Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 7 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1895 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

Missed Trigger Gaming: Open Series 2015! Turnering [Standard]
Road to Missed Trigger Gaming: Invitational

Dette er en artikkel om hvordan jeg kom meg til Missed Trigger Gaming: Invitational, og en turneringsrapport i noe detalj.

av Janmlam
19:30, 17/11 -15
läst 4205 ggr.
Skriv ut artikkel
2 Kommentarer

Sesong 2 for Missed Trigger var i gang. Jeg hadde et sterkt håp om å kunne kvalifisere meg til invitational i desember. Min gode venn Martin Mauseth har kapret seg en plass i sesong 1, gjennom hard innsats på tre turneringer. Så jeg regnet med stor motstand for å kunne klare det. Men denne sesongen har to modern turneringer, og modern er formatet jeg har mest erfaringer med, så jeg håpet på det beste.

Ironisk nok så blir dette en turneringsrapport om standardturnering nr. 5 hos Missed Trigger Gaming. Før jeg går løs på valg av deck i standard turneringen vil jeg nevne at jeg gikk 4-2 på modern turnering. Noe som fikk meg 12 poeng på standings. For å kunne klatre meg lengre opp måtte jeg trenge minst en topp 8, og et solid resultat på de to neste turneringen. (Og håpe de andre som gikk topp 8 forrige turnering ikke gjorde så bra >:) ) Jeg var usikker på om jeg ville klare å gjøre det bra på standard da jeg ikke har spilt standard siden innistrad-return to ravnica blokken. Og jeg hadde heller ikke noe god tid å forberede meg. Jeg fikk inn totalt 8 games med decket før jeg møtte opp søndag 1. november for å slåss. Utrolig nok gikk det veldig bra for meg, jeg gikk faktisk helt til topps med junk decket mitt.

Det var vanskelig å vite hvilken deck jeg skulle bruke. Spesielt med tanke på rotasjon er standard ganske ustabilt, og når det har stabilisert seg etter Pro Tour så kan det være en smule for sent å få kort til tide. Jeg er en blue mage fra bunnen av mitt hjerte, så jeg hadde tenkt til å spille noe blått, helst i form av Jeskai da jeg har fetchland der. Men med tanke på at Jace, Vryn’s Prodigy ikke hadde en vennlig pris for en nykommende standardspiller som meg, fant jeg meg no’ tilfeldig junk lister som jeg har hørt mye om. Dette såkalte Siege Rhino kortet som folk var lei av. Etter å gjort noe research så var det bare å samle inn hovedkortene, mikse og trikse med kort, og voila! Perfekt deck. Det var en spøk, heldigvis var det solide resultater på Pro Tour med junk lister, så det var bare å finne noe jeg likte, og tweake som jeg vil...

Junk

Standard / Turneringsspil

Av: Janmlam
03:56, 3/11 -15

Janmlam kommenterer:
- ingenting :( -
Kategori: Turneringsspil
Format: StandardStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
3712,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]191849[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


Runde 1 mot Torgeir med Junk.

Siege RhinoGideon, Ally of ZendikarWarden of the First Tree

Jeg spilte mot Torgeir tidligere på tirsdag, da var han på GW Megamorph. Vi spøkte med at vi kjente hverandres deck, men jeg hørte at han ikke var fornøyd med det, så jeg tok ikke noe sjanser på å hardmuligane Silkwrap og Abzan Charm.
G1: Jeg måtte ta en mulligan, å være on the draw med scry 1 er ganske tilnærmet å holde sju kort. Det viste seg at Torgeir ikke var på GW Megamorph, men junk. Torgeir spilte aldri sitt tredje land, og jeg kurvet ut veldig bra med Wingmate Roc på toppen, og tok game 1.
G2: Torgeir tok en mulligan. Husker dessverre ikke mye, men jeg skrev i notatene mine at jeg hadde litt mye mana, fullt mulig jeg bare døde av for lite board presence.
G3: Vi holdt begge sju kort, og jeg hadde en veldig aggressiv start med trippel Warden of the First Tree, det ble noe trading på hans side, men ettersom jeg hadde flere creatures, hadde jeg overtaket, og kurvet ut med Siege Rhino og Roc.

Runde 2 mot Pål med Atarka Red.

