Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 6 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1895 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

Turnering [Legacy]
Sensei, the miracle of the top

For en knallfin høstdag dette er! Våkner opp til snaps og facebook oppdateringer av sunne, friske mennesker som er ute å nyter den norske høsten på sitt beste. Tenker for meg sjøl at det er jaggu meg deilig at vi skal holde oss inne og spille legacy!

av tittentei
08:30, 19/9 -14
läst 3843 ggr.
Skriv ut artikkel
5 Kommentarer

Jeg tenkte jeg skulle starte med å fortelle om hvordan vi kom hit, og hvem vi er for de som ikke kjenner oss. Vi er Tards of Alara, et lite utdrag fra Magic-miljøet ved Mjøsa. Gruppa ble nylig formet, inspirert av "Missed Trigger Gaming", og består foreløpig av ni karer:

Martin Bjerke Mauseth
Kim Erik Frisholm
Stig Erik Knutsen
Ola Martinsen
Jan Sindre Andsjøen
Even Myhre
Stian Kristiansen
Robert Rønning

Og underskrevne Andreas Wollan.

Alle som kjenner oss forstår forhåpentligvis ironien i navnet vi har valgt da vi har totalt tilbakestående humor.

Modern er formatet som står absolutt sterkest blandt Hamar miljøet, og for de fire første på lista er Modern deres Legacy. Allikevel reiste 7 av medlemmene til Kristiansand for å prøve seg både på Modern og Legacy, de hardeste formatene jeg kjenner. Samtlige kunne vende rakrygget hjem igjen til Mjøsa når helgen var over.

For å fortelle om hva miracle's og Legacy betyr for meg vil jeg hoppe tilbake litt i tid, ca to og et halvt år:

Jeg startet med Magic under Innistrad, og ble betatt av Legacy formatet i 2012. Jeg husker godt at jeg gikk rundt å tittet på de som satt og spilte i Legacyturneringen på Arcon. Da kom jeg over ei jente som satt og spant og fetchet, trigget og countret, og holdt et helt rent bord mot en frustrert motstander med spagettimonstre.

Jenta var Inghild fra Tønsberg, og hun forklarte meg hva dette var for noe rart. Hvordan decken var satt opp, hva som var verktøyene for rydding av gubber og andre store stygge ting som finnes i formatet.

Dette måtte vel være noe for en ivrig kontrollspiller fra Brumunddal??

Et par år, et titalls turneringer og noen hundre timer med spilling senere, er vi her. En god gjeng med tards i Kristiansand, klar for turnering i Legacy!




Vi ønsket hverandre lykke til og gikk til våre dedikerte bord. Jeg stilte med følgende liste:
UWR Miracle's

Legacy / Turneringsspil

Spilt av: tittentei
Lagt til: 14:16, 15/9 -14

Kommentar:
Spiller: Andreas Olav Wollan
Kortstokk fra turneringen: Invasion 2014
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
27353,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]167384[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!



Swiss runde 1 av 6: POX

Smallpox Sinkhole Liliana of the Veil

Jeg satte meg ned og kjente igjen Amund som satt på andre siden av bordet. En resurssterk kar jeg har spilt mot tidligere. Han spiller som regel Infect eller en variant av Pox. Begge valgene skal være en over gjennomsnitt matchup for miracle's.

Vi ønsket hverandre lykke til før jeg vant terningkastet og valgte å starte. Håpet at dette skulle gi meg en fordel da Infect kan ha en potensiell kill på runde 2, mens Pox bare knuser bort landene man har i bordet og kortene man har på hånd.

Åpningshånden viste å være:

2x Force of Will
2x Jace, the Mind Sculptor
Council's Judgment
Counterspell
Tundra

Ikke mulig å holde dette mot hverken Pox eller Infect så jeg velger å ta en mulligan, Amund lyser opp og sier at han beholder sine 7.

Mulligan til 6: No lands
Mulligan til 5: No lands
Mulligan til 4: No lands
Mulligan til 3: No lands

MEN jeg har dobbel Sensei's Divining Top og Counterbalance. Om jeg trekker et land tidlig er det kanskje et snev av håp. Jeg starter med å passere turen uten å legge land og Amund starter med å legge Swamp -> Thoughtseize. Etter en kort vurdering fjerner han Counterbalance. Jeg vet nå med sikkerhet at han er på Pox ruten, som gir meg et snev av håp.

Jeg er utrolig heldig og klarer og trekke en basic Island før jeg spiller top.

