Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 7 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1895 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

Turnering [Sealed Deck]
Turneringsrapport: GPT sealed Utrecht med Top 8 draft, Oslo Escape 08.03.15

Planeswalkerne var samlet rundt bordene i samlingshallen. De satt spent og ventet. Stillheten lå som et isteppe lagt av Ojutai selv over rommet. Noen beskjedne solstråler kunne skimtes fra en tidlig vårsol. Det var småprat, og nervøs latter. For selv om mange var allierte eller hadde formet et slags bekjentskap etter utallige møter på den magiske slagmark, var det nå alvor igjen, ikke mer leketid, ingen tid til morsomme interaksjoner, mann mot mann, mektige uhyre mot magiske beist, trolldom mot vett.

Flavour-text för Kamahl, Pit Fighter"I didn't come to play. I came to win."


"Dere kan nå åpne pakkene!" Dommeren annonserer turneringens start.
Det er søndag 8. mars 2015, på Escape i Oslo. Det er Sealed GPT Utrecht med Top 8 Draft, og formatet er Fate Reforged. Formatet har blitt spilt mye, motivasjonen er på topp og jeg føler meg fokusert.

av erlendk
#17 PT Points Yearly
#14 PWP Yearly
#19 PWP Lifetime
14:26, 12/3 -15
läst 3460 ggr.
Skriv ut artikkel
3 Kommentarer

Sealed deckbygging:

Pakkene jeg åpner er ikke veldig imponerende, ingen farger som virkelig skiller seg ut, og med alle de gode kortene spredt i farger. Jeg er fornøyd med å sende de videre. Pakkene jeg mottar virker hakket bedre, men ved første øyekast føler jeg ikke dette er blant det beste jeg har jobbet med. Det viste seg at jeg tok feil.

Jeg begynner med å sortere kortene etter farger, og deretter fargene i to bunker: kort jeg føler bør spilles nesten uansett deck, og kort som er middelmådige eller dårligere. Det viser seg at jeg hovedsaklig har to retninger å gå: en Jeskai deck med aggressive creatures, noen få gode instant og sorcery spells. En fin manabase med tre land som gir to farger og et Mystic Monastery.

Decket ville da blitt definert av kort som:
Flying Crane TechniqueMaster of PearlsEfreet Weaponmaster


og bestå i hovedsak av kort som:
Bloodfire ExpertLeaping MasterCunning Strike

Men, jeg har prøvd å drafte med lignende decks tidligere, og har aldri helt klart å gjøre det store med denne typen "High Power-Low Toughness og mange Combat Tricks" Jeskai deck. I tillegg var jeg ikke superfornøyd med creaturebasen. Jeg så for meg dette var en type deck jeg ofte kunne falle bakpå med, for så å ikke hente meg inn i spillet igjen med. Typisk med kort som Flying Crane Technique som er kjempebra når jeg har en etablert tilstedeværelse, men som er superdårlig om jeg ligger bakpå. I tillegg føler jeg 1 toughness creatures er dårligere i dette formatet, hvor man ofte møter decks med mange små creatures som enkelt kan blokkere de. Jeg manglet også gode creatures med flying og lignende, som jeg føler denne deck trenger.


Så da så jeg på alternativ to: Abzan "fatties", en deck med mange greie creatures, mye høy toughness og som er vanskelige å bli kvitt. Her så jeg at jeg kunne lage en deck med en veldig tung creaturebase, dette er ofte en veldig enkel, men også veldig effektiv strategi i Sealed deck. I tillegg hadde jeg de beste bombene i disse fargene:
Ivorytusk FortressShamanic RevelationCrux of Fate


og her ville decket bli fullt av kort som:
War BehemothAbzan GuideAbzan Skycaptain
Kort jeg egentlig har mest er faring i å spille mot, og ikke med. Men vond erfaring er ofte god lærdom!