Monastery SwiftspearAtarkaBecome Immense

Pål gikk topp 8 på forrige modern turnering, så han hadde poeng fordelen med tanke på standings. Å kunne slå Pål her er stor fordel for å kunne holde meg i løpet. Vi snakket med hverandre før turneringen, og visste hva vi var på, og han nevnte at junk var en dårlig matchup. Da jeg ikke har spilt matchupen, håpet jeg bare på å vinne terningkastet, og håpe på det beste. (Selvfølgelig tapte jeg terningen)
G1: Jeg hadde en solid start med T1 Warden, T2 Hangarback Walker, og T4 Rhino. Dessverre ble jeg kjørt over med mange goblin tokens og Atarka's Command.
G2: Jeg måtte ta en muligan. Vi hadde noen trades early games, og jeg trengte et fjerde land fra toppen for å kunne caste Rhino. Naturligvis når du trenger untapped mana får du alltid noe annet. Denne gangen i form av Shambling Vent. I det lange løp så klarte Vents å kjøpe meg seks liv, noe som gjorde at jeg kunne stabilisere på board. Så vents gjorde jobben sin. Pål hadde combo med Monastery Swiftspear, Temur Battle Rage, og Become Immense, så jeg ville vært død hvis jeg ikke hadde en Surge of Righteousness som jeg trakk to turer tidligere.
G3: Jeg holdt syv, og Pål måtte uheldigvis gå ned til fire. Det gikk ikke mange mange runder før han ga seg, da han bare trakk land videre.


Runde 3 mot Michael med UB Aristocrats

Zulaport CutthroatWhirler RogueSultai Emissary

Nok en gang taper jeg terningkastet. Det ville vært perfekt å vinne denne, og deretter drawe seg til topp8 for å sikre seg ekstra tre poeng(en får i tillegg tre poeng for å komme i topp8 på standingen). Det tok ikke lang tid før jeg skjønte hva jeg spilte mot, og heldigvis for meg er dette en god matchup, med Anafenza som basically nøytraliserer alle «when this creature dies effekter».
G1: Vi holdt begge sju. Jeg gikk rett på aggro planen med dobbel Warden, med en god followup kurve med Siege Rhino og Wingmate Roc. Michael hadde litt lite land, så fikk ikke de større creature på banen.
G2: Michael tok en muligan, jeg tok to. Jeg holdt en fire land Siege Rhino, ikke spesielt interessant, men hvis jeg trekker noe early game kan denne hånden holde med litt flaks. Men det skjedde dessverre ikke, jeg ble irritert av å trekke for mange land, og brukte kun Rhino, Ultimate Price to ganger, og Gideon, ally of zendikar i hele spillet.
G3: Med litt frustrasjon hoppet vi til game 3, vi holdt begge sju, men denne gangen har jeg T3 Anafenza, the foremost, og håpet på at det vil holde. Anafenza, ble drept og jeg holdt hans creatures i sjakk med removals, og hadde dobbel Rhinos for å beskytte Gideon som allerede ga meg en emblem. Trample skade var veldig relevant mot Michael, da han hadde veldig mange, men små creatures. Og Rhinos slo gjennom til min tredje seier for dagen.


Runde 4 mot Marius med Jund. Draw.

Vi var begge sikret topp 8, så en pause ville gjort seg.


Runde 5 mot Thorbjørn med Dark Jeskai. Draw.

Jeg kunne vurdere å spille denne for å prøve en seier for tre ekstra poeng, men hvis jeg tapte ville jeg trolig være nederst i topp 8. Og jeg føler å være på play gir en stor fordel til decket mitt, så det ble en draw til.

Kvartfinale mot Kim med Dark Jeskai.

Jace, VrynDragonmaster OutcastDragonlord Silumgar

Dark Jeskai var ikke en direkte favoritt matchup. Jeg spilte mot Kenneth på det samme under Game Day i Hamar. Med Dark Jeskai sine hard removals, rekursjon med Ojutai's Command med Jace, Vryn's Prodigy, Dragonmaster Outcast, og Dig Through Time for solide kortfordel, så er det faktisk veldig pain.
G1: Å være på play føler jeg er en stor fordel mot Jeskai. Jeg hadde en god hånd som kurvet meg helt ut til Wingmate Roc. T1 Warden, T2 level up, T3 Anafenza, T4 Gideon, T5 Wingmate Roc. Where is your removal now?
G2: Jeg hadde en god mid-late game hånd, og gjorde ikke noe spesielt early. Jeg måtte trekke med Abzan Charm for å klare å spille land hver tur, og evt. fikk jeg en Gideon på bordet, og begynte å ha en fin størrelse med tanke på board. Men da skjedde det en omega blowout, med Dragonlord Silumgar stjal han min Gideon, og lagde en emblem. Det ble lite jeg kunne gjøre med tanke på at jeg ikke hadde svar på hans rekursjon av Outcast end of turn.
G3: Vi tok begge en muligan. Jeg hadde ikke den perfekte hånden, men hadde noe å spille T2, og T4. Jeg tror jeg også fikk svar på hans Jace, og kurvet meg videre og tok fordelen på board. En Gideon lagde en emblem med engang, deretter spilte jeg en til for å kun pumpe out 3/3. Boardet ble stor nok til å vinne. Og jeg er videre til semifinale.