Deretter er det et hav av spinning og fetching som gjør at jeg klarer å karre meg inn igjen i spillet. Jeg finner riktige kort til riktig tid, og klarer å komme meg opp på antall land i bordet, samtidig som jeg klarer å svare hans få og små trusler. Ser at han blir mer og mer frustrert da han aldri får tilgang til dobbel svart, og jeg klarer å karre meg inn til en seier. Dette skulle virkelig ikke være mulig etter en mulligan til 3 kort uten land. Utrolig uflaks fra Amund sin side.

Match 2 starter mye bedre, og jeg får lagt både Counterbalance og Sensei's Divining Top til bordet før Amund får vraket hånden min. Spillet går kontrollert til min fordel til tross for en Chains of Mephistopheles i bordet. Vinner denne med en sunn mengde liv til overs.

2 - 0

Swiss runde 2 av 6: REANIMATOR

Entomb Exhume Griselbrand

Vi setter oss ned og hilser, dette er en ukjent mann for meg. Han vinner terningkastet og jeg beholder en middels hånd. Klarer ikke huske hva den bestod av men den hadde land og Sensei's Divining Top som var mer enn nok for meg etter forrige runde. Han starter ved å sende turen videre til meg. Dette gav meg ingen mening da jeg satt der. Hadde han vært på manaless dredge så hadde han ikke valgt å starte, men det kunne vært Ooops, all spells.

Legger Island og sender turen tilbake. Det går ikke lang tid før han avslører hva slags ugagn han driver med. Han går rett til cleanup (Manaless Dredge???) før han legger en Griselbrand i grava. Det går opp et raskt lys for meg hva han prøver på da jeg ser at jeg ikke har noe annet enn en Counterbalance på hånd.

Jeg har ikke annet en å legge Counterbalance og håpe på noen blinde treff.
Han kjører en Gitaxian Probe for å se om kysten er klar og presser gjennom en Exhume da Counterbalance viste frem et land. Kampen ender raskt da han har svar til det jeg trekker gjennom egenskapen til Griselbrand.

Vi går til sideboard og jeg putter inn det jeg har av hatkort. Dessverre har jeg ikke mye erfaring fra denne matchupen, så jeg må bare håpe på det beste. Jeg starter spillet med veldig aggresiv bruk av Pyroblast og Red Elemental Blast på hans Ponder og Brainstorm, før jeg lander en Blood Moon. Fikk beskjed i etterkant at det var tull å putte inn den i denne matchupen da de har nok av basic lands i decken til at det trolig hadde en verre innvirkning på meg enn han. Vi spiller draw->go en rekke runder der han smiler litt frustrert hver gang han legger ned en Mountain verson av Underground Sea eller Polluted Delta. Jeg finner noen beaters jeg vinner med før han trekker noen basic swamp.

Game 3 tar jeg ut igjen mine Blood Moons, nå som han trolig spiller rundt de. Jeg lander min Sensei's Divining Top og han putter igjen sin Griselbrand i graven og reanimerer den på sin runde 2 uten at jeg prøver å konkurrere.

Jeg legger ned min Karakas og sender Griselbrand til hånden hans når han går til attack step. Vi har deretter noen runder med litt frem og tilbake. Han tar en del skade via Thoughtseize og Gitaxian Probe, mens jeg cantripper for å finne noe svar.
Jeg Brainstormer på mitt upkeep og finner endelig en Entreat the Angels jeg legger under et land på toppen. Jeg ser han setter seg litt opp i stolen i det han trekker og spiller sin Reanimate.

Han smiler bredt i det han reanimerer Pathrazer of Ulamog og sender turen tilbake. Jeg flipper over en Entreat the Angels og fyrer den av for 2. Han lar den resolve og tenker en god stund i det jeg sender turen tilbake. Han titter på livet sitt og innser at han er på 5 liv etter å ha reanimert Pathrazer of Ulamog. Han svinger i et siste håp om at jeg kanskje ofrer englene til triggeren, før han tar meg i hånda da jeg legger landene i graven. Knapp seier mot Reanimator, og en virkelig spennende match.

2 - 1

Swiss runde 3 av 6: Simon - Elves


Nettle Sentinel Natural Order Craterhoof Behemoth

De fleste som kjenner meg innenfor Magic-miljøet, vet at nærmeste naboen min er Even Myhre. Alle vet også at han er på Elves-strategien og at han virkelig hater kortet Terminus.

Simon var også på denne strategien, og det er vel den beste matchupen jeg vet om. De har få måter å komme seg opp igjen etter en instant speed Terminus, og Counterbalance er heller ikke noe de smiler av.

Første runde gikk til Jace, the Mind Sculptor.

