Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 5 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1895 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

World Magic Cup 2014 - Norge! Intervju
Norges Landslag 2014 - André Moshølen

Vi har intervjuet vinneren av World Magic Cup Qualifier i Oslo, André Moshølen. Hvem er André og hvor forberedt er han på å representere Norge i World Magic Cup? Les dette intervjuet for å få svar på noen av spørsmålene.

av verzutiko
#14 PWP Seasonal
14:20, 25/8 -14
läst 3743 ggr.
Skriv ut artikkel
3 Kommentarer

Gratulerer med seieren på WMCQ i Oslo!

Takker og bukker! :D

Hvordan føles det å ha vunnet en plass på landslaget og hvordan var det å spille i turneringen?

Det føles kjempegodt å være tilbake på laget, spesielt med Nicolai Herzog som kaptein. Skulle jeg valgt ut mitt eget norske drømmelag hadde nok han vært første valget.

Når det kommer til selve turneringen skal jeg prøve å gi en riktig rapport, men jeg var fortsatt ganske sliten på starten og husker kanskje ikke alle detaljene. Jeg ble gitt denne listen av Gaute Oliver Thu Tesli rett før registrering:

UW Control

Standard / Turneringsspil

Spilt av: gulla
Lagt til: 10:35, 25/8 -14

Kommentar:
Spiller: André Moshølen
Kortstokk fra turneringen: World Magic Cup Qualifier 2014
Format: StandardStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
1183,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]166109[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


Runde 1
Jeg spiller mot Boros-burn. Jeg har ikke spilt formatet før, så jeg er ikke helt sikker på hva jeg spiller mot og roter det litt til for meg selv og taper game 1 selv etter at han mulliganet til 5.

Jeg ser en ganske klar sideboard-plan mot denne decken med en gang jeg popper opp sideboardet. Jeg tar inn 3 Nyx-Fleece Ram, 2 Archangel of Thune, 2 Fiendslayer Paladin og 2 Dispel. Jeg tar ut 3 wrath-effekter, deriblant Fated Retribution, 2 Detention Sphere, 1 Syncopate, 1 Divination og 2 Quicken.

Sideboard-planene er effektive, og jeg vinner 2 raske games som er ferdige et par minutter før tid.

1-0

Runde 2
Jeg møter nok en gang Boros-aggro, men denne gangen med mulligan til 4 game 1. Det fører til en ganske kort game og jeg gjentar sideboardingen min fra match 1.

Game 2 er et evig varende spill der jeg har full kontroll lenge, gainer liv, kontrer burn og spiller Sphinx's Revelation og føler at gamet er mitt, men det er et lite problem. Jeg trekker ingen ting for å avslutte spillet! Han er selv oppe på 32 liv grunnet 2 Last Breath og en Warleader's Helix, og min eneste gubbe med Power er en Fiendslayer Paladin som har møtt Chained to the Rocks. Rundt runde 17 begynner jeg ganske desperat og slå med Mutavault for å prøve og hulle ned noen liv, men jeg fortsetter å trekke land mens han trekker burn. Spillet slutter i hans favør runden jeg legger Archangel of Thune... Game 2 har vart så lenge at game 3 ikke går særlig langt før tid blåses av.

1-0-1

Runde 3
Nå møter jeg mirror spilt av Vidar Espenes. De første turene blir dominert av at ingen av oss kontrer noen ting, han får resolvet sine Jace, Architect of Thought, og jeg får resolvet Jace, Architect of Thought og Elspeth, Sun's Champion relativt tidlig. Emblem Elspeth, Sun's Champion kommer min vei runden før Planar Cleansing treffer stacken. Jeg får så resolvet en Aetherling påfølgende tur og gamet varer i evigheter. Ingen side trekker contringer og Sphinx's Revelations og Azorius Charms flyr ut på begge sider. Etter et langt game 1 blir det ropt tid med Vidar fortsatt på 17 liv og meg på noen og 60. Tiden starter på min runde, jeg slår, han spiller removal, jeg flicker Aetherling og passer turen. Han gjør ikke mye i sin tur annet enn å trekke litt kort og passer tilbake. Jeg får da resolvet en Sphinx's Revelation for 5 end of turn, som ser meg inn i 2 counterspells og en Jace. Min tur får jeg spilt Jace som trekker meg inn i nok en counterspell. Jeg animerer Mutavault og Orzhov Keyrune med trippel counterspell backup og tar spillet 3. runde på tid!

