Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 9 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1895 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

Deckanalyse [Modern]
Vad för lek sa du?
Via svenskamagic.com

Om du är en inbiten modernspelare och känner till de flesta lekar har du säkert hört talas om 8Rack förut, kanske till och med spelat med/mot den. Om inte är den här artikeln tänkt att sprida ljus över en av moderns mer nischade lekar.

av Louie
12:50, 15/3 -17
läst 5579 ggr.
Skriv ut artikkel
19 Kommentarer

The Rack
Vad är 8Rack? Leken har även kallats monosvart discard vilket är ganska beskrivande för vad leken gör, men kanske inte lika 'catchy'. Vi kan börja med att visa det kort som namngett leken, The Rack.
Själva grunden skapades efter Return to Ravnica när Shrieking Affliction trycktes, ett kort väldigt likt The Rack och räknas nu som nummer 5-8 av detta kort.


Om leken
Vilka fler kort ingår då? Leken nedanför visar ett exempel på hur en leklista kan se ut.

8Rack

Modern / Turneringsspil

Av: Louie
10:55, 26/12 -13

Louie kommenterer:
Svart kontroll - "Look ma', no hands!"
Kategori: Turneringsspil
Format: ModernStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
3096,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]150696[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


The Rack och Shrieking Affliction är lekens främsta win-con. De baserar sig på antalet kort du har på din hand i ditt upkeep. I bästa fall är det en Lightning Bolt, i sämsta fall fizzlar den. I main finns bara ett annat win-con och det är Mutavault.

De två första discard spells som leken innehåller är inga konstigheter, Thoughtseize och Inquisition of Kozilek. Två staples som ofta spelas i svarta lekar. De andra är Wrench Mind, en sämre Hymn to Tourach men det närmsta modern har, samt Raven's Crime som du alltid vill dra iallafall minst en kopia av. Med en sådan i graven blir alla dina top decks så mycket bättre då varje land kan räknas som en discard spell.

Nästa kategori kort är sådana som har en dubbel roll som antingen eller både discard/removal. Funeral Charm har tre (fyra?) olika effekter man kan välja bland. Antingen discard (notera korttypen instant, går att fyra av i end of deaw step innan första main phase), swampwalk eller removal av varelser med ett i toughness / pump med två power till varelse med mer än två i toughness. Liliana of the Veil är utan tvekan lekens kraftfullaste kort. En plusförmåga som discardar kort även genom en Leyline of Sanctity, minusförmågan får motståndaren att offra en varelse (dock target på den) och en ulti som är minst sagt mysig. Det andra kortet är vad man kan kalla dubbelt upp, både discard och sacrifice x2 i ett, Smallpox. Enligt min erfarenhet som pilot är Smallpox det svåraste kortet i leken att spela med. En väl spelad Smallpox kan vara förödande för motståndaren men kan också hämma dig själv så pass illa att du inte hinner återhämta dig.

De removals leken spelar med är Dismember samt nykomlingen Fatal Push. Med detta nya kort har diskussioner kring fetchar (nu som revolt trigger) blossat upp igen. Splash till leken har det alltid pratats om men nu mer än tidigare. Av de senaste högre placeringarna har de spelat med en lätt vit splash i brädan med Disenchant och Fragmentize.

Mutavault är manland of choice för dess billiga aktiveringskostnad. Ghost Quarter för Tron samt andra lekar med jobbiga länder (Celestial Colonnade, Valakut, the Molten Pinnacle etc). Att en helsvart lek spelar fyra Urborg, Tomb of Yawgmoth kan tyckas vara underligt men det har sin förklaring. Leken är väldigt mana intensiv vad gällande färgad mana och man vill alltid ha dubbelsvart runda två, något som fyra Mutavault försvårar. Dakmor Salvage är en del av ett soft lock med Raven's Crime.

Men... Inga varelser att hugga med? Nej, så är det. En stor del av alla 8 Rack spelare kör utan några varelser i main. Det finns en filosofi om att det stänger ner och gör creature removal (exempelvis Path to Exile) till döda kort vilket låter en fokusera på övriga kort.

