Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 5 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1895 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

Diverse
Fate Reforged preview: Hatløver og sinte hvite menn

Av og til ser standard ut som en skikkelig irriterende antilope.

av Romadeus
08:51, 8/1 -15
läst 2924 ggr.
Skriv ut artikkel
3 Kommentarer

Leonin Arbiter
De fleste av dere kjenner antagelig til konseptet «hatbjørn» eller «hate bear». Kort oppsummert er det et dyr (vanligvis en 2/2 for 2, akkurat som Grizzly Bears) som har en eller annen evne som skal gjøre livet litt vanskeligere for motstanderen din. Meddling Mage, Ethersworn Canonist og Gaddock Teeg er klassiske eksempler. Disse har ofte vært populære i standard; vanligvis som sideboard-kort, men aggressive decks og midrange decks har ofte funnet plass til slike kort i maindecken, spesielt hvis de er kostnadseffektive og angriper formatet på en relevant måte.

I Return to Ravnica fikk vi vår første «hatløve» (den har samme stats som Savannah Lions) i form av Dryad Militant. En 2/1 for én mana med en relevant evne? Tanken virket først absurd, men det faktum at kortet ikke akkurat har dominert noe format (sånn bortsett fra at den var i en Pro Tour-vinnende deck) viser at Wizards i hvert fall ikke tok for hardt i. De har derfor satset på å fortsette trenden med dagens preview-kort, som kan sies å være et slags motstykke til Dryad Militant, ment for et format hvor Whip of Erebos er et større problem enn Snapcaster Mage.

Det er greit, bare klikk når du er klar.

Spoiler:



Er han ikke skjønn?

Som du ser har de stokket litt om på hvordan ting fungerer. Dryad Militant fjernet automatisk alt som havnet i graven etter at hun selv traff bordet, men gjorde ingen ting mot det som allerede lå der. Mardu Woe-Reaper funker i all hovedsak på din egen runde, og sliter derfor med å stoppe motspillere som kan legge et dyr i graven og umiddelbart reanimere det. Styrken hans ligger først og fremst i at han kommer ut tidlig uten å kreve at du holder av mana for å aktivere ham med, slik Scavenging Ooze og Withered Wretch gjør. Med andre ord, i de kampene hvor evnen hans er relevant hjelper han deg å gjøre akkurat det du aller helst vil: Legge press på motspilleren og hindre ham i å utnytte graven sin.

Den andre delen av evnen dens skal du heller ikke undervurdere. Hvis du vil bygge en aggressiv warrior deck i standard bør du være forberedt på å spille en del aggro mirrors, og da vil du fort merke at ett poeng liv nå og da etter hvert utgjør en betydelig forskjell. Her vil ikke gravhat-biten være relevant spesielt ofte; du vil bare trade så ofte du kan og høste belønningen etter hvert.

Chief of the EdgeEn ting som det er interessant å merke seg er at Mardu Woe-Reaper har en utrolig fin synergi med vårt forrige preview-kort, Raiders' Spoils. Begge kortene er bygd rundt warrior-synergi, så Woe-Reaper sklir rett inn, og lar deg dessuten føle deg litt tryggere hver gang du trekker det ekstra kortet. Til gjengjeld sørger Spoils for at du alltid har warriors på hånden så Woe-Reaper slipper å slåss alene. Vakkert er det.

Ett spørsmål som mange nok vil stille seg i løpet av den kommende standard-sesongen: Er Woe-Blade spillbar i en deck uten noen andre warriors? Noe eksakt svar på det spørsmålet får vi nok ikke riktig ennå, men 2/1-dyr for én mana har stort sett aldri vært direkte dårlige. Siden den trigger av seg selv vil du alltid få minst én trigger, og hvis du trekker en til får du to triggers når du spiller den. I verste fall, hvis det ikke er noen dyr i noens grav, har du en 2/1 for 1. Triste greier.

