Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 8 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1895 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

Turnering [Legacy]
Turneringsrapport - UWr stoneblade i Drammen 28/12-14

Dette er en artikkel om mine erfaringer på min første legacy turnering, og en rapport om kampene i noe detaljer.

av Janmlam
10:30, 5/1 -15
läst 3472 ggr.
Skriv ut artikkel
8 Kommentarer

Jeg tok toget sammen med min venn Markus, som spiller Dredge, opp til Drammen. Vi møtte gamle kjenninger fra Hamar/Gjøvik i et kaldt lokale. Det viser seg at ingen har vært her på lenge, så det tok litt tid for å varme opp lokalet. Dette førte til spilling i fullt yttertøy. Vi registrerte oss, og hadde henda i lomma mens vi venta på å starte vår første kamp. Jeg husker dessverre ikke store detaljer om hver kamp, og kort som ble spilt, så beklager hvis det er nogenlunde ukorrekt det jeg sier. Men jeg håper/tror det er grei liten oppsummering av kampene.

Decket jeg stilte med var Uwr Stoneblade.
UWr Stoneblade

Legacy / Turneringsspil

Av: Janmlam
13:00, 30/12 -14

Janmlam kommenterer:
- ingenting :( -
Kategori: Turneringsspil
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
7171,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]174287[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


Dette er en variasjon av Brian-Braun Duins Uwr Stoneblade som han vant GP New Jersey med. Det er, og finnes mange versjoner av Stoneblade ute, så jeg tok det jeg følte var komfortabelt for meg. Legacy er ikke et format som man kan bare hoppe rett inn i, så jeg hadde planlagt fra sommeren av å skaffe et nogenlunde greit deck til jul. Da jeg fikk vite at det var en Legacy-turnering i Drammen 28. desember var det ingen grunn til å ikke være med på den. Jeg fikk ikke prøvespilt decket så mye som jeg håpet på. Fikk kun testet litt mot en venn som spiller Dredge, og en som spiller Burn. Jeg satt selv og funderte på hvordan spillene går, om det er intens panikk om å overleve neste runde, eller om det blir topdeck-war i lengden.

Runde 1/5 - mot Thorkild med The Gate.

Gatekeeper of Malakir Leyline of the Void Abyssal Persecutor

Det var litt småsnakk før vi startet kampen vår. Thorkild har nemlig skrevet en del artikler om sine Legacy-turneringer, og decket hans, The Gate. Jeg snakket om at artiklene hans var veldig gode og innholdsrike, da det også ga meg et inntrykk på metagamet i Drammen.

G1: Jeg måtte ned til 6 kort, selv da ble det en middels hånd. T1 skjedde ikke så mye spesielt. T2 spilte min motstander en Dark Confidant. Dette svarte jeg med en Swords to plowshares da kort fordelen bob gir blir for mye i lengden, og jeg hadde planer om å spille T2 Stoneforge Mystic. Jeg søkte opp en Batterskull med Stoneforge, og ga turen videre. Stoneforge ble tatt av en Gatekeeper of Malakir med kick, og vi byttet på ressurserne mens vi begge fikk ut en Umezawa's Jitte som stirret på hverandre. Abyssal Persecutor ble spilt av min motstander, og jeg hadde dessverre ikke noe svar på en 6/6 flying med Jitte, og ga meg.

G2: Motstanderen min gikk ned til 6 kort. Historie repeterer med T2 Dark Confident som ble tatt av en Sword. Etter mye discard av to Hymn to Tourach, og en Thoughtseize og trading av ressurser ble det en topdeck war. Det ble mange turer med land etter hverandre. Vi spøkte også om at Legacy var et veldig proaktiv format. Etter noen flere land trakk jeg en Stoneforge Mystic med Jitte, samt en Treasure Cruise som ga meg gamet.

G3: Vi keepet begge alle sju. Og jeg møtte en T0 Leyline of the Void. Det skjedde ikke noe spesielt før en Elspeth, Knight-Errant kom ned på min side. Hun lagde en Soldier, og ble deretter møtt en Pithing Needle. Det ble nok en gang trade av ressurs med Liliana of the Veil, og Counterspell effekter. Etter det spilte jeg Baneslayer Angel som slo Lily, og gamet. Min motstander hadde tre Leylines totalt i det gamet. Noe som sier at det ikke var noe gode draws for han. Han sa etter gamet at han ikke burde ha keepa en Leyline og seks lands.

Poeng: 3 Games: 2-1


Runde 2/5 – Mot Even med Elves.

Deathrite Shaman Gaea Dryad Arbor

Even var en kjenning fra Gjøvik. Jeg vet han spiller Elves/nic-fit. Elves var en matchup hvor jeg slet med å skjønne hva jeg skal vektlegge. Jeg skjønner mekanikken bak decket, men vet ikke hva som burde tas ut asap, eller om jeg kan la være. Da jeg så en forest og en elf, skjønte jeg at jeg var i trøbbel.