Hur spelas 8Rack
Leken består främst av discard, removal samt Racks. En ganska rättfram taktik kan tyckas men som faktiskt kräver mycket av sin pilot. Du spelar inte bara din egen lek, du spelar även motståndarens "negativt" också. På vilket sätt kan du bäst sätta käppar i hjulet för din motståndare de första turerna, vilka kort är viktigast för motståndaren att ha kvar, hur spelar jag mina discard spells på bästa sätt för att få bästa möjliga resultat? Vad är sannolikheten att hen drar en Abrupt Decay eller Scapeshift?

När väl båda spelare är i top deck mode är det dags att försöka avsluta spelet. Helst ska nu spelplanen ha en Liliana of the Veil och inga varelser i spel. Då trivs leken som bäst. Nu ska du bara få ner ett win-con också. Med 8 kort i leken är chansen stor att du har antingen en The Rack eller Shrieking Affliction att spela runda 4 (över 80%). I detta läget infaller för motståndaren en känsla av "damned if you don't, damned if you do" då hen antingen måste spela sina topdeck spells för att utveckla sitt bräde, men då tar skada av Racken, eller håller på kortet för möjligheten att minska skadan nästa upkeep.

Oh, just det... en sak till. Du väljer alltid att dra kort istället för att börja spela. Detta enligt proffset Tom Ross (länk till hans artikel längst ner).

Andra kort
Följande kort är sådana som ofta förekommer i olika listor, vissa ofta andra färre.
Pack Rat
Bitterblossom
Dark Confidant

Sideboard
Följande kort ses ofta i brädan.
Surgical Extraction
Leyline of the Void

Death's Shadow
Nyxathid
Gurmag Angler
Asylum Visitor

Flaying Tendrils
Damnations
Ratchet Bomb
Darkblast
Night of Souls' Betrayal

Lost Legacy
Waste Not


Vad vill inte 8Rack se
- Tronlekar. Svåraste match up:en. Den leken har möjlighet att vända hela brädet med ett kort. Karn Liberated och Ugin, the Spirit Dragon är hemska.

- Chalice på 1 hindrar leken från att spela de flesta av sina spells. Dock finns det kort att spela runt med som Liliana of the Veil samt Mutavault.

- Mana denial. De flesta spells i leken kostar svart mana. Det är endast The Rack och Dismember (samt Ensnaring Bridge om den är med i de 75) som kan spelas med endast färglös mana. Resten kostar antingen {b} eller {bb}.

- Snabb aggro. Detta har tidigare varit ett problem, dock efter att Fatal Push tryckts har denna match up blivit enklare.

- Leyline of Sanctity. Stänger av en stor del av lekens discard. Den hindrar dock vare sig Racks, Liliana of the Veil eller Smallox från att göra sitt jobb.


Magiccarpattack till 8Rack
Varje färg kan tillföra olika styrkor till leken.
Vitt - Tillåter leken att hantera både enchantments samt artefakter från brädan. Vissa lekar spelar med kortet Myth Realized.

Rött - Removal paketet blir bättre. Lightning Bolt, Kolaghan's Command och Terminate. Brädan får sweepers som Anger of the Gods.

Grönt - Spela goyf du med!

Blått - Academy Ruins för att få tillbaka nejsligt förstörda The Rack.

För vidare läsning
Proffset Tom Ross skriver ibland om 8Rack och har tagit den till några GPs. Det är i den här artikeln som han ger rådet om att börja dra.
http://www.starcitygames.com/article/33726_Paint-It-Black-The-Complete-Guide-To-8-Rack.html

Mtgsalvations forum
http://www.mtgsalvation.com/forums/the-game/modern/developing-competitive-modern/757958-8rack

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

latsblaster

HEDERSMEDLEM
Bloodspawn skrev 18:38, 16/3 -17
latsblaster skrev 15:48, 16/3 -17
Sajkobeer skrev 11:08, 16/3 -17
latsblaster skrev 20:08, 15/3 -17 Leken verkar fortfarande efter dessa år av modern inte särskilt rolig att spela eller att spela mot. Den verkar handla om att det ska bli så lite aktivitet som möjligt.

Det finns det många lekar som glr. Varför är denna speciell?

Det beror på. Vilka tänker du på?

Alla lekar inom ärketypen kontroll?

Nej, till exempel grixis i modern med tasigur bygger på en väldig massa aktivitet, inte begränsande av aktivitet.

