Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 6 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1895 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

Turnering [Legacy]
Turneringsrapport 12. oktober, Drammen

Hvis du tror at legacy er et kjempevanskelig format å trenge inn i, så tar du feil. Et billig deck kan gøre det skarpt, og en nybegynner kan vinne.

av Calintares
08:30, 15/10 -14
läst 3518 ggr.
Skriv ut artikkel
5 Kommentarer

Etter en lengre sommerferie samt diverse forviklinger på privaten som gjorde at det med fritid ble litt vrient var det endelig en ny Legacy-turnering jeg har anledning til å dra på, det ble den første for meg siden Mesterturneringen.

Jeg lagde meg denne decken gradvis i løpet av 2011, og er fremdeles trofast, på godt (jeg kan den ut og inn) og vondt (den er underpowered sammenlignet med det meste annet.)

The Gate

Legacy / Turneringsspil

Av: Calintares
08:05, 13/10 -14

Calintares kommenterer:
Bruk alle måter å oppnå "card advantage" som svart har å komme med, spesielt med tanke på å drepe dyr effektivt og ødelegge hendene til motstanderne. Samtidig er det et utholdende deck som blant annet har en uangripelig manabase.
Kategori: Turneringsspil
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
4479,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]169610[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


Match 1 mot SEeK med Esper-Pox

SmallpoxThe RackVindicate

Akkuratt denne utgaven jeg møtte var ny for meg, men Pox er en respektabel strategi som går ut på å sørge for at motstanderen ikke har noenting, ingen kort på hånden, ingen permanenter og til slutt ingen liv.

Game 1: Jeg tapte terningkastet, trakk en hånd med en Bitterblossom og seks stk. swamp som ikke var brukbar, trakk en sekskorthånd som heller ikke var brukbar og endte opp med å holde fem kort, flott start.

Han åpnet med å legge ut en Mishra's Factory som jeg brukte min første tur på å ødelegge med et Wasteland. Han gjorde ikke annet på sin neste tur enn å legge ut en Gemstone Mines, og jeg snek meg til å ta en kikk på hånden hans med en Inquisition of Kozilek. Der så jeg at han hadde to stykk Vindicate som jeg kunne ta, men det var først når jeg så at han også hadde en Treasure Cruise at jeg innså at jeg kanskje burde ha byttet ut inquisition of kozilek med noe annet. Jeg spillte videre som best jeg kunne, han ødela en Bitterblossom jeg la ut, men etterhvert fikk jeg etablert meg med både en Liliana of the Veil og en Dark Confidant. Så selv om han til stadighet angrep Liliana med en ny Mishra's Factory han hadde fått ut så trakk jeg likevel godt. Og på tross av at han fikk spillt en Treasure Cruise for 1 mana (hvor perverst er ikke det?) så trakk han tydeligvis ikke noe relevant, for han døde kort etterpå.

Sideboard: Jeg kan ikke huske at jeg gjorde noe annet enn å bytteut en inkvisisjon med en Duress og at jeg fjernet Cabal Therapy for å putte inn Pithing Needles fordi jeg ikke kjente decken hans nok til å kunne bruke terapiene effektivt, mens nålene kunne stoppe bl.a. mishra's factory.

Game 2: Jeg beholdt en sjukortshånd som var hadde ganske mange land, hans åpningstur la han en Underground Sea og sa pass. Jeg bestemte meg for å være grådig og brukte min Wasteland for å ødelegge hans land. Grunnen til det var at jeg hadde sett en del av landbasen hans i forrige game, og han hadde ikke funnet noen blå dobbelland, samt at det var en del shockland, noe som førte til at jeg lurte på om han kanskje av budsjetthennsyn ikke hadde så mye blått. (og ja, prisene på blå dobbelland er helt perverse, død over reserved-listen.) Han fikk likevel gjort ting, for han spilte en Shrieking Affliction og senere en Smallpox som ble ekstra spennende når jeg hadde en Dark Confidant og en Bitterblossom i spill. Til slutt var jeg på sju liv og hadde bare ett kort. Fordi motstanderens Upkeep-triggers skjer før ens egne, så fikk jeg ikke unngått å miste tre liv før jeg skulle få ett kort med Bob, så hvis han hadde trukket meg noe som kostet tre eller fire så ville jeg ha tapt. jeg trakk... en swamp!!! og jeg fikk slått motstanderen ned til null rett etterpå.

