Magic the Gathering
Magic the Gathering2660 MEDLEMMER 30 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1758 ARTIKLER
Sorter etter: dato - navn - artikkeltype - forfatter

 

Lincon 2017! Diverse
Lincon 2017
Via svenskamagic.com

Nu är påsken över och det är därmed äntligen dags att fundera på Lincon 2017. Som de flesta redan vet har Wizards varit väldigt elaka mot oss som älskar Lincon genom att lägga GP Köpenhamn samtidigt som Lincon, men det betyder bara att vi får kämpa lite hårdare.

Vi är medvetna om att ett antal av er kommer att prioritera att åka på GP Köpenhamn men vi känner att vi vill ge alla en möjlighet att komma till Lincon och spela lite ändå. Strunta därför inte i denna artikel enbart för att du ska åka till Köpenhamn helgen 27-28 maj.

av Discus
08:00, 17/4 -17
läst 7843 ggr.
Skriv ut artikkel
13 kommentarer


.

Var/När/Hur?

Konventet äger rum på Universitetet i Linköping den 25-28 maj. Notera dock att vi tjuvstartar redan onsdag kväll.

Vi känner att vi inte vill konkurrera med GP Köpenhamn, utan istället erbjuda dem som ska dit en möjlighet att träna. Av den anledning kommer vi tillsammans med Lincon på torsdagen ge er en möjlighet till att spela en PPTQ. Vi hade önskat att den kunde vara i formatet modern, men det tillät inte Wizards. Istället får den bli en Sealed deck som kommer att kosta 200kr.

I priset ingår inträdet till Lincon för torsdagen och sedan ger vi er möjlighet att på kvällen få lite träning i modern istället. Denna specialdeal går inte att förköpa men det vore bra om ni föranmäler att ni tänkt utnyttja denna deal till mig via epost daniel@inteom.se.

Om du tänker delta på hela Lincon så behöver du givetvis inte begrunda spelcialdealen, utan då är det följande som gäller istället!

  • Helhelg: 250kr (350kr)
  • Helhelg ungdom: 200kr (300kr) (för er som är födda 1992 och senare)
  • Dagspass: 150kr
  • Sovsal: 50kr


De lägre priserna är de priser som gäller vid förköp och i år har datumet för förköp satts ovanligt tidigt. Det medför att om du planerat ett besök på Lincon och vill ha det lägre priset, då behöver du betala senast 24 april!


Anmäler dig gör du exempelvis genom att följa den här länken!Schema Lincon 2017
Efter den startpresentationen av en specifik dag och priser så visar jag nu hela schemat för Lincon. Vi kommer sedan dag för dag att presentera vad som händer. Notera till att börja med att alla starttiderna är cirka tider. Vi kommer alltid se till att den tidigare turneringens swissrundor är avslutade innan nästa börjar.Viktiga nyheter för årets Lincon!

Vi känner att vi i år ska fokusera på unga magicspelare och de som inte spelar turneringsmagic så ofta. Fokus brukar generellt vara tävlingsmomentet i magic och givetvis ska magic vara en tävling, men det ska inte vara det enda som räknas. Det ska också vara trevligt att bara spela magic, för spelandets skull.

Det blir synligt för våra spelare på två sätt. För det första, så kommer vi att erbjuda alla som är 20 år eller yngre som spelar i våra turneringar 50kr rabatt på deltagaravgiften för upp till två event under helgen. Det gäller under förutsättning att de är medlemmar i någon av våra ungdomsavdelningar (SvM Junior, SvM Linköping eller SvM Alingsås). Vi kommer att lösa de praktiska detaljerna kring detta på plats.

Sedan har vi ändrat lite i vår normala prisstruktur genom att skjuta över 20% av prisstrukturen till dem som avslutar turneringen men inte kommer inom den normala prisstrukturen. Det gör att vi detta år kommer att ha ungefär följande prisstruktur:

1: 25% av vinstsumman
2: 15% av vinstsumman
3-4: 10% av vinstsumman
5-8: 5% av vinstsumman
9-X: 20% av vinstsumman

Vi kommer i övrigt att följa vår normal prissupport enligt normen att ifall deltagaravgiften är 50kr, då ger vi ut två boosters från senaste setet (Amonkhet) eller 50kr från vår prispärm per deltagare i prissupport. Vid Sealed deck blir det två boosters per deltagare i prisstruktur.

