Magic the Gathering
Magic the Gathering3209 medlemmer 6 pålogget

Brukernavn:

Passord:


Bli medlem
Har du glemt passordet?

Søk NorskeMagic
Søk kort:

Søk medlem:

Søk by:
Søk forumet:

Søk regler:

Søk kortstokk:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Recension | Intervju | NoM | Judge

Velkommen til NorskeMagics artikler! Her finner du massevis av interessante og morsomme artikler om alt fra turneringer til måter å spille multiplayer-Magic på. Dykk ned i det massive arkivet vårt!
Vil du selv skrive en artikkel? Vi publiserer og belønner! Klikk linken nedenfor, så ser redaksjonen artikkelen, og de vil deretter avgjøre om den blir publisert eller ikke.
Vil du kanskje bidra til vår artikkelserie Deckdoktoren med et deck som trenger forbedringer? Ta i bruk denne formelen!

Legg til ny artikkel

1895 Artikler
sorter etter: Dato - navn - artikkeltype - Forfatter

 

Diverse
Magic Origins Preview: Kytheon's Irregulars
Via svenskamagic.com

I sommar handlar Magic om att hitta tillbaks till sina rötter och berättelsen om hur kraftfulla karaktärer i Magichistorien blev Planeswalkers. I Magic Origins får vi veta hur deras gnista tändes och du väljer vilken planeswalker du vill representera på prereleasen som äger rum 11-12 Juli. I butiker släpps Magic Origins den 17 juli och två veckor senare, den 27 juli har setet sin release på Magic Online.

av duddelutten
21:49, 23/6 -15
läst 5181 ggr.
Skriv ut artikkel
4 Kommentarer

SvenskaMagics preview för Magic Origins är... Kytheon's Irregulars!




För 4 mana får vi en okej kropp med en relevant ability. Bland Magic Origins redan spoilade vita kort finns redan flera andra creatures med förmågan att tappa andra gubbar (Akroan Jailer, Heavy Infantry, Sentinel of the Eternal Watch samt auran Grasp of the Hieromancer). Med det sagt är det kraftfullt att kunna tappa ner motståndarens creatures – i synnerhet eftersom det kan göras i både offensivt eller defensivt syfte. I Magic Origins tycks mycket handla om att kontrollera battlefield och Kytheon's Irregulars verkar göra det väldigt bra. Den dubbelvita manakostnaden för abilityn får dock kortet att vara någorlunda balanserat – skillnaden, om abilityn hade kostat , hade resulterat i ett mycket starkare kort.

Ny mekanik i Magic Origins: Renown
Kytheon's Irregulars bär även upp en nyligen avslöjad mekanik som tycks finnas på många kort i Magic Origins, nämligen "Renown". Renown är i mångas ögon en liten gimmick på korten som kan göra dem marginellt bättre och som är ganska svår att aktivera om man redan ligger bakom. Därför är Renown att betrakta som en mekanik som utvidgar en ledning något, snarare än en mekanik som designas för att komma ikapp i ett race. Vad som gör Kytheon's Irregulars intressant är att den har både Renown samt en förmåga som tappar ned eventuella blockers och därmed hjälper dig trigga Renown.

Hur bra är kortet i Limited?
Kytheon's Irregulars klarar sig väl i vanilla-testet – det vill säga hur stor kropp du får för manakostnaden – och svaret är att en 4/3:a för fyra mana har visat sig vara spelbart i limited redan utan en ability. Många gånger kommer Kytheon's Irregulars bli en 5/4:a, vilket gör att vi kan börja jämföra den med kort som oftast kostar över 4 mana.

Att kunna tappa en annan creature har visat sig vara starkt nog för att göra en creature spelbar i limited tidigare. Visserligen får du betala , men å andra sidan kan du aktivera den flera gånger per tur – något som visat sig vara riktigt kraftfullt för i Dauntless River Marshal och i Azorius Guildmage. Annars är det ganska sällsynt att få tillgång till multipla effekter att sänka sin mana i som tappar gubbar utan villkor.

Så länge du spelar tillräckligt många vita manakällor för att aktivera Kytheon's Irregulars ability en gång och samtidigt inte fördärva din mana i övrigt den turen, så är det här ett kort du ALLTID kommer att vilja spela i din limitedlek. Det finns dock gånger du ska lämna den i sideboard – det är inget vidare kort att splasha för.

Siege RhinoHur bra är kortet i Constructed?
Är Kytheon's Irregulars så pass bra att den kan se spel i constructed? Låt oss ta reda på det. Först och främst ska vi ha klart för oss att det ska ganska mycket till för att 4-drops ska få se spel i constructed över huvud taget. Antingen bör kortet generera kortövertag (t.ex. Mystic Snake, Master of Waves, Huntmaster of the Fells) eller ha andra bra Enters-the-Battlefield-effekter (Siege Rhino, Restoration Angel, Grey Merchant of Asphodel). Det finns även ett par undantag av högst spelbara 4-drop som antingen är direkta hot för att avsluta matchen snabbt (Phyrexian Obliterator, Krenko, Mob Boss, Sidisi, Brood Tyrant) eller på annat sätt skapa oordning för motståndaren (Linvala, Keeper of Silence, Notion Thief, Rhox Faithmender).

