Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 5 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1895 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

Mesterserien - Legacy 2014! Turnering [Legacy]
The Gate i Mesterturneringen.

Da var Mesterturneringen over, og som lovet kommer det en turneringsrapport fra meg.

av Calintares
11:08, 9/6 -14
läst 3603 ggr.
Skriv ut artikkel
6 Kommentarer

I slutten av min forrige rapport skrev jeg ned noen tanker om mine sjanser i denne finalen. Og jeg var ikke særlig optimistisk for min egen del. Det ene store positive for min del var at jeg av og til har vanvittig flaks. Det største negative var at jeg ville møte bedre spillere med bedre decks. Som det skulle vise seg slo begge deler til.

Decken min er nok kjent for en del nå, men jeg kan legge den ved likevel.

The Gate

Legacy / Turneringsspil

Spilt av: Calintares
Lagt til: 23:23, 8/6 -14

Kommentar:
- ingenting :( -
Kortstokk fra turneringen: Magic - 2014/06/08
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
4426,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]161585[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


Match 1 mot Sene med Shardless BUG

Shardless AgentJace, the Mind SculptorAncestral Vision

Dette var det jeg var redd for i denne turneringen, en bedre spiller (Sveinung er en av Norges beste spillere) med et bedre deck enn meg (Shardless BUG gjør det samme som mitt deck, bare mye bedre).

Runde 1

Jeg vant terningkastet, men måtte ta en mulligan før jeg fant en hånd jeg kunne bruke jeg hadde ingenting brukbart å gjøre på tur 1, og når han åpnet med å suspende Ancestral Vision ble en allerede dårlig situasjon mye verre. Min tur to spilte jeg en hymne på ham, men den tok ikke noe særlig viktig. På hans tur to svarte han likeså greit med sin egen hymne og den tok relevante ting fra meg. Litt senere fikk vi begge en Liliana of the Veil i spill, og da så det litt jevnt ut, men det ble straks ujevnt i hans favør når Ancestral vision gikk av og gav ham tre kort. Han var ikke fornøyd bare der, så han fyrte av tre Brainstorms i samme runde før han brukte en Abrupt Decay på å drepe min Liliana. Neste tur spillte han ut to stk. Tarmogoyf som var størrelse 8/9. (det er så store det går ann å få dem, to mana for er 8/9 er greit, er det ikke?) og da var jeg død neste tur når de fikk slått.

Sideboard
Jeg ville ha inn alle mine Pithing Needles, så jeg tok ut tre Cabal Therapy og en Jitte.

Runde 2

Dette startet mye som en reprise av forrige spill. Jeg hadde ingenting på tur en, han suspendet ancestral vision. Jeg spilte en Hymn to Tourach på ham uten å treffe noe relevant, han spillte en Hymn to Tourach tilbake og traff begge mine gode 2-drops (det var en Bitterblossom og en Dark Confidant.) Han fikk ut en Deathrite Shaman og hadde en Creeping Tar Pit som raskt reduserte livet mitt, Endelig trakk jeg noe relevant med en Bitterblossom som han svarte på med å spille en Shardless Agent som cascadet inn i Abrupt Decay (det minner litt om å spille en Gatekeeper med kicker, bare bedre på nesten alle måter) og da var jeg tom for svar, og snart etterpå, for liv.

0-1

Match 2 mot Oyzar med Enchantress

Elephant GrassArgothian EnchantressSigil of the Empty Throne

Å hjelp, Enchantress er så og si uvinnbar matchup for meg. Det er et velletablert faktum at svart ikke har noen svar på enchantments (eller artifacts, men det er ikke viktig her)