I tillegg hadde dette decket rom for mye bra synergi:
Abzan Battle PriestHonorFormless Nurturing

Men, decket var ikke perfekt, for Abzan hadde dårligere støtte i form av land enn hva Jeskai hadde. Her var det bare to land som gav to av fargene jeg trengte. Med tanke på at svart ville blitt den minste av de tre fargene, og at det også nettopp er der Crux of Fate var, kom dette til å skape problemer.

Til slutt valgte jeg å gå for Abzan, decket hadde dårligere manabase, men en langt tryggere creaturebase, og flere gode bomber. Av egen erfaring, en sealed deck med mange greie creatures og fin synergi uten for mye komplikasjoner, vinner spill.


Her er decket jeg endte opp med:
Abzan Fate Reforged Sealed deck GPT

Sealed Deck / Turneringsspil

Av: erlendk
11:29, 10/3 -15

erlendk kommenterer:
Deck brukt under Sealed GPT Utrecht 09.03.15. Escape, Oslo.
Kategori: Turneringsspil
Format: Sealed DeckStørrelse: 40 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
50,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]178764[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!



Swissrundene:
Med 23 spillere ble det 5 innledende runder Swiss før Top 8 Draft.

Jeg følte decket hadde potensialet til å gjøre det bra, men var ikke helt overbevist enda, det var på tide for ildtesten og første runde i turneringen.

Runde 1: vs Grixis med Alexander

Typhoid RatsLightning ShriekerJeskai Sage

Han vinner terningkastet og velger å starte runden, for min del var dette helt greit. Jeg var ikke avhengig av en særlig aggressiv start, og har mange gode blokkerere, i tillegg er dette sealed deck, det går sjeldent veldig fort.

Han åpner med flere tidlige creatures, men det stopper også fort opp, jeg får ut creatures som er større: Archers' Parapet, Ivorytusk Fortress og War Behemoth. Jeg kan begynne å angripe med mitt etter bare å ha tatt to skade. Jeg ender raskt med å ta over spillet, da mine creature bare blir større, og han ikke ser ut til å trekke noen store trusler.

Andre spill tar noe lenger tid, jeg faller ned på 13 liv, men så får jeg ut igjen mange sterke creatures, og han ser ikke ut til å ha svar på de, han velger å gi seg på 14 liv, og jeg vinner første runden 2-0.

1 - 0

Vi blir tidlig ferdig og tar noen testrunder, hvor jeg får bekreftet at decket mitt ser ut til å virke ganske bra, selvtilliten stiger.


Runde 2: vs Red Explosive Deck med Andreas

PyrotechnicsJeering InstigatorFlamerush Rider

(Jeg er litt usikker nå på hvilke farger han spilte i tillegg til rød, men de viktige kortene hans var i denne fargen sånn jeg husker det).

Han vinner terningkastet og velger å starte, dette blir også veldig fort problematisk. Han spiller ut creatures og jeg følger opp med egne creatures. Etter å spilt ut en Sandsteppe Outcast med en Spirit Token, I tillegg til noen andre små creatures, smeller han av en totalt ødeleggende Pyrotechnics, ting ser allerede mørkt ut. Det blir bare værre da han gjør seg klar til sealed combo: Han dasher ut Flamerush Rider og samtidig "unmorpher" en Jeering Instigator. Jeg taper første spill.

Han har en veldig skummel deck, men nå vet jeg i det minste litt hva jeg må spille rundt, i spill to går jeg først:
Jeg får ut mange tidlige creatures, og blant de en Abzan Battle Priest, som sammen med creatures med +1/+1 counter på dem, gjør spillet vanskelig for han. Jeg velger likevel å spille forsiktig, han gjør motstand, men det går hele tiden nedover på hans liv, mens mitt holder seg oppe. Han klarer å fjerne Kamppresten, men det hjelper lite når jeg har kort som Shamanic Revelation.

I siste runde går han først igjen og jeg er smålig nervøs for en ny "comborunde". Han begynner sterkt og slår hard fra seg, men en tidig Crux of fate kommer godt med. Etter denne hadde jeg store kraftige creatures å spille ut, og jeg vant runden 2-1.