2-0-1

Runde 4
Denne runden møter jeg mono-blå aggro, men på dette tidspunktet av dagen føler jeg meg ganske dårlig og husker derfor ikke så veldig mye av interesse fra matchen annet enn at jeg spilte vreder i begge games. Det vant meg spillet. Jeg sidet inn Last Breath og Deicide, men husker ikke hva jeg sidet ut. Jeg vinner 2-0.

3-0-1

SphinxRunde 5
Jeg møter nok en gang Mirror og mulliganer ned til 6 on the play og går rett inn i en manascrew. Jeg sitter på 4 land med en hånd bestående av 2 Last Breath, 2 Sphinx's Revelation og 2 Dissolve uten å ha dobbel blå. Han animerer Mutavault på sin tur 8 og jeg ser endelig muligheten for meg å i hvert fall få spilt en spell. Jeg spiller en Last Breath som han fort velger å Dissolve. Jeg trekker en Island, spiller den og passer tur. Han velger nok en gang å animere Mutavault som jeg spiller Last Breath på, men han har nok en gang Dissolve på hånden. Når han har 2 counterspells mindre og jeg trekker nok et land som kan spiles untapped, fikk jeg fort spilt 2 Sphinx's Revelation for 3 og 4. Jeg får total kontroll over spillet og tar hjem game 1.

Jeg sider inn 2 Dispel, 2 Stain the Mind, og sider ut 2 Supreme Verdict og 2 Last Breath.

Game 2 får jeg raskt spillt Stain the MindSphinx's Revelation, så grinder jeg meg sakte men sikkert til seier.

4-0-1

Runde 6
Nå møter jeg Espen Nordhal som spiller en esper-variant (red. anm. ).
Game 1 kommer jeg ganske tidlig i førersetet og føler at dette går min vei, men etter et par dårlige kontringer gir jeg setet til Espen i stedet og taper et ganske langt game uten mye action ved at jeg conceder med 1 kort på hånd mot en resolvet Sphinx's Revelation for 9.

Jeg sider nok en gang inn Dispel og Stain the Mind, men husker ikke helt hva jeg tar ut.

Jeg får nok en gang resolvet en tidlig Stain the MindSphinx's Revelation og grinder til en Mutavault kill i 3. runde av tid nok en gang. 1-1

4-0-2

Runde 7
Her møter jeg Torgrim Talleraas som er på 12 poeng og har ingen mulighet til å gå topp 8. Jeg spør derfor om han var villig til å concede, men det var han ikke fordi 2 av lag-kameratene hans fra Missed Trigger Gaming var på bobla og at jeg da kunne slå en av dem ut av topp 8. Jeg fikk umiddelbart et flashback fra min forrige WMCQ der jeg var X-0 med 2 runder igjen og forventet å drawe inn i topp 8, men ble pairet ned 2 ganger og tapte begge og fikk da den gode 9. plassen. Jeg hadde derfor ikke helt kontroll over nervene game 1.

Decken han spiller er Gruul-aggro. Game en ble langt og gikk frem og tilbake så mange ganger at det minnet mer om 1500 meter svømming enn Magic, og etter 32 harde minutter med hjertet i halsen gikk jeg av med seieren.

Jeg tok inn 3 Nyx-Fleece Ram og 2 Archangel of Thune, husker ikke helt hvordan jeg bordet ut. Vi hadde 18 minutter igjen på klokken og jeg var gira på å få spilt ferdig.

Stormbreath DragonGame 2 gikk veldig fort i hans favør med en aggresiv hånd med en Gruul Charm klar til min tur 4 Supreme Verdict og jeg gikk ned på få minutter.