Semifinale mot Erlend med RUG

Rattleclaw MysticThunderbreak RegentDraconic Roar


Jeg hadde ingen anelse på hva Erlend var på. Så jeg følte meg i en rar situasjon, men å være på play ga meg fordelen som jeg trengte.
G1: Jeg spilte Anafenza, og kurvet meg videre til Wingmate Roc. Da Erlend måtte Wild Slashe og Draconic Roar min første Anafenza, skjønte jeg at jeg var i en god posisjon. Siege Rhino låste kampen.
G2: Erlend startet tidlig med en Rattleclaw Mystic som jeg svarte. Men da etter noen turer hadde en del land, og to Mystic ute skjønte jeg at han var manaflooded. Vi hadde noen trades som involverte Dragonlord Dromoka og Rending Volley, men de ekstra livene jeg fikk, gjorde så jeg stabiliserte meg. Jeg var også manaflooded, men ville spare Abzan Charm for removal, da jeg hadde to creatures på board og slo snart for lethal. Sammen med Siege Rhino klarte jeg nok en gang å vinne, og gikk videre i finale.


Finale mot Thorbjørn med Dark Jeskai.

Jace, VrynMantis RiderTasigur, the Golden Fang

G1: Jeg holdt syv, og Thorbjørn gikk ned til seks. Jeg holdt en aggresiv hånd, med Warden på ledelsen, og kurvet veldig bra til en Gideon som Thorbjørn ikke kunne svare på.
G2: Jeg tok ikke noe notater for denne kampen. Men jeg er tror det skjedde mye av det samme som G1. Jeg hadde en Warden som Thorbjørn ikke hadde svar på, da jeg i tillegg hadde en Anafenza som buffet Warden ble den for stor til å Wild Slashe / Fiery Impulse.

Denne kampen ble tatt opp på kamera. Se hele kampen i videoen under. Kampen viser hvor sterk junk decket er med riktig kurve. Det var noe uflaks for Thobjørn da han ikke fant noe burn spells for Warden som slo for ganske mye tilsammen. Det kan argumenteres om å ikke bruke Rhino i en Disdainful Stroke, men på det tidspunktet ville det gått veldig lang tid før jeg kunne spille to 4-mana spells, og kunne ikke se for meg at han skulle tappe seg helt ut de neste turene. Og jeg vil heller la han countre Rhino istedenfor en Gideon f.eks.





Ettertanker

Junk var et artig deck. Ikke særlig vanskelig å spille, noe som var et pluss for meg med lite reps i standard. Sideboard var så og si kopiert direkte, og etter å ha spilt med det vil jeg bearbeide det litt. Til ingen overraskelse så var Siege Rhino, og Anafenza sterke kort. Jeg hadde en egen Siege Rhino counter for å sjekke hvor mange ganger jeg brukte det kortet, dessverre gikk jeg ut av tellingen etter kamp 1, og ga opp tanken. Jeg var veldig nære til å kutte de to siste Shambling Vents, da tapped land i ett aggro deck ikke er spesielt fascinerende. Etter turneringen har jeg blitt fast bestemt på to Vents ikke naturligvis er riktig, men veldig komfortabelt.

Jeg har nå kapret meg en spot i invitational i desember, og jeg er godt fornøyd med det. Jeg føler også noe har våknet inni meg for det sort, grønn, hvit archertypen. Som en blue mage så føler jeg en liten konflikt. Videre mot invitational er det stor sannsynlighet for at jeg holder på junk, men for modern er jeg noe usikker. Selv om jeg har mest erfaringer med modern, føler jeg meg ikke spesielt komfortabel med decket jeg bruker nå som er UR Splinter Twin. Jeg har tidligere vært på UWr Control, Scapeshift, Grixis Twin, men det er dessverre ikke noe å forsette med da alle de andre farger fikk nye (og gode) kort med nyere sett. Modern ser lite attraktivt for meg foreløpig, så kanskje jeg har behov for å prøve noe nytt igjen. Men det får vi se til desember. Videre vil jeg takke Missed Trigger Gaming for en strålende innsats, og serie. Og håper dere synes det var like stor suksess som oss spillere. Imens skal jeg «forberede» meg med favoritt formatet mitt som er legacy.


Sensei

They see me topping, they hating.


BELØNNET! Denne artikkelen ble belønnet med 75 kreditter . Gratulerer Janmlam! Vil du også skrive for NorskeMagic og ha sjansen til å vinne kreditter? Upload din artikel her på sitet.

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

Craawe

MEDLEM
GULLMEDLEM
Dumt 2.plass er beste mulige plassering i invitational'en, da ;)

20:33:12, 19/11 -15
tittentei

MEDLEM
GULLMEDLEM
Ringsaker
Veldig bra rapport Jan :) godt jobba :)

14:00:18, 18/11 -15
  Outlaws of Thunder Junction Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!