Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 6 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1895 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

World Magic Cup 2014 - Norge! Intervju
Norges Landslag 2014 - Kristoffer Jonassen

Vi har intervjuet vinneren av World Magic Cup Qualifier i Trondheim, Kristoffer Jonassen. Hvem er Kristoffer og hvor forberedt er han på å representere Norge i World Magic Cup? Les dette intervjuet for å få svar på noen av spørsmålene.

av verzutiko
#14 PWP Seasonal
13:25, 2/9 -14
läst 4696 ggr.
Skriv ut artikkel
2 Kommentarer

Gratulerer med seieren på WMCQ i Trondheim!

Woop woop! Takk takk!

Hvordan føles det å ha vunnet en plass på landslaget og hvordan var det å spille i turneringen?

Alltid kult å vinne en plass på landslaget, har vært der en gang før og det gikk rimelig bra. Det var også en av de morsomste årene i livet mitt, så jeg satser på at vi klarer å toppe det denne gangen også! No pressure til Herzog og Andre + unavngitte fjerdemann altså! Turneringen i Trondheim var adskillig mye mindre enn i Oslo, sånn har det vel alltid vært. Savner Nationals en del, men kjempe kult å kunne spille i min egen "bakgård". Jeg er jo ikke meget glad i å spille Standard, så reiser lite for annet en Legacy GPer. Hadde det ikke vært WMCQ i Trondheim så hadde jeg nok ikke spilt noen av WMCQene heller.

Sånn som alltid når jeg skriver turneringsrapport så tar jeg meg selv veldig selvhøytydelig, ca like selvhøytydelig som jeg tar meg selv hver dag, håper dere gjør det samme! (EDIT: Det er mulig jeg skrev denne etter jeg var ute å feiret. Og det er fullt mulig jeg var litt eller meget full, for jeg husker ikke at jeg skrev den. Dermed kan denne artikkelen inneholde overdrivelser, frekkhet og regelrett løgn.)

Med min selvhøytydelighet i bånd dro jeg ned på Outland for å spille WMCQ og starte med litt friendly banter. Jeg har fått lånt decken av Vidar Espenes og Tore Sørum og er meget sikker på at dette er min dag. Har tross alt fått sovet to timer i natt, noe jeg ikke feiler i å poengtere for mine kjære motstandere.

GW Aggro

Standard / Turneringsspil

Spilt av: Kryal
Lagt til: 14:53, 31/8 -14

Kommentar:
Spiller: Kristoffer Jonassen
Kortstokk fra turneringen: World Magic Cup Qualifier 2014
Format: StandardStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
1773,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]166455[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


Decken min er kopiert fra Jorem sin liste fra forrige WMCQ (takk bror). Men den lista er vel hovedsaklig tatt fra Karsten og Juzas lister fra forrige PTen. Jeg kopierte også Jorem sitt sideboard, dog jeg skulle ønske jeg tok -1 Glare of Heresy +1 Reclamation Sage, da de ville vært temmelig gode alle 7 timene jeg møtte spille. I tillegg var det ingen mono blå i huset, så mine blåe hatkort føltes ubrukelige. Oh well.. Videre til noen matcher!

Runde 1: Gøran Frost
Jeg forteller Gøran at mine intensjoner for dagen er å vinne alle rundene hvor jeg er on the play og tape on the draw. Derfor er det veldig viktig for meg å vinne terningkastet. Og som den Mavericken jeg er så kaster jeg terningen slik at det blir partall etter han har sagt oddetall. That's how i roll.

Game en så kurver jeg ut, for hvem i all verden skulle trenge å kunne spille Magic? Gøran er litt uheldig og stumbler litt på mana, aka comes into play tapped land er ikke så bra når du trenger vrede på tur 4. Jeg spøker litt om at dette ikke var like gøy som å telle til ti, og at jeg for en gangs skyld ikke spiller Tendrils of Agony. Jeg og Gøran har spilt storm mirror tidligere, og vi liker ofte de samme deckene. Men denne gangen måtte jeg spille aggro. Dette er ikke min feil forresten. Hvis man prøver å spille control mirrors mot Nordahl(ene) og Sveinung, så går det sjeldent bra for deg. Jeg regna med at disse luringene kom til å snike seg oppover, og skydde derfor kontroll som om det var pesten. Dette i tillegg til at combo ikke eksisterer lengre så måtte det bare bli aggro. Det var selvsagt kjempegøy og hvert eneste spill føltes som ett puslespill.

Game to følger selvsagt planen jeg har lagt ut, og jeg taper til en Archangel of Thune. Riktig nok trakk jeg alle kortene jeg trengte men mannen på andre siden hadde to counterspells. Det synes ikke jeg var spesielt rettferdig. Heldigvis så får jeg lov til å nut drawe i game tre, så rettferdigheten får seire. Synes jeg så Gøran felle en tåre etterpå.