2 - 0


Runde 3: vs Abzan med Lars Petter:


Citadel SiegeWoolly LoxodonPine Walker

Vi har møttes mange ganger før i det siste, i lignende situasjoner, hvor kampen vi spiller i stor grad kan avgjøre hvor langt vi går. Begge håper på å møtes igjen til en finale.

Igjen vinner motstanderen min terningkastet og velger å begynne. Han får ut morph creatures som blir etterfulgt av en Citadel Siege, han velger kortets "Khans-modus", som lar han gi sine creature to +1/+1 counters i hver kampfase. Jeg har nå store problemer. Det tar ikke lang tid før mine "veggdyr" som Sagu Archer må ofre seg selv for de voldsomme 6/8 og 12/13 dyrene han sitter på (En Woolly Loxodon med mange counters er ikke lett). Jeg trekker meg tidlig nok en Crux of Fate, men sitter da bare med skog og sletter i spill.

Alt jeg får gjort er å legge ut blokkering, og håpe på land. Dette gir meg også tid til å planlegge skjebnen. Etter noe sånt som 5 trekk, har jeg to kilder til svart og smeller av Cruxen, og følger opp med Ivorytusk Fortress, Abzan Battle Priest og noen+1/+1 counters. Det viser seg at han ikke har så mange flere dyr å spille. Jeg vinner utrulig nok første runde.

Jeg velger å ta inn Destructor Dragon som et svar på en ny Citadel Siege, jeg har også Naturalize i sideboard, men velger å gå for kortet som uansett vil ha en effekt, dragen.

I andre runder begynner han igjen, vi sitter begge ute med morpher i spill. Men da han angriper inn i min Honor's Reward ganske tidlig, snur kampen. Jeg følger opp med flere creatures og han har ikke svarene han trenger. Jeg vinner runden 2-0.

3 - 0

Resultatene etter tredje runde viser at jeg er plassert først og kan trygt gå for "intentional draw" de neste rundene.

Det ender med at jeg gjør dette de neste to rundene og går inn som nr.2 til Top 8 Draft.

3 - 0 - 2

Flavour-text för Ivorytusk FortressAbzan soldiers march to war confident that their Houses march with them.


Jeg får tid til å slappe litt av og spise godt, noe som aldri skal undervurderes.

Forutenom de store bombene jeg hadde i form av "rares", så var kortet som virkelig imponerte meg etter Swissrundene, og som jeg absolutt kommer til å spille mer i limited:
Honor


Draft:

Etter en lengre pause, er vi klare for Top 8 Draft. Jeg har i det siste hatt veldig varierende resultater fra Fate Reforged Drafts, og føler ikke at dette er et format jeg helt har mestret. Men jeg bestemte meg for at jeg skulle følge samme taktikk fra Sealed Deck, velge mange solide creatures og ta resten deretter. Dette var også første gang jeg draftet på tid.

Vi begynner med første pakke, Fate Reforged:

Mine første valg var som følger (fra øverst venstre til nederst høyre):
Supplant FormJeskai BarricadeMistfire Adept
CloudformLightformTranquil Cove
Etter mine første kort, var jeg både overrasket over kortene jeg ble tilsendt og veldig fornøyd. Jeg visste at de fleste av disse kortene ville bli spilt uten tvil, såfremt jeg fortsatt kunne holde meg i disse fargene. Og etter alt å dømme var disse fargene veldig åpne, og absolutt riktig for meg å ligge i.

Første kortet mitt: Supplant Form hadde jeg ingen erfaringer med, og jeg vurderte lenge om jeg heller skulle ta et annet kort, men det var ingen kort i pakken som skrek ut ellers. Og etter å ha lest kortet opp og ned flere ganger, overbeviste jeg meg selv at dette var et bra kort. Og det føles riktig i ettertid.