Andre runde gikk til Keranos, God of Storms

2 - 0

Swiss runde 4 av 6: Stian - Infect


Glistener Elf Invigorate Berserk

Jeg startet med å vinne terningkastet mot Stian, en trivelig kar jeg har tapt mot et par ganger tidligere. Denne gangen var han ikke på Merfolk som jeg forventet, men på Infect. Denne decken har jeg spilt med en del selv, så jeg vet hva jeg kan forvente meg av eksplosivitet, counterspells og "hexproof" effekter. En tur to Invigorate ->Berserk på en Glistener Elf backet opp av Daze, Vines of Vastwood og eventuelt Force of Will er på grensen til uslåelig. Jeg visste også at det var en utrolig avgjørende match da jeg trolig kunne drawe meg inn i top 8 om jeg vant denne.

Heldigvis for meg var det ikke fult så eksplosivt. I første runden klarte jeg å holde tilbake de små grønne gubbene og vant med 5 infect counters på blokka.

Etter sideboard hadde vi en av de rareste matchene jeg har spilt hittil i turneringen. Stian landet Noble Hierarch, men det stoppet der. Alt annet han hadde av dyr og Inkmoth Nexus ble ploget ned eller countret i tur og orden, eneste han gikk gjort av fremskritt var å svinge med Noble Hierarch hver runde for en. Gjennom hele matchen spilte jeg totalt seks Swords to Plowshares, med muligheten for en sjuende. Snapcaster Mage jobbet virkelig overtid i denne runden.

Turen før min Vendilion Clique slo tilbake for dødelig, sto blokken min på 0 infect counters og 10 liv. Han slo med Noble Hierarch og declaret exalted trigger, kastet Invigorate for original cost, kastet 2x Mutagenic Growth. Jeg satt spent med en Snapcaster Mage på hånden og ventet på at han skulle pumpe dødelig, men han gav meg hånden og gratulerte meg med seieren.

2 - 0

Swiss runde 5 av 6: Even Myhre - Elves

Til stor glede ser jeg på pairingstabellen at jeg skal møte naboen min Even. Utrolig gøy å møtes på bord 1 i en situasjon der vi begge kan med fordel drawe inn. Vi meldte inn resultatet før vi spilte et par runder.

Stakkars små alver :P

1- 1 - 1

Swiss runde 6 av 6: Jund

Kort fortalt: Draw.

Slik så ting ut etter innledende runder!



På tredje plassen fant en jammen meg en høylytt tulling fra Brumunddal!
På andre plassen lå en raring fra Nes på Hedmark!
På første plass fant vi Slivers, spilt av en ung, ivrig sjel fra Hamar!

Her vil jeg gi en liten hyllest til den sistnevnte. Se for deg en ung versjon av Leif Juster etter en sixpack med Red Bull og ti liter kaffe:

Da får du Ola Martinsen, vår ledende Legacy-spiller etter 6 swiss runder!
Mannen er 19 år, og startet sin Magic-karriere under Core settet til MTG 2014. Jeg har aldri møtt noen som er så ivrig, og absorberer informasjon så raskt. Mannen er en vandrende oppslagsbok når det kommer til regler og Magic-kort. Jeg har kun et ord: Imponerende!

Så hiver vi oss løs på topp 8 etter en halvtimes pause.


Kvartfinale: Simen

Goblin Guide Lightning Bolt Fireblast

Jeg hadde snakket litt med Simen før vi gav løs og han hadde kommet seg inn i topp 8 ved flere turneringer siste året, men dessverre aldri helt til topps. Jeg skjønner derfor frustrasjonen hans når han fant ut at han traff den matchupen han mente var verst blant de 7.

Jeg valgte å starte ettersom jeg hadde høyest seating, og la Island -> top -> tur

Han la ned en Goblin Guide som sikret meg et par land før den gikk i exile, men merket raskt at han ikke la noen land etter sitt første. Jeg gikk derfor rett på Jace, the Mind Sculptor tur fire og plusset den aktivt oppover for å fjerne landene hans. Innen landene kom hadde jeg nok svar på hånd til at Jace kunne gå ultimate.

Etter sideboard var det mye mer spenst i begge hendene. Jeg fikk smake litt fra både Eidolon of the Great revel og diverse burn, men klarte til slutt og rydde bordet. Deretter var Counterbalance + Sensei's Divining top en liten pute, mens jeg satt på 2 liv. Jeg fant for lite svar blandt de øverste 3 så måtte bryte opp et fetchland i håp om noe mer gass.

Fant til slutt en Vendilion Clique som kunne se hva jeg spilte mot. Fryktet Searing Blood, men håpet bare at han hadde boardet de ut. Han viste meg en Lightning bolt, en Fireblast og en Sulfuric Vortex. Han satt med et land i bordet etter en tidligere Fireblast.