Etter kampen viste det seg at min antagelse hadde stemt, han hadde ikke andre blå land han kunne finne med fetchland enn den ene Underground Sea som jeg hadde ødelagt i starten av runden, og han hadde sittet hele tiden med en ubrukelig Treasure Cruise.

1-0

Match 2 mot Carbone80 med BUG-control

Treasure CruiseAbrupt DecayJace, the Mind Sculptor

Med en gang jeg så hvem jeg skulle møte visste jeg at jeg var i trøbbel. Jørgen har slått meg før, og hvis han spiller det han spillte da så hadde jeg et problem, for den decken har jeg aldri vunnet ett eneste game mot og nå har den antageligvis blitt bedre etter at Khans of Tarkir kom ut.

Game 1: Jeg tapte terningkastet, og måtte ta en mulligan. Topp. Men det viste seg likevel at dette var min lykkedag, jeg fikk utviklet boardet mitt ganske greit og på den andre siden skjedde det ikke stort. Til slutt slo jeg ham ihjel etter at han ikke hadde trukke annet enn land sju-åtte turer på rad.

Sideboard: Igjen foretrekker jeg Duress fremfor inkvisisjon, og jeg vil i tillegg ha noe forsvar mot planeswalkers og slikt, så jeg putter inn noen nåler. Jeg husker ikke hva jeg tok ut.

Game 2: En tidlig inquisition of kozilek viste meg at han hadde tatt inn både Golgari Charm og Disfigure mot meg. Jeg hadde en Bitterblossom på hånden, så jeg tok charmen. Uheldigvis trakk han en Abrupt Decay fra toppen før jeg hadde fått så mye som en eneste fe. Deretter gikk vi att og fram på ressurser helt til han fikk spillt ut en Jace, the Mind Sculptor som ganske raskt låste meg ut av spillet og så tok livet av meg med minus 12-evnen.

Game 3: Dette så ut som om det kunne gå veien, jeg fikk ganske raskt ut to stk Vampire Nighthawks, og satte i gang med å slå ham nedover. Det første problemet kom når han spillte ut en Jace, the Mind Sculptor som jeg ikke umiddelbart fikk fjernet, og at han så renset bordet med en Toxic Deluge så satt han igjen der og kontrollerte hva jeg kunne trekke med Jace og innen kort tid hadde jeg tapt igjen.

1-1

Match 3 mot Jonas Hasle med Lands

ExplorationLife from the LoamRishadan Port

Lands har en unik måte å angripe formatet på. Veldig mange av de vanlige tingene som blir brukt for å hale ut spillet er helt ubrukelige mot dem, og etter at de har fått etablert en lås er det nesten umulig å unnslippe.

Game 1: Han vant terningkastet, og jeg holdt en rimelig hånd med ganske mange måter å drepe dyr. Hans første tur gikk ut på å legge Manabond. Jeg innså at creature-kill-spellene mine var ganske ubrukelige. Jeg forsøkte å stable i hop et beatdown-opplegg, men det gikk sakte, og det ble ekstra treiget ned av at han hadde Grove of the Burnwillows/Punishing Fire-comboen som kunne drepe mine Dark Confidants og gatekeepers. Når jeg fikk ut en Liliana så hjalp ikke det heller stort, særlig ikke etter at han fikk tak på Life from the Loam og kunne bruke den hver tur. Til slutt bare satt jeg og ventet for å se hvordan han skulle vinne, og etter en stund fikk han ut både Dark Depths og Thespian's Stage som er en combo som lager et indestructible 20/20-dyr. Han hadde gitt meg så mye liv med Grove of the Burnwillows at det tok tre turer for ham å ta meg, men jeg hadde ikke større glede av det likevel.

