Magic the Gathering
Magic the Gathering2660 MEDLEMMER 30 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1758 ARTIKLER
Sorter etter: dato - navn - artikkeltype - forfatter

 

Turnering [Legacy]
Turneringsrapport: Trollhättemagi och metat efter toppen.
Via svenskamagic.com

Datumet är 2017-04-30. En strålande, solig söndag samlas 11 hoppfulla för att spela GPT i Legacy. Platsen är Trollhättan. I klassisk turneringsanda är jag trött från föregående kväll som blev både långdragen och någorlunda blöt. Fördragen lek sedan ett tag tillbaka är 12-post.

av Windmill
13:42, 12/5 -17
läst 7313 ggr.
Skriv ut artikkel
11 kommentarer

12post de jour:

12-post

Legacy / Turneringsspil

Av: Windmill
16:43, 2/5 -17

Windmill kommenterer:
- ingenting :( -
Kategori: Turneringsspil
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
17187,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]213838[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


Runda 1-Jeppe Bearnaisson med sjuk lek.

Innan registreringen stänger träffar man på mannen med ett attityd lika god som Trollhättans kebabsås. Han har en liten hemlighet att dela med mig. Med ett leende ber han mig inspektera leken som ska vridas i turneringen. Det är en sannerligen SJUK LEK

Spoiler:

sjuk lek

Legacy / Turneringsspil

Av: yespair
18:31, 1/5 -17

yespair kommenterer:
riktigt go
Kategori: Turneringsspil
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
536,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]213787[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!
Dum som man är hoppas jag att på bli pairad mot denna...och får min önskan besannad.

Jag håller en hand med 1 Glimmerpost och 3 vesuvor samt en Ugin. Jag kommer inte riktigt ihåg vad tankegången var där men det gick inte riktigt hela vägen. En Fluctuator träffar brädet, ett par cycle-kort senare kommer en Songs of the Damned in i en drain life på 30 liv.

Inför game två brädar jag så här:

-3 Maze of ith
-1 Glacial Chasm
-2 Ugin
-2 All is Dust
-3 Pithing needle

+4 Krosan Grip
+4 Surgical Extraction
+3 Warping wail

Väl vid game två lyckas jag hindra Jeppe från att gå av helt och hållet, men en dessvärre är han snäppet före. Till min stora förvåning spelar han helt plötsligt en Archfiend of Ifnir och två Wasteland Scorpion från handen över två turer. Eftersom samtlig interaktion med creatures nu ligger i sideboard'en så gör jag det enda vettiga och blir ihjälslagen av en 5/4a och två 2/2or.
0-1


Sphere of ResistanceRunda 2-Lukas Thorsson med Spanish Inquisition:
Game 1 vinner min motståndare. Jag får till min stora förvåning se en Deathrite Shaman och Skyshroud Cutter under game 1. Min förvåning över att se gubbar i denna lek distraherar mig till den grad att jag nästan missar hur Lukas bygger storm och spelar Tendrils för vinsten.

Brädar så här:
-2 Pithing Needle
-2 Maze of Ith
-2 Conduit of Ruin
-2 Ugin, the spirit Dragon
-2 All is Dust
-1 Glacial Chasm

+4 Surgical Extraction
+4 Sphere of Resistance
+3 Warping Wail

Game 2 vänder runt punkten en Lukas knäcker sin LED, håller prioritet för en Infernal Tutor som kontras av Warping Wail. Därefter rampas det med Poster in i en gedigen tjockis.

Game 3 börjar på en chansning. Det är först runda två jag kan spela en Sfär, och vem vet om man är vid liv då? Eftrer mycket svettandes kommer kommer en dock runda två där jag får tappa upp med en Cloudpost, spela en till, samt lägga den efterlängtade Sfären. Min motståndare slutar spela spells i ren protest och slänger sitt åttonde kort i slutet på var och en av sina rundor.

Lunchpaus: För er oinvigda så har Trollhättan en av de bästa pizzeriorna i Sverige. Stället i fråga heter Arkadens Pizzeria, och det var där de filmade en scen ur "En man som heter Ove". Kebabsåsen har nått kultstatus i Västsverige. Värt resan på egen hand.