Mitt andre kort: Jeskai Barricade er et kort jeg liker godt, og spesielt med tanke på at i draft i dette formatet, kan man forvente at mostanderen din spiller noe creature removal, da er denne et fint svar. I tillegg er den en rask og effektiv nok vegg.

Ellers fikk jeg også med meg to eksemplarer av: War Flare.

Som drafter generelt, liker jeg å holde meg fast i de fargene jeg velger først, noe som klart både har sine fordeler og baksider. Man får tidlig etablert hva man trenger og hva man ønsker, det gjør valgene mine lettere. Men det krever at fargene faktisk er tilgjengelige for at det skal gå bra.


I andre pakke, Khans of Tarkir, åpnet jeg Windswept Heath som "rare", og jeg tror jeg aldri før har latt et "value-kort" passere like fort, jeg gikk da heller for en solid creature: Mardu Hordechief.

Mitt andre kort var virkelig kraftig, og et kort som kom til å definere mine neste valg og også turneringen: Mantis Rider, et utrulig bra, og unfair kort om man får spilt det tur 3 i limited. Så jeg valgte dette kortet og bestemte meg også der og da å gå lett inn i Jeskai for den.

Blant annet tok jeg i andre pakke (ikke i valgrekkefølge etter kort nummer 2):
Mardu HordechiefMantis RiderEfreet Weaponmaster
WaterwhirlKill ShotTake Up Arms

Etter å ha valgt Mantis Rider bestemte jeg meg også å velge mer land i fargene så snart jeg så dem, men det hendte aldri. jeg så ingen Jeskai land i pakke to og tre.

Videre så var det på et tidspunkt to pakker med Take Up arms som kom rett etter hverandre, hvor jeg tok den siste.


I siste pakke var noen av valgene mine:
Master of Pearls Jeskai CharmJeskai Windscout
Mardu HordechiefCrippling ChillRiverwheel Aerialists
Det var veldig morsomt å se Master of Pearls tilstede både i min sealed deck, og i min draft deck.


Etter draften, var jeg veldig fornøyd med kortene mine, bortsett fra mangelen på land.


Draft deckbygging:
Mange av kortene mine gikk rett inn i decket. Men jeg satt igjen med et vanskelig valg i hvor mye rødt jeg skulle spille. Av kortene mine når det gjaldt rød, hadde jeg i praksis følgende å velge blant:
Mantis RiderJeskai CharmEfreet Weaponmaster
Efreet WeaponmasterWar FlareWar Flare

Ettersom at de fleste creatures jeg hadde lå på mana cost 2 og 3, ville War Flare vært et veldig kraftig kort. Men jeg bestemte meg for å la være, og også å bare spille en Efreet Weaponmaster. Så da var det 2 kort(3 med morph) hvor jeg måtte ha rød kilde, og jeg bestemte meg for å spille 3 fjell i decket. Da med en manabase på 8 hvite kilder, 7 blå og 3 røde.

Sånn så decket ut til slutt:
Jeskai Fate Reforged draft deck GPT Top8

Booster Draft / Turneringsspil

Av: erlendk
11:44, 10/3 -15

erlendk kommenterer:
Deck brukt under Top 8 draft til Sealed GPT Utrecht 09.03.15. Escape, Oslo.
Kategori: Turneringsspil
Format: Booster DraftStørrelse: 40 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
49,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]178765[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!

Jeg har "bare" 13 creature spells, men da med 5 andre spells som vil i praksis gi meg en creature eller flere så jeg bruker å telle det som "18" creatures i decket.


Kvartfinale: vs GR med Emil

Bloodfire EnforcersTemur SabertoothBarrage of Boulders

Emil var på førsteplass inn i Top 8 av turneringen, og var dermed også den eneste spilleren som jeg kunne møtt, uten å få begynne første spill mot. Jeg kjenner Emil som en rød spiller, og hadde ikke feil i det denne gangen.