Runde 1

Jeg vant terningkastet og spilte en Inquisition of Kozilek. Den viser meg at han har Carpet of Flowers i Maindeck, og det er bra for meg siden den ikke gjør meg noe. Videre ser jeg en Argothian Enchantress, en Enchantress's Presence og en Elephant Grass. Jeg får ham til å kaste sistnevnte, siden jeg ikke har noen muligheter til å angripe hvis den kommer i spill. På sin neste tur spilte han noe og sa "enchantress". På min neste tur spilte jeg straks Innocent Blood for å kvitte meg med enchantressen, i og med at det å stoppe kort-genereringen er noe av det viktigste jeg kan gjøre mot ham... men så oppdaget jeg at han slettes ikke hadde spillt Argothian Enchantress slik jeg hadde trodd, men derimot en Enchantress's Presence og da er jo min Innocent Blood helt verdiløs. Jeg ble kjempeirritert og forlangte at han skulle si hele navnet på kortene når han spiller dem i og med at det er så like navn. Mulig at jeg burde spurt etter dommer der og... Resten av runden besto av at han fikk lagt på stadig flere enchantments, trukket flere kort, laget mer mana og genererte en enorm arme av engler fra Sigil of the Empty Throne og da hadde ikke et "fair" deck som mitt noen sjanse.

Sideboard

Victim of Night er et fullstendig dødt kort i denne matchupen, dessuten har tidligere erfaring vist at jeg kan ende opp med å drepe meg selv hvis jeg spiller Bitterblossom, så de tok jeg ut. Det som kom inn var mine to Geth's Verdict, mine tre duress og to stk. Pithing Needle.

Runde 2

Hans tur en var forest, Utopia Sprawl. Hans runde to var Wild Growth, Wild Growth, legge Serra's Sanctum, tappe den for tre hvite mana, spille Rest in Peace og bruke den siste manaen på en Enlightened Tutor som fant en Helm of Obedience og la på toppen av bunken hans. Det eneste relevante jeg gjorde var at jeg i min neste runde spillte et wasteland og ødela hans Serra's Sanctum. Men på tross av det hadde han nok mana til å både spille, og så aktivere Helm of Obedience, og sammen med Rest in Peace så betydde det at jeg døde på tur tre.

0-2

Match 3: Bye

One with NothingWood ElementalRazor Boomerang

Siden jeg var på null poeng fikk jeg Bye. Etter to tap kunne jeg vel egentlig ha gitt opp, men jeg hadde ikke noe annet å gjøre i Oslo, så jeg ble værende.

1-2

Match 4 mot Anthonny med Dark Maverick

Green SunKnight of the ReliquaryDeathrite Shaman

Jeg hadde testet en del mot Stian på forhånd, og det er iallefall mulig å vinne, selv om det på ingen måte vile være lett.

Runde 1

Han vant kastet, jeg trakk en nokså ok hånd. Han trakk en dårlig hånd (med massevis av land) men satset på at det ville gå bra. Det gjorde det ikke for ham. De få dyrene han fikk ut drepte jeg pronto samtidig som jeg fikk i gang mitt eget opplegg for å få ham ned til null liv. I løpet av hele runden trakk han kanskje fire kort som ikke var land, og da er det håpløst.

Sideboard
Nei det orket jeg ikke, dessuten er mitt maindeck nokså brukbart fra før i denne matchuppen.

Runde 2
Jeg var vågal og holdt en hånd med bare ett land, det bør jeg ikke gjøre. Jeg trakk heldigvis enda ett, så alt var ikke tapt med en gang. Dessverre trakk jeg aldri flere land etter det, men ganske mange ting som kostet tre eller mer. Og da er det fort gjort for et solid deck som Maverick å vinne.

Runde 3
Dette var en morro omgang, da vi kom skikkelig i gang begge to. Han hadde en del dyr, men jeg fikk rensket dem vekk litt etter litt. Jeg klarte til slutt å få en aktiv Jitte i bordet med et dyr til å bruke den, og det gir en så stor fordel i kamp mellom dyr at han ikke klarte å hente seg inn før jeg fikk slått ham ihjel.

2-2

Match 5 mot NilsH med Enchantress

EnchantressRoot MazeSerra

Å shit, hvorfor måtte jeg møte begge enchantress-decksene? Kunne det ikke ha vært noe med Delver istedenfor?