Game 3 er jeg er nok en gang i forsvarsposisjon fra runde, men får litt ekstra tid av at han ikke trekker sitt land drop nr 5. Når han omsider trekker sitt 5. land drop og spiller Stormbreath Dragon for å stoppe det som ser ut på det tidspunktet til og være min eneste mulige måte å vinne på - Archangel of Thune - blir jeg så demotivert at jeg glemmer Dissolve på hånd og sier ok. Jeg tar opp hånden min før det er min tur og ser counterspellen og holder på å rive av meg hodet. Tid blir ropt og alt tyder på en ny 9. plass i WMCQ... Neste runde countrer jeg hans Stormbreath Dragon nr 2., og runden etter det spiller han sitt siste kort - en Mistcutter Hydra - for 6 og går inn for et swing med dragen og hydraen. Jeg blocker med min 4/5 engel på hydra og spiller et av mine 2 kort på hånden, en Sphinx's Revelation for 4! Mitt andre kort var en Supreme Verdict. Jeg står etter dette på betryggende 12 liv med Wrath på hånden og han med tom hånd. Problemet er at jeg har bare denne og en runde til og ta livet av han på, og med decket mitt er det dessverre umulig å gjøre med den manaen jeg har på 2 runder. Jeg spiller Supreme Verdict på min tur mens han gjør ingenting og sender turen for femte og siste runde av tid. End of turn spiller jeg en ny Sphinx's Revelation for 5 som han velger å concede til.

Jeg er 5-0-2 og i topp 8!!




Kvartfinale!
Topp 8 er klar rundt 22.00 og jeg føler meg ikke helt i form samt at jeg må stå opp for å dra på jobb om ikke mange timene. Gaute kommer opp og sier at jeg skal spille mot en fra laget til Torgrim som spiller rød burn. Siden dette er decken jeg har spilt mest mot i formatet og det foreløpig har gått bra er jeg i litt bedre humør og setter meg ned for kvartfinalen.

Jeg får en god blanding av kontringer og Sphinx's Revelation i game en og drar i land første match ganske greit. Jeg sider inn i samme sideboard som jeg har vist til tidligere mot decken og går inn i game 2.

Jeg muller første hånd og får se en hånd bestående av 2 land WU og UB scryland, Nyx-Fleece Ram og Fiendslayer Paladin. Det er nok for meg til å si keep og jeg legger sauen tur 2 og paladin tur 3. Jeg føler at dette går min vei, men monstanderen min er ikke helt enig. Upkeep tur 4 spiller han Skullcrack i respons på sau-triggeren og jeg velger å la den gå igjennom. Jeg slår og passer tur, neste upkeep velger han å sende en ny skullcrack i ansiktet på meg som jeg velger å kontre som responderes av skullcrack nr 3. Med lite liv begynner det plutselig å se farlig ut når jeg ikke har kontrings-mana oppe. Han gjør dog ikke så mye på sin tur og passer turen tilbake. Denne gangen får jeg mitt liv fra Nyx-Fleece Ram og min Paladin, men end of turn velger han å sende 8 nye skade inn gjennom en Warleader's Helix og Boros Charm, som får meg ned på stusselige 5 liv. Jeg har en Dissolve på hånd, untapper og passer turen med et kort på hånden. En ny Boros Charm i ansiktet på meg som jeg dårlig nok ikke velger å kontre, men velger i stedet og kontre Shocken han spiller for the kill. Jeg kommer meg tilbake på 4 liv på min tur og venter spent på om det er en ny Boros Charm, Warleaders Helix eller Stormbreat Dragon som som ligger på topp. Det var det ikke og jeg tar hjem seieren 2-0.

Semifinale!
I semifinalen møtte jeg en monosort spiller som nok en gang er fra laget til Torgrim, Missed Trigger Gaming.

Game 1 var ikke spesielt spennende. Han holdt en 1 lands hånd med 2 Thoughtseize og brukte lang tid på å gjøre noe stort mer enn det. Jeg vant med relativt liten motstand.