Om eventet inte har Top8 så kommer prisstrukturen följa ovanstående på ett ungefär men fördelningen av priser kommer att vara efter poäng (lika poäng = samma priser). Exakta summor/priser kommer annonseras på plats. 


Onsdag Kväll

Konventet inleds med att vi tar det lite lugnt och känner lite på hur Standard har blivit nu när gudarna från Amonkhet har satt sin prägel på setet. Det blir ingen top8 i denna turnering för att alla ska komma i säng i tid för att kunna komma utvilade till torsdagens event. För er som vill spela multiplayer erbjuder vi Commander. Det kommer att finnas Commander-lekar att låna om du aldrig spelat formatet förr eller bara vill känna på det men saknar en egen lek.

Spoiler:


Standard
Format: Standard (Extra runda, ej top8)
Registrering: 17-18
Start: 18
Kostnad: 50 kr | 100 kr (medlem | ej medlem)


Commander
Format: Commander (multiplayer)
Registrering: 17-18
Start: 18
Kostnad: 20 kr | 50 kr (medlem | ej medlem)


Torsdag Dag

Som redan nämnts så är det redan på torsdag morgon dags för PPTQ Albuquerque. Här har vi även specialdealen för den som är på väg till GP Köpenhamn, men känner att de vill passa på att spela lite magic innan. För oss andra blir det en möjlighet att för en liten slant öppna lite Amonkhetboosters och se om vi kan bygga ihop en fin lek av det.

Spoiler:


PPTQ Sealed Deck (competetive)
Format: Sealed
Registrering: 09-10
Start: 10
Kostnad: 200kr | 250 kr (medlem | ej medlem)


Torsdag Kväll
När vi är klara med PPTQ siktar vi in oss på att spela lite modern. Båda dessa event kommer att hållas under competetive level. Det är inget som bör avskräcka dig från att spela, då våra domare på plats kommer att förklara skillnaden för dig som spelar.

Spoiler:


Modern (competetive)
Format: Modern
Registrering: 17-18
Start: 18
Kostnad: 50kr | 100 kr (medlem | ej medlem)


Fredag Dag
Nu har vi kommit igång och då är det dags att vrida på de äldsta korten magic har att erbjuda. Det har helt enkelt blivit dags för Vintage. För de som känner att det är roligare att öppna nya fräscha boosters erbjuder vi en draftturnering efter två rundor av Vintage. Om det blir 16 eller fler deltagare i turneringen, så bjuder vi på en top8 draft i draftturneringen. Blir det 15 deltagare eller färre, så blir det istället bara en draft.

Spoiler:


Vintage
Format: Vintage
Registrering: 09-10
Start: 10
Kostnad: 50kr | 100 kr (medlem | ej medlem)

Draftturnering
Format: Draft
Registrering: 11-12 (börjar efter två rundor Vintage)
Start: 12
Kostnad: 100kr | 150 kr (medlem | ej medlem)Fredag Kväll
När vi är på konvent brukar vi glömma bort att fredagkvällar ska dedikeras till FNM. Dock har vi inte missat det denna gång, utan nu är det dags att försöka vinna det fina FNM-kortet. För er soom tycker att Standard är för nytt erbjuder vi istället en möjlighet att spela 93/94. Det är ännu inte klar med hur det kommer se ut, men spel blir det enligt BSK-modell.

Spoiler:


FNM Standard
Format: Standard
Registrering: 17-18
Start: 18
Kostnad: 50 kr | 100 kr (medlem | ej medlem)

93/94
Format: 93/94
Registrering: 17-18
Start: 18
Kostnad: ???