G1: Jeg måtte ta en muligan, det var en Lightning Bolt, og Stoneforge, noe som er en god hånd. Even spilte en elf, og ga turen til meg. Jeg drepte elfen og ga turen tilbake. T2 Gaea's Cradle for å legge ut noen elves, og T3 float mana fra Gradle, deretter en annen gradle ga han nok mana for for en stor GSZ og slo meg ihjel med Craterhoof Behemoth.

G2: Dette ble noe mer grindy kamp. Visste selv ikke at det var mulig for elves å være så grindy da jeg alltid trodde det var en såpass rask combo deck at de ikke har reach i lengden. Jeg fant fram Batterskull med Stoneforge Mystic, som ble tatt av Abrupt Decay. Jeg skulle visst bedre at Jitte var equipment to go her... Det hele endte med at han satt og slo med noen elves mens jeg slo med en Snapcaster Mage. Etter mange turer fant jeg ut at jeg var på fem liv og hadde ikke noe relevant i hånden, så jeg tenkte å cracke en fetch for å spille Batterskull i håp om å gaine noe liv. Det jeg ikke huska på var at Even hadde en aktiv Deathrite Shamani spill, og to activations tok gamet fra meg.

Etter kampen fikk jeg forklart hvordan Elves fungerer, og en del tips til å forbrede meg til Elves matchupen. Takk til Even!

Poeng: 3 Games 2-3


Runde 3/5 – Mot Magnus med Goblins

Goblin Warchief Aether Vial Goblin Piledriver

G1: Det tok ikke langt tid før jeg skjønte hva jeg spilte mot. Motstanderen min spilte en Mountain og en Aether Vial. Deretter ble det noen flere mountains og enda flere goblins. Dette er også en matchup jeg ikke helt vet hvordan fungerer, jeg har bare hørt at Goblins ikke er et aggro deck i Legacy. Det viser seg at Goblin var et veldig morsomt deck. Med mange interaksjoner med lands, og Goblin Sharpshooterfikk jeg åpnet nye øyne for det monorøde decket. Game 1 ble det litt removal fra meg på goblins. Etter hvert slet jeg med removals, Stoneforge Mystic ble drept og jeg tapte mot en hær av goblings.

G2: Motstanderen min hadde to vials ute og et land. Da føler jeg at Pithing Needle for Vials var et godt utgangspunkt. Selv det kom goblinhæren sakte men sikkert en etter en. Etter litt boardwipe, og litt destroy prøvde jeg å stabilisere med en Baneslayer Angel. Jeg slo for fem, og fikk fem ekstra liv. Samtidig jeg brukte Pyroclasm for å cleare boardet til min motstander. På motstanderen sin runde ble det en overraskelse for meg, en Goblin Warchief, Goblin Piledriver og smågoblins med haste. Jeg hadde absolutt ingen svar, og ble slått fra 12 til et liv. Til slutt spiste jeg en Tarfire, og tok min andre loss for dagen.

Poeng: 3 Games 2-5


Runde 4/5 – Mot Andreas med ANT

Tendrils of Agony Dark Ritual Ponder

G1: En Underground Sea i en Ponder sa meg dessverre ikke så mye. Jeg kunne gjette på Esper Deathblade og Storm, hvis ikke reanimator. T2 for min motstander var en Ponder til, og jeg måtte bare tippe at motstanderen min var på Storm. Jeg spilte en Snapcaster på slutten av hans sin runde uten flashback for å legge pressure. Deretter spilte jeg en Stoneforge med Force of will backup og ga turen videre. En Dark Ritualsatte i gang storm counten, dette vet jeg at jeg ikke kan la være, så jeg tok å brukte FoW. Men en annen Dark Ritual poppa fram, og uten svar på det eskalerte det seg for en Tendrils of Agony for nøyaktig 20.

G2: Da jeg må være aggresiv må jeg samtidig passe på å ha noe svar på rituals. Jeg fikk en Pithing NeedleLion's Eye Diamond, og jeg brukte Pyroblast, og Surgical Extraction på cantrips i håp om å dra gamet lengre ut. Etterhvert spilte jeg Stoneforge for Batterskull, og fikk gamet noe senere.

G3: Dette var litt som G2, men jeg adde dessverre en clunky hånd og hadde ikke noe svar ved en eventuell ritual. Jeg fikk presset min motstander ned til 13 liv før vi begge hadde lite kort på hånda. Da kom det en infernal tutor, inn i en Ad Nauseam. Dette så veldig dårlig ut for meg da jeg haddde ingen svar og måtte la den resolve. Uheldigvis for motstanderen min flippet Ad Nasueam de to eneste 4CMC i decket, samt 2 kort med 2CMC, han funderte litt, og manglet en mana for å gå av. Dessverre var ikke topkortet Lotus Petal. Det ble en liten latter for oss begge etter kampen.