Runda 3-Erik Sundberg med 4C control
Denna herre har sedan länge varit min baneman, men före matchen verkade han rätt loj i humöret. Det jag minns är att tusen cantrips spelas från motståndarsidan. Dock kommer rätt kort upp på Eriks hand. Vissa av mina spells får äta FoW, men inget farligare än så. Min plan blir att fortsätta spela länder, och sedan spela enConduit of Ruin som i sin tur hittar vinsten. Jag brädar bara in två Krosan Grip mot slumpat hat-kort som Erik kan tänkas bräda in. Korten jag tänker på är Null Rod, Winter Orb etc. Match två spelas en Clique mot mig. Jag ´hämnas genom att spela Thought-knot Seer och ta en Kolaghan's Command. Erik fortsätter spela Brainstorms och Ponders men hittar tydligen inget som är till belåtelse. Ostörd får man 12 post göra sin grej med massa mana och stora spells. Efter den sista matchen uppdagas det att Erik inför denna turnering har lånat ut sitt playset Wasteland och har skurit ner på antalet win-conditions vilket förklarade den lite ensidiga matchen.
2-1


Hooting MandrillsRunda 4-Niklas Werner med Rug Delver
Niklas Werner, alias "den muntre missprintentusiasten". Det som förföll som ett fint tillägg i hans lek var Hooting Mandrills eftersom kortet i fråga hjälpt mig ta in en poäng i ett TP-liknande spel en sen kväll på LinCon (frågan var vilken familj av apor som Mandrillerna tillhörde. Med kortets bild färskt i minne kunde jag extrapolera att det var babian-familjen.)


Värt att tänka på är att Candelabra of Tawnos är ett bra kort. Båda mina games mot Niklas får ljusstaken komma ner på brädet. Ena matchen genereras 15 mana vilket tillåter mig locka lura fram motståndarens sista contring med en All is Dust, och sedan följa upp med en Ugin. Den andra matchen tappar ljusstaken upp Maze of Ith som i sin tur får tappa upp flertalet gubbar per combat tills dess att en sweeper kommer träffar brädet igen.
3-1


Turneringens slutspel är en top 4'a med mig på 4:e plats.


Seminfinal-David Berg med Alver.
En historiskt sett dålig matchup (känns som om det finns många för 12-post). Game 1 går rätt omgående till David då flertalet steroid-pumpade alver springer över mig.

Brädar så här

-3 Maze of Ith
-2 Conduit of Ruin
-1 Pithing Needle
-1 Bojuka Bog

+3 Warping Wail
+4 Sphere of Resistance

Game 2 spelar jag ett tidigt The Tabernacle at Pendrell Vale, som förlänger matchen avsevärt. Hans Natural Order rycks ur handen med Thought-Knot Seer, och jag har tur och lägger en Nålsom nämner Wirewood Symbiote, som det visar sig att David har två av på handen. Efter en bra stund med döda drag från vardera sida spelas en All is Dust, som banar väg för framtida gubbar. Game tre förlängs på liknande vis. Sphere of Resistance segar ner, Warping Wail contrar en GSZ, och till slut segrar post-leken med en välplacerad tjockis.

Final- Mikael Mattiasson med Alver

Game 1 Mikaels tur 1: Forest->Quirion Ranger.
Jag spelar The Tabernacle at Pendrell Vale min tur 1.
Tur 2: Mikael spelar en Dryad Arbor och studsar sitt forest, och tilt'ar.
Min runda 2: Jag spelar forest, Ancient Stirrings hittar en Ugin. Mikael scoopar.
Brädningen blir densamma som mot David

Game 2: Spelar en massa Cloudpost och Sphere of Resistance. Tabernacle tillkommer på brädet efter runda 3. En Heritage Druid får äta en Warping Wail, och Ugin städar brädet efter ett tag och detta ser min motståndare som slutet. Överenskommet var att jag hade ett par nötiga starthänder i detta slutspel, och att jag är skyldig herr Bearnaisson en turneringsrapport då han rätt och slätt sopade banan med mig.

