Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 5 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1895 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

Diverse
Magic Origins Preview: Kytheon's Irregulars

Dine venner i nøden når kattedemoner og sinte neshorn puster deg i nakken.

av Romadeus
22:03, 23/6 -15
läst 10758 ggr.
Skriv ut artikkel
1 kommentarer

Air ServantEn korttype som sjeldent tar spranget fra limited til constructed er tappere. Det fins unntak selvfølgelig, men utenfor smalere formater som block constructed er de stort sett sjelden vare. Icy Manipulator var en gang en staple, men det er lenge siden nå. Kort som Scepter of Dominance og Gideon's Lawkeeper har sett spill innimellom, men de har en tendens til å være lite manaeffektive og døde i en del matchups. Frost Titan, Dungeon Geists og Icefall Regent har generelt sett vært mer relevante, siden de både er store nok til å påvirke spillet og ikke tvinger deg til å bruke mana hver tur for å benytte evnen deres, men da har det gjerne vært andre faktorer, eksempel tribal-synergi, som har spilt inn.

Noe av problemet ligger nok i limited; i et format hvor marginene er større og kortkvaliteten lavere er tappere ikke bare relevante, de kan være direkte dominerende. En drage som ellers ville ha vunnet spillet får kanskje aldri angrepet på grunn av en enkel Blinding Mage. Tappere kan bryte board stalls, men de kan også forårsake dem, og dermed få spill til å trekke i langdrag unødvendig. Disse faktorene kan virke frustrerende, spesielt for nye spillere.

Hvis du ser på de settene som har kommet ut de siste par årene ser du at de faktisk har blitt tonet en del ned. Dromoka Dunecaster koster to å aktivere og kan ikke tappe flyvere; Akroan Mastiff er overpriset i forhold til størrelsen; andre kort er enda mindre effektive eller har andre begrensninger på hvordan de brukes.

Noe av problemet er nok at tap-evner er vanskelige å balansere for limited. Hvis de er for sterke tar de over (Blinding Mage har vært ett av de beste hvite kortene i alle format den har vært i), og er de for svake blir de ikke spilt (Ephara's Warden var i beste fall et nisjekort). Det man ellers gjør med slike effekter er å justere dem opp i rarity, men tapping virker sjeldent spennende nok til å gjøre seg på rare-kort. Det har som nevnt vært gjort, og det har funket, men da trenger virkelig kortet å presentere en spicy totalpakke. Dagens preview-kort er et forsøk på å gjøre akkurat det; hva tror dere?

Spoiler:



Spicy indeed. Selv før du faktorerer inn Renown er kroppen respektabel for prisen; ikke nok til å kvalifisere for constructed på egen hånd, men fremdeles solid. Hvis du så får inn et eneste angrep er du trygg for lynnedslag og den slags irritasjoner; røde decks vil antagelig måtte to-for-en'e seg selv for å få has på den med mindre de har Stoke the Flames. Med power 5 er den dessuten en skikkelig solid trussel som kan ta ned en uforberedt motspiller i løpet av noen få runder, eller i det minste trade fordelaktig hvis motspilleren har flere dyr enn du kan tappe ned.

Tappe-evnen er interessant utformet; den kan tappe hva som helst (med forbehold om hexproof eller protection såklart), og tapper ikke selv for å gjøre det, men evnen koster dobbel hvit å aktivere. Det betyr at en deck som ikke er monohvit eller nesten monohvit normalt vil kunne håndtere ett problematisk dyr i runden frem til cirka runde seks eller sju, hvor du vil kunne håndtere to og etter hvert tre, så lenge du ikke har annen bruk for den hvite manaen din. I en (helt eller delvis) monohvit deck er himmelen taket. Du kan spille ut irregulars på tur fire, tappe to dyr på tur fem og slå for Renown. På tur seks kan du tappe ned tre dyr og fortsette. Hvis du vil ta en mer defensiv posisjon kan du det, men det vil fremdeles være forholdsvis enkelt å holde motspillerens dyr under kontroll og komme igjennom for skade. Hvis du hadde en ok bordposisjon før du spilte Irregulars vil du lett kunne utnytte denne for å dra i land en rask seier.

I limited vil Irregulars være en god gammeldags bombe, så lenge hvitt er en av hovedfargene dine. Det er ganske håpløst å splashe for den, så hvis du starter en draft i hvitt er det en viss sjanse for at du kan få den tilsendt i andre eller tredje pakke. Hvis jeg åpner Kython's Irregulars i sealed vil det dreie fargepreferansen min en del mot hvitt, siden de er på sitt beste når man kan aktivere dem flere ganger per runde. Hvis du kommer til det punktet vil det være fryktelig vrient for en motspiller å vinne, siden du vil kunne kontrollere bordet uten å bruke kort på det.

Thunderbreak RegentI constructed er det mer usikkert om Irregulars har en fremtid, men mitt førsteinntrykk er at potensialet er der, i hvert fall i standard. Kroppen er akkurat stor nok for prisen du betaler, og så lenge en hovedsaklig hvit deck er spillbar tror jeg Irregulars vil være et solid kort, i hvert fall så lenge det er snakk om aggro eller midrange. I kontroll konkurrerer den med dragene i Khans block, og i det selskapet når den ikke opp. Det er også et problem at den er svak mot flere av de mest populære dragene; den kan ikke røre Dragonlord Ojutai, Stormbreath Dragon eller Silumgar, the Drifting Death. Den dør til Dragonlord Atarka og kan stjeles av Dragonlord Silumgar. Den kan tappe Thunderbreak Regent og vennene dens så mye den vil, men det gjør vondt. Den virker derimot solid både i og mot både aggro og midrange, så lenge disse er tjent med en hovedsaklig hvit manabase. Så lenge du ikke er i ferd med å dø trumfer den Siege Rhino, og så lenge du får untappe med den (eller bare har masse hvit mana) tapper den ned potensielle angripere og blockere like lett.

Kytheon's Irregulars er altså ikke noe sært nisjekort; de fleste hvite decks som ikke er rendyrkede combo- eller kontrolldecks vil kunne ta den inn uten å endre planen sin for mye. De gjør seg ikke spesielt godt i et metagame fullt av dragekontroll, men ellers er de sjeldent døde i noen matchup. Selv kommer jeg til å velge hvitt på prereleasen i håp om å åpne et eksemplar. Kommer jeg til å treffe deg der?

/ Gunnar Olai aka Romadeus


BELØNNET! Denne artikkelen ble belønnet med 75 kreditter . Gratulerer Romadeus! Vil du også skrive for NorskeMagic og ha sjansen til å vinne kreditter? Upload din artikel her på sitet.

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

verzutiko

DOMMER L2
DOMMER L2

#14 PWP Seasonal
Ooh, jeg så ikke at den ikke trengte å tappe seg selv og tenkte meh, men hvis du er mono-hvit er jo denne helt bonkers! Om den går til Constructed er jo heller tvilsomt, men vi får se til høsten.

08:24:00, 24/6 -15
  Outlaws of Thunder Junction Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!