Magic the Gathering
Magic the Gathering2660 MEDLEMMER 30 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1758 ARTIKLER
Sorter etter: dato - navn - artikkeltype - forfatter

 

Diverse
En ny era i Norr - En minnesresa och ljusa framtidsutsikter
Via svenskamagic.com

I många långa år har Magic communityt i Luleå och närliggande kommuner lidit av ensamheten som kom av att inte kunna samsas med ledningen för den lokala spelbutiken. Hår har slitits och tårar har fällts, men slutligen nalkas en ljusning! En ny tid är kommen.

av Advena
08:20, 19/6 -17
läst 3073 ggr.
Skriv ut artikkel
11 kommentarer

För många år sedan startades äntligen en ny spelhobby-butik i Luleå, efter att staden varit helt utan denna typ av socialt vattenhål under flera år. Spelgrupper i alla tänkbara spel började dyka upp, och många var överlyckliga över möjligheterna som öppnade sig igen. Själv var jag med och anordnade Sealed events med Shards of Alara på universitetet, och la grunden för det som mina vänner och jag senare byggde en aktiv magicförening på.

Det visade sig dock snart att den nya spelbutiken inte delade majoritetens syn på hur saker skulle göras, och samarbetet gick ofta knackigt med många missförstånd och frustrerande misslyckanden. Bland annat hade jag 4 displayer Conflux liggandes i garderoben i många år för att jag plötsligt inte längre tilläts sälja tillbaka dom efter ett event vi anordnat. Väl spenderade pengar när vi nostalgidraftade många år senare förstås, men just då var det en hård smäll på personkontot och mitt Visa Electron kort.

Åren gick och det blev mer och mer tydligt hur magicföreningen inte hade någon glädje av att försöka vara spelbutiken till lags, och eftersom ledningen för spelbutiken också var djupt involverade i Sverok distriktet så fanns där inte heller någon hjälp att söka. Slutligen fattades beslutet att föreningen skulle stå helt på egna ben. Vi hade god kontakt med studieförbundet Vuxenskolan, och huserade i deras lokaler, och till slut blev föreningen riktigt stark när man äntligen började kunna anordna magic event på riktigt, så som Wizards mfl avsett.

Flera ytterligare år har nu gått, och föreningen fungerar bra om än i liten skala. Att inte enkelt kunna nå ut till alla spelare och värva nya att komma och delta har onekligen varit en uppförsbacke. Men nu! Nu händer saker! Butiksägaren har tröttnat, och vet ni vem som tar över? Jo ni gissar rätt. Snart bjuds alla magicspelare att komma till ett och samma ställe och mötas för både vänskapliga matcher, stenhårt tävlande, kortbytande och noggrannt sorterande. Magicföreningen står inför en spännande tid av expansion, och spelkulturen överlag i hela Norrbotten får tack vare gamla butiksledningens abdikering ett rejält kliv ut i ljuset på så många sätt :D
Jag är så lycklig att det här äntligen blir verklighet, det går knappt att beskriva.

Ni som har ansiktsbok får jättegärna dela vårt nyöppningsevent och peppa den nya eran för Norrland som en lovable force to be reckoned with i Magicsverige.
https://www.facebook.com/events/138994613330047
Oavsett själva nyöppningsdagen 1 juli så vill jag att ni ska veta att NI ALLA är varmt välkomna in på en kaffe och lite kortvridande så fort ni får chansen. Det kommer finnas turneringar i både Standard och Modern varje vecka, och gott om tid och plats för det allmänna myset kring korten vi älskar. Dessutom är det stor chans att råka upptäcka andra spel man kanske råkar intressera sig för, och möta alla möjliga trevliga nya människor.

Jag hoppas att vi ses! Om inte uppe hos oss i butiken så på något konvent eller turnering någon annanstans i världen :D

<3

//Daniel "Advena" Sundberg


 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

Advena

MEDLEM
Luleå
Tack ska ni ha! :D
Nu två veckor in efter öppningen så känns det som det går riktigt bra, med lyckad prerelease och ambitiöst magic-vecko-schema klara.
Det liras organiserad magic minst 4ggr i veckan hos oss nu, så det är bara att titta in för er som har vägarna förbi :D

00:15:05, 16/7 -17
Hypnox

MEDLEM
Umeå
Vad roligt!
Lycka till &#128522;

19:09:49, 10/7 -17
mabe

MEDLEM
Västerås
Lycka till!

07:45:53, 22/6 -17
GMDonk

FANTASY KING
Luleå
Härligt :) håller på att visa ungarna och deras polare Magic är mkt roligare än Pokémon, blir perfekt att det finns samlingspunkt för magi i Luleå igen.
Det var Fnm på "källarn" fick en att fastna i denna drog :)

07:50:18, 21/6 -17
JoBa

MEDLEM
Stockholm
Skoj! Jag får ta och komma förbi i sommar när jag är "hemma" på semester.

10:54:04, 20/6 -17
vigo

LEGACY-SM VINNARE 2014
Karlskrona
Sweet, önskar dig verkligen all lycka till. är väl inte så troligt (med tanke på avståndet) att man råkar snubbla in där men är jag i närheten så blir de ju ett måste =)

01:37:38, 20/6 -17
mg

MEDLEM
Oslo
Grymt, lycka till!

12:10:52, 19/6 -17
Cogo

MEDLEM
Luleå
Riktigt trevlig läsning Advena!

Längtar till 1a Juli! :)Edit: Felstavning

10:20:49, 19/6 -17
Oppdatert: 11:00:06, 19/6 -17
TheCrow

MEDLEM
Kumla
Underbart med engagerade människor. Bra jobbat!!! Jag kommer in om jag nån gång har vägen förbi Norrland.

10:06:36, 19/6 -17
Advena

MEDLEM
Luleå
Ah du har pluggat här uppe eller? :D
Ja playzone var bra utom just att man inte hängde där nå längre stunder. Synd jag aldrig upptäckte er i biblioteket! Kan iofs förvisso ha varit innan jag själv började övergå från rollspel till magic.

Hehe ja såna byten är alltid kul att minnas och våndas över. Hade en period när jag köpte stora drösar crap på tradera och sorterade igenom bara för att de va mysigt och sålde vidare. Sånt som inte hade varit crap idag. Idag önskar man ju att man hade sparat allt :P

Ja riktigt kul! Nervöst och spännande, men allt pekar ju mot att det ska gå jättebra så :)

09:10:47, 19/6 -17
Oppdatert: 09:44:07, 19/6 -17
Sajkobeer

REDAKSJON
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Lund
Minns någon Playzone? Där kunde man inte spontanlira. Så det satt alltid ett gäng på bibliotekets avdelning för utländska barnböcker och lirade. Den sommaren på biblioteket gjorde jag mästardraget och bytte bort en recurring nightmare mot en disrupting scepter från 4th edition.

Kul att det verkar ordna sig nu iaf.

08:29:37, 19/6 -17
Oppdatert: 08:30:17, 19/6 -17
  Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!