20:53:35, 16/3 -17
Oppdatert: 20:54:09, 16/3 -17
Bloodspawn

MEDLEM
Habo
latsblaster skrev 15:48, 16/3 -17
Sajkobeer skrev 11:08, 16/3 -17
latsblaster skrev 20:08, 15/3 -17 Leken verkar fortfarande efter dessa år av modern inte särskilt rolig att spela eller att spela mot. Den verkar handla om att det ska bli så lite aktivitet som möjligt.

Det finns det många lekar som glr. Varför är denna speciell?

Det beror på. Vilka tänker du på?

Alla lekar inom ärketypen kontroll?

18:38:29, 16/3 -17
latsblaster

HEDERSMEDLEM
Sajkobeer skrev 11:08, 16/3 -17
latsblaster skrev 20:08, 15/3 -17 Leken verkar fortfarande efter dessa år av modern inte särskilt rolig att spela eller att spela mot. Den verkar handla om att det ska bli så lite aktivitet som möjligt.

Det finns det många lekar som glr. Varför är denna speciell?

Det beror på. Vilka tänker du på?

15:48:34, 16/3 -17
Sajkobeer

REDAKSJON
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
latsblaster skrev 20:08, 15/3 -17 Leken verkar fortfarande efter dessa år av modern inte särskilt rolig att spela eller att spela mot. Den verkar handla om att det ska bli så lite aktivitet som möjligt.

Det finns det många lekar som glr. Varför är denna speciell?

11:08:57, 16/3 -17
skallbrand

MEDLEM
Uppsala
latsblaster skrev 23:11, 15/3 -17
skallbrand skrev 23:07, 15/3 -17
latsblaster skrev 22:29, 15/3 -17
Louie skrev 21:11, 15/3 -17
latsblaster skrev 20:08, 15/3 -17 Leken verkar fortfarande efter dessa år av modern inte särskilt rolig att spela eller att spela mot. Den verkar handla om att det ska bli så lite aktivitet som möjligt.

Ska inte säga emot dig allt för mycket men en liten roman vill jag allt skriva ändå. =)

Alla har rätt till sin uppfattning och alla lekar passar inte alla. För egen del gillar jag att spela kontroll men ogillar kontringar vilket gör att detta passar mig.
Det som gör det intressant att spela (min åsikt) är främst de första rundorna, vilka spells behöver jag vara mest rädd för och hur kan jag kontrollera min motståndares spelsekvens de närmsta rundorna. Svarts specialitet, mind games.
Sedan kan jag definitivt hålla med om att den kan vara ytterst frustrerande att spela mot, även om Lantern kanske är snäppet värre? (Förlåt alla Lantern spelare)

Hellbent och rent bräde är optimalt, ja (om du menar det som lite aktivitet). Dock kan mid- till late game kan gå fram och tillbaka beroende på vad som dras, inte helt olikt andra lekar. Den här leken trivs ännu mer i detta än vad jund gör faktiskt, skillnaden är mest att den utnyttjar detta istället för som jund att sätta press på motståndaren med en fet goyf.
Ska tillstå att den är mindre durdlig nu när de flesta bytt ut Ensnaring Bridge mot Smallpox. Något som dessutom höjt ribban för spelskicklighet ytterligare.

Det tråkiga är ju ett det är en poxig lek med inslag av både landpaj och discard, därav tanken om att man inte kommer att kunna göra så mycket när man spelar. Då skulle jag säga att det är roligare att spela kontringar om man själv möter kontringar.

Som jag minns det är det framförallt blått leken kapitaliserar på. Alla blåa lekar mer eller mindre. Man kunde bli överkörd av strida strömmar gubbar från affinity eller random grönt men satte motståndaren ingan press och försökte sitta med kontringar och dyra kortdrag och sånt...den planen gick det rätt illa med.

Landpajet i leken är ganska marginellt och bara relevant i början(om Smallpox ens drogs och om man valt att spela den), det är helt och hållet discard som definierar leken. Skulle rakt av säga att den är väldigt olik moderns loam pox eller legacys fringe poxlekar.

Så leken är med andra ord inte speciellt poxig men mycket discard?

Jo, jag förstår att den drar nytta av blå, vilket är som det är, och kontringar är tråkigt så länge båda inte har dem.

Ja, det är en "opoxig" lek och matcherna tenderar att vara över rätt fort. Är väl framförallt det som skiljer, man har ett snabbt sätt att bränna ihjäl motståndaren och inte tillräckligt med board control för att inte bli överkörd av några monster(man har ju inga blockers heller).