Når du skal bygge decks med Mardu Woe-Reaper har du altså to hovedretninger å gå i: Du kan gå for synergi eller la være. Hvis du anser flerfargede kort som et mindre problem enn gravdecks kan du bytte ut (eller supplere) Soldier of the Pantheon med Woe-Reaper og ferdig jobb. Hvis du vil ha et sideboard-kort mot Abzan Whip i Abzan Aggro-decken din kan du starte med Woe-Reaper og ellers nøye deg med det du tilfeldigvis måtte ende opp med av warriors til å supplere den med. Men la oss nå se på en synergi-basert deck:

Warriors

Sealed Deck / Turneringsspil

Av: Romadeus
21:00, 7/1 -15

Romadeus kommenterer:
Elite Vanguard = Mardu Woe-Blade
Kategori: Turneringsspil
Format: Sealed DeckStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
1031,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]174692[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!

Raiders
Som du kanskje ser er denne versjonen bygd for strømlinjeformet, lineær synergi. Spill warriors, angrip, gjenta. Med tolv «løver» vil du så godt som alltid angripe for to (eller tre) på din andre runde. Med åtte høvdinger og Raiders' Spoils vil laget ditt være overlegent det meste i sin vektklasse. Du har dessuten mengder av card advantage og recursion til å holde det gående hvis det trekker i langdrag.

Legg spesielt merke til Mardu Charm, som er som skapt for denne decken. Hvis du trenger å drepe noe er fire skade vanligvis nok. Hvis du er redd for at motstanderen din skal sitte på End Hostilities eller noe annet ekkelt kan du gjøre noe med det. Og hvis du bare vil ha et par warriors så kan du få det når det måtte passe deg. Dumper motspilleren din et dyr i graven på sin egen runde for å aktivere Whip of Erebos? Straff ham. Hardt.

Det virker ikke hensiktsmessig å bygge et sideboard når man ikke aner hvordan formatet blir seende ut, men det bør nok inneholde kort som hjelper deg å håndterere Courser of Kruphix, Siege Rhino og sweepers, spesielt Anger of the Gods. Et par Banishing Lights er fine å ha som allround-svar, og ellers det du syns du trenger mest for ditt lokale metagame.

Jeg håper du ble inspirert av denne lille forsmaken, og at jeg får se deg på prerelease neste helg!

- Gunnar Olai aka Romadeus


BELØNNET! Denne artikkelen ble belønnet med 75 kreditter . Gratulerer Romadeus! Vil du også skrive for NorskeMagic og ha sjansen til å vinne kreditter? Upload din artikel her på sitet.

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

Romadeus

DOMMER L1
Oslo
Det stemmer, men poenget er at mot Woe-Reaper må han dumpe dyret der og aktivere Whip samme runde, og med Mardu Charm kan du straffe ham for det. Jeg ser at det ikke kom tydelig frem slik jeg formulerte det; jeg skal redigere teksten.

10:13:55, 8/1 -15
verzutiko

DOMMER L2
DOMMER L2

#14 PWP Seasonal
Jeg synes den ser bra ut, tror jeg ville lagt den i et -Warrior deck i stedet for å gå inn med rød. Battle Brawler bør vel passe inn sammen med litt mer svart removal?

Ellers er vel motstanderen din nødt til å aktivere Whip of Erebos på sin egen runde pga. sorcery-speed på abilitien? ;)

09:49:07, 8/1 -15
EvenDeejay

FANTASY KING
GULLMEDLEM
FANTASY KING
Gjøvik

#15 PWP Seasonal
Fin artikkel:) Liker Mardu Woe-Blade! Det er for meg bare et "problem" og det er at jeg klarer ikke å forbinde aggro med tapped-lands. Jeg er helt enig i manabasen du har satt opp, i dagens format, men personlig så synes jeg multicolor aggro i standard ikke har vært helt optimalt siden Human Naya Blitz for et par år siden. Så jeg holder meg forløpig til mono-color når det gjelder aggro.

09:46:04, 8/1 -15
  Outlaws of Thunder Junction Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!