Sideboard: Vekk med random discard, den bare hjelper ham. Vekk med creature-kill, det er ubrukelig. Inn kommer ett sett med graveyard-hate og av-brytere.

Game 2: Jeg holdt en åpningshånd som hadde en Leyline of the Void og det var jeg godt fornøyd med, for den skrur av hele motoren i decken hans. Hans første tur var fetchland inn i Taiga, spiller Exploration, legger Grove of the Burnwillows, tapper den for grønn, (jeg fikk et liv) ny Exploration, legger en Dark Depths. Min tur to spilte jeg ut en jitte. Hans tur to la han en Thespian's Stage. Oh, crap. Jeg kom til å bli slått av en 20/20 hvis jeg ikke kunne stoppe den. Heldigvis hadde jeg en gatekeeper på hånden til å kunne drepe den... men ingen swamp nummer 3 som er nødvendig for å skille den med kicker. På slutten av min tur brukte han Thespian's Stage til å få seg en 20/20, og så slo han meg.

Jeg overlevde såvitt fordi han tidligere hadde gitt meg ett liv med Grove of the Burnwillows

Min tur, jeg var ganske nervøs, trakk... nøyaktig det jeg trengte, spilte gatekeeper med kicker og ble kvitt Marit Lage. Nå gjalt det bare å håpe at han ikke trakk Punishing Fire før min neste tur. Det gjorde han ikke, og han hadde ikke mer å bidra med innen jeg fikk brukt jitten til å ikke lenger være i fare for å dø, og slå ham ned til null.

Game 3: Jeg hadde igjen flaks, og åpningshånden hadde både en leyline og et Wasteland, så jeg var ganske selvsikker. Jeg fikk spilt ut gubber og slått, men hele prosessen ble vanskeliggjort ved at han la ut en Tabernacle. Jeg måtte også bruke et Wasteland på å hindre ham i å få ut enda en 20/20. En titt på hånden hans fikk fjernet en Nature's Claim som kunne blitt til bry, og en Pithing Needle uskadeliggjorde en Maze of Ith som ville vært irriterende, og så slo jeg ham ned til null.

2-1

Match 4 mot Nox med UWR Delver

Delver of SecretsStoneforge MysticLightning Bolt

Delver er en deck jeg vanligvis har gjort det veldig godt mot, men etter at Treasure cruise kom så kan det ha snudd. Det skal også sies at Vegard er en veldig god spiller, så i denne matchen kom jeg ikke til å få noenting gratis.

Game 1: Jeg tapte terningkastet og måtte gå ned til fem kort. Det virket som om det var et gjennomgangstema. Det første jeg fikk gjort var å spille en Dark Confidant, men den ble med en gang sendt for å jobbe på en bondegård. Ikke så lenge etter fikk jeg heldigvis ut en percy, og selv om han både brainstormet og trakk tre kort så klarte han ikke å finne noe svar på en diger 6/6 flyver før han var på null liv, og jeg kvittet meg med demonen som jeg ikke lenger trengte.

Sideboard: Jeg byttet en inkvisisjon med en Duress, men ikke noe annet.

Game 2: Det gikk igjen ganske fort og gæli, men etter at jeg fikk i land en percy gikk var det ganske smooth sailing, og særlig når jeg la ut enda en. Han fikk flippet en Delver of secrets, men den endte opp med å chump-blokke en 6/6, og han glemte at percy har trample, så den stoppet bare to skade. Til slutt når han var på negativt liv kvittet jeg meg med demonene og så var det over.

