaren i 1) och författaren i 2) får ej delta.

12:58:10, 20/9 -17
Oppdatert: 20:03:14, 20/9 -17
  Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!