08:10:56, 16/3 -17
latsblaster

HEDERSMEDLEM
skallbrand skrev 23:07, 15/3 -17
latsblaster skrev 22:29, 15/3 -17
Louie skrev 21:11, 15/3 -17
latsblaster skrev 20:08, 15/3 -17 Leken verkar fortfarande efter dessa år av modern inte särskilt rolig att spela eller att spela mot. Den verkar handla om att det ska bli så lite aktivitet som möjligt.

Ska inte säga emot dig allt för mycket men en liten roman vill jag allt skriva ändå. =)

Alla har rätt till sin uppfattning och alla lekar passar inte alla. För egen del gillar jag att spela kontroll men ogillar kontringar vilket gör att detta passar mig.
Det som gör det intressant att spela (min åsikt) är främst de första rundorna, vilka spells behöver jag vara mest rädd för och hur kan jag kontrollera min motståndares spelsekvens de närmsta rundorna. Svarts specialitet, mind games.
Sedan kan jag definitivt hålla med om att den kan vara ytterst frustrerande att spela mot, även om Lantern kanske är snäppet värre? (Förlåt alla Lantern spelare)

Hellbent och rent bräde är optimalt, ja (om du menar det som lite aktivitet). Dock kan mid- till late game kan gå fram och tillbaka beroende på vad som dras, inte helt olikt andra lekar. Den här leken trivs ännu mer i detta än vad jund gör faktiskt, skillnaden är mest att den utnyttjar detta istället för som jund att sätta press på motståndaren med en fet goyf.
Ska tillstå att den är mindre durdlig nu när de flesta bytt ut Ensnaring Bridge mot Smallpox. Något som dessutom höjt ribban för spelskicklighet ytterligare.

Det tråkiga är ju ett det är en poxig lek med inslag av både landpaj och discard, därav tanken om att man inte kommer att kunna göra så mycket när man spelar. Då skulle jag säga att det är roligare att spela kontringar om man själv möter kontringar.

Som jag minns det är det framförallt blått leken kapitaliserar på. Alla blåa lekar mer eller mindre. Man kunde bli överkörd av strida strömmar gubbar från affinity eller random grönt men satte motståndaren ingan press och försökte sitta med kontringar och dyra kortdrag och sånt...den planen gick det rätt illa med.

Landpajet i leken är ganska marginellt och bara relevant i början(om Smallpox ens drogs och om man valt att spela den), det är helt och hållet discard som definierar leken. Skulle rakt av säga att den är väldigt olik moderns loam pox eller legacys fringe poxlekar.

Så leken är med andra ord inte speciellt poxig men mycket discard?

Jo, jag förstår att den drar nytta av blå, vilket är som det är, och kontringar är tråkigt så länge båda inte har dem.

23:11:40, 15/3 -17
skallbrand

MEDLEM
Uppsala
latsblaster skrev 22:29, 15/3 -17
Louie skrev 21:11, 15/3 -17
latsblaster skrev 20:08, 15/3 -17 Leken verkar fortfarande efter dessa år av modern inte särskilt rolig att spela eller att spela mot. Den verkar handla om att det ska bli så lite aktivitet som möjligt.

Ska inte säga emot dig allt för mycket men en liten roman vill jag allt skriva ändå. =)

Alla har rätt till sin uppfattning och alla lekar passar inte alla. För egen del gillar jag att spela kontroll men ogillar kontringar vilket gör att detta passar mig.
Det som gör det intressant att spela (min åsikt) är främst de första rundorna, vilka spells behöver jag vara mest rädd för och hur kan jag kontrollera min motståndares spelsekvens de närmsta rundorna. Svarts specialitet, mind games.
Sedan kan jag definitivt hålla med om att den kan vara ytterst frustrerande att spela mot, även om Lantern kanske är snäppet värre? (Förlåt alla Lantern spelare)

Hellbent och rent bräde är optimalt, ja (om du menar det som lite aktivitet). Dock kan mid- till late game kan gå fram och tillbaka beroende på vad som dras, inte helt olikt andra lekar. Den här leken trivs ännu mer i detta än vad jund gör faktiskt, skillnaden är mest att den utnyttjar detta istället för som jund att sätta press på motståndaren med en fet goyf.
Ska tillstå att den är mindre durdlig nu när de flesta bytt ut Ensnaring Bridge mot Smallpox. Något som dessutom höjt ribban för spelskicklighet ytterligare.