Lördag Morgon
Som tidigare nämnts så är fokus de som inte spelar turneringsmagic och på lördagen erbjuder vi att ni går ihop i lag (tre personer) och hjälps åt att bygga ihop era lekar i formatet Team Sealed. Då kommer ni som lag att få 12 boosters från Amonkhet och av dessa boosters ska ni bygga ihop 3st lekar och sedan spelar varje spelare i laget mot spelare från ett annat lag. Ni sitter tillsammans och kan även diskutera beslut som har med spelet att göra.

Har du inget lag så är det inget problem. Då är det bara att dyka upp så hittar vi ett lag till dig.

För er som inte tycker om nya fräscha boosterpaket erbjuder vi Legacy istället.

Spoiler:


Team Sealed
Format: Team Sealed
Registrering: 9-10
Start: 10
Kostnad: 450kr/lag (150kr/person)

Legacy
Format: Legacy
Registrering: 9-10
Start: 10
Kostnad: 50 kr | 100 kr (medlem | ej medlem)
Lördag Kväll

Så blev det lördag kväll och denna kväll siktar vi in oss på att ha extra trevligt. Vi kommer att erbjuda påsdraft för 50kr, då vi de senaste åren samlat ihop lite boosters för just detta ändamål. Har du egna boosters är du välkommen att delta med dina egna boosterpaket och behöver då inte betala något.

För er som tycker att drafta är jobbigt och besvärligt erbjuder vi Commander. Det kommer att finnas Commanderlekar till utlåning om du saknar lek.

Är detta inte något som passar dig och om du känner att du skulle vilja spela något speciellt på lördagkvällen som du tycker är trevligt är det bara att du meddelar oss, så kan vi se om vi inte kan få in ditt förslag.

Spoiler:


Påsdraft
Format: Casual
Registrering: 17-18
Start: 18
Kostnad: 50kr eller 3 boosters (14-15 kort)

Commander (multiplayer)
Format: Commander
Registrering: 17-18
Start: 18
Kostnad: 20kr | 50 kr (medlem | ej medlem)


Söndag Dag
Nu är det söndag men än är det inte över. Vi kommer att erbjuda Vintage för er som tycker om de där gamla korten. För oss andra finns det möjlighet att drafta de dyra formaten (Eternal Masters, Modern Masters).

Sedan finns det en liten bonus. Det kommer under helgen finnas möjlighet för alla att bygga lekar och roa sig med våra skräpkort från vår demopool. På söndagen tänker vi oss att ni ska en möjlighet att spela turnering med dessa lekar. Det kostar inget att delta och vi kommer att dela ut lite boosterpriser tilll er som deltar.

Spoiler:


Vintage
Format: Vintage
Registrering: 9-10
Start: 10
Kostnad: 50kr | 100 kr (medlem | ej medlem)

Draft Eternal Master
Format: Draft
Registrering: 9-10
Start: 10
Kostnad: 300kr | 350 kr (medlem | ej medlem)

Draft Modern Master 2017
Format: Draft
Registrering: 9-10
Start: 10
Kostnad: 300kr | 350 kr (medlem | ej medlem)

Casualturnering
Format: Casual
Registrering: 9-10
Start: 10
Kostnad: gratisSide Events
Side events kommer köras löpande under konventet för de som önskar. Det kostar 25kr att vara med i ett 8-manna sideevent (plus produktkostnad om draft/sealed etc). Vinnaren kommer att få 4 boosters, tvåan kommer att få två boosters och 3-4 för varsin tröstbooster

Föreningsrabatt
Som medlem i någon av föreningarna SvenskaMagic (SvM Senior, SvM Junior, SvM Linköping & Svm Alingsås) betalar du billigare deltagarpris i samtliga turneringar. Det är detta som avses med (medlem | ej medlem) i pris-specifkationen.

Hjälp Sökes
Vi söker personer som vill hjälpa oss att ta hand om eventet. Vi behöver just nu främst hjälp med dömmande, demande och coverage (text & bild). Hör av er till Discus i ett internmail om ni är intresserade.

FAQ

Ni refererar till "vi" i texten, vilka är ni?
Vi är förbundet SvenskaMagic med dess två avdelningar SvenskaMagic Junior och SvenskaMagic Senior.

Är korten i demopoolen verkligen gratis?
Ja, de är faktiskt det. Korten har genom åren donerats av våra medlemmar och vi tycker att det är bra om de kommer till nytta.