Låt oss börja med att konstatera att Kytheon's Irregular inte hör hemma i eternalformaten, utan diskussionen bör handla om dess vara eller icke-vara i standard. Som ett standardlegalt 4-drop så har vi direkt några andra kort som konkurrerar om platserna; Siege Rhino kanske den mest solklara konkurrenten. Bland vita fyrdrops finns det i övrigt inte en överdriven mängd alternativ; Heliod, God of the Sun, Ojutai Exemplars och kanske Butcher of the Horde finns där.

Antagligen kommer inte Kytheon's Irregulars att hinna göra mycket jobb i en constructedlek – den är varken jättebillig (och därmed en given kandidat till en aggrolek) eller jättekraftfull i partiets senare turer (därmed given i en midrangelek). Kanske måste vi se över andra alternativ för att hitta ett hem för Kytheon's Irregulars? Det är svårt med kort som inte direkt ger fördelar (tänk ETB-effekter) eller som direkt utgör hot (utan att du måste investera flera gånger per tur).

Vit Devotion?
I snart två år har vi fått se hur kraftfulla olika devotion-baserade strategier har varit. Allt ifrån PT Theros med devotion till Blå, Svart, Rött till dagens standard med gröna devotionlekar som stundtals dominerat metat. Är det kanske dags för vitt att få kliva fram i rampljuset och använda kraften av Nykthos, Shrine to Nyx?

Om vi letar i arkiven, tillbaks till oktober 2014, så hittar vi en monovit devotionlek som tog Twitter (och andra sociala plattformar) med storm. Nämligen Lee McIntire's GP-Trial-vinnande lek:

Lee McIntire's MonoW Devotion

Standard / Turneringsspil

Av: duddelutten
21:15, 23/6 -15

duddelutten kommenterer:
- ingenting :( -
Kategori: Turneringsspil
Format: StandardStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
1692,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]184308[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


Lika snabbt som ryktet spreds om att det här var "the new thing in standard", lika snabbt slocknade hoppen då majoriteten snart insåg att leken måste turat sig till vinst i den där turneringen därför att praktiskt taget ingen lyckades åstadkomma något med samma lista.

Problemet då var att alldeles för många permanenter i leken spelades utan att ge mycket devotion, t.ex. High Sentinels of Arashin, Nyx-Fleece Ram och Hushwing Gryff. Dessutom var inte Mass Calcify inte lika bra efter Siege Rhino och Wingmate Roc utgjorde större delen av metat.

Men kanske har leken nu fått nytt hopp? Nedan presenterar jag vad jag tror är ett passande skal för vit devotion i dagens meta. Inte nog med att Kytheon's Irregulars låter oss dumpa överbliven vit mana i något som faktiskt gör något på battlefield, så ger den oss också två extra devotion. Samtidigt är det problematiskt att vilja spela (individuellt) bra kort framför kort som ger bra devotion och synergi, t.ex. skulle kort som Vanguard of Brimaz vara utmärkt för vår devotion, men svårt att motivera varför vi ska spela en vigilance-björn i en lek som inte kan trigga heroic. Geist of the Moors är ett kort som har samma problematik.

Tyck till, speltesta eller bara nonchalera – hur som helst kommer här Mono White Devotion 2.0.

Mono White Devotion 2.0

Booster Draft / Turneringsspil

Av: duddelutten
21:22, 23/6 -15

duddelutten kommenterer:
Sublime Archangel = Kytheon's Irregulars
Kategori: Turneringsspil
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farger:
Eksporter til! Magic Online
Eksporter til! Apprentice
Eksporter til! Magic Workstation
Skriv ut
3079,-
Manakurve
Fargefordeling
Spill mot gullfisken! [lek]184309[/lek]
Kjøp kortstokken! Prox kortstokken!


Ett annat spår är att gå U/W för Ephara, God of the Polis för att få tillgång till kortdrag som annars är en bristvara i den här sortens listor. Bara ett tips för er brewers!

 

Artikkel-tilbakemelding


Hadde du vært logget på, kunne du kommentert denne nyheten.

Slipsbaronen

MEDLEM
Knivsta
Kostar inte gray merchant fem mana? Intressant artikel i övrigt!

07:29:56, 10/7 -15
mabe

MEDLEM
Västerås
Tack!

13:22:16, 6/7 -15
ember

REDAKSJON
Limmared
Det här är alltså gänget som åsyftas på Desperate Stand. :)

Tack för en finfin artikel! :)

10:07:19, 26/6 -15
TheCrow

MEDLEM
Kumla
Tack för en mycket bra artikel!

11:14:35, 24/6 -15
  Vil du slippe reklamen? Bli Gullmedlem!