3-1

Match 5 mot Haakon Sandvik med Punishing Jund

Bloodbraid ElfLiliana of the VeilTarmogoyf

Både jeg og Haakon hadde gode tie-breakers, så vi ville antageligvis være inne i top-8 hvis vi bestemte oss for uavgjort. Jeg var imiddlertid ikke helt sikker, så jeg forlangte at vi skulle spille matchen. Vi hade en del hyggelig prat før vi gikk i gang og jeg fikk greie på at det ikke bare var hans første legacy-turnering, men hans første skikkelige turnering overhodet. Jeg ønsket ham lykke til, men la til at jeg ikke ville gi ham noe han ikke fortjente i matchen. Han sa seg enig, og sa videre at jeg på min side ikke fortjente å skrive en artikkel fra turneringen med mindre jeg hadde spilt noen skikkelige kamper.

Game 1: Det begynte med fyrverkeri, hymner som fløy alle retninger, dyr som ble spilt og som straks ble drept av motstanderen. Midrange-mirror som dette er er veldig morsomme, men også veldig slitsomme. Når støvet hadde lagt seg så det ut til at jeg ledet, han hadde ingen dyr eller kort, mens jeg hadde ute en gatekeeper. Uheldigvis for meg hadde han en god topdeck, trakk først en bloodbraid elf som cascadet inn i liliana, og det klarte jeg ikke å vinne mot.

Sideboard: Husker ikke hva jeg tok ut, men jeg tok iallefall inn et par Pithing Needles.

Game 2: Igjen ganske solid fyrverkeri, men til slutt klarte jeg å få ut en percy, og selv om Abrupt Decay er et utmerket kort mot det aller meste, så satt han sjanseløs mens jeg rev vekk livene hans.

Game 3: Grindy matchup is Grindy, att og frem gikk det. Ut mot slutten fikk jeg nok en gang ut percy og øynet seieren. Han spilte en Pithing Needle og sa "Liliana of the Veil", noe som i min mening var veldig dumt, i og med at nettopp Liliana var en av de få måtene han kunne ha drept min 6/6-gubbe. Det ble uansett ikke relevant, for han trakk ingen løsning innen han døde og jeg brukte flashback-evnen på Cabal Therapy til å bli kvitt demonen og vant matchen.

4-1. Jeg endte opp på 12 poeng i sveitsermatchene, det var to andre som også kom så høyt, men jeg hadde bedre tiebreakers, så jeg fikk lov til å gå først i alle matchene i sluttspillet.

Kvartfinale mot Haakon Sandvik med Punishing Jund

Grove of the BurnwillowsPunishing FireHymn to Tourach

Det viste seg at det ble én spiller på ni poeng som kom inn i top 8, og fordi han hadde de beste tie-breakerene så kom akkuratt Haakon inn, noe som førte til at han måtte prøve seg på revansj mot meg.

Game 1: Enda en omgang med dyrverkeri, men til slutt klarte han å få etablert Grove of the Burnwillows/Punishing Fire-komboen, og den gjorde det veldig vanskelig for meg å oppnå stort. Jeg hadde likevel en mulighet, for jeg fikk spilt ut en Percy, han trakk fra toppen en Liliana og drepte demonen. Heldigvis trakk jeg en ny Percy på min neste tur. Uheldigvis trakk han en ny Liliana på sin neste tur. Etter det klarte jeg ikke å holde tritt lengre, og så gikk jeg ned til null uten å få utrettet særlig mye mer.

Sideboard: Jeg kom til den konklusjon at han fikk mer ut av Liliana enn meg, så jeg besluttet meg for å slå henne av, og derfor tok jeg henne ut. (Det er godt mulig at jeg burde ha tatt in graveyard-hate for å bli kvitt Punishing Fire, men det gjorde jeg ikke.)

Game 2: Enda en spennende runde, det utslagsgivende denne gangen var at jeg hadde en Bitterblossom ute som med tiden ga meg en arme han ikke klarte å håndtere. Han gjorde også jobben enklere for meg når han på sin Dark Confidant trakk en Thrun, the last Troll mens jeg bare trakk land med min egen Dark Confidant.