Unflinching CourageRunde 2: Mike Paalvast
Etter min fine 2-1 seier måtte jeg spille mot Mike, og siden jeg så han vinne WMCQ-trialen dagen før, så vet jeg at han spiller mono rød. Jeg sier lykke til og han svarer tilbake med det samme. Men ikke før han småtuller med at han håper jeg trekker dårlig. Jeg poengterer at universet bør komme med noe dårlig karma for ønske ondskap på din motstander. Jeg er jo en meget religiøs og spirituell mann, så dette regner jeg med kommer til å vinne meg matchen. Jeg vinner selvsagt terningkastet og dermed game en. Dette har vi vært igjennom før. La oss kalle det for planen min. Jeg husker lite av hvordan gamesa går, men vet at det var utrolig kult å spille "Armadillo Cloak" igjen. Ikke like kult for mono rød kanskje. Vi spøker litt om at vi må forbedre tiebreakers og at vi kan møtes igjen i finalen og Mike sverger evig hevn.

Så snart gamesa er over går jeg og legger meg på "dommerrommet" og sover litt. Dommerne var så snille og vekte meg til runde tre, hvem vet hvordan det ville gått om jeg sov igjennom den (Spoiler: Akkurat det samme resultatet).

Runde 3: Endre Skjetne
Svart / Hvit devotion med Lifebane Zombies og Bloodbaron's. Joda, dette er rettferdig. Denne kampen er ikke spesielt interessant og selv om jeg vinner terningkastet følger jeg ikke planen min. Denne mannen var ute etter å ødelegge for Kristoffer Robin. Game en er drawen min ikke helt god nok og game to muller jeg til fem etter en deckcheck. Vet ikke om det var så mye jeg kunne gjort her, men juling fikk jeg i allefall. Chop chop, tigergutt til middag.

Runde 4: Johan Marthinussen
Johan dukker opp med M15 Champion Playmat, noe som skremmer meg veldig. Denne mannen har nemlig vunnet én Gameday mer enn jeg har! Han spiller noe BUG-aktig ramp greier, men jeg vet egentlig ikke helt hva han driver på med. Han spiller en del spells som interacter med combon min (gubber + gubber = inf skade). I game en er jeg veldig redd for noe removal og prøver å spille rundt det. Etter å ha drept noen Kioraer og andre teite ting med mange 5/5 ormer så går det min vei. Jeg husker ikke helt hva som skjedde i game to, men synes å huske at jeg vant denne også.

Runde fem drawet vi og jeg gjorde meg klar for topp 8.

Kvartfinale
I topp 8 møter jeg først Mike Paalvast. Dette var jo ikke slik vi hadde planlagt. Vi hadde jo i utgangspunktet tenkt å møtes i finalen hvor han "skulle" vinne. Men vi får prøve å avvike fra planen litt siden vi møttes i kvarten. Jeg sier igjen lykke til og at jeg håper han trekker bra. Mike biter på og sier lykke til. Men glemmer selvsagt ikke å si at jeg ikke må være for heldig. Karma's gonna getcha again son! Dette blir en fin repeat av første gangen vi spilte. Siden jeg var høyest seedet fikk jeg starte i game 1 og 3 og de gamesene vinner jeg jo da selvsagt. Jeg begynner å forstå hvorfor folk liker Standard-formatet. Det er jo som Vintage. Bare vinn terningkastet så vinner du!

Semifinale
I top 4 møtte jeg Andre Marklund med ca. den samme decken som Mike. Røbbel rau. Han har også en Gameday Champion playmat, men denne var fra Born of the Gods. Dette får meg til å føle meg mye bedre. Jeg er jo 100% win mot Gameday Champions, så dette skal bli lett! I game en spiller jeg temmelig dårlig. Han glemmer noen triggere, og jeg gjør det samme. I ett litt dårlig angrep glemmer jeg å drepe en Firefist Striker , og å evolve 2 Experiment Ones. Hvis dere vil ha alle de fine detaljene kan dere prate med Mats eller Andreas Nordahl. De var ganske salty og husket på alle tingene som jeg gjorde feil. De husket det så bra fordi de hadde spilt perfekt hele dagen men fortsatt tapt. Må vel ha tapt noen terningkast eller lignende. Denne kampen var utrolig intens og jeg burde sikkert ha ligget bedre an i racet enn jeg gjorde. For eksempel hvis jeg dreper Firefist Striker og evolver gubbene mine slik at de er kjempestore i stedet for i trade størrelse med motstanderen min sine gubber. Jeg klarte derimot å hale meg tilbake inn i spillet igjen ved å angripe for exactsies. Tydeligvis kunne jeg ha gjort mer en exactsies i følge Mats "God of 3/3s" Ellingsen, men han er det jo ingen som hører på uansett! Jeg husker ikke om jeg vant game to eller tre, men er ganske sikker på at "Armadillo's Cloak" og 3 Loxodon Smiters var ganske gode mot den røde decken.

