NYHETER Nyheter | Månedens kort | Ukens undersøkelse
02:48, 18/8 -14
80 spillere på WMCQ i Oslo!
av Even
Gårsdagens World Magic Cup Qualifier 2014 i Oslo hadde 80 spillere. Hva var hovedpremien de konkurrerte om? En plass på laget som skal representere Norge i World Magic Cup!

3 av spillerne hadde 1 bye hver med seg inn i turneringen, nemlig Sveinung Bjørnerud, Finn Erik Sølverød og Oddbjørn Eggen. Resten av feltet måtte spillere om poengene fra og med runde 1. Blant de øvrige spillerne var Vidar Espenes, André Moshølen, Sigurd Jorem, Andreas Nordahl, Tommy Hammer og Jon Magnus Christensen.

Etter de 7 sveitserrundene var det klart at ikke engang 16 poeng kunne garantere noen plass i topp 8, slik Martin Leithe fikk erfare. Jon Magnus Christensen gikk inn i sluttspillet alene i tet. Toppen av tabellen så da slik ut:
  9. Martin Leithe - 16p

Andreas Sandvik og Roy-Arne De Wilde fra Tønsberg var godt fornøyde med å kunne gå inn i topp 8 sammen, men ble umiddelbart tvunget til å slå hverandre ut i kvartfinalen. Kvartfinalene gikk slik:

• Jon Magnus - Andreas N 2-0
  • André - Emil 2-0
  • Kenneth - Sigurd 0-2
  • Andreas S - Roy-Arne 1-2

I semifinalene var det flere spillere som har vært nære å vinne PTQer og WMCQer før, samt tidligere Norgesmester André Moshølen. De gikk slik:

• Jon Magnus - André 0-2
  • Sigurd - Roy-Arne 2-0

Sigurd Jorem befant seg nok en gang i finalen, etter å ha tapt finalen i World Magic Cup Qualifier - 2012 til Vidar Espenes i Oslo for 2 år siden. Siden da har han hatt flere topp 4-plasseringer i PTQer og WMCQer, uten å ha vunnet noen av dem. Dessverre gikk det ikke veien denne gangen heller. Sigurd er antageligvis den spilleren i landet som mest fortjener bedre uttelling enn den han har fått så langt.

• André - Sigurd 2-1

Dermed var det Norgesmesteren fra 2008, André Moshølen, som tok landslagsplassen og innbydelsen til World Magic Cup 2014! Gratulerer!