Game 3: Jeg holdt en hånd med sju kort som hadde en swamp, et Wasteland, et par Vampire Nighthawks, en Inquisition of Kozilek, en Abyssal Persecutor og en Pithing Needle. På min første tur trakk jeg enda en nål, så jeg fikk skrudd av både hans jitte og Liliana, Han var desverre skarpsinding nok til å bruke et Wasteland til å ødelegge mitt Wasteland, og etter det trakk jeg ikke noen land i løpet av hele resten av omgangen. Dermed ble jeg sittende der mens han skaffet seg ressursene han trengte for å vinne seg en plass i semifinalen.

Epilog

1996 World ChampionShichifukujin DragonBlack Lotus

Selv om min egen del av historien ender der så vil jeg gjerne fortelle videre med hvordan det gikk med Haakon. Dette var som nevnt hans første turnering overhodet, og i semifinalen møtte han Carbone80. Det var en veldig spennende match mellom dem, og hver gang var det veldig close, men det endte helt fortjent 2-0 til Haakon. I finalen endte han opp med å splitte premiepotten, og fordi motstanderen ville reise hjem (det begynte å bli sent) så ga han seieren til Haakon. Gratulerer! Det er kjempebra å vinne sin første turnering. Jeg har sett det to ganger før, og det er alltid inspirerende. Jeg er sikker på at vi kommer til å se mer fra den kanten.

Bonus: Regelspørsmål

The Ultimate Nightmare of Wizards of the Coast Customer Service

Jeg er en liten dommerspire, og selv om jeg enda ikke har slått ut i full blomst (håpet var at jeg kunne ha tatt testen i løpet av denne turneringen) så var jeg fungerende dommer. Her følger spørsmål jeg fikk og hvilke svar jeg kom med.

Jeg har en Sylvan Library i spill, og på begynnelsen av turen min trakk jeg og så på fire kort istedenfor tre. Hva skal jeg gjøre? Stokk et tilfeldig (jeg valgte ett) kort av de fire inn i bunken din (jeg sjekket, og ikke noe av bunken var kjent for noen av spillerene).

Det er game 1. Jeg har brukt et fetchland, og mens jeg lette igjennom bunken så jeg et kort fra sideboardet mitt som jeg tydeligvis har glemt å ta ut etter forrige match, hva skjer? Ta ut kortet som ikke skal være der og putt inn et basic land. Som generelt tips så er det lurt å se over sideboardet sitt før man starter et game, så man vet at man har riktige kort i bunken. (NB! dette var en gal avgjørelse fra min side, riktig ville ha vært å bare ta inn det manglende kortet igjen fra sideboard.)

Jeg har en Tarmogoyf i graven min, men det har ikke vært noe tillfelle hvor den har kunnet kommet dit, antageligvis puttet jeg den der når det ble spillt en Terminus for tre-fire turer siden, hva skal gjøres med det? Det er gått for lang tid til å fikse på, den blir liggende der, prøv å passe bedre på i fremtiden.

Det er min upkeep, jeg kontrollerer en Glacial Chasm, motstanderen kontrollerer en Shrieking Affliction og en The Rack. Jeg har ingen kort på hånden, hva skjer? Siden du er aktiv spiller, så trigger dine ting først (dvs Glacial Chasm, så trigger tingene til motstanderen. din effekt ligger nederst på stack, så effektene til motstanderen skjer før du bestemmer om du vil betale cumulativ upkeep. The Rack vil prøve å gjøre skade som vil bli forhindret av Glacial Chasm, men siden Shrieking Affliction ikke gjør skade, men istedenfor påfører "loss of life" vil ikke det bli påvirket av Glacial Chasm.

Motstanderen min spilte en Intuition og fant frem tre brainstorms og en ponder. Jeg sa at han bare kunne finne tre kort, han begynte å stokke en brainstorm inn i bunken sin igjen, jeg sa at da ville jeg la ham beholde ponder på hånden, da sa han at han heller ville ha funnet tre stk. brainstorm. Hva skjer? Når han først har valgt å finne frem to Brainstorm og en ponder etter å ha fått eksplisitt beskjed om at det skal være tre kort så er han comitted. Mulig at det er en playmistake fra hans side, men det er i så fall en han gikk inn i med vidåpne øyne.