Finale!Rakdos
I finalen møtte jeg Lasse Eikenes med Jund Walkers. Jeg skal ikke si at jeg har en god matchup mot Lasse i WMCQer, men jeg har vunnet alle matchene vi har spilt hittil. Sist gang så vant jeg på at han spilte Rakdos's Return og jeg discardet noen Loxodon Smiters, og jammen om vi ikke spilte de samme kortene denne gangen også! Game en så fikk han dealet med det meste jeg hadde utenom en 5/5 orm. Dog er disse trample ormene temmelig problematiske, selv for Mizzium Mortars. Selv om Lasse måtte minne meg på at ormen min ikke døde etter han spilte Mizzium Mortars. Sånn er det når man tenker at det er en 6 mana Plague Wind. I game to starter Lasse med en Thoughtseize og ser en Loxodon Smiter, 2 Wurms, samt noe andre greier. Vi trader litt ressurser frem og tilbake og jeg får se en Rakdos's Return på en Courser of Kruphix. Når jeg var ned til 3 kort på hånden spurte jeg på litt lurt om han ville spille Rakdos's Return, men det ville han ikke. Når jeg endelig fikk spilt ned til to kort, da blunket ikke Lasse lenge. Han slengte Rakdos's Return i bordet og tok kortene mine. Men han hadde visst glemt at jeg hadde en Smiter i hånden. Ikke at han hadde mye valg, men man sier ikke nei til gratis 4/4 beater på tomt bord. Etter en par runder og noen fine kort fra toppen av decken min må han "extend the hand".

Ai ai, to timer søvn og en par timer senere så var jeg på landslaget igjen. Jeg bruker alltids å dukke opp på WMCQ-ene i Trondheim med en cocky attitude og absolutt null forhåpninger om å vinne. Jeg så for meg en topp 8 med Nordahler, Sveinunger og Matsmatsmats, men slapp unna disse da de var for opptatt med å krangle med hverandre eller tape til Lasse. Jeg har ikke så gode win-% mot de karene. Følelsen av å vinne en WMCQ er real good. Det er lenge siden jeg har gjort det bra i Magic (utenom å knuse alle Legacyturneringene jeg spiller da så klart), og det er ingenting som er så kult som å kvalle til "Worlds".

Haha, det var litt av en rapport! Det høres ut som at det var morsomt å spille i Trondheim for de som var der! Vi utenfor Trondheim kjenner ikke så mye til deg, så kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg er en student som i tillegg jobber på Esso. Blir flink i å flippe kort ved å øve på burgere på jobb. High class practice. På fritiden så er det alltid gaming som har vært i fokus. Mye RPGer av både tabletop/pen and paper variant og gode gamle klassikere som Final Fantasy. Er vel ikke så rart at en som liker Fantasy og RPGer ble hekta på Magic.

Akkurat det kan jeg skrive under på selv! Er det Final Fantasy 7 som er favoritten hos deg også?

Final Fantasy 7 var det første jeg prøvde og det var definitivt veldig stort, men favoritten min er nok nummer 9. Musikken er blant de beste i serien og stemningen i spillet er meget bra gjennomført. Det starter litt happy go lucky men utvikler seg fort og blir mørkere.

Tilbake til Magic - hvorfor begynte du å spille og hva er din relasjon til Magic the Gathering?

Jeg fikk mine første Magic-kort rundt Mirage og Portal 2. Da var jeg en meget liten kid og skjønte ingenting. Jeg samlet litt og likte bilder med drager på. Når jeg så noen som spilte Magic senere så husket jeg på at jeg hadde samlet på det når jeg var liten og ville prøve. Etter det har jeg vært hekta. Jeg startet vel å spille på hjemplassen min Levanger rundt Torment. Har en stor kjærlighet til den blocken da jeg alltid har likt flavoren der. Har faktisk alle Legendene i den blocken i foil. Nostalgiapoeng!