Det tråkiga är ju ett det är en poxig lek med inslag av både landpaj och discard, därav tanken om att man inte kommer att kunna göra så mycket när man spelar. Då skulle jag säga att det är roligare att spela kontringar om man själv möter kontringar.

Som jag minns det är det framförallt blått leken kapitaliserar på. Alla blåa lekar mer eller mindre. Man kunde bli överkörd av strida strömmar gubbar från affinity eller random grönt men satte motståndaren ingan press och försökte sitta med kontringar och dyra kortdrag och sånt...den planen gick det rätt illa med.

Landpajet i leken är ganska marginellt och bara relevant i början(om Smallpox ens drogs och om man valt att spela den), det är helt och hållet discard som definierar leken. Skulle rakt av säga att den är väldigt olik moderns loam pox eller legacys fringe poxlekar.

23:07:06, 15/3 -17
latsblaster

HEDERSMEDLEM
Louie skrev 21:11, 15/3 -17
latsblaster skrev 20:08, 15/3 -17 Leken verkar fortfarande efter dessa år av modern inte särskilt rolig att spela eller att spela mot. Den verkar handla om att det ska bli så lite aktivitet som möjligt.

Ska inte säga emot dig allt för mycket men en liten roman vill jag allt skriva ändå. =)

Alla har rätt till sin uppfattning och alla lekar passar inte alla. För egen del gillar jag att spela kontroll men ogillar kontringar vilket gör att detta passar mig.
Det som gör det intressant att spela (min åsikt) är främst de första rundorna, vilka spells behöver jag vara mest rädd för och hur kan jag kontrollera min motståndares spelsekvens de närmsta rundorna. Svarts specialitet, mind games.
Sedan kan jag definitivt hålla med om att den kan vara ytterst frustrerande att spela mot, även om Lantern kanske är snäppet värre? (Förlåt alla Lantern spelare)

Hellbent och rent bräde är optimalt, ja (om du menar det som lite aktivitet). Dock kan mid- till late game kan gå fram och tillbaka beroende på vad som dras, inte helt olikt andra lekar. Den här leken trivs ännu mer i detta än vad jund gör faktiskt, skillnaden är mest att den utnyttjar detta istället för som jund att sätta press på motståndaren med en fet goyf.
Ska tillstå att den är mindre durdlig nu när de flesta bytt ut Ensnaring Bridge mot Smallpox. Något som dessutom höjt ribban för spelskicklighet ytterligare.

Det tråkiga är ju ett det är en poxig lek med inslag av både landpaj och discard, därav tanken om att man inte kommer att kunna göra så mycket när man spelar. Då skulle jag säga att det är roligare att spela kontringar om man själv möter kontringar.

22:29:08, 15/3 -17
Louie

MEDLEM
Lund
skallbrand skrev 21:51, 15/3 -17 Spelade den i modern för ett par år sen när Ensnaring Bridge var grejjen. Lite oklart vad den ska klassas som, ytligt sett för den tankarna lite till legacy pox men i praktiken kändes det lite som en avancerad slags burn. Med åtta superboltar istället för många normala, och sen disruption riktat mot ansiktet på motståndaren varje tur istället för bränn. Med massa svåra beslut inblandat.

Minns att jag sörjde bigtime när Deathrite Shaman bannades, den var ruskigt bra i leken. Vad skulle man kutta om man vill trycka in ett gäng djur, typ Gurmag Anglers eller balla nya 3/1:an som drar massa kort? Leken känns rätt well suited för att skydda sådana hot egentligen. Är det Smallpox som måste bort då eller kan den spelas trots egna djur?

Alla sörjde när den bannades även om det var mer än befogat. =)

Du måste inte ta bort Smallpox även om det är enklast. Just nu är leken ganska tight på platser, men någon Wrench Mind och removal kunde kanske ryka (räknar även Smallpox som removal)
Gurmag Angler gynnas av Smallpox på det vis att den snabbt fyller graven med kort till dess delve.
Asylum Visitor har madness och kan spelas på Smallpox discard (madness triggern hamnar till efter Smallpox resolvat).