Reflektioner:
Dagens test-kort var Conduit of Ruin. Ibland hittar man kort som bara funkar i ens lek. Ibland hittar man nya favoritkort vars påverkan i spelet är ifrågasättbar, men som ger en god känsla bara man får spela med dessa (s.k. "pet-kort). Conduit of Ruin passar inte in på någon av ovanstående beskrivningar. Effekten är klumpig och den är i huvudsak bara bra när man redan vinner. Två tummar ner.

Jag har sedan länge inte brädat in Sphere of Resistance p.g.a. en filosofi som löd "alver producerar så mycket mana att det är inte värt att ta in denna typ av effekt". Som med mycket annat i livet var mina tidigare antaganden helt fel. Hädanefter ska alla alver beskattas i mana efter sideboard.

Det enda ouppklarade var väl Jeppes sjuka lek. Bisarr math. Jag och Bearnaisson tog ett par games efter vår officiella match. Det hela hänger väl på Crop Rotation +Bojuka Bogför att ta bort hans grav i svar på en castad Songs of the Damned, och sedan ha något som hanterar ett par gubbar som eventuellt kommer in på planen. Men även när jag får in detta line låter inte Jeppe rubbas. "Det spelar ju ingen roll om man stoppar planen i det läget, leken har ju fått göra det den ska" säger han till mig. Inget jag gör verkar minska hans eufori i sin lek. Jeppe gick vidare lika glad på livets bana medan jag får stanna och ifrågasätta allt jag tidigare trodde mig veta om spelet magic, kebabsås, och livet.

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

8705dabe

HEDERSMEDLEM
Färgelanda
Sjukt nice artikel :D ! älskar sånt här :)

16:44:14, 20/5 -17
nargluj

MEDLEM
Älvängen
aginamist skrev 09:28, 16/5 -17 Borde du inte spela Sphere of Resistance main om du alltid tar in dem?

Han kan ju inte vara för taskig mot spanjackerna.

23:58:33, 17/5 -17
yespair

DOMMER L2
Trollhättan
aginamist skrev 09:28, 16/5 -17 Borde du inte spela Sphere of Resistance main om du alltid tar in dem?

Försök nu inte lura in Basso i MUD-träsket :/

03:07:30, 17/5 -17
aginamist

MEDLEM
Borde du inte spela Sphere of Resistance main om du alltid tar in dem?

09:28:12, 16/5 -17
Niklashw

MEDLEM
Vargön
apan är go men rår inte på 15 mana i ett svep! ggwp =)

22:50:43, 15/5 -17
Herr_Glans

MEDLEM
Örnsköldsvik
Trevlig artikel och kul läsning! =)

20:27:10, 15/5 -17
Windmill

MEDLEM
Göteborg
weiuweiu skrev 11:53, 15/5 -17 Kul läsning. Mer legacy åt folket!

Angående 12post. Hur anser du leken är positionerd just nu? En del streamers och folk på reddit ser leken som död. Men är kul höra hur en svensk anser leken ligger till.

Hej,

Leken har förlorat sin största fördel men den är inte död. Jag spelar mestadels pappers-magi, så det känns fortfarande lite tidigt att säga hur det kommer gå. Men om det svänger som majoriteten förutspår till ett mer kombo-fyllt meta lekar så kanske 12-post får det svårt.

12:26:56, 15/5 -17
Oppdatert: 12:27:32, 15/5 -17
weiuweiu

MEDLEM
Alingsås
Kul läsning. Mer legacy åt folket!

Angående 12post. Hur anser du leken är positionerd just nu? En del streamers och folk på reddit ser leken som död. Men är kul höra hur en svensk anser leken ligger till.

11:53:55, 15/5 -17
mabe

MEDLEM
Västerås
Kul läsning!

10:35:17, 13/5 -17
yespair

DOMMER L2
Trollhättan
Truck skrev 15:04, 12/5 -17 härlig artikel!

Tror inte du har en chans mot Jesper i brädade partier mot hans setup :)

Sjuk bräda.

02:17:40, 13/5 -17
Truck

STANDARDKUNGEN 2008
REDAKSJON
HEDERSMEDLEM
Viken
härlig artikel!

Tror inte du har en chans mot Jesper i brädade partier mot hans setup :)

15:04:16, 12/5 -17
  Dominaria! Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!