Kan motstanderen min spille en Pithing Needle og name Punishing Fire? (Dette var det Haakon som lurte på når han spilte mot meg, men han spurte ikke før etter kampen fordi han var redd han ville gi meg ideer.) Vel, man kan i teorien name alle kort med Pithing Needle, men det vil ikke ha noen effekt, i og med at evnen til Punishing Fire er en triggered ability, og ikke en activated ability. Man kjenner igjen en triggered ability med at de begyner med "when", "whenever" eller "at" mens man kjenner igjen en activated ability på at den skiller mellom kostnad og effekt med et kolon.

Motstanderen min la ut et kort som er skrevet på koreansk, hva er det og hva gjør den? Jeg så på bildet at det var en Nihil Spellbomb og jeg fant frem oracle-teksten på en app jeg har som heter MTG-Familiar og viste, så de kunne lese hva som sto der.


BELØNNET! Denne artikkelen ble belønnet med 75 kreditter . Gratulerer Calintares! Vil du også skrive for NorskeMagic og ha sjansen til å vinne kreditter? Upload din artikel her på sitet.

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

carbone80

SERIEMESTER - LEGACY 2014
GULLMEDLEM
Oslo
Fin artikkel Torkild. Du gjør det som vanlig sterkt med Mono Sort. Imponerende.

04:21:20, 21/10 -14
Calintares

MEDLEM
Drammen
hm... usikker på om det var en feil eller ikke av ham å gå for den mest eksplosive starten. tror jeg hadde gjort det samme i hans situasjon litt avhengig av hva annet jeg hadde på hånden.

Hva angår premie så plukket jeg opp en Thoughtseize (første jeg har skaffet meg faktisk), og det er den beste discard-spellen. Inquisition er ikke et akseptabelt substitutt etter at Treasure Cruise kom, og det er stort sett for mange nifse dyr til at jeg kan spille Duress.

14:58:21, 17/10 -14
verzutiko

DOMMER L2
DOMMER L2

#14 PWP Seasonal
Fin rapport! For meg virker det som at du har en sjanse mot de aller fleste decks.

Kult å se lands i metagamet, det er ikke altfor ofte. Hadde han ikke tappet ut og gitt deg liv i hans første tur for å få en ekstra Exploration hadde det blitt annerledes. Han ville vel fått samme spill om han hadde ventet med Exploration nummer 2 til runde 2?

Ble det en premie som gjør decket ditt enda bedre da? :)

13:41:19, 17/10 -14
Calintares

MEDLEM
Drammen
Det er forsåvitt riktig, å trekke ekstra kort (som er det Sylvan Library gjør, man pleier bare ikke å tenke på det sånn) er Game Loss, det samme er det å ikke ha riktig deck på starten av kampen.

Den tingen med Tarmogoyfen ville antageligvis blitt en warning.

Men da er det viktig å huske at det er en grunn til at de fleste turneringer er Regular REL, det er for at de skal være et givende miljø også for nye spillere og spillere som vil kose seg, slappe av og spille et spill de elsker. Fokuset er læring og at man har det bra fremfor at alt trenger å være 1000% korrekt (selv om man skal spille riktig hvis man kan). Så da er det policy å ta folk i beste mening istedenfor å se på det som en anledning til å "ta" alle som ikke har hatt studiesirkler på Comprehensive Rules.

12:12:30, 16/10 -14
tittentei

MEDLEM
GULLMEDLEM
Ringsaker
Bra artikkel :) knallfin dag i Drammen!

Ved mange av dommer avgjørelsene dine hadde vel spillere mottatt en warning vil REL hadde hvert kompetitive?

07:39:03, 16/10 -14
  Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!