Runde 1

Jeg vant terningkastet og spilte en cabal therapy på tur en og sa Elephant Grass. Det var klokt av meg, for han hadde en Elephant Grass. Videre klarte jeg å kurve fint ut, og når han la en Argothian Enchantress så kunne jeg spille en Gatekeeper of Malakir som hindret ham i å få noe ut av den. Jeg fikk dessuten min egen kilde til ekstra kort når jeg spillte Dark Confidant og før han klarte å stable noe skikkelig på beina var han faktisk død.

Sideboard
Samme som tidligere, Victim of Night og Bitterblossom gikk ut, Duress, Geth's Verdict og Pithing Needle kom inn.

Runde 2
Jeg holdt på en god hånd med mange discard-spells. Han tenkte seg lenge om, men til slutt bestemte han seg for å holde. Og det viste seg at grunnen til at han holdt var at han hadde en Leyline of Sanctity, men ikke noe annet spennende. Pga Leyline ble hånden min fryktelig mye dårligere, men jeg spilte gubber, og slo i vei. Jeg fikk t.o.m. ut en Liliana, men det eneste jeg kunne gjøre med den var å plusse den siden jeg ikke kunne targete ham. Uheldigvis trakk han godt, og han fikk landet en Rest in Peace og en Enlightened Tutor som skaffet ham en Helm of Obedience som gjorde at han vant et par turer før jeg ville kunnet slå ham ned til null.

Runde 3
Også denne runden hadde han Leyline of Sanctity som gjorde livet surt for meg. Men jeg fikk fort ut to Dark Confidants og en Jitte som raskt lagde problemer for ham. Jeg klarte også å drepe to Argothian Enchantress som han spillte ved hjelp av Innocent Blood (eneste kortet mitt som fremdeles virker når han har Leyline ute). Spillet endret drastisk karakter når han var nede på 6 liv, for da spillte han en Elephant Grass. Og da var det bare for meg å vente på å bli drept. Jeg var nær ved å bli tatt av mine egne Dark Confidants, så jeg ble nødt til å spille Cabal Therapy på meg selv, bare så jeg kunne ofre Confidantene for å flashbacke dem. Men det gikk greit i og med at jeg spilte ut en Abyssal Persecutor så bare jeg fikk slått så ville jeg vinne. Jeg trakk også en Pithing Needle, og den spilte jeg og sa "Helm of Obedience" på, så da slapp jeg å bekymre meg for den biten. På sin side hadde motstanderen også problemer. Han hadde ingen hvit mana, og tydeligvis bare hvite enchantments å spille. Siden han måtte betale cumulative upkeep på Elephant Grass så fikk han ikke utviklet posisjonen sin noe særlig. Han trakk en Karakas som han brukte til å spille en Oblivion ring på min Pithing Needle, men straks etter brukte jeg et wasteland til å ødelegge Karakasen, så han ikke fikk mer hvit mana ut av den. Til slutt hadde han ikke råd til å betale mer for den og spilte i desperasjon ut en Helm of Obedience med en mana oppe. På min tur kunne min Abyssal Persecutor endelig angripe, mens han aktiverte hjelmen med en mana. Jeg millet et kort. Det var Abyssal Persecutor.

Jeg forlangte en high-five over at noe så kult hadde skjedd.

Han blokkerte min Percy med sin egen, så jeg fikk ikke tatt ham den turen. Jeg bare spilte ut en ny Percy og sendte turen videre. Han trakk ikke det han trengte, og gav opp.

3-2

På tross av en helt elendig begynnelse endte jeg opp på ni poeng, det var bare en annen som var på så mange poeng, nemlig Oyzar, og tilfeldigvis hadde jeg bedre tiebreakers enn han. Dermed endte jeg opp i top 4 og skulle møte den som hadde fått flest poeng i sveitserrundene.

Semifinale mot Sene med Shardless BUG

Hymn to TourachBrainstormTarmogoyf

Igjen? Jeg måtte spille mot norges beste spiller med en av de beste kortstokkene i Legacy igjen?

En kul ting med sluttspillet i denne turneringen som fortjener å nevnes var at istedenfor at det var førstemann til å vinne to runder, så var det her førstemann til å vinne tre som vil si at det var mulig med opptil fem runder hvis det var jevnt.