Han begynner første spill veldig eksplosivt med flere creatures og høy power. Jeg får ut noen dyr selv, men de blir litt puslete. Han har en Temur Sabertooth i spill som er vanskelig å håndtere, så spiller han en Barrage of Boulders med "Ferocious-trigger". Jeg får ikke blokkert, og spillet går raskt over etter dette.

I spill to begynner jeg med tidlig aggresjon, men han får raskt ut større creatures og blir mer aggressiv enn meg igjen, spesielt med Goblin Heelcutter. Han har en Feral Krushok i spill som han vil bruke til å slå ned min Mistfire Adept, men jeg spiller Supplant Form som har target på hans Feral krushok i respons. Deretter tvinger jeg han til å måtte ofre sin Goblin Heelcutter i blokkering på min tur. Jeg vinner spillet etterpå i en knepen seier da jeg vet han har kort i decket som Arrow Storm, som vil gjøre kort prosess av meg.
Goblin HeelcutterFeral KrushokSavage Punch

Jeg, som er nå "on the draw" tar inn kill shot og andre mer defensive kort (noe jeg gjør i alle de senere rundene), og det første kortet jeg tok ut var Take up Arms, som ikke var helt toppers i decket.

I siste spill begynner han igjen, og dette vet jeg blir vanskelig. Men jeg får ut en tidlig Mantis Rider sammen med flere sterke creatures. Han får meg ned på 4 liv, men sammen med Jeskai Charm for +1/+1 og lifelink til alle mine, slår jeg hardt tilbake og er utenfor fare. Jeg vinner 2 - 1.

Kampen var utrulig spennende, og kunne veldig fort gått hans vei, og heldigvis fikk han aldri spilt ut sin Mob Rule.

Nå, vel vitende om at jeg får begynne mine neste runder, har jeg trua på gull.


Semifinale: vs Sultai med Gøran

Torrent ElementalGurmag AnglerMurderous Cut

Endelig får jeg begynne en runde og gjør nettopp dette. Jeg får ut mange creatures tidlig, og sitter med en Mantis Rider på hand ganske tidlig, men jeg har ikke fargene til den enda. Jeg får dog ut en tidlig Cloudform.

Noen runder ut, begynner han å snu kampen, han får ut en Gurmag Angler med delve som jeg ikke kan blokkere effektivt. Han følger opp med en Torrent Elemental som står i veien for mine flyers. Jeg får heldigvis brukt Kill Shot på den. Men han har en Murderous Cut som han bruker for å "delve" bort sin Elemental og kan igjen spille den ut fra eksil. Videre får han ut Abomination of Gudul samt Kheru Bloodsucker og jeg taper kampen. Jeg fikk aldri spilt Mantis Rider og ble straffet dette spillet på dårlig manabase (det skal da sies at han antageligvis ikke ville hatt for store problemer med den ute i spill).

I andre spill går jeg først igjen. Denne gangen åpner jeg sterkt med mange creatures tidlig. Han følger opp med vel så mange, men bombene min kommer på løpende band. Master of Pearls får en "unmorph" som rydder store deler av bordet hans. Jeg avslutter runden med Jeskai Charm for fire skade på han, som jeg har holdt tilbake en stund.

I siste spill går han først igjen, jeg vet nå at sålenge han ikke får ut en tidlig stor flyer, så kan dette gå fint. Han begynner spillet med creatures som: disowned ancestor, men ser ut til å gå tom på krutt ganske tidlig. Jeg derimot treffer alle tre ulike fargene mine og har en Mantis Rider på min åpningshand. Jeg vinner 2-1.


Finale: vs Izzet med Jørgen

Torrent ElementalHungering Yeti Jeskai Runemark

Nå møter jeg motstanderen som jeg valgte å gå intentional draw med i runde 5 Swiss. Jeg har tapt i flere diverse finaler det siste halvåret (Game Day, GPT og PPTQ), og håper at endelig skal det gå min vei.