Måste man ha med sig leklista?
Ja, det måste man. Det är obligatoriskt vid ”competetive event” men vi har det även på våra ”regular event”. För att det är så mycket kort som snurrar runt och försvinner något hjälper detta till för att lösa eventuella problem.

Kommer det dyka upp några fler FAQ?
Det vet man aldrig!

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

Discus

HOVEDVAKT
REDAKSJON
MODERATOR
DOMMER L1
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
Norrköping
Det behövs inte, vi har plats för alla som vill spela!

17:39:59, 24/5 -17
Ainali

MEDLEM
Visby
Kan/behöver man föranmäla sig till PPTQn? I butiken på Lincons hemsida finns det inte med, och jag ser inget sätt att förbetala i eventet.

12:35:41, 24/5 -17
Landgraf

3-KORTSKUNG
REDAKSJON
ETERNALKUNGEN 2012
Linköping

#7 PWP Seasonal
#8 PWP Lifetime
+1 på det.

08:34:03, 23/5 -17
Kelvandil

MODERATOR
REDAKSJON
HEDERSMEDLEM
EXTENDEDKUNGEN 2011
Linköping

#16 PT Points Yearly
#11 PWP Seasonal
#12 PWP Lifetime
Jag föreslår att Modern-turneringen torsdag kväll är utan top8, de som ska till Köpenhamn på fredagen vill nog gärna spela Modern utan att stanna uppe för länge.

22:15:43, 22/5 -17
Discus

HOVEDVAKT
REDAKSJON
MODERATOR
DOMMER L1
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
Norrköping
Det är på gång, skulle gjort det i torsdags men då buggade något för mig. Det ska vara fixat nu men håller på att arrangera prelle så kan göra det tidigast ikväll!

:)

14:35:43, 23/4 -17
Oppdatert: 14:36:09, 23/4 -17
chrono

MEDLEM
Stehag
Ni får se till så att programmet kommer in i Lincons program så att man sitter slippa sitta och jämföra sidorna. Jag är för gammal för att göra spontana saker och måste planera mitt Lincon besök minut för minut

12:25:27, 23/4 -17
Hoogard

FSVM - KASSöR
REDAKSJON
MODERATOR
Mölndal
Nån som är sugen på pre-modern på lincon?

16:51:07, 22/4 -17
Landgraf

3-KORTSKUNG
REDAKSJON
ETERNALKUNGEN 2012
Linköping

#7 PWP Seasonal
#8 PWP Lifetime
Låter fint!

21:56:10, 21/4 -17
Discus

HOVEDVAKT
REDAKSJON
MODERATOR
DOMMER L1
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
Norrköping
Om det finns tillräckligt många på plats som är sugna på att spela Modern istället för Standard, så löser vi det på plats!

21:30:24, 21/4 -17
Landgraf

3-KORTSKUNG
REDAKSJON
ETERNALKUNGEN 2012
Linköping

#7 PWP Seasonal
#8 PWP Lifetime
Skulle det inte kunna vara modern i stället för standard på onsdagen så man får in lite mer testning inför Köpenhamn?

20:38:11, 21/4 -17
Discus

HOVEDVAKT
REDAKSJON
MODERATOR
DOMMER L1
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
Norrköping
Kelvandil skrev 19:42, 18/4 -17 Är det något inträde för onsdagen?

Nej!

19:46:57, 18/4 -17
Kelvandil

MODERATOR
REDAKSJON
HEDERSMEDLEM
EXTENDEDKUNGEN 2011
Linköping

#16 PT Points Yearly
#11 PWP Seasonal
#12 PWP Lifetime
Är det något inträde för onsdagen?

19:42:49, 18/4 -17
Enigma

HEDERSMEDLEM
Alingsås
Alltid lika kul när artikeln om LinCon postas - för då vet man att nu är det vår! Dock måste jag gnälla lite... Jag vet att det inte är lätt att göra alla nöjda och många olika format ska hinnas med - men bara en Legacy?! Stor besvikelse... :'(

10:07:52, 17/4 -17
  Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!