Game 2 var det litt mer action i, men jeg følte at motstanderen min ikke hadde tro på matchen etter noen kommentarer han hadde etter sin første Duress. Vi kom i en situasjon jeg aldri har sett med decken før det ble et life race game. Jeg med Fiendslayer Paladin, Mutavault og 2 Elspeth tokens - han med 3 Mutavult og en 2/3 flyver jeg ikke helt huske hva heter. Jeg drepte flyveren, som ble etterfulgt av en Gray Merchant of Asphodel og spillet ble en stillingskrig. Begge hadde dødelig i bordet bare så lenge den andre slo først. Jeg var på 8, han på 6 og spillet sto stille i 2 runder før han tappet seg ut for en Liliana Vess. Jeg fikk da spilt en Sphinx's Revelation inn i en Detention Sphere, og holdt mana oppe til Mutavult attack og fikk slått inn får lethal. 2-0!

Finale!
Så er det finalen mot Sigurd. Jeg fikk høre av min forrige motstander at matchupen er tøff og Sigurd har sittet og sett på hele min semifinale, så jeg har ikke en god følelse når jeg setter meg ned for å slenge papp. Siden nesten alle mine runder har slutten enten under tid eller rett før har jeg ikke hatt noen anledning til å se på hva de andre spiller og er derfor heller ikke sikker på hva jeg møter i finalen. Men det greier jeg å finne ut av fort. Det er en GW-aggro deck jeg møter.

Game 1 går litt sånn man forventer at matchen skal gå. Jeg spiller Supreme Verdict tur 4 for å rydde bordet. Det kommer en gjeng nye gubber og jeg er nede på syv liv når jeg gjør kanskje det største feilspillet jeg gjorde under turneringen. Jeg er på 7 liv, motstanderen min har Sunblade Elf og Fleecemane Lion. Sigurd har kun 4 land i bordet, men jeg er redd for at han treffer det femte landet og velger derfor å spille Fated Retribution i min egen main phase. Han spiller Advent of the Wurm end of turn og slår meg ned til 2 liv og spiller en ny gubbe. Uten Wrath-effekt nummer 3 er jeg uten mulighet til og stoppe dette og jeg taper dermed game 1.

Jeg sider ut alle kontringer og Divination. Jeg tar inn 3 Nyx-Fleece Ram, 2 Archangel of Thune og 2 Ratchet Bomb.

Game 2 og han møller ned til 5 kort. Hans åpning er en tur 2 Voice of Resurgence som jeg i tur 3 legger under Detention Sphere. Jeg legger en Ratchet Bomb som han fort blir kvitt ved å legge Mistcutter Hydra for 3. Jeg får inn en Archangel of Thune til bordet og gamet er fort over grunnet fordel av kort etter muligan.

Game 3 husker jeg ikke så godt hvordan utspilte seg tidlig, men det var Nyx-Fleece Ram og litt spot-removal. Jeg bygget meg sakte opp en fordel med antall kort trukket og tradet mye 1 for 1 dette gamet, og ente med en Archangel of Thune etter Supreme Verdict fulgt av at han trekker land 2 runder på rad etter tom hånd.



André Moshølen fra Norges landslag i 2008. Merk det islandske flagget i bakgrunnen.


Imponerende! Å spille kontroll fører jo ofte til at man får få hvilepauser, så det er en stor bragd å holde ut så lenge turneringen varte. Vi utenfor Oslo kjenner ikke så mye til deg, så kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg er en 23 år gammel gutt fra Lillehammer som prøver lykken som barnehage-assistent i storbyen. Jeg har slengt magisk papp og andre kortspill siden 2003. Jeg er aktiv i politikk på fritiden og takker aldri nei til god drikke.

Så du har spilt Magic siden 2003. Hvorfor begynte du å spille og hva er din relasjon til Magic the Gathering?