Jeg velger å gå først, holder en solid hånd med tre land og kort som mistfire adept, Kill shot og flere raske creatures. I begynnelsen ligger vi ganske jevnt an og får begge brukt kortene våre. Igjen møter jeg på en Torrent Elemental, jeg prøver å bruke Kill shot på den, men han har svar: Force away på sin egen creature. Videre får han ut en Hungering Yeti med flash som blokkerer og spiser opp en av mine, og turen etter jeskai Runemark på det samme kortet.

Denne runden taper jeg fort, det var ellers en ganske trist runde, for etter mine 7 åpningskort, trakk jeg land i 6/7 neste trekk. Motivasjonen var på bunn og jeg var misfornøyd.

Jeg tar meg sammen og fokuserer på neste spill.

I spill to går jeg først, denne gangen er jeg så heldig at jeg har alle fargene av land igjen, og trekker attpåtil en Mantis Rider. I tillegg får jeg to andre flyers ut i spill: jeskai windscout og Lightform, han kan blokkere og ofre sitt dyr mot en av de. Jeg spiller så veldig trygt med land utappet og en jeskai barricade på hand, mest til å redde Mantis Rider. Jeg vet han har kort som Bathe in Dragonfire. Jeg vinner omsider spillet jevnt og trutt.

I siste spill går han først igjen, han får ut to øyer, og en Jeskai Sage, men så spiller han ingen land runde tre og fire. Jeg derimot "guller" igjen, med en tur tre Mantis Rider. Når jeg ser han ikke får spilt ut flere kort, begynner jeg smått å innse at jeg kommer til å vinne. Han prøver videre å slå med sin sage i håp om at jeg skal blokkere så han får trukket kort, men det gjør jeg ikke. Denne gangen straffer jeg han for manaproblemer med god samvittighet. Jeg vinner den siste runden med mange gode kort igjen på hånden.


Dermed vant jeg GPT og skal reise til Utrecht. En utrulig morsom og spennende turnering, der jeg følte meg fokusert og fikk spilt bra magic.


I denne draften var definitivt følgende kort konge:
Mantis Rider

Flavour-text för Mantis RiderMantis riders know their mounts owe them no allegiance. Even a mantis ridden for years would consume a rider who loses focus for only a moment.


Videre var jeg veldig imponert over følgende kort:
Mistfire AdeptJeskai Charm Supplant Form
(Som sikkert ingen av de er noen stor overraskelse.)


(Jeg vet jeg skriver noe tull, men håper likevel artikkelen kan være interessant]

Takk for meg, så snakkes vi kanskje i Oslo eller i Utrecht.
- Erlend Kirkebø -


BELØNNET! Denne artikkelen ble belønnet med 75 kreditter . Gratulerer erlendk! Vil du også skrive for NorskeMagic og ha sjansen til å vinne kreditter? Upload din artikel her på sitet.

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

erlendk

MEDLEM
GULLMEDLEM
Oslo

#17 PT Points Yearly
#14 PWP Yearly
#19 PWP Lifetime
Takk.
Ja, etter jeg fikk Mantis Rideren tenkte jeg å plukke opp minst de to første landene som gav meg rød/blå/hvit, men jeg så dem ikke. Jeg tenkte helst å ende opp på kanskje 3 duals under draften. Og når jeg skulle bygge decket brukte jeg nok mesteparten av tiden på å finne ut av hvor mye rødt jeg skulle spille.

Det skal sies jeg hadde hellet med meg i de avgjørende rundene ;)

14:43:23, 13/3 -15
Arodin

MEDLEM
GULLMEDLEM
Oslo
Bra rapport, ville kanskje på forhånd sagt at en dual er for lite fiks til å spille cloudform, lightform, mantis rider (iaf for å kurve ut smooth). Men det funka jo, grattis.

13:24:05, 13/3 -15
verzutiko

DOMMER L2
DOMMER L2

#14 PWP Seasonal
Takk for en veldig utfyllende turneringsrapport! Dette var virkelig bra å lese! :D

14:46:58, 12/3 -15
  Outlaws of Thunder Junction Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!