På Levanger var det lite annet en casual spilling som var i fokus. Men vi fulgte den gode gamle T1 ban/restricted lista. Etter et par år så var det derfor mye budget T1 decker ute å gikk. De to siste deckene jeg bygde før jeg sluttet var U/R Standstill og DeathLong. Ble skikkelig hekta på combodecker! Jeg kom tilbake til Magic rundt Lorwyn når jeg gikk på videregående. Da fikk jeg nemlig stipend av lånekassen og brukte hver krone på å reise til Trondheim hver uke. Rundt 1,5 timer med tog, rundt 400 kr hver gang. Angrer ikke på noe! Når jeg flytta til Trondheim ble det selvsagt mer Magic, og dere har ikke blitt kvitt meg siden.

Og vi håper vi ikke blir kvitt deg heller! Er det noe format du er spesielt glad i og hvorfor?

Formatene jeg liker er de gode gamle. Siden jeg er en combospiller er det lite å hente i Standard. Jeg er også glad i combo-decker hvor ting er litt vanskeligere enn 1+1 og at jeg kan interacte med motstanderen. Er derfor ikke så glad i Modern combo-decker. Da har vi bare igjen formatene for små og store gutter, Vintage og Legacy. Vi startet opp med Legacy i Trondheim rett før Worlds 2011. På NM samme året ble jeg kjent med Mads Kihl, som lot meg prøve noen Legacy-decker. Kan ærlig si at det er hans skyld at jeg nå er blakk, har foilede Legacy decker og at vi i det hele tatt spiller Legacy her oppe! Siden har vi bare prøvd å bygge opp Legacy her og det har vært favoritt formatet lenge. I fjor investerte jeg i Power 9 og kan ærlig si at Vintage har blitt det nye favoritt formatet. Er alltid morsomt å spille med kraftige kort, og det er ingen følelse som er bedre enn når man trekker Black Lotusen man trengte av toppen.

I tillegg til constructed magic så er jeg ganske glad i Cube, så jeg har bygd en Powered Cube selv. Lista mi er her.

Respekt for Vintage! Du har jo vært på landslaget før, det samme har de to andre spillerne som har plass på landslaget. Hvilken nytte kan dere ha av det og hvordan skal du forberede deg til World Magic Cup 2014?

Det er alltid bra å ha folk med erfaring på et landslag. Tror det kommer til å bli veldig trivelig. Har ikke møtt Herzog så mange ganger, men første gang vi møttes (på mitt første NM tror jeg), så ble jeg og en kompis invitert ut på restaurant. Husker det var stort å bli invitert ut av en Hall of Famer. André har jeg spilt litt med når jeg var nede i Oslo-området. Husker å ha lånt ham kort (og fått de tilbake til og med!) det året han vant NM i den utrolig corny Elge-lua hans. Får bare håpe at det siste medlemmet også er like hyggelig, morsom og god!

Min testingprosess blir nok å spille mye mer drafts og standard. Jeg har ikke kort på MTGO, men det er mulig det må investeres litt. Jeg er nemlig utrolig dårlig pÅ MTGO. Hvis du ikke tror meg så har jeg heldigvis bevis: http://www.twitch.tv/stoyrm/c/3424933 (Anbefaler litt lav lyd, og om du ikke gidder å se hele gamen så får du bare spole frem til rundt 3 minutter). Uansett så satser jeg på å få spilt litt med de andre på en eller annen måte.


Kristoffer på landslaget i 2011. (Fra venstre, Kristoffer Jonassen, Sveinung Bjørnerud, Andreas Nordahl.)


Har du noen tips til andre som har lyst til å gjøre det bra i Magic the Gathering på et profesjonelt nivå?

Hvis du vil gjøre det bra i Magic så må du lære deg selvkritikk. Hvis du spiller dårlig så er det sannsynligvis din feil. Ingen er feilfri. Lær av dine feil og prøv å forstå at varianse er en del av Magic. Noen ganger trekker man bare land, det hjelper ikke å klage på det. Det er selvsagt kjipt, men bare fokuser på det neste spillet. I tillegg så anbefaler jeg sterkt å spille mye Magic, og aller helst med folk som er bedre enn deg. Spør de hva du gjør feil, hvorfor de mener du eventuelt gjør feil og se på de når de spiller. Hva gjør de annerledes fra deg, og hvorfor gjør de disse tingene?

Noen fine visdomsord til slutt der ja. Takk for at du stilte på intervju, og lykke til på World Magic Cup!

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

gulla

MEDLEM
Lillehammer

#10 PWP Lifetime
ja, er nok helt klart trikse wmcq winnerne kanfåreløpig klokke in med en tottal på 4 timmer får å få plassene satser på at vi kann holde totalen under 5 etter bergen :)

20:08:18, 4/9 -14
Oppdatert: 20:09:04, 4/9 -14
Are

MEDLEM
Det ser ut som trikset for å vinne WMCQ'er er lite søvn og/eller festing natten før.. Dere får satse på samme plan i WMC!

17:02:06, 2/9 -14
  Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!