Poeng: 6 Games: 4-6


Runder 5/5 – Mot Erik med Burn

Mountain Goblin Guide Chain Lightning

G1: Det finnes to typer mennesker i denne verden, de som elsker T1 Goblin Guide, og de som hater T1 Goblin Guide. Jeg er definitivt type to. T1 Goblin Guide slås løs på min siste swiss-runde for i dag. Runden bestod som regel av litt removal og litt burn i fjeset. Tre stoneforge etter hverandre ble spilt i håp om å snike inn Batterskull. Men det ble for mye removal for den lille 1/2 karen, og jeg måtte gi tap til en Fireblast i trynet før Batterskull fikk gjort jobben sin.

G2: Dette var en lang runde. Jeg hadde en True-Name Nemesis på bordet og slo mens min motstander hadde to aktive Grim Lavamancer. Det ble et lite race mellom oss før jeg innså at jeg ligger dårlig an. Swords på TNN og en Pyroclasm ble spilt av meg i håp om å overleve noen runder før jeg kunne hardcaste batterskull. Heldigvis for meg med dobbel Spell Pierce var det nok for å holde meg i livet før Batterskull ga med noe liv.

G3: Dette var en tragisk game for min motstander, han hadde godt over halvparten av sine lands i spill, og trakk enda mer. Som vanlig var det som mål å holde seg i livet før Batterskull / Baneslayer Angel kom til hjelp. Før jeg kunne slå med Batterskull brukte min motstander trippel Chain Lightning på seg selv, og hadde en god latter før han ga seg.

Poeng: 9 Games: 6-7

Jeg fikk siden høre at det er en 9-poenger som vil komme i topp 8. Da Even (nr.1 i swiss) som jeg møtte tidligere har valgt å spille alle kampene sine. Så et lite håp var der om å forsette kvelden i topp 8 avhengig av tiebreakers. Da topp 8 ble annonsert kom jeg på 9. plass med en snau margin på tiebreakers til 8. plass. Det var noe surt i det, men samtidig var jeg fornøyd med det jeg har klart på min første Legacy turnering. Det handler mye om erfaringer når det gjelder legacy, og jeg tror jeg kan gjøre det ganske sterkt hvis jeg klarer å identifisere hva jeg spillet mot og strategien deres. Men dette kan dessverre ikke læres av én dag med Legacy. Jeg var veldig glad i decket jeg spilte da det var en artig deck som jeg likte, og kommer nok til å forsette med. Hvis jeg ikke oppgraderer det her og der.

Det har vært en kjempe god dag, jeg fikk med meg masse erfaringer til neste gang, møtte mange hyggelige mennesker, og fikk en liten trip til Drammen som jeg vet er en fin by. Og jeg fikk svaret mitt på hvordan faktisk legacy formatet er:


Forhåpentligvis hører dere mer fra meg i en topp 8, også ses vi kanskje på neste turnerning. Sist og ikke minst, godt nyttår.


BELØNNET! Denne artikkelen ble belønnet med 75 kreditter . Gratulerer Janmlam! Vil du også skrive for NorskeMagic og ha sjansen til å vinne kreditter? Upload din artikel her på sitet.

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

Makkaren

MEDLEM
GULLMEDLEM
Oslo

#2 PWP Seasonal
Interessant.. er forsåvidt fortsatt ikke ulovlig spill av Jan, han har jo full rett til å name LED selv om det har null effekt :)

13:19:11, 3/2 -15
havardgraff

MEDLEM
GULLMEDLEM
Oslo
Pithing Needle stopper ikke LED: http://blogs.magicjudges.org/rulestips/2013/01/all-about-lions-eye-diamond-yes-its-a-mana-ability-but-it-has-a-timing-restriction/

12:11:28, 3/2 -15
Makkaren

MEDLEM
GULLMEDLEM
Oslo

#2 PWP Seasonal
Hehe, det ble til at du skrev ja :) Bra artikkel!

14:42:46, 8/1 -15
tittentei

MEDLEM
GULLMEDLEM
Ringsaker
Kult at dere ble med, og godt skrevet :)

23:36:10, 6/1 -15
verzutiko

DOMMER L2
DOMMER L2

#14 PWP Seasonal
Hentet fra kortspesifikke regler om Lion's Eye Diamond:

"The ability is a mana ability, so it is activated and resolves as a mana ability, but it can only be activated at times when you can cast an instant. Yes, this is a bit weird."

10:59:03, 6/1 -15
echofish

MEDLEM
Oslo
Pithing Needle på LED? Hmmm...

10:52:44, 6/1 -15
EvenDeejay

FANTASY KING
GULLMEDLEM
FANTASY KING
Gjøvik

#15 PWP Seasonal
Veldig bra skrevet! Lykke til videre med Legacy!

09:37:46, 6/1 -15
verzutiko

DOMMER L2
DOMMER L2

#14 PWP Seasonal
Takk for artikkelen! Det var kult å lese om dine erfaringer, og det er moro å se at flere finner veien til mitt favorittformat! Lykke til videre! :)

11:13:10, 5/1 -15
  Outlaws of Thunder Junction Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!