22:22:36, 15/3 -17
skallbrand

MEDLEM
Uppsala
Spelade den i modern för ett par år sen när Ensnaring Bridge var grejjen. Lite oklart vad den ska klassas som, ytligt sett för den tankarna lite till legacy pox men i praktiken kändes det lite som en avancerad slags burn. Med åtta superboltar istället för många normala, och sen disruption riktat mot ansiktet på motståndaren varje tur istället för bränn. Med massa svåra beslut inblandat.

Minns att jag sörjde bigtime när Deathrite Shaman bannades, den var ruskigt bra i leken. Vad skulle man kutta om man vill trycka in ett gäng djur, typ Gurmag Anglers eller balla nya 3/1:an som drar massa kort? Leken känns rätt well suited för att skydda sådana hot egentligen. Är det Smallpox som måste bort då eller kan den spelas trots egna djur?

21:51:50, 15/3 -17
Louie

MEDLEM
Lund
latsblaster skrev 20:08, 15/3 -17 Leken verkar fortfarande efter dessa år av modern inte särskilt rolig att spela eller att spela mot. Den verkar handla om att det ska bli så lite aktivitet som möjligt.

Ska inte säga emot dig allt för mycket men en liten roman vill jag allt skriva ändå. =)

Alla har rätt till sin uppfattning och alla lekar passar inte alla. För egen del gillar jag att spela kontroll men ogillar kontringar vilket gör att detta passar mig.
Det som gör det intressant att spela (min åsikt) är främst de första rundorna, vilka spells behöver jag vara mest rädd för och hur kan jag kontrollera min motståndares spelsekvens de närmsta rundorna. Svarts specialitet, mind games.
Sedan kan jag definitivt hålla med om att den kan vara ytterst frustrerande att spela mot, även om Lantern kanske är snäppet värre? (Förlåt alla Lantern spelare)

Hellbent och rent bräde är optimalt, ja (om du menar det som lite aktivitet). Dock kan mid- till late game kan gå fram och tillbaka beroende på vad som dras, inte helt olikt andra lekar. Den här leken trivs ännu mer i detta än vad jund gör faktiskt, skillnaden är mest att den utnyttjar detta istället för som jund att sätta press på motståndaren med en fet goyf.
Ska tillstå att den är mindre durdlig nu när de flesta bytt ut Ensnaring Bridge mot Smallpox. Något som dessutom höjt ribban för spelskicklighet ytterligare.

21:11:31, 15/3 -17
Oppdatert: 21:14:59, 15/3 -17
Bloodspawn

MEDLEM
Habo
latsblaster skrev 20:08, 15/3 -17 Leken verkar fortfarande efter dessa år av modern inte särskilt rolig att spela eller att spela mot. Den verkar handla om att det ska bli så lite aktivitet som möjligt.

Jag själv tycker stt den är den roligaste leken att spela :) Som du säger handlar det om att stoppa din motståndare hela tiden (motståndaren som försöker döda dig). Detta gör att du måste agera helt olika beroende på vilken din motståndares strategi är. Därmed är du aldrig fullärd i hur leken ska spelas, utan lär dig hela tiden hur du bäst stoppar alla olika strategier du kan tänks möta. Jämför detta med ex. Living End eller andra kombolekar som gör exakt samma val med samma hand oberoende av motståndet så kanske du kan förstå tjusningen.

De som inte är vana vid att möta leken blir ofta upprörda och tycker det är trist och oschysst till en början, men efter ett tag värmer de flesta upp mot den. Hur den som möter 8-rack agerar gör matcherna mycket lättare/svårare. Bara en sådan sak som om du behåller landkortet du nyss topdeckade eller om du spelar det av gammal vana har avgörande betydelse eftersom det är svårt (men inte omöjligt) att tvinga en motståndare till hellbent om hen kan hantera Liliana. Faktum är att om man vinner eller förlorar som 8-rack spelare gör man det oftast med lite liv på bägge sidor när båda topdeckar tur på tur för att hoppas dra det avgörande kortet. Detta gör i min mening matcherna till både spännande och minnesvärda, och de som mött mig tillräckligt många gånger brukar hålla med...

20:29:31, 15/3 -17
Oppdatert: 20:32:38, 15/3 -17
latsblaster

HEDERSMEDLEM
Leken verkar fortfarande efter dessa år av modern inte särskilt rolig att spela eller att spela mot. Den verkar handla om att det ska bli så lite aktivitet som möjligt.