Jeg startet med Magic da min assistentlærer på barne-/ungdomsskolen hadde lært det av noen kompiser og blitt litt bitt av basillen. Det tok ikke mer enn et par slag med papp før jeg også var hektet og ropte og skrek til mamma om penger til papirbiter. Jeg tok over som nybegynnerdommer på Outland under Kamigawa-blocken og har spilt relativt aktivt innenlands og utenlands fra da og frem til WMCQ-ene i fjor. Etter det har jeg tatt meg ca. 1 års pause minus en Scandinavian Open-tur sammen med laget mitt #valkemugg som består av blant andre Gaute Oliver Thu Tesli, Bernardo Henriques, bamse og tinder-sindre. Siden det har jeg ikke spilt noe før årets WMCQ sesong.

Wow! Også kommer du og tar hele potten og æren! Utrolig! Du har jo vært på landslaget før, i 2008 nærmere bestemt. Jeg googlet litt og fant bildet av laget ditt hvor dere har det islandske flagget i bakgrunnen. Hvorfor det?

Island fikk ikke lov å stille med eget lag så vi tenkte å gi dem litt støtte ettersom de var det eneste nordiske laget som ikke var representert.

Haha, artig! Er det noen format du er spesielt glad i og hvorfor?

Ja der er det jo litt å velge mellom. De 2 beste draft-formatene som har vært er gammel Ravnica og trippel Innistrad. I begge formatene var det så mange strategier som alle var gode, slik at det gikk fint mulig an at 2 stykker satt ved siden av hverandre og draftet samme farger, men ikke stabbet verandre fordi deckene hadde lyst på forskjellige kort. Når det kommer til constructed er nok Legacy og Modern de 2 morsomste, litt av samme grunn at det er så mange muligheter og litt mer frihet til å gjøre hva man vil enn det som er mulig i de mindre formatene. Dessuten er jeg veldig glad i cube og Commander og begrunnelsene mine fortsetter på samme tralt der.

Commander ja, noen generaler du liker akkurat nå og spiller med?

Horde of Notions, fordi den kan reanimere Avenger of Zendikar, Fertilid, Fulminator Mage, Lord of Extinction, Regal Force og det viktigste kortet av alle - Mulldrifter! Dette var bare for å nevne noen solide EDH kort den plukker opp.

Er det en general jeg synes har fått se dagens lys alt får lite må det være det sorte power-huset Balthor the Defiled.

Awesome! Hvordan skal du forberede deg til World Magic Cup 2014?

Jeg må nok børste støv av de gamle sleevsa og fyre opp MODO-kontoen igjen. Jeg og Nicolai holder til ikke så langt fra hverandre, og det hadde vært gøy med et litt Oslo-retta lag som aktivt kan teste sammen. Jeg tenker også å delta på noen Grand Prix etter format rotasjon, men håper generelt på å få slengt mye papp mot de som er på et litt høyere nivå enn vanlige MODO-spillere.

Har du noen tips til andre som har lyst til å gjøre det bra i Magic the Gathering på et profesjonelt nivå?

Jeg tror ikke jeg er den beste til å gi akkurat det rådet. Jeg kjenner bare en annen som prepper til en turnering på samme måte som meg, og det er Patrick Monsen. Generelle tips er å ikke spille for fort, tenk igjennom det du gjør, spill mye og lær deg formatet!

Tusen takk for at du stilte til intervju, og da gjenstår det bare for oss alle å ønske dere lykke til videre!

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

NicoH

MEDLEM
Oslo
Fornøyelig rapport! Var som å lese om meg selv på en vilkårlig Oslo-turnering før du ble født, dette. Fyll, feilspill og episke seirer.

Det later med andre ord til at vi er omtrent like stabilt ustabile. Så sammen er vi nok (ustabil) dynamitt. Gleder meg til Nice!

22:09:53, 26/8 -14
sigurdjorem

MEDLEM
Oslo
hahaha, likte svaret til "Har du noen tips til andre...?" Grats igjen :)

10:41:50, 26/8 -14
EvenDeejay

FANTASY KING
GULLMEDLEM
FANTASY KING
Gjøvik

#15 PWP Seasonal
Gratulerer og lykke til videre=)

14:37:52, 25/8 -14
  Outlaws of Thunder Junction Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!