Runde 1

Han valgte å begynne, (det var hans privilegie, siden han hadde flere poeng enn meg) men til min lettelse var det ingen tur en Ancestral Vision denne gangen. Vi byttet ressurser frem og tilbake. Jeg spilte ut to stk. Bitterblossom, men han ødela den ene. Han fikk også denne gangen ut en 8/9 Tarmogoyf, men jeg hadde en god del feer som kunne blokkere i all overskuelig fremtid. Det satte han en stopper for når han brukte en Maelstrom Pulse til å drepe alle mine feer på en gang og slo for 8 med supergoyf. På min neste tur fikk jeg en ny fe, men på sin neste tur spilte han en Liliana of the Veil, drepte feen, og slo meg ihjel med supergoyfen.

Resten av matchen husker jeg lite av, men hvis dere leser om de rundene jeg ellers har hatt mot den decken, så kan dere tenke dere omtrent hvordan det gikk. Enden på visa var at jeg ble slått 0-3, og røk ut i semifinalen.

Epilog
Arid MesaStoneforge Mystic

Premien for å komme på 3.- eller 4.-plass var to stk. Arid Mesa og to stk. Stoneforge Mystic. Det er god dekning, det er visst lukrativt å spille i finaleturneringen.

Likevel har denne mesterturneringen gitt meg mye mer enn det. Den har samlet massevis av spillere i det formatet jeg synes er aller morsomst å spille, både folk som kjenner formatet og introdusert nye spillere. Når jeg begynte å spille Legacy i 2011 så syntes jeg vi var mange hvis vi var så mye som 20 stykker på en turnering. Den minste av serieturneringene i vår hadde 27 deltagere. I snitt har det vært 37 (og en halv) spiller på hver turnering. Det er kjempebra og jeg bare håper å se dere alle, og kanskje enda flere på fremtidige legacyturneringer.

Helt til slutt må jeg her benytte anledningen til å grattulere Jørgen (alias Batman) med seieren, og gi en takk til alle som har vært med på å arrangere denne serien.


BELØNNET! Denne artikkelen ble belønnet med 85 kreditter . Gratulerer Calintares! Vil du også skrive for NorskeMagic og ha sjansen til å vinne kreditter? Upload din artikel her på sitet.

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

Calintares

MEDLEM
Drammen
Fortjener Razor Boomerang så mye bedre da? det må da være ett av de dårligste kortene printet de siste fem årene.

17:27:42, 19/6 -14
Sene

MEDLEM
Asker

#15 PT Points Yearly
#4 PWP Lifetime
Jeg synes det er dårlig gjort at du nevner Razor Boomerang sammen med Wood Elemental og One with Nothing.

09:45:44, 17/6 -14
Madsk

MEDLEM
Spent på hvordan du ville gjort det med f.eks Shardless bug selv.

09:37:30, 17/6 -14
Calintares

MEDLEM
Drammen
Jeg tror faktisk ikke jeg har lyst på flere wastelands. Decken er utrolig grådig på svarte mana-symboler (Særlig Gatekeeper of Malakir med Kicker) og jeg har ikke lyst til å kjøre Urborg, Tomb of Yawgmoth fordi da skrur jeg på motstanderenes Wasteland. Dessuten er ikke målet mitt å manascrewe folk, formålet med wasteland er å ha en måte å håndtere problemer, som f.eks Dark Depths, Grove of the Burnwillows, Maze of Ith etc.

Takker for god tilbakemeldinger.

01:33:30, 17/6 -14
Madsk

MEDLEM
Alle premiene du soper inn må da være mulig å bytte i flere wasteland til decken din...

Artikkelene dine er fortsatt toppers å lese.

10:09:51, 16/6 -14
Anthonny

HEDERSMEDLEM
Drammen
bra jobbet torkil, godt at det i det minste ble 1 ut av 3 (4 med mads kihl) fra drammen som kom videre til top 4. flott at du skriver turneringsrapporter, ønsker å se dette mer fra flere også :)

12:46:48, 12/6 -14
  Outlaws of Thunder Junction Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!