20:08:59, 15/3 -17
mabe

MEDLEM
Västerås
Tack - jättebra!

18:51:23, 15/3 -17
Louie

MEDLEM
Lund
Noterbara kort
Pack Rat - Detta kort spelades flitigt i 8Rack ett tag. Detta för lekens förmåga att kontrollera motståndarens hand och om Pack Rat tillåts vara på plan är det extremt svårt att bli av med den och de bara växer på både bredd och höjd.

Ensnaring Bridge - Ett av de mer ikoniska korten till 8Rack och som även spelas i Lantern kontroll. Då ditt mål mer eller mindre är att få din motståndare hellbent och du vill förhindra att motståndarens varelser slår på dig passar detta kortet väldigt väl in i leken (även om många ändrat riktning till en mindre "turtle" spelstil).

Bitterblossom - Ett kort som ofta spelas tillsammans med Ensnaring Bridge för combo. Du drar ett kort och X feer kan anfalla i luften.

Sideboard: Extended!
Dark Confidant - Vissa har den i main, andra i Sideboard. Tas in mot kontrollekar med mycket kortdrag men mindre direkt skada. Leken har en median på ca 1 cmc så den lifeloss Dark Confidant ger är väldigt låg och även om du skulle förlora en hel del är det viktigare att få ett starkare övertag än din motståndare.

Mot combolekar
Lost Legacy - Kortet som rent av kan vinna matchen! Detta är ett prima exempel på vad jag menar att du inte bara spelar din lek, men också din motståndares. Vilket kort vill du helst bli av med mot Ad Nauseam? Tron? Storm? Titanshift/breach?
Surgical Extraction - Välj och vraka i graven. Om du får din motståndare att kasta ett nyckelkort är det toppen! Annars ser detta kort till att få motståndarenatt halta en hel del. Ytterligare skill check, vilket kort tar du mot Dredge? Inga kort med lekens namne iaf.

Kontroll
Leyline of the Void - Något som ofta dessa lekar utnyttjar är graven. Bort med den! Dredge, FU! Storm, Cry Me a River.
Waste Not - Dessa lekar spelar ofta med kortövertag och då blir detta kort lite bättre toppdeck.

Aggro
Death's Shadow
Nyxathid
Gurmag Angler

Kan sammanfatta de ovanstående korten med några enkla ord. Stora läskiga varelser som slår och blockar hela dagen lång.

Flaying Tendrils - Bra mot abzan combo och andra aggressiva lekar med små critter.
Damnation - When all you want to do is to watch the world burn...

Ratchet Bomb - Mot tokens är detta kort riktigt bra! Det är även bra mot en t1 Chalice of the Void som är ganska jobbigt att spela mot.

Darkblast - Mot infect, manadjur och annat smått och gott.
Night of Souls' Betrayal - Dödar infect och gör många lekars kort ospelbara.

15:45:56, 15/3 -17
Oppdatert: 20:39:16, 15/3 -17
Louie

MEDLEM
Lund
Tack!

Kan tyvärr inte göra några ändringar i den publicerade artikeln. Hade annars skrivit till i sideboardavsnittet vad de kan tas in mot (Skriver det i en kommentar vid tillfälle).

Oj, har nästan helt missat att nämna Ensnaring Bridge, det kortet var länge synonymt med 8rack.

15:09:45, 15/3 -17
Oppdatert: 15:11:07, 15/3 -17
Bloodspawn

MEDLEM
Habo
Hade varit bra om Ensnaring Bridge nämndes. Även om den spelas mindre nu var den under lång tid en central del av 8-racks strategi. Sedan bridge övergavs och många började spela 4x Smallpox är matchupen mot tron inte lika dålig heller, särskilt inte om man spelar med färre Mutavault och inkluderar även Ghost quarter i main. Ghost quarter + Surgical brukar kunna stoppa Tron rätt bra...

14:48:00, 15/3 -17
HeroBean

MEDLEM
Arvika
Yesss! Grymt jobbat och bra skrivet! Om jag ska ge lite kritik, skulle man kanske utveckla lite om matchups och hur man sideboardar.

14:21:10, 15/3 -17
Suzolid

HEDERSMEDLEM
Norrköping
Fler artiklar av den här typen! Föredömligt!

13:48:54, 15/3 -17
  Outlaws of Thunder Junction Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!