Neste runden fant han sitt land og bestemte seg for å kjøre på. Lightning bolt -> aktiver top i respons på Counterbalance trigger. I respons kjører Simen Fireblast. Heldig for meg exilet jeg et blått kort og brukte Misdirection og sendte den tilbake.

2 - 0

Semifinale: Punishing Jund mot Erland fra Drammen.


Bloodbraid Elf Punishing Fire Grove of the Burnwillows

Erland er en spiller jeg har sett opp til så lenge jeg har spilt Legacy, og decken hans er så rått gjennomført av lekre kort at jeg nesten ikke tørr å se hardt på den. Hver gang jeg spiller mot han lærer jeg noe nytt, samtidig som jeg har det utrolig gøy.

Men vi gav gass begge to og det ble 3 lange matcher. Erland var nok like sliten som jeg var etter en lang dag, og noe frustrert over at spillestilen min ikke lignet noe han hadde sett før. Mannen har langt mer erfaring enn jeg har i formatet, og matchupen heller mye til Jund sin fordel. Tiltross for dette klarte jeg på en eller annen måte å karre meg til en 2-1 seier.

2 - 1

Finale! Stig Beite: JUND


Bloodbraid Elf Dark Confidant Tarmogoyf

Even tapte mot Erlend, Punishing Jund spiste små alver til frokost.
Ola tapte mot Stig. Ble for mye edict effekter og decays for de mektige sliverne.

Så da gav vi løs: En matchup som jeg syntes var utrolig vanskelig i semifinalen, og som strengt talt ikke er i min favør.

Abrupt Decay skrur av Counterbalance. Force of Will er dårlig i forhold til rå card count de skaffer seg med Dark Confidant, discard og Bloodbraid Elf. De slår jevnt og trutt med gubber, mens de river hånda mi i fillebiter. Første kampen tapte jeg så det sang tiltross for at jeg var på play.

Etter board hadde jeg ikke rare håpet, men jeg hadde ikke kommet så langt for å rulle over å dø. Kampene var lange, og det ble totalt tunnelsyn i halvannen time. Skulle gjerne gjengitt hva som skjedde, men det var runde på runde med bytting av resurser. Han skaffet seg en vanvittig kortmessig fordel med Sylvan Library, fulgt opp med en stygg liten Choke. Jeg svarte med Wear // Tear. Han spilte ut Dark Confidant. Jeg svarte med Swords to Plowshares. Til slutt satt jeg og spant og top decket hva enn jeg kunne, mens han tikket Liliana of the Veil oppover. I det han valgte å tikke den opp til 7 fant jeg [card]Council’s Judgment[/card. Jeg endte til slutt opp med å finne Entreat the Angels, som klarte å vinne runden.

Neste runde var ikke mye ulik. Vi byttet og byttet resurser, opp til samme punktet hvor Liliana of the Veil var på 6. Denne gangen ville han ikke være så grådig så han fyrte henne av ved første mulighet. Jeg aktiverer toppen min og betaler for 3 engler gjennom Entreat the Angels. Han sitter og vurderer en stund før han rekker meg hånda.

Hva skal man si? Det er vel et mirakel :)

Veien fra å se decken i action for første gang, møte opp på min første turnering med landbase fra Return to Ravnica, og frem til dette punktet har vært fantastisk. Magic-miljøet er utrolig inkluderende, og man lærer sinnsykt mye når man spiller mot en overlegen motstander. Jeg vil derfor takke spillerne i Mesterserien for alt jeg lærte der, og håper å fortsette å spille Legacy fremover i mange år.


BELØNNET! Denne artikkelen ble belønnet med 75 kreditter . Gratulerer tittentei! Vil du også skrive for NorskeMagic og ha sjansen til å vinne kreditter? Upload din artikel her på sitet.

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

tittentei

MEDLEM
GULLMEDLEM
Ringsaker
Jupp :) De er utrolig flinke til å finne fantastiske premier på Invasion!

Kan ikke klage over det

19:22:11, 14/10 -14
Madsk

MEDLEM
Må legge til at du vant 4 Goyfer :)

19:13:37, 14/10 -14
Anthonny

HEDERSMEDLEM
Drammen
veldig bra artikkel andreas. bra jobbet og gratulerer med seieren :)

09:58:43, 21/9 -14
tittentei

MEDLEM
GULLMEDLEM
Ringsaker
Takk for det, trivelig å høre :)

13:57:34, 19/9 -14
Calintares

MEDLEM
Drammen
Sitter med et smil etter å ha lest igjennom. Godt skrevet og godt spillt. Synes også det er veldig bra med folk som skriver turneringsrapporter.

10:44:23, 19/9 -14
  Outlaws of Thunder Junction Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!